Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam nadzieję że widzicie w moich postach ten wielki cudzysłów...

Chęć formułowania myśli i odczuć jest większa ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaręczam że mało kto widzi....a kilku wręcz czeka aż napiszesz bez "cudzysłowia" :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wimy i rozumimy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śmieszne, tylko prawdziwe, niestety :unsure:

Jest spokój to żle... :D

Spokojnej nocy, dobranoc panowie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , czasami dziela nas doprawdy minimalne różnice zdań , tudzież poglądów....

Łączy nas jednak pasja, czyż nie ?

Mam nadzieje ze większość z was, jeśli nie całość potkanie głowa na tak :)

Czasami żałuje ze nie możemy sie cofnąć nawet te 20 lat wstecz ...

Interakcje międzyludzkie były całkowicie inne

Oparło by sie temat o bufet i sprawa byłaba załatwiona ;)

Edytowane przez Slaw

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja napiszę tylko tyle - kiedyś nie wyobrażałem sobie dnia bez forum, ostatnio zaglądam coraz rzadziej.... i wcale mnie to nie cieszy... :unsure:

Miałem się nie udzielać - ostatnio raczej jestem persona non grata ale jednak pokaże mój punkt widzenia. Prywatny.

Kiedyś nie było w tym dziale tematu którego nie przeczytałem i który podświetla się jako pogrubiony. Jak tylko się pojawiała nowa odpowiedź to wiedziałem ktoni co napisał. Dziś czytam wybiórczo - niektóre tematy nieprzeczytane spadają na kolejną stronę.

Czytam tylko to co mnie interesuje - taki wniosek.

Użytkownicy. Kiedyś ten dział "kreował" Gragorian (pozdrawiam Grzegorz) robił swiete zdjecia, duzo ciekawych zegarków kupował, potrafił odnaleźć informacje o nich i podzielić się tymi informacjami w ciekawy sposób.

Dziś Grzegorz zagląda rzadko - szkoda ale tak jest. Rozmawialiśmy kiedyś z Grzegorzem - po prostu takie życie.

Inni których ogromnie brakuje to Krzysiek W, Slavny Hans( pozdrawiam Marcin) Voli, Kaido 2, Spam i wielu, wielu innych którzy tworzyli historię tego ( i nie tylko ) działu.

Ludzie przychodzą i odchodzą, nasz punkt widzenia też się zmienia ale patrzymy na to jak na wszystko dookoła. Dziecko też jest małe tylko przez pewien czas :)

Cieszmy się nasza pasją taka jaka jest. Nie narzekajmy że "kiedyś to..."

Pamiętajmy że wszystko się zmienia więc nie oczekujmy że forum będzie takie jak 5 lat temu. Będzie inne. Ale nadal będzie ciekawe :)

Pozdrawiam :)

Edycja

Michał - kiedyś to koledzy w okazja wrzucali link do np. "pustynnej tarczy"

dziś już się tego nie spotyka ;)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.Forum przeglądam może z rok,pomaga mi to w dbanbiu o moje nerki "czytam i płukam".Wcześniej robiłem to samo patrząc w baniak Malawi,niestety pękł,za namową żony zlikwidowałem (a mogłem założyć nowy i się rozwieść -Ona tego nie czyta).A teraz tu też widzę że coś zaczyna pękać.Panowie ja jako wyjątkowy optymista, nawet na cmentarzu widzę same plusy zaczynam cierpieć na bezsenność z obawy przed kamieniami nerkowymi.Na koniec prośba ruszcie z tematem "kupię..."żebym miał możliwość dalszej kuracji oczyszczające oczywiście. Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam go nie widzę, dla mnie to smutna prawda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w 100% z tym co napisał Roman. 

W ostatnich tygodniach tak naprawdę to aktywnych jest 5 może 6 wątków. Oczywiście : Sprzedam, Kupię.....  Co nosimy na rekach .... Ruskie okazje,  Najnowsze nabytki, Dyskusje o wszystkim , jeszcze Nie przepłacajcie.

To wg mnie pokazuje że jako użytkownicy nie mamy nic ciekawego do zaoferowania, nie mamy nic ciekawego z czym moglibysmy się podzielić z innymi.

Nie powstają nowe tematy i nie kontynuowane są też tematy bardzo ciekawe które gdzieś tam zagubiły się na kolejnych stronach tego działu.

I to nie jest efekt ostatniej burzy jaka przeszła przez Forum a raczej przez ten dział, nie jest to tez efekt odejścia Jacka czy też kogoś innego.

Dobrze wg mnie się stało że taka burza wybuchła. A dlaczego? dlatego że wg. mnie nie może być tak że duża większość wszystkich skupiała sie na jednym kluczowym dla niektórych temacie, temacie Kupię, sprzedam, Ten temat nie może być głównym i najbardziej aktywnym tematem na tym Forum bo to nie Alle......  Powinien być ale jako dodatek.

Proponuję żeby każdy z nas któremu zależy na tym Forum zaczął od siebie, od swojej większej aktywności i kreatywnośći i wrzucaniu nowych ciekawych pomysłów.

Przecież jest sporo osób które sa specjalistami w niektórych zegarkach :  kchrapek, Sursum  - precyzyjne, Roman - kieszonki, Wolf,Krokodyl  - Kirowskie,

Rafał - Pobiedy, MikeS - Amfy   itd, itd   Może na początek każdy z Was pociągnął by temat w którym czuję się b.dobrze.

Edit. Słowa te kieruję również do siebie żeby nie było :)

Taka myśl mnie naszła przed niedzielą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kris2, 100% racji.

" Problem" moim zdaniem dotyczy calego forum, nie tylko tego działu, co przypomne raz jeszcze, podawałem jako przyklad zaangażowania, koleżeńskich zachowania i milej atmosfery....

Wystarczy popatrzec na najbardziej "aktywne" watki, telefony, buty, i.... bazarek :(

W wątkach stricte zegarkowych, praktycznie nie ma z kim gadać.... Jeden, dwa posty i koniec.

Forum zmienilo forme z czysto zegarkowego na " o wszystkim i o niczym".

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, tak się stało. Ale forum jest takie jacy są jego uczestnicy...Tylko jak ruszyć tematy "zegarkowe"? Mogę się zgodzić z Krisem ale jednak obecność Jacka była znacząca na naszym forum choćby ze względu na jego znajomość rosyjskiego i obecność na rosyjskim forum i wydobywanie rzeczy które mnie się nawet nie śniły. To co dla mnie byłoby "orką na ugorze" dla niego było codziennością.

Zniknął w swoim czasie Gregorian który wiele wnosił (choć czasem zbyt ubarwiał wg mnie) po potyczce z Sursumem a teraz Jacek. Takich wyrazistych postaci nam brakuje. Tym bardziej szkoda że decyzja Jacka jest jaka jest

Dziękuję Kris za wzmiankę o mnie ale nawet jak chodzi o 2809 to jestem przedszkolak choćby wobec Sursuma, a Tomasz też za rzadko się udziela choć wiedzę ma! :angry::D :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Krzysztofie stare pokolenie odchodzi nowe powinno wziąć coś na swoje barki. Ja o ludziach o których Pan pisze nie mam zdania, ponieważ nie jest tak długo na forum. Jednak wchodząc na to forum,w plus opinia jaką wystawił o Panu osoby które są mojego tu dłużej oczekuję wsparcia z między innymi z Pana strony w sprawie radziecki zegarków i tworzenia tego działu na forum. Wiem że moje oczekiwania są duże ale zapracował Pan sobie tutaj na forum na opinię osoby z wiedzą w tym temacie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponizej caly dział ktory otworzyłem przenosząc tematy z nieistniejącego juz forum " Pasjonaci Czasu" by nie uległy zapomnieniu....

http://zegarkiclub.pl/forum/forum/218-pasjonaci-czasu-najciekawsze-opracowania/

Jakie zainteresowanie od otwarcia 10 listopada?, ANI JEDNEGO POSTA :( ( te 5 bylo napisane podczas "pracy")

A w butach w tym czasie z 500....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kris2 - potraktuję Twoje słowa jako motywację, bo masz 100% racji.

Forum obniżyło loty, bo użytkownicy przestali sie udzielać, a przecież to oni stanowią jego moc.

Inna sprawa, że trochę brakuje osób, które kiedyś pełniły rolę kaowca, kiedy ostatnio był jakiś konkurs, albo inna zabawa? Roman próbował konkursów z wiedzy, ale zainteresowanie było kiepściutkie - o czym najlepiej świadczy to, że byłem jednym z bardziej aktywnych w tej zabawie, a poziomowi mojej wiedzy odnośnie radzieckich zegarków jest bardzo daleko do niektórych Kolegów.

Myśle, że pora skończyć z obrażaniem sie na siebie i zacząć ponownie cieszyć sie tymi naszymi radzieckimi zegarkami...

@rk7000 - liczę na rewanż za tamtego Desert Shield :P, szukam chrono w stali ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie od wczoraj Wasze posty odnośnie funkcjonowania forum i tak sobie myśle, że każdy ma racje.

Chodź sam jestem tutaj długo już to raczej skupiłem się przez te lata na czytaniu różnych informacji i ciekawostek pisanych przez innych kolegów w wielu tematach oraz na dodawaniu zdjęć w dziale ulubione ruski czy nowe nabytki.

Większości w tym też ja na tym się właśnie skupiła.

Trzeba faktycznie zrobić rachunek sumienia- kieruje to do wszystkich zaintersowanych dalszym funkcjonowaniem i rozwojem forum.

Jak napisał Mike ludzie tworzą forum i ludzie go rozwijają.

Pomyślmy wszyscy i zróbmy nowe otwarcie

Może nowe tematy a niektóre długo nie aktywne uśpić ....

Może zrobimy jakiś konkurs na zachętę i ruszymy z kopyta na nowo- Może kalendarz 2018

Edytowane przez Rybak1979GSL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jednak wrażenie, że czasem to lepiej gdy ktoś się nie udziela. Ostatnio przeglądając forum w wielu wątkach natknąłem się na bezsensowne spory, przy czym jeden z nich skończył się wjeżdżaniem na matki, o ile dobrze pamiętam. Mimo, że nie jestem na forum szczególnie długo, przed rejestracją często je odwiedzałem i czytałem różne wątki i faktycznie forum trochę obniżyło loty. Szkoda, że sam niewiele mogę wnieść ze względu na niewielką wiedzę, nie chce też zaśmiecać forum nie mając nic ciekawego do powiedzenia w danej kwestii (w tym akurat konkretnym można sobie ulżyć :)).

Edytowane przez eMB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy

Nie jestem upoważniony do tego aby informować o konkursach :)   ale jak już napisałem tego posta  tzn. że za chwilę coś będzie na rzeczy :D

Za kalendarz ktoś musiałby się zabrać bo o ile pamietam to kol. Daktarin chyba zrezygnował.  Mam nadzieję że pomoże i ew. wdroży nowa osobę w projekt.

Ktoś chętny zająć się projektem kalendarza na 2018 rok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 'młodzi' muszą wystąpić :) Jakoś nie wyobrażam sobie mojej prywatnej ścianki w pracy bez kalendarza z zegarkami z bloku wschodniego. Chociaż prawdę powiedziawszy wolałem kalendarz w sprzed 2 lat, gdzie połowa kalendarza to zdjęcie (poziome), a połowa kalendarza to daty. Częste planowanie spotkań powodowało, że często zerkałem na kalendarz :) I chciałbym znów taki na ścianie :D Jeżeli znajdą się chętni, którzy podzielą się ze mna obowiązkami związanymi z kalendarzem (np ktoś zorganizuje ankietę, a ja ja wydruk i rozsyłkę) to pomogę w tej kwestii. Ale to praca zespołowa, więc sam się nie podejmę tego :) Miejscówkę na wydruk kalendarzy już mam ;)

To co? Jakiś pomysł na Motyw, Tematykę, Plan? Nowy Temat "Kalendarz 2018 CCCP" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o ankietę i sprawy techniczne na forum to pomogę oczywiście.

Zakładaj temat - zdjęcia też jakieś wyślę zwłaszcza że do forumowego nie zdążyłem w tym roku.

Działaj Mawis - jak będziesz potrzebował pomocy to pisz.

Dla przypomnienia - zdjęcia dwa lata temu były poziome ale układ kalendarza był taki jak napisałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Chłopaki jeśli będziecie potrzebować pomocy w wydrukowaniu kalendarza to mogę pomóc. Jeśli będzie taka potrzeba mogę poprosić firmę która u nas robi kalendarze o wycenę. Mam też znajomego który profesjonalnie się tym zajmuje.

Jak coś to zapraszam ze szczegółami kolegę Maswis na PW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, że moja propozycja zaczęła żyć

Jeżeli coś mogę pomóc na całej drodze zrobienia kalendarza od ankiet, po wybór, formę graficzna czy wydruk to chętnie pomogę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podobał kalendarz 2016  :rolleyes:  Szkoda, że nie ma na razie żadnej propozycji na 2018, ale może na szybko coś uda się zorganizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi