Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Wulfgar

imigranci w polsce

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o inwazje na europe tak w skrocie :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska mogłaby podejść do tematu pragmatycznie. Nie kłócić się czy przyjmie 2 czy 12 tys ale ogłosić, że bierze 100 tys, zostać bohaterem w UE, dostać kasę i zebrać uściski dłoni od całego świata. Słabo strzeżone ośrodki wybudować przy zachodniej granicy. Po chwili w Polsce zostanie kilku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta cały problem z tymi emigrantami jest tylko taki ,że to muzułmanie

bo 35 lat temu jak nasi masowo emigrowali to było cacy ... na każdym skrzyżowaniu w Rzymie Polak mył szyby..

12 tysi to jest nic dla takiego kraju jak nasz

My Polacy mamy specyficzne podejscie do świata uważamy sie za jego pępek...

U mnie ten problem nie występuje bo czy ktoś modli sie do X czy do Y to mnie to nie interesuje

bo ja tam ani w X ani  w Y nie wierzę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki ten co wierzy w Y, mając w tyle czy wierzysz w X czy nie - wysadzi Cię w powietrze - bo jesteś członkiem tego społeczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska mogłaby podejść do tematu pragmatycznie. Nie kłócić się czy przyjmie 2 czy 12 tys ale ogłosić, że bierze 100 tys, zostać bohaterem w UE, dostać kasę i zebrać uściski dłoni od całego świata. Słabo strzeżone ośrodki wybudować przy zachodniej granicy. Po chwili w Polsce zostanie kilku :)

z tymi 100 tys. to nie myślałem, ale generalnie jakbyś mi to z ust wyjął. po co słabo strzeżone ośrodki? wcale tego nie trzeba strzec. rozłożyć namioty - nie zdążymy nic wybudować a oni uciekną na zachód :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu też ?? Myślałem ze chociaż to forum jest wolne od takich tematów.

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem byl juz poruszany w dziale " nie jest ok"

Bylo nawet kilka ciekawych zdjec co robia ci co wierza w Y by nawrocic tych co wierza w cos innego na jedyna sluszna droge. Niestety zostaly usuniete bo moglyby powodowac koszmary senne i inne dolegliwosci u osob o slabszych nerwach.

Wiec mysle ze porownywanie tych uchodzcow z naszymi

z przed 35 lat jest raczej nietrafione.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki ten co wierzy w Y, mając w tyle czy wierzysz w X czy nie - wysadzi Cię w powietrze - bo jesteś członkiem tego społeczeństwa.

Jasne chrzescijanie to miłosierni  zbawiciele...  wybawili dużo duszyczek mieczem i płomieniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi 100 tys. to nie myślałem, ale generalnie jakbyś mi to z ust wyjął. po co słabo strzeżone ośrodki? wcale tego nie trzeba strzec. rozłożyć namioty - nie zdążymy nic wybudować a oni uciekną na zachód :)

Właśnie wybudować - za unijne pieniądze, polskie firmy niech zarobią i stworzy się miejsca pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że nasi politycy, w tym rządzący, są tylko na tyle sprytni, że potrafią co najwyżej oszukać na delegacji, czy wspólnie z kumplami zrobić aferę w kraju i wyłudzić pieniądze z państwowej kasy. Ale już żeby pomyśleć "globalnie", z zyskiem dla Polaków, to są za cienkie bolki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Jeśli chodzi o zamieszanie z imigrantami, to widzę jeszcze dwa kolejne problemy:

- oni nie będą tu pucować lamp reflektorów samochodów stojących na światłach jak Polacy w Rzymie, oni będą tutaj leżeć do góry brzuchem w ośrodkach dla uchodźców, sponsorowanych za pieniądze z budżetu. Trochę to nie fajne w sytuacji, gdy rząd mówi ciągle o braku pieniędzy, konieczności podnoszenia podatków i dokręcania śruby obywatelom. Jest też nie fajne z tego powodu, że nie ma pieniędzy na pomoc dla obywateli. Jest to szczególnie niefajne w momencie, gdy rząd ma gdzieś, że w Donbasie przebywa oczekująca pomocy grupa 40 Polaków, której nie są w stanie od wielu miesięcy sprowadzić do Polski, a już deklarują oddaną pomoc Niemcom w osiedleniu uchodźców dobijających się do ich granicy.

- wbrew temu co mówią jajogłowi w usłużnych mediach, Polska nie jest krajem suwerennym! I trzeba się z tym pogodzić. W kraju suwerennym o fakcie udzielenia pomocy uchodźcom decydują obywatele. W sytuacji, gdy konieczność przyjęcia imigrantów jest narzucana przez inne kraje, nie można mówić o żadnej suwerenności. Na bezwarunkowe przyjęcie sugerowanej ilości imigrantów (czyli takie na jakie przystaje rząd Ewy Kopacz) zgadza się niecałe 20% ankietowanych (IBRiS). Lekko ponad 50% ankietowanych zgadza się na udzielenie pomocy imigrantom wojennym, ale tylko do czasu ustabilizowania się sytuacji w kraju z którego wyemigrowali (CBOS). Decyzja rządu jest więc dodatkowo niedemokratyczna i sprzeczna z preferencjami narodu. I to jest w zasadzie trzeci problem.

bo 35 lat temu jak nasi masowo emigrowali to było cacy ...

Nie widzę związku. To jest sprawa pomiędzy tymi którzy emigrowali i tymi, którzy ich przyjmowali. Poza tym imigrant imigrantowi nie równy. Jest różnica pomiędzy imigrantem ekonomicznym któremu zależy tylko na socjalu, a innym - nawet także ekonomiczny, ale takim, który przyjeżdża pracować.

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale imigranci wcale nie chcą przyjeżdżać do Polski. Zniechęca ich niski socjal, niski odsetek Muzułmanów (0,013%) oraz wrogie nastawienie Polaków do religii innej niż rzymskokatolicka. Cacy - to tu jest jedynie dla Niemców i innych bogatych krajów Unii, które nie potrafią poradzić sobie z imigrantami, więc wbrew ich woli chcą ich osadzić w obozach w krajach Europy środkowej i wschodniej.

Czyżby? 12 tysięcy, to małe powiatowe miasto. Koszt utrzymania jednego imigranta, wynosi ok. 10-15 tyś zł rocznie. To jest 180 mln zł. Dodajmy, że każdy z nich może sprowadzić dodatkowo swoje rodziny, co spowoduje, że szacunkowo liczba imigrantów wzrośnie do nawet 80 000 (4x drożej). To już jest średnie miasto, które musi być utrzymane z naszych podatków.

W sytuacji, gdy rząd PO-PSL przez dwie kadencje jedynie podnosił podatki, kiedy kwota wolna od podatku jest na poziomie krajów trzeciego świata, kiedy wiek emerytalny jest jednym z wyższych w Europie tak samo zresztą jak procentowa stawka VAT, kiedy koszty pracy są tak duże - i nic nie da rady zmniejszyć, ani obniżyć, rząd ma wytrzasnąć skądś 180 mln (a docelowo nawet 720 mln) i to ma być "nic dla takiego kraju jak nasz"? Przypominam, że w planowanym budżecie na 2016 rok zabrakło wydatków na imigrantów, a sam budżet już się nie domyka.

Nawet Finlandia musiała podnieść podatki, żeby zabezpieczyć fundusze na utrzymanie imigrantów, a mają ich przyjąć mniej niż Polska (2 200 imigrantów).

Tak, i dzięki takiemu podejściu mamy być czwartym krajem w Unii pod względem ilości przyjętych imigrantów. ;)

U mnie ten problem nie występuje bo czy ktoś modli sie do X czy do Y to mnie to nie interesuje

To nie jest kwestia tego do czego kto się modli, tylko całej kultury temu towarzyszącej. Stosunku Muzułmanów do kobiet czy nawet do wyznawców innych religii. To, że ty nie masz problemu, nie znaczy, że twój Muzułmański sąsiad z ośrodka będzie miał takie samo podejście i, że nie odetnie ci głowy przy najbliższej okazji tylko dlatego, że nie chcesz przejść na islamską religię pokoju.

Porównywanie tego do średniowiecznych wypraw krzyżowych jest delikatnie mówiąc nie na miejscu - bo mówimy, o sytuacji tu i teraz. A jakoś nie słyszy się, by chrześcijańscy bojownicy wymordowali rodzinę jechowych tylko dlatego, bo tamci byli niewiernymi psami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

bo 35 lat temu jak nasi masowo emigrowali to było cacy ... na każdym skrzyżowaniu w Rzymie Polak mył szyby..

bo ja tam ani w X ani  w Y nie wierzę :P

U mnie też ten problem nie występuje chociaż jestem osobą wierzącą. Nie mam nic do islamistów pod warunkiem, że nie podpalają kościołów, nie mordują chrześcijan, nie wysadzają galerii handlowych, metra... długo można by wymieniać. Poza tym, dlaczego wszyscy koncentrują się na konsekwencjach, a nie na źródle problemu ?. To przecież Europa do spółki z USA przez ostatnie lata skutecznie destabilizowała region bliskiego wschodu, a teraz jest płacz. Ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy Muzułmanin to terrorysta ,wśród nich sa i wartosciowi ludzie naukowcy itp

wiadomo ,że zawsze sie jacyś chetni na socjal znajda zreszta my nie jesteśmy lepsi  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytując klasykę: ludzie dzielą się na mądrych i głupich... Innego podziału niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne chrzescijanie to miłosierni  zbawiciele...  wybawili dużo duszyczek mieczem i płomieniem

Jeśli porównujesz poziom rozwinięcia średniowiecznych chrześcijan ze współczesnymi muzułmanami... to w zasadzie się zgadza, fanatyczni wyznawcy islamu stoją na tym samym poziomie mentalnym, co chrześcijanie kilkaset lat temu, o tyle właśnie są opóźnieni. I dlatego zupełnie niepotrzebni i szkodliwi dla Polski i Europy.

A to, że wśród uchodźców są obecni islamiści to akurat nie jest kwestia wiary, tylko fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... zreszta my nie jesteśmy lepsi  

Nie wiem jak Wy, ale znani mi My, moi przyjaciele, znajomi są zdecydowanie lepsi, chociażby dlatego, że chcą pracować, rozumieją słowa asymilacja, szacunek, tolerancja, wdzięczność etc.

Jedna z ciekawszych i bardzo merytorycznych wypowiedzi, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Wy, ale znani mi My, moi przyjaciele, znajomi są zdecydowanie lepsi, chociażby dlatego, że chcą pracować, rozumieją słowa asymilacja, szacunek, tolerancja, wdzięczność etc.

Jedna z ciekawszych i bardzo merytorycznych wypowiedzi, pozdrawiam

Cóż, mogę tu napisać odwrotnie , znani mi muzułmanie są na zdecydowanie wyższym poziomie niż większość znajomych polaków , są to ludzie którzy przyjechali tu , pokończyli studia , pracują i wiodą dość udane życie.

Skłaniam sie więc do teorii Pawła  Ludzi dzielimy na mądrych i głupich . A tacy są po obydwu stronach.

P.s. co do teorii o ty że chrześcijańskie barbarzyństwo skończyło się w średniowieczu , napiszę tylko , że jeden z moich znajomych , były oficer BORu napisał o muzułmanach  w jednej z dyskusji:

Zabili mi dwu przyjaciół ,nie toleruję ich...może się powtórzę "nie każdy muzułmanin jest terorystą ale każdy terorysta jest muzułmaninem "co do jednego profesor się pomylił to już jest koniec Europy...teraz potrzeba tylko czasu i nic więcej." Pisowania Oryginalna.

Dodam tylko że jak się domyślasz Ci muzułmanie nie zabili jego przyjaciela tu na polskiej ziemi...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne chrzescijanie to miłosierni zbawiciele... wybawili dużo duszyczek mieczem i płomieniem

Jeśli kilkaset lat różnicy to dla Ciebie okresy porównawcze to trudno dyskutować

Nie każdy Muzułmanin to terrorysta ,wśród nich sa i wartosciowi ludzie naukowcy itp

wiadomo ,że zawsze sie jacyś chetni na socjal znajda zreszta my nie jesteśmy lepsi

Mów proszę za siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4feab86aa40f4a86de02c58fa739e7a0.jpg

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kilkaset lat różnicy to dla Ciebie okresy porównawcze to trudno dyskutować

Mów proszę za siebie

Za siebie ? kolego żyje w tym kraju i nigdzie nie emigrowałem i nie mam zamiaru

ale znam takich co "zapylali " swoje żony sciągali do anglii na poród 

i łykali socjal

Przerabiam tematy róznego typu od wielu lat i tak roszczeniowego narodu jak my trudno znaleźć

Wg mnie temat do kosza bo wzbudza nie potrzebne emocje

To nie sejm i pani Kępy nie cytujmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie kazdy muzulmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzulmanin"

Dzieki temu forum dowiedzialem sie np, ze IRA to muzulmanie. Czytam dale prosze sie produkowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie kazdy muzulmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzulmanin"

Dzieki temu forum dowiedzialem sie np, ze IRA to muzulmanie. Czytam dale prosze sie produkowac

Podkreślę tylko że to nie moje słowa , a cytat z którym sam się nie zgadzam. 

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkreślę tylko że to nie moje słowa , a cytat z którym sam się nie zgadzam.

Nie pije do Ciebie, ten tekst byl uzyty w innym temacie przez jakiegos medrca.

Mnie po prostu to troche drazni, wielcy obroncy przed zagrozeniem, ktore nie istnieje, bo nikt do Polski nie chce przyjechac i mam nadzieje, ze chopca jaja nie zmiekna jak ktos naprawde bedzie chcial nas "odwiedzic". Widzialem w tv i na yt tych "narodowcow" to zwykle pizdy , ktore na pierwszym przeslu haniu tak strzelaja z d*py, ze pies nie nadaza klepac w klawiature.

Jezeli chodzi o terrorystów to bede im odbieral zycie bez mrugniecia okiem, ale nie zgodze sie nigdy na wrzucanie wszystkich muzulmanow do jednego worka z napisem terrorysci.

Chetnie przyjme ich pod moj dach i tak "chce Araba za sasiada".

Nasi rodacy tez podczas wojny uciekali do Palestyny.

Nienawisc wyzera dusze.

Mi juz wyztarczy dyskusji na te temat :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie mam nic przeciwko tym ludziom- nie każdy muzułmanin to terrorysta. Polskie służby chyba zresztą prześwietlają uciekinierów wojennych z tamtych regionów świata. Nie za bardzo wierzę że jesteśmy czy będziemy obiektem ataku. Bardziej sklaniam się ku temu ze " któryś z nas" rozwali obecnych darmozjadów z sejmu- te same mordy od ..nastu lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.