Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Tyż mam Kermita

e81f92349c95fcf8b9c4e3f3dc713c04.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba, jeszcze trochę i będzie się można zastanawiać czy to ja mam takie same zegarki jak Ty czy na odwrót  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, kwadrat z zielonym szkłem to GitBit Edyszyn i kropka.

^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł i efekt końcowy z tą kopertą od 5030, zegarek wygląda super :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, chociaż od frontu zegarek wygląda dalej tak samo i póki nie zdejmę go z ręki to poza wagą nie odczuwam różnicy. Dekiel jednak robi wrażenie, bez porównania do tego który jest w DW-5600E.  :) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Panowie,jak spisuja sie wam te zielone wyswietlacze? cyferki macie ladne,czarne i wyrazne caly czas,nie zalezmoe od katu patrzenia?

Zawsze mialem slabosc do tego zielonego koloru

ale wiem ze jest pewien 'zielony' model i np w nim cyferki nie sa bardzo kontrastowe - przepraszam ze bez nazw wlasnych go opisuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy kontrast cyfr ma zielony wyświetlacz od DW-5600CS, ten zielony od GW-5610B-1JF ma ciut słabszy kontrast cyfr, za to są one minimalnie grubsze. 

Pamietaj jednak że te wyświetlacze najlepiej prezentują się w dziennym oświetleniu w sloneczne dni. W domu w zacienionych miejscach nie wygladają tak dobrze. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu przeglądam systematycznie to podforum i zakochałem się w opcji - kwadrat :)

Kiedyś miałem G-shock, próbowałem sobie przypomnieć jaki to był model i za cholerę nie mogę. Pamiętam, tylko tyle, ze dostałem go za kody w jakieś tam akcji marlboro.

Zasadniczo skłaniam się ku modelowi GW -M5610-1ER, myślę, ze w dobra stronę idę ? 

Spodobały mi się mody z zielonymi wyświetlaczami, czy to drogi interes i problematyczny w montażu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś na zielono w ten upał. Sorry za słabe zdjęcie, marny ze mnie fotograf.

post-70887-0-18389200-1472387704_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Od jakiegoś czasu przeglądam systematycznie to podforum i zakochałem się w opcji - kwadrat :)

Kiedyś miałem G-shock, próbowałem sobie przypomnieć jaki to był model i za cholerę nie mogę. Pamiętam, tylko tyle, ze dostałem go za kody w jakieś tam akcji marlboro.

Zasadniczo skłaniam się ku modelowi GW -M5610-1ER, myślę, ze w dobra stronę idę ? 

Spodobały mi się mody z zielonymi wyświetlaczami, czy to drogi interes i problematyczny w montażu ?

Będę składał sobie coś takiego w przyszłym tygodniu. Wyświetlacz około 15zł. Jak rozbierałeś moduły o dasz radę, tylko nie pogub sprężynek, a jest tam ich chyba 6  dwie od solara, dwie od podświetlenia, jedna od masy przycisków i jedna od alarmu  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś na zielono w ten upał. Sorry za słabe zdjęcie, marny ze mnie fotograf.

Wygląda zacnie :)

Będę składał sobie coś takiego w przyszłym tygodniu. Wyświetlacz około 15zł. Jak rozbierałeś moduły o dasz radę, tylko nie pogub sprężynek, a jest tam ich chyba 6  dwie od solara, dwie od podświetlenia, jedna od masy przycisków i jedna od alarmu  <_<

Jeżeli chodzi o rozbieranie i ponowne "poprawne" składnie to niestety zatrzymałem się na AK-47ms, nawet dobre czasy miałem ;)

Wracając poważnie do zagadnienia, ogarnięty zegarmistrz podoła, lub jaka dobra dusza na forum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś mogę pomóc tylko wpierw zamów sobie wyświetlacz w Zibi od modelu GW-M5610B-1JF i weź poprawkę na to że czasem przysyłają porysowane.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20160828_130054.jpg

20160828_130433.jpg

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit, chyba coś od casio Ci się należy za stworzenie i wypromowanie nowego modelu kwadrata :)

musisz dodać kategorię KERMIT (GitBit Edyszyn) w temacie gdzie liczone są kwadraty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, każdy może zrobić sobie takiego moda. A co do tworzenia kategorii to ja nawet staram się nie liczyć poszczególnych wersji kolorystycznych a co dopiero każdej modyfikacji bo było by tego z dwa razy tyle..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co dopytac w zibi żeby zamówić złoty wyświetlacz do 5610?

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wyświetlacz od GW-M5630 tylko on składa się z dwóch części samego LCD i tej opalizujacej blaszki która sprawia że ten wyświetlacz się mieni. 

Ja jak zamawialem to przyslali mi sam LCD bez tej blaszki, nie wiem czy w ogole da się ją też zamówić i jak ona się nazywa dokładnie. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No właśnie, jak bym wiedział nazwę to można poszukać

Edytowane przez Dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie polubimy się z Kermitem na dłużej ale dam mu jeszcze szansę

20160829_090807.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Przełożysz do stali i zmienisz zdanie. A jak by co to pierwszy na wyświetlacz w kolejce

Edytowane przez Dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge być pierwszy na DW-5600, może być bez LCD  ;) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wyświetlacz od GW-M5630 tylko on składa się z dwóch części samego LCD i tej opalizujacej blaszki która sprawia że ten wyświetlacz się mieni. 

Ja jak zamawialem to przyslali mi sam LCD bez tej blaszki, nie wiem czy w ogole da się ją też zamówić i jak ona się nazywa dokładnie. 

Czyli zamawiałeś 91087193956 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale jest to sam przeźroczysty LCD w kolorze złotym bez tej mjeniącej się blaszki która robi za tło. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przełożysz do stali i zmienisz zdanie. A jak by co to pierwszy na wyświetlacz w kolejce

Będę miał na uwadze.

Ja moge być pierwszy na DW-5600, może być bez LCD ;)

Jeśli już to tylko LCD pójdzie w świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale jest to sam przeźroczysty LCD w kolorze złotym bez tej mjeniącej się blaszki która robi za tło.​

Nie widze nic przypominajacego opisem blaszke o ktorej piszesz. :(

Edytowane przez pechagto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi