Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak z czerwonym paskiem

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Fakt - z czerwonym nie mierzyłem. Czerwony chyba jednak najmniej z tych wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matej fajnie wygląda jaki koszt takiego paska DC ?

Dzięki :)

Ja podpiąłem się do dużego zamówienia kumpla i jeśli dobrze pamiętam to po rabacie zapłaciłem ok 200 PLN. Ale czekałem jakieś 5 tygodni

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Koszt paska w TT to 266 PLN. Wiem bo zamówiłem. Czas oczekiwania trzy tygodnie.

Edytowane przez Kashin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Koszt paska w TT to 266 PLN. Wiem bo zamówiłem. Czas oczekiwania trzy tygodnie.

Dzięki z info to i tak taniej jak na allegro chodzą około 390 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za sklep TT? Chyba nie ogarniam skrótu

Time Trend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Matej, @Glaza No masz rację, mogłem to precyzyjniej wyjaśnić. Chodziło o serwis fabryczny Zibi w Sochaczewie.

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę się teraz nie śmiać, pytanie zupełnego laika jeśli chodzi o zamawianie części choćby z TT :lol: na ich stronie są same zegarki ( mowa akurat o Time Trend), więc jak zamówić pasek, bezel etc.? na maila do nich napisać o jaką część mi chodzi i jaki byłby jej koszt? :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę się teraz nie śmiać, pytanie zupełnego laika jeśli chodzi o zamawianie części choćby z TT na ich stronie są same zegarki ( mowa akurat o Time Trend), więc jak zamówić pasek, bezel etc.? na maila do nich napisać o jaką część mi chodzi i jaki byłby jej koszt? :ph34r:

Jeśli jesteś tu nowy i nic jeszcze od nich nie zamawiałeś, to pytanie jest jak najbardziej zasadne - nie ma się z czego śmiać.

Zgadza się: na stronie Time Trend, czyli sklepu firmowego Zibi S.A., polskiego oficjalnego dystrybutora Casio, są same zegarki, zaś sprzedażą części i serwisem zegarków zajmuje się Zibi Techno w Sochaczewie.

Jeśli chciałbyś uzyskać informację odnośnie cen i dostępności części, wyślij maila z zapytaniem na [email protected] podając pełen symbol zegarka (np. GD-350-1BER). Musisz wykazać się anielską wręcz cierpliwością, gdyż na odpowiedź przyjdzie Ci poczekać tydzień lub dłużej. Do tego dochodzi czas oczekiwania na zamówione części - od 4 do 8 tygodni, ale niestety bywa i dłużej. Paczka przychodzi za pobraniem, koszt przesyłki około 20zł, co przy samym pasku i bezelu jest dość znaczącą wartością.

Druga opcja to zamówić takie rzeczy przeze mnie. Na priv przesyłasz, jakie części do jakiego zegarka potrzebujesz, ja Ci odpowiadam i po realizacji zamówienia wysyłam Ci je poleconym za 10zł. Ot, cała różnica. Plus taki, że nie użerasz się z Zibi i nie odbierasz paczki za pobraniem (która często potrafi przyjść z zaskoczenia). Minus taki, że u mnie może być minimalnie dłużej.

Jak coś, to pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteś tu nowy i nic jeszcze od nich nie zamawiałeś, to pytanie jest jak najbardziej zasadne - nie ma się z czego śmiać.

Zgadza się: na stronie Time Trend, czyli sklepu firmowego Zibi S.A., polskiego oficjalnego dystrybutora Casio, są same zegarki, zaś sprzedażą części i serwisem zegarków zajmuje się Zibi Techno w Sochaczewie.

Jeśli chciałbyś uzyskać informację odnośnie cen i dostępności części, wyślij maila z zapytaniem na [email protected] podając pełen symbol zegarka (np. GD-350-1BER). Musisz wykazać się anielską wręcz cierpliwością, gdyż na odpowiedź przyjdzie Ci poczekać tydzień lub dłużej. Do tego dochodzi czas oczekiwania na zamówione części - od 4 do 8 tygodni, ale niestety bywa i dłużej. Paczka przychodzi za pobraniem, koszt przesyłki około 20zł, co przy samym pasku i bezelu jest dość znaczącą wartością.

Druga opcja to zamówić takie rzeczy przeze mnie. Na priv przesyłasz, jakie części do jakiego zegarka potrzebujesz, ja Ci odpowiadam i po realizacji zamówienia wysyłam Ci je poleconym za 10zł. Ot, cała różnica. Plus taki, że nie użerasz się z Zibi i nie odbierasz paczki za pobraniem (która często potrafi przyjść z zaskoczenia). Minus taki, że u mnie może być minimalnie dłużej.

Jak coś, to pisz.

Może nowy to nie, ale nigdy żadnych części nie zamawiałem :rolleyes: w każdym razie dziękuję za odpowiedź i chęć pomocy-na pewno kiedyś skorzystam :D  a co do długości oczekiwania na przesyłkę, miałem ostatnio taką sytuację- otóż zamówiłem folię ochronną do mojego rangmana ( proszę mnie nie kamienować :P ). Sprzedawca wysłał 24.10 list polecony priorytetowy- doszedł do mnie 31.10-cóż przecież z Sosnowca do Krakowa strasznie daleko  ( ok 85km ) :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę się teraz nie śmiać, pytanie zupełnego laika jeśli chodzi o zamawianie części choćby z TT :lol: na ich stronie są same zegarki ( mowa akurat o Time Trend), więc jak zamówić pasek, bezel etc.? na maila do nich napisać o jaką część mi chodzi i jaki byłby jej koszt? :ph34r:

Czasem wystarczy zadzwonić do najbliższego salonu Time Trend lub ZIBI i zapytać czy można zamówić daną część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka - logo na wyświetlaczu po przełączeniu w tryb TIME: litera H - zegarek zamówiony w kwietniu, dwa numery seryjne, litera M - przyszedł dziś, jeden numer seryjny. Oba z EG.

post-25839-0-40877100-1541532637_thumb.jpg

post-25839-0-10078600-1541532652_thumb.jpg

Edytowane przez jareddd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Litera wskazuje poziom naładowania akumulatora

Oooo haha a tak myślałem dlaczego nie ma w nim wskaźnika naładowania baterii, trzeba zacząć czytać instrukcję ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka - logo na wyświetlaczu po przełączeniu w tryb TIME: litera H - zegarek zamówiony w kwietniu, dwa numery seryjne, litera M - przyszedł dziś, jeden numer seryjny. Oba z EG.

:blink:  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że poziom merytoryczny forum "G" schodzi na psy ... :huh:

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuźwa przez chwilę miałem rozdwojenie jaźni i nie wiedziałem o co chodzi z tym M i H  :ph34r:

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi