Bartek79 1706 #26 Napisano 27 Sierpnia 2015 Gratuluje Mariusz oka bo Rolexy nie są zbyt fotogeniczne. Rozmiar 40mm dla mnie jest idealny dla tool watch-a.Aha z obiektywów polecam sigme 50 1.4 ArtMam i chwalę, moim zdaniem niszczy 3 prawie krotnie droższy odpowiednik Canona z serii L 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #27 Napisano 27 Sierpnia 2015 Dzięki Bartek, ja z kolei jednak uważam, że GMT MII jest dość wdzięcznym obiektem fotograficznym ,ale wiadomo - to kwestia indywidualna.O szkle zaraz sobie poczytam 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 45010 #28 Napisano 31 Sierpnia 2015 Wszystko już zostało napisane, więc poprzynudzam trochę. Świetny zegarek i zdjęcia. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 977 #29 Napisano 1 Września 2015 Fajnie się oglądało. Mega zdjęcia. 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #30 Napisano 2 Września 2015 Dzięki chłopaki Wojtku do Twoich zdjęć moim jeszcze brakuje, ale staram się... 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #31 Napisano 6 Września 2015 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #32 Napisano 7 Września 2015 Ten zegarek mógłby zastąpić mi wszystkie inne jakie posiadam 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4081 #33 Napisano 7 Września 2015 Zdjęcia miażdżą. Pozdr. Art. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #34 Napisano 17 Września 2015 Przepiękny zegarek, którego ogromnie gratuluję, bo to jeden z tych, które spędzają mi sen z powiek. No i zdjęcia również świetne - ogląda się z dużą przyjemnością 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #35 Napisano 20 Września 2015 Chciałoby sie zawołać ,, świetne te Rolki tylko dlaczego takie małe " Jakoś nie mogę sie przekonać do 40 mm divera . Czym robiłeś sesje foto ?Bingo!Dlatego ja wybralem EXII.Po czym pojawil sie GMT Master II BLNR... No i rozwazam zakup. Świecą, ale biednie Yyyy? 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2306 #36 Napisano 20 Września 2015 Yyyy?Tttt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #37 Napisano 20 Września 2015 Aaaa. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2306 #38 Napisano 20 Września 2015 Ddddi wszystko jasne Tak na poważnie to luma w Rolexach jest słaba. Na zdjęciach oczywiście wszystko super bo każdy zegarek po naświetleniu świetnie świeci, ale w rzeczywistości z każdą godziną po naświetleniu zaczyna przegrywać z konkurencją i to nie tylko z bezpośrednią, ale też z dużo tańszymi zegarkami.Luma to "pięta Achillesowa" Rolexa, co dziwi biorąc pod uwagę, że ich flagowymi modelami są divery. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #39 Napisano 20 Września 2015 Tak zegarek jak i fotki to "pierwyj sort" szczere gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #40 Napisano 24 Września 2015 Tak na poważnie to luma w Rolexach jest słaba. Na zdjęciach oczywiście wszystko super bo każdy zegarek po naświetleniu świetnie świeci, ale w rzeczywistości z każdą godziną po naświetleniu zaczyna przegrywać z konkurencją i to nie tylko z bezpośrednią, ale też z dużo tańszymi zegarkami.Luma to "pięta Achillesowa" Rolexa, co dziwi biorąc pod uwagę, że ich flagowymi modelami są divery.Powiem Ci Krystian, ze szczerze, to nie wiem o czym piszesz i co dla Ciebie znaczy "kiepska luma" Ja lumy uzywam na wyjazdach zawsze, gdyz zegarek sluzy mi w nocy i nad ranem za zegar przylozkowy. Np. w TH Grand Carrerze lumy nie bylo widac juz w srodku nocy nie mowiac o poranku. AP RO praktycznie jej nie ma a w Subie czy w Panerai luma nawet specjalnie nie pozostawiona pod lampka nocna jeszcze nad ranem dzialala tak, iz nie mialem problemu z odczytem godziny. I moze sa zegarki z jeszcze lepsza luma i tu sie zgadzam, jednak pisanie, ze to pieta Achillesowa Rolexa, to juz lekka przesada To co ona - ma pokoj oswietlac? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #41 Napisano 24 Września 2015 Tu w pełni zgadam się z Mariuszem, może to nie jest luma jak w Monsterze ale mógłbym podać kilka zegarków których luma zdecydowanie bardziej rozczarowuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #42 Napisano 24 Września 2015 Nicon - okreslenie "kiepska/slaba" czy "pieta Achillesowa", to stwierdzenia mowiace o marnej jakosci a nie, ze cos jest troche slabsze od konkurencji. I tak jak powiedzialem - oczywiscie, ze sa jeszcze lepsze, lecz to nie zmienia faktu, ze np. Sub/GMT maja bardzo dobra a nie srednia czy przecietna lume w zupelnosci wystarczajaca nawet w profesjonalnym uzytkowaniu (no - chyba, ze ktos pod woda siedzi dluzej niz cala noc). Gorzej jest juz np. w Daytonie, ale i tam "tragedii" nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #43 Napisano 24 Września 2015 Tak - Rolex jest znany z perfekcjonizmu a nie zeby dla zasady zrobic cos jeszcze lepszego niz ma tansza konkurencja. Jesli luma przez nich montowana bije i tak wiekszosc zegarkow a do tego w zupelnosci wystarcza, to nie bedzie chyba dla zasady bic o glowe tanszych firm tylko po to, zeby bylo jeszcze lepiej (bez sensownego i technicznego uzasadnienia). Ale nie piszmy, ze to pieta Achillesowa, bo tak nie jest - znaczenie tego powiedzenia jest zupelnie inne. Doskonaly Achilles przez to zginal a nie sadze, zeby "tak kiepsko" swiecaca luma w porownaniu chocby do Seiko spowodowala upadek Rolexa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2306 #44 Napisano 24 Września 2015 Powiem Ci Krystian, ze szczerze, to nie wiem o czym piszesz i co dla Ciebie znaczy "kiepska luma" Ja lumy uzywam na wyjazdach zawsze, gdyz zegarek sluzy mi w nocy i nad ranem za zegar przylozkowy. Np. w TH Grand Carrerze lumy nie bylo widac juz w srodku nocy nie mowiac o poranku. AP RO praktycznie jej nie ma a w Subie czy w Panerai luma nawet specjalnie nie pozostawiona pod lampka nocna jeszcze nad ranem dzialala tak, iz nie mialem problemu z odczytem godziny. I moze sa zegarki z jeszcze lepsza luma i tu sie zgadzam, jednak pisanie, ze to pieta Achillesowa Rolexa, to juz lekka przesada To co ona - ma pokoj oswietlac?Dla mnie jest kiepska. Trochę zegarków już widziałem i taki Submariner przy nich słabiutko wypadł pod tym względem, dlatego jednak pozostanę przy swoim zdaniu, że luma w Rolexach jest słaba.Wspomniałeś coś o Panerai. Napisz, ale tak szczerze jak Rolex blado wypada przy PAMie pod tym względem Co do łatwego odczytania godziny przy Rolexie przez całą noc poczekaj jeszcze trochę do zimy gdzie o 16 już będzie ciemno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #45 Napisano 24 Września 2015 Ale mi w galerii naśmiecili ... Luma GMT w porównaniu do lumy Pama, faktycznie jest nieco bledsza, ponadto Pam potrzebuje także mniej światła aby lumę pobudzić do intensywnego świecenia.Tak czy inaczej, ja również nie nazwę jej kiepską. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 3182 #46 Napisano 24 Września 2015 np. w Tudorze luma daje radę według mnie, a to przecież Rolexowa marka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #47 Napisano 24 Września 2015 W trące się do Mariusza galerii,moja fotka zrobiona bez żadnego uprzedniego naświetlania, zegarek zdjąłem po przyjściu do domu z ręki i gdy zobaczyłem jak świeci to pstryknąłem fotę edyta: tylko kolor lumy jakby trochę mam zieleńszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #48 Napisano 24 Września 2015 Podróba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość awi #49 Napisano 24 Września 2015 Świetne fotki tu prezentujecie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 3182 #50 Napisano 24 Września 2015 tzn. że Tudor ma inną lumę niż Rolex ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach