Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem w seqndusie GW-M5610...uff...jakoś ciężko się było tym razem zdecydować co ma być...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie dobrze bedziesz zadowolony.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie czy można kupić i ile kosztuje stalowa koperta?

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho Maciek wywołałeś wilka z lasu, teraz się zacznie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest, gw-5000 mnie nie porywa ale jakbym mógł zamknąć moduł GWXa w puszce to chyba bym się zdecydował :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że stalowa koperta może kosztować coś ok. 200$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie czy można kupić i ile kosztuje stalowa koperta?

Cena zależy od konkretnego modelu.. Ja pytałem dziś w Zibi o kopertę i dekiel i szybkę do DW-5030-1. 

Koperta 230PLN 

Dekiel uwaga! 25PLN gdzie do GW-5000 kosztuje 140PLN.

Szybka 80PLN.

W szybkim przeliczeniu jeśli szybka jest zmontowana z kopertą, to za niespełna 500PLN można sobie złożyć DW-5030-1, jota w jotę takiego samego jak ten z GSET'a i taki jest mój plan!  :D

Samą szybkę też można zamówić, koszt 80PLN dzięki temu można sobie złożyć budżetową wersje DW-5030 wymieniając szybkę w DW-5600E na ta od DW-5030. 

http://forums.watchuseek.com/f17/how-dw-5600e-module-disassembly-lcd-swap-1091187-2.html

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Nie wiem skąd biorą te ceny, bo wychodzi na to, że stalowa koperta kosztuje nie wiele więcej niż plastikowa ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie też się dziwie ale na to wychodzi.. Zobaczę co mi odpisze Pani Sylwia, jeśli wszystko będzie po mojej myśli to złoże zamówienie na wszystkie potrzebne części do złożenia tego modelu i bede działać.  ;)

Swoją drogą właśnie się zorientowałem że śrubki do mocowania bezeli w DW-5600, GW-M5610 i GW-5000 nie są takie same. Takie małe śrubeczki na pozór identyczne mogło by się zdawać bo i zegarki gabarytowo zbliżone do siebie  a tu proszę taka niespodzianka.    

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek czyli chcesz wrzucic do koperty od 5030 moduł od 5600?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit, fajnie kombinujesz.

Kto nie kombinuje ten nie ma..  ;)

Maciek czyli chcesz wrzucic do koperty od 5030 moduł od 5600?

Dokładnie  ;)  Zastanawia mnie tylko czemu moduł w DW-5030 ma numer 3421 bo nie wydaje mi się aby różnił się pod względem funkcji w porównaniu do modułu 3229 z DW-5600E.  DW-5600e występuje z dwoma modułami 1545 i 3229 różnica między nimi jest w kalendarzu i tyle a jaka jest różnica jeśli chodzi o moduł 3421 tego nie wiem, mam nadzieje ze nie rozbija sie o wielkość w konstrukcji modułu. 

Np w GW-5000 siedzi dokładnie taki sam moduł jak w GW-M5610 jednak koperta w GW-5000 jest już inna, dokładnie taka sama jak ta w DW-5600 patrząc na wielkość. Żeby wszedł do niej moduł 3159 czyli ten od GW-M5610 to w kopercie od GW-5000 dodatkowo miedzy innymi jest jeszcze taki element http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087011348 bez niego moduł będzie latał luźno w kopercie. Podobnie sprawa wgląda w DW-5030 i DW-5600E. W GW-M5610 moduł siedzi bezpośrednio w kopercie bez dodatkowych plastikowych dystansów ale to wiesz jednak może komuś innemu się taka informacja przyda.   ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wychodzi że moduł do 5600E kosztuje ok 150 zł?

A żeby poznać różnice miedzy modułami w ew budowie lub czy powinien byc w 5030 ten dystans tak jak 5000 musimy rozkręcic pacjenta murcinsa!

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to bym nie liczył chociaż już go o to pytalem czy przypadkiem tego ne robił.  :) Narazie Marcin ma porownać oba moduły pod wzgledem funkcji.  ;)  Zapytalem w Zibi o cenę samego mkdułu i czekam na odpowiedz. Ja i tak będe kupiwać kolejnego DW-5600 jak nie dwa bo mam jeszcze jeden plan do zrealizowania także zobaczymy co z tego wyjdzie.  

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek a ten plastikowy dystans w GW-5000 wyjmuje się od góry zanim wyjmie sie moduł czy najpierw wyjmuje sie moduł a pożniej dystans?

Czyli nie masz pewnosci czy taki sam dystans jest w DW-5030?

Fajnie wykombinowałeś z tym składakiem, sam się zastanawiam czy by takiego nie zrobić Wrzucaj aktualne info co i jak wygląda cenowo w Zibi. Ważne aby nie okazało się że zabraknie jakiegoś istotnego elementu.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewności nie mam ale na 80% jest, tak samo jak jest w DW-5600. 

W GW-5000 wpierw wyjmuje się moduł, potem można wyjąć ten plastikowy dystans.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też aktywnie ;) ale niestety bez zielonego wyświetlacza

20160710_185238_Richtone_HDR.jpg

Edytowane przez Nightingale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlacz piękny, ale ta bransoleta... ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol, kiedyś zrobię mu fote na pasku i zadedykuje ją dla Ciebie  ;) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi