lucyfer 225 #9201 Napisano 22 Sierpnia 2020 @GTB:Nie wiem na co ten sarkazm, ale może masz jakieś kompleksy i się wyżywasz na innych.Ja podejmuję decyzję dłużej, niż inni i mam do tego prawo.A decyzję o kupnie podejmę, gdy ceny spadną do normalnego poziomu, bo póki co są wg mnie absurdalne.Na ten moment to jedyny model, który biorę pod uwagę. Może w końcu uzbieram...Jeśli jednak są takie jaja z podświetleniem, to raczej sobie podaruję! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9202 Napisano 22 Sierpnia 2020 Spokojnie , kompleksów nie mam ale chyba ktoś inny je posiada skoro zwykłą wypowiedź traktuje jako "wyżywanie się" , tym bardziej , że nie był to sarkazm a tylko zwykłe pytanie bo po takim czasie (i ilości twoich zapytań) ciekawiło mnie , czy planujesz zakup czy tylko dociekasz szczegółów tego modelu. Dzięki za wyjaśnienie i może rzeczywiście daruj sobie ten model , przynajmniej unikniemy późniejszych twoich postów z narzekaniem jaki to "gniot za górę kasy". 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #9203 Napisano 22 Sierpnia 2020 4 godziny temu, GTB napisał: (...) Jeśli tak to kup ją w końcu i sam się przekonaj bo to co jest dla jednego wadą dla innego może być zaletą, (...) Z powyższym się zgadzam, ale z poniższym już bym polemizował. 4 godziny temu, GTB napisał: (...) napewno full metal nie jest tak uniwersalnym zegarkiem jak chociażby M5610. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #9204 Napisano 22 Sierpnia 2020 @ GTB:Spoko. Ja Tobie nie podpowiadam treści postów.Stosuj proszę te same zasady i dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5714 #9205 Napisano 22 Sierpnia 2020 7 godzin temu, GTB napisał: @lucyfer ty rozważasz zakup metalowej kostki dla siebie czy tylko dla zabicia czasu rozkładzie jej zagadnienia na czynniki pierwsze ? Jeśli tak to kup ją w końcu i sam się przekonaj bo to co jest dla jednego wadą dla innego może być zaletą , napewno full metal nie jest tak uniwersalnym zegarkiem jak chociażby M5610. Dla siebie to się kupuje GW-5000 - bo to lepsza i droższa wersja najbardziej udanego i uniwersalnego g-shock'a za jaki uważam GW-M5610, nie wiem dlaczego kupuje się metalowe kostki - i chyba się nie dowiem, jak się pojawiły to się narajałem jak arab na kurs pilotażu, na szczęście emocje opadły, a im więcej razy mam okazję zobaczyć taki wynalazek na żywo tym bardziej mi przechodzi... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #9206 Napisano 22 Sierpnia 2020 @Daito Czu Ci przechodzi? Mnie blokują dwie wady: duży l2l jeżeli uwzględnimy pierwsze ogniwo bransy zamocowane na sztywno oraz właśnie to podświetlenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5714 #9207 Napisano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) 32 minuty temu, Noodles napisał: @Daito Czu Ci przechodzi? Mnie blokują dwie wady: duży l2l jeżeli uwzględnimy pierwsze ogniwo bransy zamocowane na sztywno oraz właśnie to podświetlenie Mam duży nadgarstek więc l2l mi nie przeszkadza - nie kupie GMW ani żadnego innego metalowego "G" bo tego typu zegarki wyłamują się, moim zdaniem, z koncepcji w imię której postała linia g-shock i tyle. Jeśli mam nosić zegarek z metalowym bezelem i na bransolecie to mam szereg innych, ciekawszych i bardziej odpowiadających mi estetycznie propozycji, a jeśli mam nosić g-shock'a to bezel ma być z polimeru podobnie jak pasek... ot co... żadna filozofia. Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #9208 Napisano 22 Sierpnia 2020 @ Daito:Pomogłeś mi się wyleczyć z metala. Gdy do tego dodać wagę, która potęguje dyskomfort - to wniosek jest prosty: OLAĆ metale i cieszyć się m5610! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9209 Napisano 22 Sierpnia 2020 Marudzicie jak stare baby.. Ot co. 🤣 Ale to dobrze, tym więcej stalowców dla nas. 🤣 Miałem kilkanaście kostek, różne modele, rocznicówki, różne moduły itd. Za serię 5610 (za mała) jak i 5600 (bez TS i MB6), lub 5030 (podobnie), choć ładne, funkcjonalne itd.. podziękuję. Nie wrócę raczej. Chociaż do dw-5030C może zrobię kolejne podejście kiedyś. Obecnie mam ulubione GW-5000 i dwa pozytywowe stalowce. I jest to trio idealne. Podświetlenie i tak mają lepsze niż większość G-shocków, więc też nie rozumiem tego gadania. Za duży l2l? Mam 18,5cm, płaski nadgarstek. Nie widzę problemu, leży lux. Żeby nie było. Stare foty, ale w robocie inny zegar mam na łapie. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #9210 Napisano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) W kółko te same przemyślenia kolegów i to bez końca ... Przypominam że jesteśmy na forum zegarkowym a nie surwiwalowym czy tam kupię zegarek dla jednozegarkowca. Naprawdę przeszkadza Ci Piotrek ten stalowy G? Sam piszesz że masz inne do noszenia i koledzy w koło też tak mają. Fakt, ta kostka stalowa może nie jest dla wszystkich, jak dla Lucyfera czy dla innej grupy użytkowników. W ogóle ta kostka jest dla miłośników G a nie dla zwykłych zjadaczy chleba. Zakładasz ją nie dlatego że potrzebujesz G-Shocka w danym momencie a tylko dlatego że Ci się podoba a do prawdziwym zadań dla G masz ich całe pudło jak każdy miłośnik tego tematu To dziwne że neguje się jakieś modele na forum zegarkowym, przecież to nasza pasja a nie wybór jedynego urządzenia na nadgarstek na lata. Tak piszą na peperze czy forum garnkowym że jeden uniwersalny i hus! My tutaj w większości mamy zajoba w temacie i sam przerabiając kilkadziesiąt modeli G nie jestem normalny Kostka stalowa jest fajna i już! Aaaaa i to samo podobne będę pisał i czytał w innych działach Swiss, Japan i microbrandach Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #9211 Napisano 23 Sierpnia 2020 Twój przekaz wyraźnie dedykuje to forum "wielozegarkowcom".Ja się z takim założeniem nie zgadzam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #9212 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie musisz się zgadzać ale tym bardziej jako jednozegarkowiec wybierz zegarek odpowiedni dla siebie i już. Nie ma potrzeby w kółko, tygodniami a może nawet miesiącami zalewać forum miłośników G jakie to stalowe badziewie. Użytkownicy którzy mają stalowce są zadowoloni, inni którzy spróbowali też wyrobili swoje zdanie i chyba to jedyna słuszna metoda jak taki zakup w ogóle rozważałeś 😉 Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #9213 Napisano 23 Sierpnia 2020 Nie nazwałem metali badziewiem. Nikt ich tak nie nazwał.Rzeczowa dyskusja ukazała jedynie parę istotnych wad, które dla pewnej grupy użytkowników - te G dyskwalifikują.Gdyby nie forum i chcący dyskutować - po zakupie bym się obudził z "ręką w nocniku". Ja decyzję podejmuję długo. Zawsze rozkminiam temat na drobne i dopiero w pełni świadomy - kupuję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #9214 Napisano 23 Sierpnia 2020 @lucyfer Bierz Panie GW-5000 i uwierz mi, że będziesz zadowolony Jakiś czas temu miałem podobne dylematy - przez moje ręce przewinęły się modele tytanowe, stalowe i seria DW - zawsze było „jakieś ale”. GW-5000 - dla mnie osobiście „król kostek” // A tak poza tym - za 3 min pędzę do kuchni Miłej niedzieli! 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11571 #9215 Napisano 23 Sierpnia 2020 A ja tylko powiem, że przez bardzo długi czas uważałem kostki za maleństwa i zegarek dla dzieci z podstawówki, a pierwszą moją kostką był ... GX-56 Dopiero z czasem zmądrzałem i przeszedłem na serię 5000. Owszem przyznaję się, że błędem była sprzedaż GW-5000, ale jest to do naprawy. Natomiast, jak początkowo nie byłem przekonany do stalowych zakrętek, tak teraz mam dwie i jest mi z tym dobrze, nawet bardzo dobrze 😛 2 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9216 Napisano 23 Sierpnia 2020 [mention=110407] GW-5000 - dla mnie osobiście „król kostek” Nie tylko dla ciebie. Już dawno to powiedziałem. Zresztą nie ja jeden. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #9217 Napisano 23 Sierpnia 2020 8 minut temu, p.r.p. napisał: Nie tylko dla ciebie. Już dawno to powiedziałem. Zresztą nie ja jeden. Tak jest! To właśnie dzięki Tobie i kol. @GTB kupiłem model GW-5000 i nie mam zamiaru już się z nim rozstawać 🍻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9218 Napisano 23 Sierpnia 2020 ...i nie mam zamiaru już się z nim rozstawać Zapamiętaj sobie swoje słowa. Są zegary których się nie sprzedaje. GW-5000-1JF ma u mnie dożywocie. Inne rotują, ten trwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #9219 Napisano 23 Sierpnia 2020 3 minuty temu, p.r.p. napisał: Zapamiętaj sobie swoje słowa. Są zegary których się nie sprzedaje. GW-5000-1JF ma u mnie dożywocie. Inne rotują, ten trwa. O to, to.. gwarantuje, że moja sztuka również się nigdzie nie wybiera 🤩 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9220 Napisano 23 Sierpnia 2020 2 godziny temu, lucyfer napisał: Gdyby nie forum i chcący dyskutować - po zakupie bym się obudził z "ręką w nocniku". Ja decyzję podejmuję długo. Zawsze rozkminiam temat na drobne i dopiero w pełni świadomy - kupuję. Sądzę, że źle do tego podchodzisz. Wybierz model, który Ci się najbardziej podoba, poszukaj taniej oferty. Jak zegarek przyjdzie to daj mu ze trzy tygodnie. Spasuje - brawo dla Ciebie. Jak nie podejdzie, to wystawiasz na bazarek z minimalną stratą i wybierasz następnego. Wybieranie idealnego zegarka w oparciu o opinie innych to, moim zdaniem, bardziej karkołomne zadanie. Zegarek ma pasować Tobie, a nie innym. To co dla mnie jest wygodne i użyteczne, dla Ciebie takie być nie musi. Jak nie sprawdzisz, to nigdy się nie dowiesz 6 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11571 #9221 Napisano 23 Sierpnia 2020 Dokładnie, trzeba zegarek przerobić na własnej skórze, organoleptycznie, nie raz i nie dwa się o tym przekonałem. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9846 #9222 Napisano 23 Sierpnia 2020 Ja swojego też nie sprzedam 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek.romaniuk 14 #9223 Napisano 23 Sierpnia 2020 Ta kosteczka też ma u mnie dożywocie Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #9224 Napisano 23 Sierpnia 2020 Ten też ma pewne miejsce w moim wyjściowym składzie 5 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #9225 Napisano 23 Sierpnia 2020 Król cena / jakość też jest jeden. Gdy umrze śmiercią naturalną, pomyślę o następnym. Albo takim samym, albo (jak wystarczy kasy) 5000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach