Grigoris1 437 #1301 Napisano 20 Kwietnia 2019 Wesołych Świąt! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1302 Napisano 20 Kwietnia 2019 ale fajna francelina... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1303 Napisano 20 Kwietnia 2019 Dzięki - niestety nic więcej nie wiem o dziejach tego zegarka i tego kalibru......a zachował się w bardzo ładnym stanie i w oryginalnej srebrno-złotej kopercie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1304 Napisano 20 Kwietnia 2019 A lico zobaczymy? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1305 Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Proszę bardzo - dodaję też gładki tył i wrażenia spod tarczy Wewnątrz można trochę poczytać: Do tego złote wskazówki, zawiasy i osłona przycisku do nastawiania wskazówek - o grubo złoconej koronce nie wspominając. Ciekawostką (dla mnie) jest rubin na półmostku w kolorze żółtym Na ile jest to "chronometre" sami oceńcie. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1306 Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Rubin to chyba nie jest... fajna ta chybotka na remontoirze. Podoba mi się całość... Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1307 Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki - niestety nic więcej nie wiem o dziejach tego zegarka i tego kalibru......a zachował się w bardzo ładnym stanie i w oryginalnej srebrno-złotej kopercie Kaliber z niczym mnie się nie kojarzy, zegarków opisanych chronometre na kopercie widziałem różnych sporo, ale takiego jeszcze nie. Poszperam w "papierach", może coś znajdę. Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1308 Napisano 21 Kwietnia 2019 Dzięki raz jeszcze - szkoda,że talentu szczególnego do zdjęć nie posiadam, bo w realu całość naprawdę ładnie wygląda.Perfekcja wykonania detali cieszy oko - np. wspomniana chybotka pięknie polerowana, urocza kotwica, szlify, masywna gładka koperta itd. W necie spotkałem tylko jakąś pasówkę z tym werkiem - zdecydowanie wolę oryginalną całość kieszonkową.Dodam, że numery w moim na kopercie i werku zgadzają się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9005 #1309 Napisano 21 Kwietnia 2019 U mnie - takie cudo - American Time Keeper: Szwajcar na USA, więcej w "amerykańskich"... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/174668-szwajcarska-sztuka-kamufla%C5%BCu/ 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1310 Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Wesołych Świąt! Bersot & Cie -szwajcar z Brenets Edytowane 27 Maja 2019 przez _Kwiatek_ 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1311 Napisano 27 Maja 2019 Znalazlem kieszonke IWC w swietnym stanie , ktora bedzie licytowana za tydzien . Dodatkowym plusem jest to , iz zostala sprzedana przez Wilhelma Woltera w Stettin . Wy , ktorzy sie znacie na kieszonkach naprowadzcie mnie z laski swojej , czy warto sie o nia bic mocno (grubo ponad 10 tys ) srednio (do 10 tys )slabo odpada , bo juz dochodzi do dychy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 651 #1312 Napisano 27 Maja 2019 WitamCzy ktoś coś na szybko wie o tym modelu i jego mechaniźmie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1313 Napisano 27 Maja 2019 Znalazlem kieszonke IWC w swietnym stanie , ktora bedzie licytowana za tydzien . Dodatkowym plusem jest to , iz zostala sprzedana przez Wilhelma Woltera w Stettin . Wy , ktorzy sie znacie na kieszonkach naprowadzcie mnie z laski swojej , czy warto sie o nia bic mocno (grubo ponad 10 tys ) srednio (do 10 tys )slabo odpada , bo juz dochodzi do dychy . hd_item_1024503_27c7e61cb4.jpghd_item_1024503_8f5fd43225.jpghd_item_1024503_0e9447bdcc.jpgJest papier na to z numerem zegarka? Czy tylko pudełko? Może wewnątrz znajduje się grawer albo sygnatura na tarczy? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1314 Napisano 27 Maja 2019 Jest papier na to z numerem zegarka? Czy tylko pudełko? Może wewnątrz znajduje się grawer albo sygnatura na tarczy? Wklejam wszystko co jest: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1315 Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) To nie ma żadnej pewności, że zegarek został w Szczecinie sprzedany... Pudełko owszem... Nie wiem ile kosztuje złoty, kryty Schaffhausen... około 1500 eryków, czy jakoś tak... ale żeby za pudełko dać 1000E, to trochę dużo... Edytowane 27 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1316 Napisano 27 Maja 2019 Dzieki Kiniol. Zegarek jest ladny i tlusty , jak nie bedzie drogi , to go przytule .Ekspert aukcyjny wycenil go na rownowartosc 8800 zl plus 20% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1317 Napisano 27 Maja 2019 Twoja decyzja... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1318 Napisano 27 Maja 2019 Kiniol poczekaj jeszcze chwilke , nie uciekaj . To nie sa inicjaly tego Wilhelma ze Stettina na zegarku i breloczku ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1319 Napisano 27 Maja 2019 Nie potrafię z tych zdjęć jednoznacznie tego określić... Te pola były zarezerwowane dla inicjałów właściciela zegarka, nie zaś dla sprzedawcy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1320 Napisano 27 Maja 2019 Dzieki . Zobacze jak sie aukcja potoczy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1321 Napisano 27 Maja 2019 Tarcza jest pokazana? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1322 Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) Przywieszka ma jakieś inicjały, ale raczej nie tego uhrmachera. Poproś sprzedającego o dodatkowe zdjęcia graweru na deklu i będzie łatwiej.Zgadzam się, że bez papierów to może być złudzenie spójności kompletu. @AS82 - to Illinois, mniejszy, bo 12s, Grade 405 z 1926 r., koperta pozłacana Keystona,brak bigielka. Edytowane 27 Maja 2019 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1323 Napisano 27 Maja 2019 Ile warte jest samo zloto , zegarek 14K - 98 gr , breloczek 18K - 11gr ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksawery 16 #1324 Napisano 27 Maja 2019 18k - to ok. 110 zł za gram.14k - ok.90 zł/g. Oczywiście orientacyjnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #1325 Napisano 27 Maja 2019 Dzieki . Gdzies tutaj czytalem , ze zlota jest polowa podawanej wagi ,czyli za ok 6 tys zlociszy . Moim skromnym zdaniem dyche mozna za niego dac , i zobacze jak sie sytuacja potoczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach