Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Do przemyślenia

Rekomendowane odpowiedzi

Już zgłosiłem gdzie trzeba..:)

P.S Panowie wszystkie dzialy są "kontrolowane'-nawet tego nie zauważacie..

.co wcale nie znaczy ze "ruski moderator' jest niepotrzebny.:)

Niespełna godzinę po zalozeniu tego tematu się odezwalem , a obserwowalem od 40 minut...więc wgląd jest ;)

permanentna inwigilacja!! Nie wytrzymam!!Albercik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu ludzie radzieccy ;),  permanentna inwigilacja to chleb powszedni  :ph34r:  :D  :lol:  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i moderator musi 'beria" czy "jeżow' mieć nick....lub choć 'Feliks" ;):)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy zielone światło od prezesa :)

Super.

Teraz to już sam nie wiem bo myślałem że Zarząd nas wyręczy w wyborze ale nie chciał :(

Proponujcie jakieś rozwiązanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór przez aklamację?  :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję wybrać przynajmniej trzech moderatorów. Moja szeroka lista jest następująca:

Rk7000

Sthool

Daktarin

Nightdream

Yorki_man

Kchrapek

Gregch

Oprzemysław

Kolejność przypadkowa. Moim zdaniem są to najbardzij zaangażowani uczestncy forum. Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycję to dopiszcie. No i przede wszystkim wymienieni użytkownicy powinni się wypowiedzić, czy są zainteresowani taką funkcją a potem można zrobić głosowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - Mamy zielone światło więc trzeba to wykorzystać.
Nie wiemy ilu moderatorów możemy wybrać ale Prezes napisał "wybierzcie swoich modów....." więc zakładamy że będzie to dwie, trzy osoby.

.
Oczywiście kandydaci muszą wyrazić zgodę na ewentualny wybór i pełnie funkcji moderatora.

Ja uprzejmie ostrzegam że nowi moderatorzy będą mieć przechlapane  :D 
Lud wybiera i lud oczekuje :wacko:   i patrzy na ręce  :P

Jakie cechy powinien mieć moderator każdy wie.

Ja do powyższej listy proponuję dołączyć kolegę Kris2 - oprócz zegarków radzieckich jest specjalistą od zegarków polskich więc mógłby i tamten dział wspierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za umieszczenie mnie na liście, ale ja to raczej jestem gadułą... Wprawdzie zawodowo kontroluję przestrzeganie przepisów, ale nie uzyskałbym pewnie więcej niż jeden głos akceptacji, bo na forum nie ma mojej mamy (wtedy dwa głosy pewne).

Pozostałe kandydatury są jak najbardziej ok. Jeszcze Wojciech1500 deklarował czas i chęci :), może warto to brać pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swój głos oddaję na Kchrapka - chyba najbardziej zaangażowana osoba - znająca temat zegarków radzieckich - często chłodno podchodzi do dyskusji nie napina się niepotrzebnie - poza tym fajny forumowy kolega na luzie - często aktywny więc działałby na czas i szybko reagował

Pytanie tylko czy byłby czymś takim zainteresowany 

Dla mnie to On na pewno nad drugim czy trzecim się nie zastanawiałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fankaDaktarina? Dlaczemu, a dlatemu, że już nie raz uczestniczyła w mniejszych i większych sporach, jako rozjemca i wszyscy potulnie wysłuchiwali :) Oczywiście, jeżeli się zgodzi i czas pozwoli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajmy że musi to być ktoś AKTYWNY !!!! Osoba która się bardzo zna albo ma ogromną kolekcję ale zagląda raz na 3 dni to na moderatora się po prostu nie nadaje - musi to być ktoś kto tu zagląda codziennie i spędza jakiś czas - zagląda o różnych porach a jego praca mu na to pozwala 

Wybieranie kogoś bo ma najładniejszy zegarek czy dla tego że go lubię jest bez sensu - moderator powinien spełniać pewne kryteria - powinien być dostępny 

Powinniśmy wybrać kogoś tak aktywnego jak cook czy Tarant bo sporadycznie się pokazujących to już mamy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobiety łagodzą obyczaje. Propozycja fanki nader trafna :)

Dziękuję za uznanie i zaufanie Paweł. Jeśli "lud" tak zdecyduje nie będę się migał :D

Niemniej uważam że dwie a najlepiej trzy osoby  moderatorów zdecydowanie byłoby dobrym rozwiązaniem. Nie zawsze ktoś jest na forum i wtedy inni mogliby podziałać w krytycznych sytuacjach. Z podkreśleniem "krytycznych"

Jestem jednak zwolennikiem jak największej swobody wypowiedzi oczywiście wyważonej i nie obrażającej w jakikolwiek sposób innych.

Oczywiście zwykłe rzeczy porządkowe i chroniące od bałaganu na forum jak najbardziej wymagają działań. Choć chyba każdemu się zdarza czasem "śmiecić" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie mówi

No urodzony moderator :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... i panie, może niech się 'zamknie lista', a potem będziemy w sondzie wybierać. Niewątpliwie każda przedstawiona kandydatura coś wniosła by do naszej społeczności i zachowania w niej harmonii. Pawle tutaj nie chodzi o osobiste sympatie, ale o dobro ogólne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ankieta ale kogo wpiszecie? Najpierw chyba warto wskazać kilka osób one muszą się na to zgodzić i dopiero ankieta kto będzie ostatecznie.A tak wpiszecie na ankietę kogoś kto nie jest zainteresowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było, aby Roman, jako pomysłodawca ustalił termin zgłaszania kandydatów. Po tym czasie lista zostanie zamknięta i rozpocznie się głosowanie.

Edit: Oczywiście kandydat musi wykazać chęć i najlepiej jakby napisał to osobiście w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto by było, aby Roman, jako pomysłodawca ustalił termin zgłaszania kandydatów. Po tym czasie lista zostanie zamknięta i rozpocznie się głosowanie.

+1 wyjąłeś mi to z ust :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że kchrapek byłby zainteresowany , Roman chyba też z tego co doczytałem , czy ktoś z już wskazanych byłby chętny?? na pewno Wojciech1500

Więc trzech kandydatów już  na pewno mamy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swój głos oddaję na Kchrapka - chyba najbardziej zaangażowana osoba - znająca temat zegarków radzieckich - często chłodno podchodzi do dyskusji nie napina się niepotrzebnie - poza tym fajny forumowy kolega na luzie - często aktywny więc działałby na czas i szybko reagował

Pytanie tylko czy byłby czymś takim zainteresowany 

Dla mnie to On na pewno nad drugim czy trzecim się nie zastanawiałem 

Pamiętajmy że musi to być ktoś AKTYWNY !!!! Osoba która się bardzo zna albo ma ogromną kolekcję ale zagląda raz na 3 dni to na moderatora się po prostu nie nadaje - musi to być ktoś kto tu zagląda codziennie i spędza jakiś czas - zagląda o różnych porach a jego praca mu na to pozwala 

Wybieranie kogoś bo ma najładniejszy zegarek czy dla tego że go lubię jest bez sensu - moderator powinien spełniać pewne kryteria - powinien być dostępny 

Powinniśmy wybrać kogoś tak aktywnego jak cook czy Tarant bo sporadycznie się pokazujących to już mamy 

Pięknie mówi

No urodzony moderator :)

Paweł - celowo pogrubiłem Twoją wypowiedź i zastanów się czy sam sobie nie zaprzeczasz.

Kandydature kchrapka podał już aronus więc chcesz go podać drugi raz?

Lista nie może być zamknięta po dwóch godzinach dajmy sobie troszkę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Pamiętajmy że musi to być ktoś AKTYWNY !!!! Osoba która się bardzo zna albo ma ogromną kolekcję ale zagląda raz na 3 dni to na moderatora się po prostu nie nadaje - musi to być ktoś kto tu zagląda codziennie i spędza jakiś czas - zagląda o różnych porach a jego praca mu na to pozwala

W 100% się z Tobą zgadzam. Moderator musi być dostępny jak najczęściej, a nie ktoś kto ma gigantyczną wiedzę a będzie raz w tygodniu. Bo zaraz będzie problem że jest Mod a nie reaguje....

Moje propozycje :

Roman

Kchrapek

Paweł Bury

Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, oczywiście chętnie się zaangażuję, ale nie jestem ekspertem od ruskich, lista przede mną jest długa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.