Glaza 2 #1076 Napisano 19 Października 2018 Ja zamawiałem z eBaya przesyłka z Hong Kongu. Szła 10dni bez watów i cła. Koszt 850pln. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marecq 0 #1077 Napisano 30 Października 2018 Witam. Jestem nowy i założyłem konto specjalnie żeby się poradzić w sprawie zakupu GXW 56, mianowicie u jakiego sprzedawcy na ebay jest bezpiecznie zakupić zegarek i jakie sa szanse ze nie będę musiał płacić cła? Znalazłem coś takiego: https://www.ebay.com/p/Casio-G-shock-GXW-56BB-1JF-Multiband-6-Solar-Mens-Watch/21003304172?iid=302599530494 i nie wiem czy ten sprzedawca jest OK? Jak wyglada sprawa z gawarancja w Polsce? Pozdrawiam i z góry dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1078 Napisano 30 Października 2018 Witam. Jestem nowy i założyłem konto specjalnie żeby się poradzić w sprawie zakupu GXW 56, mianowicie u jakiego sprzedawcy na ebay jest bezpiecznie zakupić zegarek i jakie sa szanse ze nie będę musiał płacić cła? Znalazłem coś takiego: https://www.ebay.com/p/Casio-G-shock-GXW-56BB-1JF-Multiband-6-Solar-Mens-Watch/21003304172?iid=302599530494 i nie wiem czy ten sprzedawca jest OK? Jak wyglada sprawa z gawarancja w Polsce? Pozdrawiam i z góry dzięki.W/w ( BB ) zegarek bez "radia" możesz kupić z polskiej dystrybucji z 6letnia gwarancja za jakieś 450zl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marecq 0 #1079 Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Tak, wiem bo sprawdzałem ale właśnie chciałem mieć już full opcje. Może trochę chore dopłacać polowe do radia ale zawsze mi się marzył model z solarem i radiem???? Edytowane 31 Października 2018 przez marecq 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1080 Napisano 2 Listopada 2018 Tak, wiem bo sprawdzałem ale właśnie chciałem mieć już full opcje. Może trochę chore dopłacać polowe do radia ale zawsze mi się marzył model z solarem i radiem????I czarnym zapięciem zamiast srebrnego ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1081 Napisano 3 Listopada 2018 15grudnia kolejna (nieciekawa) limitka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
genek 8 #1082 Napisano 6 Listopada 2018 WitamChciałbym kupić gxw 56 w pozytywnie jak kupić ten zegarek z tego co czytałem jest tylko w Japonii czy ktoś zna firmę która by mi sprowadziła ten zegarek ile to kosztuje Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka ja swojego sprowadzałem z Japonii, zamawiałem z jednego ze sklepów na platformie Rakuten. Paczka szła niecały tydzień, koszt z ocleniem wyniósł około 840zł.Mogę polecić tę formę zakupów ponieważ:- po złożeniu zamówienia masz chyba tydzień na potwierdzenie zakupów i płatność. Podany jest tez koszt przesyłki. jak się nie zdecydujesz możesz się z transakcji wycofać bez żadnych konsekwencji.- płatność robisz paypalem- zero problemów.- cała korespondencja przychodzi na email i jest pisana po japońsku krzaczkami z domieszką domków. Jak się rozeznać jak się nie zna japońskiego? Żaden problem, ja wrzucałem tekst w tłumacza google i, mimo że nie wychodziło to zbyt poprawnie gramatycznie wszystko można było zrozumieć i następnie kliknąć w odpowiedni link. Poszło bez większych problemów. tak więc polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1083 Napisano 14 Listopada 2018 ???????????? KRÓLE ???????????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel.G7 2 #1084 Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Paczka szła niecały tydzień, koszt z ocleniem wyniósł około 840zł.Możesz napisać jakie były koszty dodatkowe (koszty wysyłki, cło pewnie 4%, VAT 23% i pewnie jakieś opłaty dodatkowe)? Edytowane 14 Listopada 2018 przez Pawel.G7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
genek 8 #1085 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Możesz napisać jakie były koszty dodatkowe (koszty wysyłki, cło pewnie 4%, VAT 23% i pewnie jakieś opłaty dodatkowe)?Kurcze, nie pamiętam teraz dokładnie. Zakup robiłem w marcu, a wszsytkie papiery juz jakis czas temu wyrzuciłem. Było to coś w okolicach 180-190zł.o, teraz chociażby taka oferta:https://global.rakuten.com/en/store/udetokei-watch/item/602032/ Czyli łącznie wyjdzie jakieś 860-880zł. P.S.Jeśli się mylę, to bardziej doświadczonych kolegów proszę o korektę. Edytowane 17 Listopada 2018 przez genek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1086 Napisano 21 Grudnia 2018 Jest i on 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1087 Napisano 29 Grudnia 2018 Hej! Powiedzcie mi, jak wygląda sprawa z ładowaniem baterii? Mój King przyszedł 24.12 miał H, 28.12 spadło na M, dzisiaj próbowałem ładować na słońcu (wyszło na chwilkę) przez 1-1,5 godziny i wskoczyło na H, ale znowu spadło po godzinie. Próbowałem ładować sztucznym światłem (wiem, że to dużo słabiej działa), był ładowany jakieś 2 godziny tak i sytuacja podobna. Czy mam się zastanawiać, że coś jest nie tak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1088 Napisano 29 Grudnia 2018 Nic się nie przejmuj. Noś, używaj, nawet się nie spostrzeżesz, jak będzie na H (nie teraz, to na wiosnę, jak słońce mocniej przyświeci). Jednego G dwa tygodnie nosiłem latem, żeby na H wskoczył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #1089 Napisano 29 Grudnia 2018 @Vonziej Tak, jak mówi @clusca: wszystko jest w porządku, jesteś w górnych reiestrach poziomu naładowania M, jak tylko nadejdzie wiosna i będzie chodzone w krótkim rękawie, to wskoczy na H i tak już zostanie na całe lato i pewnie z pół zimy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #1090 Napisano 29 Grudnia 2018 Lub poprostu wylacz 'autopodswietlanie' - oczywiscie piszac pol zartem,pol serioJa to zauwazylem u siebie w mudku,jak pochodze z automatycznym swiatelkiem to po 2 dniach mam MID,a po wylaczeniu wskakuje na H po 3 dniach Kto wie ? .Moze masz podobnie i masz np niedoladowany akumlator 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1091 Napisano 29 Grudnia 2018 Lub poprostu wylacz 'autopodswietlanie' - oczywiscie piszac pol zartem,pol serioJa to zauwazylem u siebie w mudku,jak pochodze z automatycznym swiatelkiem to po 2 dniach mam MID,a po wylaczeniu wskakuje na H po 3 dniach Kto wie ? .Moze masz podobnie i masz np niedoladowany akumlator Najpewniej tak, bo to nówka sztuka. Najpewniej nie zdążył się naładować normalnie, a pogoda nie sprzyja.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #1092 Napisano 7 Stycznia 2019 dzięki pomocy TomG80 - kolejny BB king może być dopisany na listę. ;-) czarny negatyw na razie próbuje się przekonać ale chyba rozważe tuning na Positiv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1683 0 #1093 Napisano 7 Stycznia 2019 dzięki pomocy TomG80 - kolejny BB king może być dopisany na listę. ;-) czarny negatyw na razie próbuje się przekonać ale chyba rozważe tuning na PositivDa się zrobić pozytyw z negatyw? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #1094 Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Da się zrobić pozytyw z negatyw? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaTak ,da sie.Specjalistami od takich przeróbek są w "SILESIA G CUSTOM" ,lub Adam Łępa ,no chyba że masz czas i cierpliwość to możesz samemu kombinować Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Zibi8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #1095 Napisano 7 Stycznia 2019 Panowie walczę ze sobą i myślę nad zakupem wersji w pozytywie .Polecicie może jakieś pewne źródła ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #1096 Napisano 7 Stycznia 2019 Np. dutyzerostore na Ebayu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1097 Napisano 7 Stycznia 2019 Wyświetlacz pozytywny w Zibi kosztuje 20 zł - informacja z 28 grudnia 2018. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #1098 Napisano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Da się zrobić pozytyw z negatyw? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka są dwa znane sposoby:1. wymiana całego wyświetlacza który jak powyżej kosztuje 20pln..2. wymiana folii polaryzacyjnej na obecnym wyświetlaczu - był na ten temat wątek zarówno tutaj jak i na innych forach... google podpowie i pokaże Edytowane 8 Stycznia 2019 przez xaoo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #1099 Napisano 9 Stycznia 2019 Panowie dzięki za info . Kupiłem negatywa a jak mi się nie będzie podobał to pomyślę o zmianie wyświetlacza . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hermioli 1 #1100 Napisano 12 Stycznia 2019 Mam j ja... Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach