dudak 1926 #5176 Napisano 14 Października 2018 Wyrwałem w zeszły piątek nówke GW-5000 na zatoce za nieco ponad 1k. Wysyłka niby bezcłowy z Francji. Czekam, zobaczymy. Dostawa planowana do 25.10 Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #5177 Napisano 14 Października 2018 Hehe, Ty nie masz na zbyciu? Niestety, jakiś rok temu poszedł do kolejnego właściciela. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #5178 Napisano 14 Października 2018 cos dla odmiany, nie zbyt czesto tu widziana wersja kostki, rozmiar taki sam jak gw-5610, oto w czarnym lakierze glx-5600..fazy ksiezyca i plywy to cos dla rybakow, astronomow i surferow .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #5179 Napisano 14 Października 2018 Panowie, szukać, kupować i nosić. Świetny model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #5180 Napisano 14 Października 2018 Panowie mam gw7900 ale ciut duzy mi sie wydaje. Kakiego kwadrata poszukac? Zeby mial wave i solar. I w budzecie byl zblizony. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #5181 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Ja nie wiem na czym polega fenomen tego zegarka - zanim go kupiłem zdążało się ze zmieniałem zegarki trzy - cztery razy dziennie, czasem okresowo przez tydzień albo dwa nosiłem tylko jeden, nowo zakupiony zegarek, najdłużej to był miesiąc z tego co pamiętam - bo wiadomo nowość... Obecnie też mam "kilka" zegarków, innych kostek mam, nie chwaląc się kilkanaście - a na łapie w 90% czasu siedzi ten i to odkąd go mam, czyli od czerwca... i prawdę mówiąc nie wiem dlaczego tak jest bo w zasadzie nie ma w nim niczego fascynującego - stonowana kolorystyka, funkcje te same co u naprawdę sporo tańszego GW-M5610, bo moduł identyczny, na łapie doskonale udaje jeszcze tańszego plastikowego DW-5600E czyli nie kupuje się go dlatego że jakieś homage sikora "za milion"... w zasadzie wygląda jak "plastik" tak naprawdę to tylko kupujący wie co ma na łapie, bo to nie zegarek do zdobywania "szacunu na dzielni"... Szczerze polecam każdemu, choćby po to żeby sprawdzić jak "na niego działa"... a nuż też się okaże że to TEN JEDYNY... Panowie mam gw7900 ale ciut duzy mi sie wydaje. Kakiego kwadrata poszukac? Zeby mial wave i solar. I w budzecie byl zblizony. Wybór masz miedzy GW-M5610 a GW-M5610 Edytowane 14 Października 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5182 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Ja nie wiem na czym polega fenomen tego zegarka - zanim go kupiłem zdążało się ze zmieniałem zegarki trzy - cztery razy dziennie, czasem okresowo przez tydzień albo dwa nosiłem tylko jeden, nowo zakupiony zegarek, najdłużej to był miesiąc z tego co pamiętam - bo wiadomo nowość... Obecnie też mam "kilka" zegarków, innych kostek mam, nie chwaląc się kilkanaście - a na łapie w 90% czasu siedzi ten i to odkąd go mam, czyli od czerwca... i prawdę mówiąc nie wiem dlaczego tak jest bo w zasadzie nie ma w nim niczego fascynującego - stonowana kolorystyka, funkcje te same co u naprawdę sporo tańszego GW-M5610, bo moduł identyczny, na łapie doskonale udaje jeszcze tańszego plastikowego DW-5600E czyli nie kupuje się go dlatego że jakieś homage sikora "za milion"... w zasadzie wygląda jak "plastik" tak naprawdę to tylko kupujący wie co ma na łapie, bo to nie zegarek do zdobywania "szacunu na dzielni"... Szczerze polecam każdemu, choćby po to żeby sprawdzić jak "na niego działa"... a nuż też się okaże że to TEN JEDYNY... Zgadza sie w 100%. W moim przypadku tez tak bylo az do momentu kiedy pojawil sie metalowy. Ale to juz moj bzik. A GW5000 nigdy sie nie pozbede. Podobne odczucia ma tez wielu innych ludzi: https://forums.watchuseek.com/f105/review-psychology-casio-gw-5000-a-543392.html albo https://forums.watchuseek.com/f17/gw-5000-1jf-looooong-essay-review-after-over-year-ownership-1066607.html Edytowane 14 Października 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #5183 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) tez tak mam,bo cale tygodnie nosiłem tylko kostki, taka , siaka czy owaka,..oj ,pomimo ceny,kusi mnie gw5000, ma wszystko co potrzeba i nie zadnych wad, kto wie może ulegne ale ostatnio mam odchyl w strone serii 23xx, to tymczasem 4 wersje jedna z samym solarem , pozytyw i trzy full wypas solar + RC (w tym dwa negatywy) co mnie urzeklo w nich...zarabista grafika,nie ma w niej ostentacji,a kolory (jeśli już sa uzyte )to bardzo delikatnie rozmieszczone i nachalnie nie przytlaczaja, i najwazniesze, 2310 ma idealne proporcje (wysokości i średnicy)przez co jest plaski jak kostki, w każdym razie od 2 tygodni nie schodzi z lapy, nosze na przemian i pozytyw i negatyw,.. Edytowane 14 Października 2018 przez starzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5184 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Piotrek, to chwilowa fascynacja.Miałeś już podobnie z innymi zegarkami, przypomnę np. ostaniego Ultimata czy Citka A co do GW-2300 czy GW-7900, miałem różne wersje ale jakościowo odstają strasznie od tych z wyzszej półki.Jak już się spróbuję lepszego to ciężko wrócić do takich tandetnych plastików a paski to już w ogole Edytowane 14 Października 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #5185 Napisano 14 Października 2018 tym paskom nic nie można zarzucić, w niczym nie odbiegają od większości pozostałych, dla mnie spelniaja wszystkie wymagania, nawet gw7900 (no może tylko moglby być ciut nizszy) a ze mam w sumie około dwudziestu kilku G wiec mam doskonale rozeznaie i wiem co mowie,..wszystkie to fabryczne nowki..a tu para moich ostatnich faworytow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5186 Napisano 14 Października 2018 A masz Froga lub MTG?Nawet Giez to inna liga w tym temacie Przerobiłem większość G i niestety nie można ich porównywać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #5187 Napisano 14 Października 2018 Jak tak piszecie to może mnie też zaczaruje ten gw5000 i będzie to mój najlepszy G.... Jakbym miał taką pewność to już dawno bym kliknął na Ebay, niestety nie jestem pewien. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5188 Napisano 14 Października 2018 Klikaj, jak coś to za połowę pomogę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #5189 Napisano 14 Października 2018 Panowie mam gw7900 ale ciut duzy mi sie wydaje. Kakiego kwadrata poszukac? Zeby mial wave i solar. I w budzecie byl zblizony. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaGW-M5610 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #5190 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Klikaj, jak coś to za połowę pomogę Hehehe:p jak zawsze z poczuciem humoru Edytowane 14 Października 2018 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #5191 Napisano 14 Października 2018 A masz Froga lub MTG?Nawet Giez to inna liga w tym temacie Przerobiłem większość G i niestety nie można ich porównywać ,..a no wlasnie, skoro przerobiles wiekszosc, to sam doskonale wiesz,ze pojecie takie pojecie jak tzw,wyzsza polka jest dosyć iluzoryczne, bo i te najdroższe zegarki (a to dotyczy także wielu innych towarów) nie sa wieczne i rzadko kiedy wytrzymują dluga probe czasu, krotko mowiac i one się psuja lub zwyczajnie zuzywaja, czego przykładem jest tu wiele watkow na temat zepsutych Gshockow, Wiec ja swiadomy tego zjawiska, (o czym już tu kiedyś pisałem) celowo omijam tzw. najwyzsza polke, bo nie lubie wydawac pieniędzy, na cos , co z czasem i tak pojdzie w kibel., wole mieć troche tansze, może mniej bajeranckie, ale tez doskonale liczace uplywajacy czas zegarki, a przerobiłem ich w swoim dluuugim zyciu skromnie licząc kilkadziesiąt,nie tylko casio, bo zaczynając od mechanicznych prostych (a wszystkich już nawet nie pamiętam)poljotow, wostokow itp. poprzez nurki orienta, citki i timexy, i każdy z nich kiedyś w końcu konczyl swój zywot . Za to lubie ich mieć zawsze co najmniej kilkanaście,..tak jak tu poniżej na zalaczonym zdjęciu mojej szafy w sypialni.. moje dewiza brzmi..zegarek musi być stosunkowo tani,zeby potem nie było zal kupic nowy, a stary wywalić do kubla.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5192 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Też tak kiedyś chomikowałem zegarki ale potem stwierdziłem że jest ich za dużo i nie noszę.Wolę mieć mniej a lepiej A jakościowo jednak się różnią No ale ja żadnego jeszcze nie wyrzuciłem Tak czy inaczej masz jakiś plan zakupowy, tylko jak Ci braknie miejsca w szafie to podniesiesz poprzeczkę No a najlepiej mieć wszystkie Edytowane 14 Października 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudak 1926 #5193 Napisano 14 Października 2018 Szybkie pytanko, bo dyskutuje właśnie na ten temat z kolegą. Czy w GW-5600J radio działa w Polsce/Europie? Ja obstawiam, że nie. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #5194 Napisano 14 Października 2018 Nie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5195 Napisano 14 Października 2018 Szybkie pytanko, bo dyskutuje właśnie na ten temat z kolegą. Czy w GW-5600J radio działa w Polsce/Europie? Ja obstawiam, że nie. Wysłane przy użyciu TapatalkaPewnie kusi ten z bazarku Niestety nie działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudak 1926 #5196 Napisano 14 Października 2018 Na bazarku nie widziałem. Na olx był niedawno , od kilku miesięcy pojawia się i znika. Ale zegar fajny, frontalnie podobny do GW-5000 Pewnie kusi ten z bazarku Niestety nie działa Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5197 Napisano 14 Października 2018 Tutaj też dodam, a co szukam GW-5000 https://www.ebay.co.uk/itm/Casio-G-SHOCK-GW-5000-1JF-GW-5000-Watch/192681860711?hash=item2cdcbbde67:g:qRIAAOSwlY5buhJt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudak 1926 #5198 Napisano 14 Października 2018 https://www.ebay.co.uk/itm/Casio-G-SHOCK-GW-5000-1JF-GW-5000-Watch/192681860711?hash=item2cdcbbde67:g:qRIAAOSwlY5buhJtTylko nie podaje kosztów wysyłki. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5199 Napisano 14 Października 2018 Podaje kraje ale jednoczesnie zaznacza tez, ze wysylka tylko do UK. Trzeba pytac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #5200 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Piotrek, to chwilowa fascynacja.Miałeś już podobnie z innymi zegarkami, przypomnę np. ostaniego Ultimata czy Citka Tomku z Citkiem i Ultimate właśnie po miesiącu, z tego co pamiętam, mniej więcej mi przeszło i zaczęły, z wolna, wchodzić inne zegarki na łapę... no i to były homage - wiec tutaj dochodziła, nazwijmy to, "wartość dodana"... a tutaj jest "zwykły" zegarek i to "na baterię". Niemniej chyba wolałbym żeby nie przechodziło bo taki stan dobrze wpływa na budżet Edytowane 14 Października 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach