Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wspomnial @eye_lip, Nautilus czy Aquanaut to bardzo wyhypowane zegarki, tracą jak się przymierzy wobec legend jakie o nich chodzą. Choć muszę nadmienić że Nautilus w białym złocie jest całkiem fajny, Acquanut z tą niebieską tarczą i na gumie przyjemniejszy niż ten na bransolecie. Jestem też umówiony na oglądanie Nautilusa Tiffany, zobaczmy czy dam radę z czasem.

Niemniej 5204G wspaniały: myślałem że będzie niezbyt dobrze leżał na nadgarstku, ale było super (i to pomimo grubości).

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Nareszcie w Patku jakieś zegarki można chociaż przymierzyć. 

IMG_4098.jpeg

IMG_4097.jpeg

IMG_4096.jpeg

IMG_4092.jpeg

IMG_4090.jpeg

IMG_4089.jpeg

IMG_4085.jpeg

IMG_4082.jpeg

IMG_4079.jpeg

IMG_4083.jpeg

Jaka cena za perpetual?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Jaka cena za perpetual?

433 000 singapurskich dolarów. Ceny tu są niższe niż w Europie. A do tego można odliczyć 6,5 VAT. Oczywiście, w przypadku PP to ćwiczenie teoretyczne, bo i tak zegarków jakie dzisiaj przymierzałem kupić się nie da. Ale jak zobaczyłem cenę Calatravy  6119G (42 600 SGD) to na poważnie myślę o poproszeniu znajomego który tu mieszka żeby się na nią dla mnie zapisał. Tu jest wyraźnie tańsza niż w Europie (nie mam w telefonie VPNa i nie mogę sprawdzić ceny w Europie, ale chyba ostatnio wynosiła 32k Euro a tu jest 28,5k euro). W Singapurze pierwszeństwo w zakupie mają miejscowi (i rezydenci). Trzeba sobie oczywiście zbudować „relacje” z butikiem (czytaj: wydać jeszcze kasę na coś).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, beniowski napisał(-a):

433 000 singapurskich dolarów. Ceny tu są niższe niż w Europie. A do tego można odliczyć 6,5 VAT. Oczywiście, w przypadku PP to ćwiczenie teoretyczne, bo i tak zegarków jakie dzisiaj przymierzałem kupić się nie da. Ale jak zobaczyłem cenę Calatravy  6119G (42 600 SGD) to na poważnie myślę o poproszeniu znajomego który tu mieszka żeby się na nią dla mnie zapisał. Tu jest wyraźnie tańsza niż w Europie (nie mam w telefonie VPNa i nie mogę sprawdzić ceny w Europie, ale chyba ostatnio wynosiła 32k Euro a tu jest 28,5k euro). W Singapurze pierwszeństwo w zakupie mają miejscowi (i rezydenci). Trzeba sobie oczywiście zbudować „relacje” z butikiem (czytaj: wydać jeszcze kasę na coś).

Dzieki za odpowiedz. Mi marzy sie ktorys z 5270- no coz moze kiedys:)…. I pomyslec ze kupilem calatrave automat u AD w berlinie praktycznie od reki- ale to bylo 5 lat temu…(teraz jest na rutynowym serwisie w Genewie i juz sie nie moge doczekac jak go dostane  z powrotem)…u nas ceny calatravy automat to ok 165tys a manual ok135tys…

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Dzieki za odpowiedz. Mi marzy sie ktorys z 5270- no coz moze kiedys:)…. I pomyslec ze kupilem calatrave automat u AD w berlinie praktycznie od reki- ale to bylo 5 lat temu…(teraz jest na rutynowym serwisie w Genewie i juz sie nie moge doczekac jak go dostane  z powrotem)…u nas ceny calatravy automat to ok 165tys a manual ok135tys…

Pięć lat temu to u mnie w Milano właściwie wszystko było od ręki oprócz Nautilusa. Było, minęło. Może jeszcze wróci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na wasze opinie. 😊 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje - stan idealny i tak jak napisałeś pięknie wchodzi patinka na tarczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna tarcza. Koperta ostra bo zapewne była robiona (randomowa naklejka na deklu jest dosyć charakterystyczna dla odnawianych zegarków które mają wyglądać jak nowe), patrząc po stanie szlifu to musiałby być nos i kosztować pół miliona sprzedawany przez A Collected Man;)

Tak czy inaczej ten trycik robi mega robotę. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Bardzo ładna tarcza. Koperta ostra bo zapewne była robiona (randomowa naklejka na deklu jest dosyć charakterystyczna dla odnawianych zegarków które mają wyglądać jak nowe), patrząc po stanie szlifu to musiałby być nos i kosztować pół miliona sprzedawany przez A Collected Man;)

Tak czy inaczej ten trycik robi mega robotę. 

Tak, koperta przeszła polerkę pod sprzedaż. Porównywałem z wieloma egzemplarzami przed zakupem (w przypadku Aquanaut’a łatwo zauważyć nadpolerki jak bezel zaczyna się robić okrągły i przejściówki pomiędzy liniami stają się zamazane, co daje efekt „topniejącego masła”). Zegarek kupiony w Tokyo, gdzie ludzie lubią „jak nowe”.

Inne potencjalne pułapki w tym modelu to wymienione datowniki z inną, grubszą, czcionką i zapięcie już bez napisu „Nautilus”.

Edytowane przez amatsukaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.07.2023 o 06:09, amatsukaze napisał(-a):

Nowy nabytek - PP 5060, czyli pierwsza odsłona Aquanaut’a. Niecałe 36mm, przez co jest bardzo wygodny. Tryt pięknie dojrzał, a koperta nadal ostra. 😊

945468CB-B479-4ECE-8C3A-4C501EBB4372.jpeg

CEFB3381-621A-42A9-951B-0BFD0EE984A0.jpeg

Co ciekawe, zegarek w 1997 był pozycjonowany jako część linii Nautilus - nawet zapięcie jest sygnowane w ten sposób. 😊

23F477C7-059F-4A7B-BB66-428B8FB2FFAA.jpeg

FFEEF3D9-210C-4A1B-9D07-CF7FAB0F6568.jpeg

Gratuluje! Piekny tryt, piekny zegar…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo, jutro odbieram Patka ze standardowego serwisu - wrócił z Genewy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 hours ago, Lukasz23212 said:

Noo, jutro odbieram Patka ze standardowego serwisu - wrócił z Genewy 🙂

Boom! Dawaj zdjęcie od razu jak będzie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Boom! Dawaj zdjęcie od razu jak będzie!

No i jest🙂….Super że jest już ze mna.
Po glowie chodzi mi też myśl o chronografie z łososiową tarczą bez daty - zwykły chronograf… teraz jest idealny moment na sprzedaż mojej calatravy i dołożenie do w/w…sam nie wiem🙈…muszę chyba ochłonąć🤣

IMG_8205.jpeg

IMG_8206.jpeg

IMG_8203.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minutes ago, Lukasz23212 said:

No i jest🙂….Super że jest już ze mna.
Po glowie chodzi mi też myśl o chronografie z łososiową tarczą bez daty - zwykły chronograf… teraz jest idealny moment na sprzedaż mojej calatravy i dołożenie do w/w…sam nie wiem🙈…muszę chyba ochłonąć🤣

IMG_8205.jpeg

IMG_8206.jpeg

IMG_8203.jpeg

O kurde, no to teraz masz myślowe! W sumie idealny moment tak jak mówisz bo zegarek jest „mint” ale chyba najważniejsze jak się czułeś widząc go po takiej przerwie - jaka była reakcja? Serce zabiło?! On jest piękny moim zdaniem!!! 

A możesz wkleić zdjęcie tego o którym myślisz - łososiowatego chronografa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na łososiowego bym nie wymieniał. Ładne są itp., ale moim zdaniem to jest kolor, który się znudzi, a i moda przeminie… A masz aktualnie rzecz totalnie ponadczasową. Nie znudzi się raczej, a moda na pewno nie przeminie. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KrysH napisał(-a):

O kurde, no to teraz masz myślowe! W sumie idealny moment tak jak mówisz bo zegarek jest „mint” ale chyba najważniejsze jak się czułeś widząc go po takiej przerwie - jaka była reakcja? Serce zabiło?! On jest piękny moim zdaniem!!! 

A możesz wkleić zdjęcie tego o którym myślisz - łososiowatego chronografa?

No właśnie dobrze piszesz i mnie rozumiesz… Serce mocno zabiło - tak samo jak za pierwszym razem gdy go kupowałem🙂 super uczucie… Ten zegarek po prostu dla mnie jest wyjątkowy…

Co do chrono to ten mi sie podoba:

IMG_8191.jpeg

38 minut temu, agremi napisał(-a):

Na łososiowego bym nie wymieniał. Ładne są itp., ale moim zdaniem to jest kolor, który się znudzi, a i moda przeminie… A masz aktualnie rzecz totalnie ponadczasową. Nie znudzi się raczej, a moda na pewno nie przeminie. 

Wlasnie tego sie obawiam co napisales bo trafiles w punkt moich przemysleń… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, agremi said:

Popieram.

3 hours ago, Lukasz23212 said:

No właśnie dobrze piszesz i mnie rozumiesz… Serce mocno zabiło - tak samo jak za pierwszym razem gdy go kupowałem🙂 super uczucie… Ten zegarek po prostu dla mnie jest wyjątkowy…

Stara miłość nie rdzewieje! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Co do chrono to ten mi sie podoba:

IMG_8191.jpeg

Wlasnie tego sie obawiam co napisales bo trafiles w punkt moich przemysleń… 

Dozbierać i dokupić, ja bym nie sprzedawał;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KrysH napisał(-a):

Mi jeden Patek w zupełności wystarcza 😅 

IMG_3748.thumb.jpeg.9b0bb0a41f8c5faea44d46d4644b1c32.jpeg

Piekny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, Lukasz23212 said:

Piekny!

Dziękuje! Serce bije i o to chodzi! 

Udostępnij tę odpowiedź