pmwas 9170 #2476 Napisano 29 Września 2021 A ja skusiłem się na coś jakby tańszego... Ale tez ładne... Taki stalowy Moser z czasów Mikołaja II, jak sądzę... Koperta wypolerowana, trzeba będzie na nowo poczernić... Moser na deklu, a pod... ... też Moser Ładny mechanizm, ładny stan. Podoba mi się 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2477 Napisano 29 Września 2021 Miałem w Łodzi mały kramik z zegarkami kieszonkowymi na sprzedaż i nawet pies z kulawą nogą nie chciał nic kupić, ech... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #2478 Napisano 29 Września 2021 Piękny Henryk Moser z ciekawym mechanizmem - to mariaż Mosera i Zenitha. Rozumiem, że wskazówek poszukasz? Te są ładne i nieźle pasują, ale chyba bardziej do Mołni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9170 #2479 Napisano 29 Września 2021 Póki co mogą być 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2480 Napisano 30 Września 2021 No mam słabość do " ruskich"... 5 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #2481 Napisano 3 Października 2021 Ruskie nie oszczędzali na zdobnictwie, mechanizmach itd... Zresztą do dzisiaj lubią się otaczać bogactwem U mnie fajny Billodes się pojawił - pod wiekową patyną całkiem ładna koperta - na jaki konkretnie kraj to jeszcze muszę pokopać, coś w stylu Constantinople. Drugi to nie raz już zidentyfikowany jako Omega a okazało się że Seeland. Stan koperty 😍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #2482 Napisano 3 Października 2021 @kiniol "Ruskie" z tamtego okresu to temat rzeka - były cudeńka dla elit, średnia półka i te prostsze. Twój GFJ jest ładny sam w sobie @Paweł Bury. Wszystkie bardzo fajne Longines z rzadszym kalibrem i Seeland (jakże niedoceniany w porównaniach z Omegą) w stanie cieszącym szczególnie. Dla mnie oczywiście Billodes najciekawszy - pewnie był w miejscu pomiędzy Rosją a Turcją, ale gdzie? To ciekawe, jak elastyczny był Favre Jacot w produkcji na Bliski Wschód - rodzajów oznaczeń widziałem z kilkanaście, a wszystko z zachowaniem podobnej stylistyki przez kilkadziesiąt lat. Szkoda, że nikt (przynajmniej mnie znany) tym się nie zajął w sieci - choć pewnie istnieją jakieś źródła tureckie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9170 #2483 Napisano 3 Października 2021 Moser znów jest... ...czarny! Wypolerowana stal wyszła nieco zbyt połyskliwa, ale i tak jestem zadowolniony 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #2484 Napisano 3 Października 2021 18 x EKB 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2485 Napisano 4 Października 2021 Fachowiec potrzebny od zaraz... 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9170 #2486 Napisano 4 Października 2021 Jaaaaaki piękny 😍 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #2487 Napisano 6 Października 2021 Eeeh... Szpindlaki to nie moja bajka (także finansowo), ale mam taką ciekawostkę militarną: Armaty, bębny bojowe etc. A z innej beczki - całkiem niedawno ruszaliśmy z Kieszonkowcami a już "pękło" 100 stron! W jaki sposób to uczcić? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjareck 1502 #2488 Napisano 6 Października 2021 W dniu 3.10.2021 o 12:18, Paweł Bury. napisał(-a): U mnie fajny Billodes się pojawił - pod wiekową patyną całkiem ładna koperta - na jaki konkretnie kraj to jeszcze muszę pokopać, coś w stylu Constantinople. Jeżeli chodzi o ten z arabskimi indeksami, to wyszło mi coś, co nawet ma sens: اسلاميه https://translate.google.com/?sl=auto&tl=pl&text=اسلاميه&op=translate 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #2489 Napisano 7 Października 2021 No i to by się zgadzało. Dobra robota Dzięki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2490 Napisano 7 Października 2021 9 godzin temu, Grigoris1 napisał(-a): Eeeh... Szpindlaki to nie moja bajka (także finansowo), ale mam taką ciekawostkę militarną: Armaty, bębny bojowe etc. A z innej beczki - całkiem niedawno ruszaliśmy z Kieszonkowcami a już "pękło" 100 stron! W jaki sposób to uczcić? zegarek z panopliami... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #2491 Napisano 7 Października 2021 Panoplie to zaiste są Zegarek kupiłem jako ciekawostkę wiekową - wiem, że zmieści się w I połowie XIX wieku, ale czy panopliami zahaczy o epokę napoleońską? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2492 Napisano 7 Października 2021 Fajne nietypowe zdobienia, tak zgaduję, że to może być wyrób szwedzki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2493 Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Dutch fake... lepiej, że to panoplia, a nie imponderabilia... Edytowane 8 Października 2021 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1436 #2494 Napisano 17 Października 2021 W dniu 7.10.2021 o 07:32, Paweł Bury. napisał(-a): No i to by się zgadzało. Dobra robota Dzięki Mam taki mechanizm i chyba masz racje. A wczoraj takie cos wpadlo.Koperta nie kompletna ale chociaz probuje chodzic. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1436 #2495 Napisano 23 Października 2021 Dzis znowu dopisalo. PERSEO chyba kolejowy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #2496 Napisano 23 Października 2021 Piękny Perseusz - koleje włoskie SF, a werk Corteberta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1436 #2497 Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Dzieki.Mam jeszcze mniejszego ale to chyba nowozytny na Unitasie z urwanym zawiasem dekla.Chyba bardziej pod turyste niz kolejowy. Edytowane 24 Października 2021 przez sergius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2498 Napisano 27 Października 2021 Udało mi się pozyskać do zbioru ładną kieszonkę z bardzo nietypową wariancją wychwytu cylindrowego. Czy macie jakieś przypuszczenia co do dokładniejszego miejsca i okresu wykonania? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #2499 Napisano 27 Października 2021 Podobno przywieziony z Niemiec, ale skróty A i R przy regulacji chyba bardziej wskazywałyby na Francję lub Szwajcarię? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2500 Napisano 28 Października 2021 Lekkość konstrukcji przemawia za Francją...To przelom wieków, więc kolejna wariacja z połączenia wychwytu cylindrowego i Virgule 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach