Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Wbrew moim wyobrażeniom o jego "tłustości", jak dokumentują to załączone zdjęcia , świetnie układa się na ręce.

Bransoleta bardzo dobrze dopasowana do zegarka. Stonowana całość. Chociaż guma będzie świetnym uzupełnieniem.Takie combo może na dłuższą metę uczynić paski skórzane zbędnymi.

Generalnie czuć klasę a nie piniądz (pewnie nie jest to docelowy zegarek dla stróżów Watykanu).

Gratuluję wyboru.

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Wbrew moim wyobrażeniom o jego "tłustości", jak dokumentują to załączone zdjęcia , świetnie układa się na ręce.

Bransoleta bardzo dobrze dopasowana do zegarka. Stonowana całość. Chociaż guma będzie świetnym uzupełnieniem.Takie combo może na dłuższą metę uczynić paski skórzane zbędnymi.

Generalnie czuć klasę a nie piniądz (pewnie nie jest to docelowy zegarek dla stróżów Watykanu).

Gratuluję wyboru.

Dzięki :)

Rzeczywiście, doskonale układa się na ręce, jest jak przyklejony. Bransoleta, choć jest bardzo wygodna, to jednak zasili szufladę, bo w tym zestawieniu zegarek jest zbyt krzykliwy, jak na mój gust.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

” Co widać ze szczytu piramidy ;-) ?

Samotnosc Panie... :D;)

PP, VC, AP czy inne nieczesto spotykane marki daja na poczatku wiatr w zagle (gratulacje, zachwyty etc.), a pozniej??? Zostaje sie samym ze swoim szczesciem, bo niewielu mialo a tylko znikoma czesc doswiadczyla, wiec i o zwyczajne pogawedki nielatwo :P;)

ps

dobrze, ze se zostawil Pama - a i Rolex ratuje samotnosc idealnie ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) w tym zestawieniu zegarek jest zbyt krzykliwy, jak na mój gust.

Wcale bym tego nie powiedział. Krzykliwiść jest zagwarantowana w pakiecie dla innej marki. :huh:

Gratuluję wyboru i zakupu :)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie nie tyle krzykliwosc, co fakt, iz bransa jest jak nie z tego modelu... taka jakby za duza i "bulkowata". Ten model idealnie lezy i tworzy komplet z guma, zas rowniez uwazam, iz lepiej miec bransolete w zestawie, bo zawsze zalozyc mozna bez dodatkowych kosmicznych kosztow. A i odsprzedac latwiej :D;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzykliwiść jest zagwarantowana w pakiecie dla innej marki.

Krzykliwość tamtej marki - jak to brzmi łagodnie. Właściwie można (w wielu przypadkach) mówić o wulgarnym epatowaniu kolorami przecież. Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

To jest piękny zegarek.

Jest stonowany, bez krzykliwych elementów. Bransoleta jest idealna. Nie jak w DJ. Guma -hmm...

Kto  z Kolegów pisał, że Aquanaut to surogat Nautilisa ?

W tym egzemplarzu zapięcie bransolety ma zbyt dużą szczelinę.

Edytowane przez mkuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Salon z Patkiem w Rzymie - Nautilus, Aquanaut - nieobecni w zadnej postaci - troche smutne -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Salon z Patkiem w Rzymie - Nautilus, Aquanaut - nieobecni w zadnej postaci - troche smutne -_-

Czyli hype pod kontrolą. Patek wie jak należy postępować, aby nie stać się firmą jednego przeboju. Brawo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, to powiesz za 10 lat, jak sie okaze, ze ludzie zaczna z taka sama fascynacja i pasja kupowac inne modele.

W tej chwili jednak dla mnie to zwyczajne wymuszanie i narzucanie wlasnych racji, majacych na celu zwiekszenie sprzedazy reszty kolekcji, ktora zalega na wystawach w cieniu Nautilusa. Zaczynam coraz bardziej doceniac Rolexa i szczerze - wole poczekac jeszcze kilka lat na zapisana Daytone, niz bic sie na targowiskach o Nautilusa, ktorego jak im odbije, to i moze za pare lat serwisowac nie beda chcieli - faktycznie firma dla zgnusnialych dziadkow :wacko:

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Brawo, to powiesz za 10 lat, jak sie okaze, ze ludzie zaczna z taka sama fascynacja i pasja kupowac inne modele.

W tej chwili jednak dla mnie to zwyczajne wymuszanie i narzucanie wlasnych racji, majacych na celu zwiekszenie sprzedazy reszty kolekcji, ktora zalega na wystawach w cieniu Nautilusa.

Nie wiem jak można kogoś zmusić do zakupu zegarka, przecież klienci sami decydują na co wydają swoje pieniądze. Rozumiem, że nie akceptujesz postępowania Patek Philippe, ale pisanie o zmuszaniu jest nielogiczne.

Zaczynam coraz bardziej doceniac Rolexa i szczerze - wole poczekac jeszcze kilka lat na zapisana Daytone, niz bic sie na targowiskach o Nautilusa, ktorego jak im odbije, to i moze za pare lat serwisowac nie beda chcieli - faktycznie firma dla zgnusnialych dziadkow :wacko:

Ciekawe... Fani Roleksa oburzają się, gdy ich ulubiona firma oceniana jest stereotypowo, a sami postępują w podobny sposób. Zegarki klasyczne mogą być równie atrakcyjne w odbiorze, co zegarki o zacięciu sportowym. Na przykład ja, poza Royal Oak'iem i Breguet Marine, miałem tylko zegarki klasyczne i nie mam poczucia, że coś straciłem. A od tzw. "zgnuśniałych dziadków" dzieli mnie przepaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

faktycznie firma dla zgnusnialych dziadkow :wacko:

O f..k, a ja właśnie kupiłem Patka ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu na tym forum chciało by być zgnuśniałym dziadkiem więc nie ma się czym przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym oficjalnie zgłosić akces do tego stosunkowo wąskiego grona :)

Jezus Maria!!! Passero graty. Jakiś GPS do bransolety (gumy) by się przydał. :ph34r:

Edytowane przez Repsak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

W tej chwili jednak dla mnie to zwyczajne wymuszanie i narzucanie wlasnych racji, majacych na celu zwiekszenie sprzedazy reszty kolekcji, ktora zalega na wystawach w cieniu Nautilusa. Zaczynam coraz bardziej doceniac Rolexa i szczerze - wole poczekac jeszcze kilka lat na zapisana Daytone, niz bic sie na targowiskach o Nautilusa, ktorego jak im odbije, to i moze za pare lat serwisowac nie beda chcieli - faktycznie firma dla zgnusnialych dziadkow :wacko:

Mariusz, tak to działa, robi to Rolex, robi AP i robi Patek... zapisz się na Nautilusa i czekaj, jak czekasz na Daytonę.

Jezus Maria!!! Passero graty. Jakiś GPS do bransolety (gumy) by się przydał. :ph34r:

Dzięki :)

A dzisiaj stylówa na zgnuśniałego dziadka ;)

post-64114-0-53919500-1529742020_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadku, piękny ten zegar ale mnie niesamowicie podoba się grubość tych PP i tu widać ich mistrzostwo. Niesamowicie wygodnie musi się nosić :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli miałbym wybrać z aktualnej oferty i bez wnikania w cenę zegarek dla siebie (nie będąc jeszcze dziadkiem) to byłby to takowy... a jakie są Wasze typy?

post-102723-0-03891200-1529749141_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Mariusz, tak to działa, robi to Rolex, robi AP i robi Patek... zapisz się na Nautilusa i czekaj, jak czekasz na Daytonę.

Dosłownie przed chwilą w Galerii Mokotów widziałem złotą Daytonę z zieloną tarczą. Dostępna od ręki. Piękny zegar i nie ma za co.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Dziadku, piękny ten zegar ale mnie niesamowicie podoba się grubość tych PP i tu widać ich mistrzostwo. Niesamowicie wygodnie musi się nosić :rolleyes:

Bartek, dzisiaj cały dzień porównuję go do Pepsi na jubilee, który do tej pory uznawałem za najbardziej wygodny zegarek na bransolecie... z naciskiem na "do tej pory" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, dzisiaj cały dzień porównuję go do Pepsi na jubilee, który do tej pory uznawałem za najbardziej wygodny zegarek na bransolecie... z naciskiem na "do tej pory" ;)

Tak właśnie myślałem...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Gratuluje zakupu! Jeśli nie tajemnica długo czekałeś ;)

Początkowo próbowałem kupić u AD, w kilku miejscach na świecie, niestety bezskutecznie... kilka lat czekania, bez żadnej gwarancji terminu :(  Kupiłem więc z drugiej ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Dzięki wielkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi