Glaza 2 #5726 Napisano 30 Listopada 2018 Gdzie teraz najkorzystniej można nabyć gmw b5000 byle nie złoty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1384 #5727 Napisano 30 Listopada 2018 Srebrnego na WS rzucili Złoty też jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5728 Napisano 30 Listopada 2018 Na uwagę zasługuje fakt, że na metce widnieje cena 500 dolarów, a sprzedający chce 599 funtów No to co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5729 Napisano 30 Listopada 2018 @Negatyw IMO właśnie w tym "świeceniu" jest jego moc Niedawno była wielka okazja na bazarku > ktoś wystawił srebrnego za 1500zł. ...Moc, albo obciach... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5730 Napisano 30 Listopada 2018 Mój dzisiaj żryć dostaje na zimę, synchro powyłączane więc w norze zrobił standardowe +3sMoje wszystkie maja na zime wylaczona synchronizacje pomimo, ze gapia sie z dystansu w okno. Jednak jest duzo mniej swiatla. Jak ktorys wskakuje na lape to wowczas go synchronizuje o ile mi sie chce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5731 Napisano 30 Listopada 2018 Gdzie teraz najkorzystniej można nabyć gmw b5000 byle nie złotyJest srebrny na bazarku. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #5732 Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Gdzie teraz najkorzystniej można nabyć gmw b5000 byle nie złotyGdyby ktoś był zainteresowany srebrnym, to zapraszam na priv. Edytowane 30 Listopada 2018 przez SQ2EJQ 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #5733 Napisano 30 Listopada 2018 Gdyby ktoś był zainteresowany srebrnym, to zapraszam na priv.Pieniądz to nie wszystko, nie będziesz żałował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #5734 Napisano 30 Listopada 2018 Pieniądz to nie wszystko, nie będziesz żałował?Nie będę żałował, bo brat bliźniak zostaje u mnie 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1384 #5735 Napisano 30 Listopada 2018 Moc, albo obciach... :-) Nie znasz się Fazy postrzegania są takie:I - to co się błyszczy to obciachII - wybieramy tylko matIII - wybieramy błysk >>> przychodzi z wiekiem (autopsja)Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #5736 Napisano 30 Listopada 2018 Ja też jestem zwolennikiem nie błyszczących zegarków. Mam takie z piaskowanymi i szczotkowany kopertami. Jednak w przypadku stalowej kostki uważam, że cały urok w tym, że jest błyszcząca tam, gdzie powinna. Jak cała by była matowa, to by nie było takiego efektu. 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1384 #5737 Napisano 30 Listopada 2018 Nie będę żałował, bo brat bliźniak zostaje u mnie IMO, jeśli to możliwe, to warto potraktować go jako inwestycję > skoro jest już nieprodukowany, to z czasem zyska na wartości ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5738 Napisano 30 Listopada 2018 Nie znasz się Fazy postrzegania są takie:I - to co się błyszczy to obciachII - wybieramy tylko matIII - wybieramy błysk >>> przychodzi z wiekiem (autopsja)Pzdr.No to jeśli to ma zadziałać u mnie, to może po 60tce... Choć moje gusta, pozostają niezmienne od lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #5739 Napisano 30 Listopada 2018 No to jeśli to ma zadziałać u mnie, to może po 60tce... Choć moje gusta, pozostają niezmienne od lat.No ale o co marudzisz? Jak widzisz Casio nie wyprodukowało zegarka dla Ciebie i lament tutaj na pewno tego nie zmienią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5740 Napisano 30 Listopada 2018 @up:Czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość, kolego.Moja wypowiedź, dotyczyła jedynie kolorystyki. Mam 5610 i jestem zadowolony :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #5741 Napisano 30 Listopada 2018 Parafrazując przysłowie:gdzie stalowa kostka nie może, tam GW-M5610 pośle 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5742 Napisano 30 Listopada 2018 Nie wszystko złoto, co się świeci... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5743 Napisano 30 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5744 Napisano 30 Listopada 2018 Bałem się czy mnie nie będzie wkurzać tym blink-blink, ale szybko się okazało, że bardzo ją lubię taką jaka jest i u mnie na pewno zostanie.Moim zdaniem świetnie łączy klasyczny styl z nowoczesnością. To najlepszy wypust Casio ostatnich lat.Oczywiście nie jest to zegarek do tyrania, ale raczej by podkreślić zamiłowanie do G-Shocków. Ja się tego nie wstydzę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5745 Napisano 30 Listopada 2018 Bałem się czy mnie nie będzie wkurzać tym blink-blink, ale szybko się okazało, że bardzo ją lubię taką jaka jest i u mnie na pewno zostanie.Moim zdaniem świetnie łączy klasyczny styl z nowoczesnością. To najlepszy wypust Casio ostatnich lat.Oczywiście nie jest to zegarek do tyrania, ale raczej by podkreślić zamiłowanie do G-Shocków. Ja się tego nie wstydzę Od siebie jeszcze dodam, ze metalowa kostka chodzila mi po glowie od wielu lat. Dawno temu myslalem, ze byloby za***iscie jakby Casio taka wypuscilo. I prosze...moje modlitwy zostaly wysluchane i marzenie sie ziscilo. Swoja chce ubrac w DLC i wlasciwie bede niemal w 100% happy chappy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #5746 Napisano 30 Listopada 2018 Od siebie jeszcze dodam, ze metalowa kostka chodzila mi po glowie od wielu lat. Dawno temu myslalem, ze byloby za***iscie jakby Casio taka wypuscilo. I prosze...moje modlitwy zostaly wysluchane i marzenie sie ziscilo. Swoja chce ubrac w DLC i wlasciwie bede niemal w 100% happy chappy Jak zobaczyłem zapowiedź wypuszczenia metalowych kostek i pierwsze zdjęcia, to pomyślałem "nareszcie ..." 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5747 Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) A mnie się w pierwszej chwili nie podobał... Byłem przekonany, że to guma pokryta lakierem imitującym metal Edytowane 30 Listopada 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #5748 Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Tak, ten sam - 10322999. Kwestia pewnie egzemplarza - podobnie, jak w Romkach. Ja w posiadanych przez chwilę egzemplarzach GW-M5610-1ER miałem bardzo mieszane odczucia, czy w ogóle warto kupować ten zegarek. No i poszedł dalej. Potwierdzam jak powyżej przerobiłem GW-M5610 kilkanaście egzemplarzy i z kontrastem różnie bywało. W GW-5000 siedzi dokładnie ten sam LCD co w 5610 bo to te same moduły 3159. Czaję, tak myślałem, gws5600 też tem sam moduł a lcd mam wraznienie jakby specjalnie pod niego robiony, chyba najlepszy lcd w kostkach jaki miałem. głowę daję uciąć,że jest inny, w zwykłych gw nigdy na taki nie trafiłem. Edytowane 30 Listopada 2018 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #5749 Napisano 30 Listopada 2018 Czaję, tak myślałem, gws5600 też tem sam moduł a lcd mam wraznienie jakby specjalnie pod niego robiony, chyba najlepszy lcd w kostkach jaki miałem. głowę daję uciąć,że jest inny, w zwykłych gw nigdy na taki nie trafiłem.Mylisz się Marcin, wyświetlacz ma dokładnie ten sam numer katalogowy, co w GW-5000-1, GW-M5610-1, w krówce GW-M5610BW-7, w GW-M5610LG-8 i właśnie w GW-S5600-1 no i pewnie jeszcze w paru innych modelach. Ale faktem jest, że jak miałem przyjemność poobcować zarówno z GW-S5600-1JF, jak i z klasycznym GW-M5610-1ER kolegi @mariushko, to jednak GW-S był znacznie wyraźniejszy od GW-M. Wiem, że to trochę teoria spiskowa, ale może oni faktycznie te wyświetlacze selekcjonują pod kątem jakości i najlepsze dają do wyższych modeli (kupowanych głównie przez pasjonatów, którzy zwaracją uwagę na najmniejsze nawet niuanse), a średnie i przedodrzutowe pakują do linii podstawowej, kupowanej dzieciakom na komunię itp. lub przez tzw. zwykłych ludzi, którym nawet nie przyjdzie do głowy porównywać, czy w ogóle kwestionować kontrast wyświetlacza?A mnie się w pierwszej chwili nie podobał... Byłem przekonany, że to guma pokryta lakierem imitującym metal Ja Cię kręcę, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl, że ktoś w Casio mógłby wpaść na tak "genialny" pomysł, jak polakierowanie gumy bezela na srebrny metalik, żeby ta udawała stal... Całe szczęście, że wypuścili prawdziwą stalową kostkę, która cieszy w końcu niejednego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #5750 Napisano 30 Listopada 2018 Mylisz się Marcin, wyświetlacz ma dokładnie ten sam numer katalogowy, co w GW-5000-1, GW-M5610-1, w krówce GW-M5610BW-7, w GW-M5610LG-8 i właśnie w GW-S5600-1 no i pewnie jeszcze w paru innych modelach. Ale faktem jest, że jak miałem przyjemność poobcować zarówno z GW-S5600-1JF, jak i z klasycznym GW-M5610-1ER kolegi @mariushko, to jednak GW-S był znacznie wyraźniejszy od GW-M. Wiem, że to trochę teoria spiskowa, ale może oni faktycznie te wyświetlacze selekcjonują pod kątem jakości i najlepsze dają do wyższych modeli (kupowanych głównie przez pasjonatów, którzy zwaracją uwagę na najmniejsze nawet niuanse), a średnie i przedodrzutowe pakują do linii podstawowej, kupowanej dzieciakom na komunię itp. lub przez tzw. zwykłych ludzi, którym nawet nie przyjdzie do głowy porównywać, czy w ogóle kwestionować kontrast wyświetlacza?Ja Cię kręcę, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl, że ktoś w Casio mógłby wpaść na tak "genialny" pomysł, jak polakierowanie gumy bezela na srebrny metalik, żeby ta udawała stal... Całe szczęście, że wypuścili prawdziwą stalową kostkę, która cieszy w końcu niejednego. Już sam nie wiem, aż wierzyć się nie chce, że mogą występować aż tak kolosalne różnice między tym samym LCD, dno i wodorosty.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach