mkl1 6043 #126 Napisano 17 Grudnia 2020 Ale Fajnie Trzy Majaki zamiast jednej "zjawy" 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #127 Napisano 17 Grudnia 2020 Mam podobne objawy. Kupuję zlomexa, kupuje dawcę na części i okazuje się że złomex i dawca "żyją" i budziole mi się duplikują 😂 Na szczęście Majak w szpinakowej zieleni był kompletny więc się nie zduplikował 🤪 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #128 Napisano 17 Grudnia 2020 Jedzie juz do mnie 4 oficerek Po co??? Nie wiem..? Podobno jest na chodzie 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #129 Napisano 17 Grudnia 2020 Gratuluję, jeszcze kilka ciekawych, podobnych w krysztale znajdziesz.😀 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #130 Napisano 17 Grudnia 2020 Zasadas - nie fair tak do mnie pisać, że jeszcze „kilka ciekawych, podobnych w krysztale znajdziesz”! Ja już skończyłem z kryształowymi Majakami! Yodek - ooo! - zielona tarcza, to zawsze się mi podobał... mkl1 - a co to takiego ten „oficerek”?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #131 Napisano 17 Grudnia 2020 1 minutę temu, andrewone napisał: mkl1 - a co to takiego ten „oficerek” Ło takie cuś... 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #132 Napisano 19 Grudnia 2020 mkl1 - ale śliczne! Aż sobie w inecie poczytałem o tych tikadełkach malutkich! Czy głośno na pobudkę „dryndają”?! Jako ciekawostka - Majak w krysztale; takowy w inecie znalazłem! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #133 Napisano 19 Grudnia 2020 3 minuty temu, andrewone napisał: Czy głośno na pobudkę „dryndają”?! Dośc glośno bo młoteczek "wali" w metalową obudowę.. hałaśliwe maluchy 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #134 Napisano 19 Grudnia 2020 .., jak sądzicie - ta podstawa to bakielit „okraszieny”, czy in rodzaj podstawy? Czy można (i czym?) pomalować ten bakielit (np na srebrno - pod kolor pałąków), aby najlepiej „lustrzano”/chromowano - tak wyglądało! mkl1 - to super! To niemiaszki nach usa licencyi diełali takowe jak Twoje - cudeńka! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #135 Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Ten srebrny nosi dumnie" DRP = Deutsches Reichspatent" ten mosieżny : Brevet - co znaczy to samo, ale było nabijane we Frncji i Szwajcarii. Czyli jest założenie, że jeden Francuz, drugi Niemiec Edytowane 19 Grudnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #136 Napisano 20 Grudnia 2020 mkl1 - a czy moje „maleństwo” - to reż „oficerski”?! ... no - chociaż taki to on oficerski Niezwyciężonej Armii Radzieckiej... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #137 Napisano 20 Grudnia 2020 fajny 👍 Kiedyś coś takiego nawet miałem, ale zaginął wraz z innymi rzeczami... Bardzo fajnie, że masz w komplecie pokrowiec, 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #138 Napisano 20 Grudnia 2020 Dziękuję - tym bardziej - za opinię od Specjalisty w dziedzinie „oficerów”! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #139 Napisano 20 Grudnia 2020 Nie jestem specjalistą Ja mam tylko 3 sztuki, a są tacy co mają kilkanaście i do tego duuużo więcej części do nich... pisałem , że jedzie 4-ty... Nie dojedzie. Sprzedający wysłął mi info, że "skradziony" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #140 Napisano 20 Grudnia 2020 mkl1 - a co o tym sadzisz? 70mm x 40mm x 30mm Ile warto za niego wybecalować?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #141 Napisano 20 Grudnia 2020 Czy możecie trzymać się tematu? Toż widać, że ta "Omega" powstała za Wielkim Murem. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #142 Napisano 20 Grudnia 2020 tarant! To wszystko to „wina” mkl1! To łun „zaszczepił” we mnie chęć posiadania malutkiego budziczka! ... a już „wyleczyłem się” z kryształ Majaków, a tera to „spadło” na mnie... ... dziękuję jednak za „uświadomienie” mnie w kwestii tego zegarka. Cena obecna na „aledrogo” to 105zł. Jest to licytacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #143 Napisano 21 Grudnia 2020 21 godzin temu, andrewone napisał: tarant! To wszystko to „wina” mkl1! To łun „zaszczepił” we mnie chęć posiadania malutkiego budziczka! ... a już „wyleczyłem się” z kryształ Majaków, a tera to „spadło” na mnie... ... dziękuję jednak za „uświadomienie” mnie w kwestii tego zegarka. Cena obecna na „aledrogo” to 105zł. Jest to licytacja. bo "malunek" jak za Napoleona.. 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #144 Napisano 22 Grudnia 2020 ... nic wincy nie napiszę... - wklejam tyko 2 fotki... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #145 Napisano 22 Grudnia 2020 ... a jaednak 😜 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #146 Napisano 22 Grudnia 2020 a nie mówiłem... 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #147 Napisano 23 Grudnia 2020 Ale jesteście uszczypliwi... ... przecie widać, że to nie jest Majak w krysztale! To se go najnormalniej w świecie - kupiłem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6043 #148 Napisano 23 Grudnia 2020 ALE TO MAJAK 😎😎😀 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #149 Napisano 23 Grudnia 2020 mkl1 - oj tam, oj tam! Mam pytanie do zasadas oraz/lub sand (bo u Was takowe podobne na fotach widzę) bądź innych Forumowiczów: u mnie taka jakby „wyblaknięta” cyferblata... - to od starości czy słońca, czy może „ten typ tak ma”?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #150 Napisano 23 Grudnia 2020 Cieszę się bardzo, że kolejna osoba polubiła Majaki. Nie są to może arcydzieła zegarmistrzostwa, ale na pewno nie są też na końcu peletonu. Ja ostatnio dostałem kukułke Majaka. To jest dopiero arcydzieło że sklejki i plastiku. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach