Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Dalej twierdzę, co zresztą potwierdza autor w tekście, choć nie ukrywam, że słabo już hiszpański pamiętam, że to nie ramka jest krzywa a sam moduł. Literki zaś, co też jest pod koniec napisane, w tych nowych modułach gmw tak jak i w gw-b5600bc, są bardziej pochylone w prawo, co tylko potęguje efekt krzywo osadzonej ramki. Spójrz też na odstęp między ostatnią sekundą a pierwszą cyfrą godziny. Ta druga jest niżej, nie są równo. Bo właśnie krzywo jest włożony moduł. Kiedyś w jednym screwbacku miałem tak, że gdy wymieniłem baterię to dokręcając dekiel, ten pod sam koniec poprzez docisk gumowej podkładki, która chroni moduł, delikatnie go właśnie przekręcał. Było to bardzo delikatne przesunięcie, ale moduł już "leciał" w bok i ja to widziałem. No i myślałem, że dostanę cholery nie mogąc dokręcić tego tak, żeby było prosto. Ostatecznie się udawało.

Nie twierdzę, że tu jest podobnie, ale może tak trochę być..

A jak widzi to kolega @Burns i inni?

Edytowane przez p.r.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ja to widze tak,że takie wpadki akceptowałbym 32 lata temu - z nadzieją ze znajda na to sposób i wyeliminują błąd.

Teraz,po 35 latach od wejścia pierwszego modelu takie rzeczy nie powinny mieć miejsca,bo swiadczy to tyle,ze kiepskich maja podwykonawców albo w ogóle olali kontrole jakości

I w nosie to mam czy to ramka krzywa czy moduł żle siedzi - dla mnie to okazja by oddac zegarek do sprzedawcy i prosić o model wolny od wad.

Brak jakiekolwiek reakcji dla mnie jest równoznaczny z pozwoleniem na takie paprochy.Kropka,zdania nie zmienie.

I gdyby to odemnie zależało..to pan od reklamy,gdyby mi przyniósł zdjecie reklamowe nowego modelu z krzywym modułem musiałby szukać nowej pracy :P

Ps.Pamietam jak ludzie płakali ze im sie wyświetlacz ugina i przebarwia podczas właczania światełka w nowym wypuscie GWm5610 - i ta wada faktycznie była nie widoczna

Natomiast to ??? Jak Cie widzą,tak Cię piszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@p.r.p.

Pewnie jest tak jak piszesz, że podczas dokręcania "dupki" lekko się cały moduł obraca. Wystarczy lekki luz na elementach odpowiedzialnych za centrowanie modułu w kopercie (nie wiem, jak to dokładnie wygląda, jakieś wypustki, bolce?). Kierunek obrotu się zgadza - nie widziałem zegarka z modułem przekręconym w przeciwna stronę, zawsze w lewo. Piszę oczywiście o screwbackach.

@mrovka

Ja bym raczej wolał, żeby mi moduł o 0,2 stopnia siedział przekręcony w kopercie, niż żeby mi się wyświetlacz przesuwał lub naprężał podczas wciskania przycisków.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Docelowo to wolałbym miec idealna sztuke :) Ale tu masz racje,z dwojga złego to wybieram krzywy moduł

Z tym wyswietlaczem to było tak,że ten przycisk musiałeś wciskać długo i mocno zeby to wogóle zauważyc..przy normalnym kliknięciu przycisku nawet tego nie rejestrowałes oczami.

Zastanawiam sie jak teraz ma sie sprawa w tym temacie ? Ktoś chetny do poduszenia swojej kosteczki ? Ja przyznaje że nie mam tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

I w nosie to mam czy to ramka krzywa czy moduł żle siedzi - dla mnie to okazja by oddac zegarek do sprzedawcy i prosić o model wolny od wad.

Brak jakiekolwiek reakcji dla mnie jest równoznaczny z pozwoleniem na takie paprochy.Kropka,zdania nie zmienie.

I gdyby to odemnie zależało..to pan od reklamy,gdyby mi przyniósł zdjecie reklamowe nowego modelu z krzywym modułem musiałby szukać nowej pracy :P

Ogólnie chodziło koledze @murcins o to, że jest krzywo nakladana ramka daty na wyświetlaczu. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem. Ja twierdzę, że nie, że ramki są w porządku, a to sam moduł właśnie przy dokręcaniu zapewne się przesuwa.

Tak czy inaczej i jedno i drugie nie powinno mieć miejsca tak jak piszesz.

A już zrobienie zdjęcia reklamowego z widoczną na nim wadą - chyba nawet bardziej krzywo niż w rzeczywistości się trafiłały - to nawet nie wiem jak określić. Też by szukał nowej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie fotki też zachęciły swego czasu do tej wersji , niestety w realu ta złota ramka już tak zachęcająco nie wyglądała - jeszcze tego samego dnia odsyłałem.

Kupiłem jednocześnie żółtą i niebieską kostkę i miałem podobnie. Żółtek od razu poszedł w świat, a niebieska jest do dzisiaj ze mną. Dodatkowo pasek jest całkiem przyjemny w użytkowaniu, to mój taki wakacyjniak.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek zamknięty fabrycznie, dekiel na 4x śrubki, jak się uprzeć to ramka daty leci do środka, więc teoria o zakrecanych deklach przesuwających moduł taka se...

4d13e27a8d4e65e038a1149099dccad5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja mam teorię popartą doświadczeniem z własnym screwbackiem swego czasu. ;)

Z tym wieczkiem na 4 śrubki to już jedynie co można to zwalić na kontrolę jakości. Czyli w skrócie można przyjąć, że w sumie i w jednym i w drugim przypadku Casio już się tak nie przykłada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem dwie sztuki z źle nadrukowaną ramką w kostce i to nie był krzywo włożony moduł bo wszystko inne było proste ;)

IMO Marcin nie kłamał ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem dwie sztuki z źle nadrukowaną ramką w kostce i to nie był krzywo włożony moduł bo wszystko inne było proste ;)

IMO Marcin nie kłamał ^_^

Sugerujesz, że ja np. kłamię? ;)

Krzywo nadrukowane ramki owszem widziałem, w staruszkach głównie. W gmw-b5000 krzywizny nie widzę (3 stalowce, dostęp do 4 innych też mam). Wg mnie w większości są to krzywo włożone moduły. Jeśli faktycznie dodatkowo są przypadki krzywego nadruku ramki to lipa. Ale nie śmiał bym twierdzić, że

.. w przypadku serii GMW... tam ramki są krzywe w KAŻDYM egzemplarzu..

Edytowane przez p.r.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 3 stalowce i każdy jest prosty. Może caly czarny negatyw ma jakieś tam mikrony ramki do środka. W każdym razie nie jest to jak na zdjęciach, nie znam, nie mam i nie zamierzam tego mierzyć bo bym zglupiał co jest a co mi się wydaje. Jednym słowem pierdoła. W tej meduzie powyżej jestem w stanie przystać na jakąś tam krzywiznę - również akceptowalną. Powiem więcej. Gdybym miał fabrykę casio, albi próbował ją poprawić wątpię, żeby udało mi się lepiej. Znając życie wielogodzinna robota głupiego. Poprawisz z jednej strony to ucieknie z drugiej. Ten ze zdjęcia reklamowego i tego pod nim już by trochę wkurzał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 3 stalowce i każdy jest prosty. Może caly czarny negatyw ma jakieś tam mikrony ramki do środka. W każdym razie nie jest to jak na zdjęciach, nie znam, nie mam i nie zamierzam tego mierzyć bo bym zglupiał co jest a co mi się wydaje. Jednym słowem pierdoła. W tej meduzie powyżej jestem w stanie przystać na jakąś tam krzywiznę - również akceptowalną. Powiem więcej. Gdybym miał fabrykę casio, albi próbował ją poprawić wątpię, żeby udało mi się lepiej. Znając życie wielogodzinna robota głupiego. Poprawisz z jednej strony to ucieknie z drugiej. Ten ze zdjęcia reklamowego i tego pod nim już by trochę wkurzał...

Zgadzam się z każdym słowem Marcina. Choć przyznam, że swego czasu miałem schizę... Na szczęście mi przeszło. Bo to pier**la te właśnie mikrony krzywizny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.jpg

Tu wygląda na dosyć prostą :D:P Wszystkie które widziałem na samym początku jak wprowadzili na rynek miały krzywą ramkę i nie byla to kwesia modułu, niektórzy może tego nie zauważają, ja mam pierdo... na tym punkcie. Drugą kostka do której się nie przyłożyli to dw5035d, tam w większości też jest krzywo :P Już nie będę męczył tematu, swoje wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie mówi, że jest inaczej, ale by pewnie rzeczy dostrzec trzeba osiągnąć zaawansowany poziom DEWIANT ;)

Normalni użytkownicy tego nie widzą. Są i tacy co nie chcę widzieć.

PS. Tylko bez obrazy. To tytuł, jak najbardziej, podkreślający znawstwo tematu.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się tylko przypomniał cytat z filmu "Ich troje", który kiedyś znałem prawie na pamięć:

"Słowo deviant pochodzi z łaciny. "De" znaczy "od", a "via" to "droga". Dewiant to ktoś, kto zbacza z drogi, błądzi, alienuje się. Dzisiaj słowem tym określa się osoby o nienormalnych skłonnościach seksualnych." ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nas, dewiantów, na forum cała masa :D

Moją dewiacją jest datownik i jego okienko. Jak widzę wycięty otwór w tarczy i zero jakiegokolwiek zdobienia, nawet zwykłej ramki, to mnie trafia. Zwłaszcza jak do tego dochodzi kontrastowe tło datownika.

Edytowane przez Sol

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę wycięty otwór w tarczy i zero jakiegokolwiek zdobienia, nawet zwykłej ramki, to mnie trafia.

To dla mnie chyba jedyny minus Orientowego Tritona. No i jeszcze gdyby zamiast "rykowiska" był znaczek OS, bo zegarek MZ spokojnie mógłby w wyższej lidze startować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie kostkę za 7k i w gratisie dostajesz paprochy pod szkiełkiem :D fotka z zagranicznej grupy FB

YeDJ8VV.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może godzinę na wyświetlaczu również chcieli zakamuflować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

murcins - załamałes mnie tą fotka..

Nic juz dla mnie nie będzie take samo.Pisze to poważnie.

Casio kojarzy mi sie z firmą,gdzie zadowolenie klienta ma największy piorytet..i ja ciagle wierzełem że kadra menadzerska porostu nic o tym jeszcze nie wie.

Ta fotką pogrzebałeś mój światopogląd na ten stan rzeczy.

A wiecie ze po awarii w Fukoszimie granica handlowa miedzy azją a europą musiala podnieść normy na skazenie radioaktywne ? Bo jak auta wjeżdżały z Japoni do Europy to sensory aktywowały sie przy prawie każdym transporcie ? ot taka ciekawostka nowoczesnego swiata - ciekawe jak sie sprawa ma z zegarkami ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie kostkę za 7k i w gratisie dostajesz paprochy pod szkiełkiem :D fotka z zagranicznej grupy FB

O ja.... Akurat czaję się na ten model.. Jak mi się taki trafi to.. Wrrrr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że nie zależy Casio na zadowoleniu klienta, a na nabiciu kabzy.

Gdyby te paprochy miały zostać zauważone, trzeba by spowolnić produkcję.

A to już się nie zepnie w excelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie kostkę za 7k i w gratisie dostajesz paprochy pod szkiełkiem :D fotka z zagranicznej grupy FB

To niedopuszczalne.

Niemniej wyjątek nie stanowi reguły.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niedopuszczalne.

Niemniej wyjątek nie stanowi reguły.

Fakt, niedopuszczalne. Ale nie masz wrażenia, że NIESTETY, coraz więcej tych wyjątków od reguły się pojawia? I to w coraz to droższych modelach, a nie w jakimś prostym dw-5600, gw-m5610.. GMW i krzywe ramki/moduły, paprochy pod szybką, gwg i jego "stopwskazówki", z gprami też coś było z nadrukami na wyświetlaczu, o parujących G swego czasu nie wspominając. A ceny nowych modeli rosną, rosną, rosną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi