Grigoris1 437 #976 Napisano 5 Kwietnia 2018 No to poleciałeś Kolego hurtowo Zbiór imponujący, szkoda, że spora część potrzebuje renowacji kompleksowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #977 Napisano 5 Kwietnia 2018 Jeszcze nie koniec,Docelowo będę naprawiał mechanizmy(ale chwilowo nie mam pewnego zegarmistrza)Większość z nich jest na chodzie,tarcze wole zniszczone oryginalne, niż malowane,niestety ze względu na pracę brakuje czasu, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #978 Napisano 5 Kwietnia 2018 Super - wrzucaj tutaj kolejne rzeczy, to ożywi trochę ten wątek Najlepiej jak sukcesywnie pojawiać się będą kolejne, zaraz po powrocie od zegarmistrza. Mam pytanie co do jednego egzemplarza - w sekcji "polskie" jest stary szpindlak - co ma w sobie polskiego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #979 Napisano 5 Kwietnia 2018 Wypadek przy pracy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vintage watch 0 #980 Napisano 8 Kwietnia 2018 Witam Panowie coś więcej o tym zegarku ?Jakie lata produkcji? Co to za kaliber ?Mechanizm DekielTylTarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #981 Napisano 8 Kwietnia 2018 Pod tarczą jest numer, który sporo wyjaśni - przełom XIX i XX w. Kaliber 19. Najciekawszy jest SFIS - nie rozpoznaję tego znaku/skrótu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #982 Napisano 8 Kwietnia 2018 No, że sfajcarski... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #983 Napisano 8 Kwietnia 2018 Cześć,powrzucałem parę zdjęć w linku poniżej,zapraszam do oglądania http://myvimu.com/collection/47796382No pokazna kolekcja,kilka jest mi nieznanych nazwisk .Gratulacje; 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #984 Napisano 12 Kwietnia 2018 Witam Kolegów !Proszę o pomoc przy identyfikacji mechanizmu i ciekaw jestem Waszych opinii o nim, co to za werk ? Nie mam lepszego foto niestety.Z góry dziękuje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #985 Napisano 12 Kwietnia 2018 Poszperałem w necie i „podobne” logo znalazłem pod hasłem Gustave Jacot lub Jacot Freres ale wg mnie są tylko podobne, może Ktoś z Was go rozpozna i pomoże ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #986 Napisano 12 Kwietnia 2018 Poszukaj pod "Philadelphia" - orzeł na kuli ziemskiej - bardziej Gustave Jacot. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #987 Napisano 12 Kwietnia 2018 Poszukaj pod "Philadelphia" - orzeł na kuli ziemskiej - bardziej Gustave Jacot.dzieki za trop ! Będę szukał , pozdrawiam ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #988 Napisano 12 Kwietnia 2018 Ale to Twoje ptaszydło łypie w drugą stronę 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #989 Napisano 12 Kwietnia 2018 Widzę Mistrzu, „podobny” pisałem, nic bardziej podobnego w temacie Adler mit Globus nie znalazłem :-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #990 Napisano 12 Kwietnia 2018 Bardziej "Adler auf Globus" - miałem takiego Terasse... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #991 Napisano 12 Kwietnia 2018 Bardziej "Adler auf Globus" - miałem takiego Terasse...jak zwał tak zwał ;-) jakie lata to mogą być ? Podobno jest z krytego złotego zegarka, od strony tarczy jest wysuwana „płetewka” która pozwala ustawić godzinę, budżetowy to werk czy coś nieco lepszego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #992 Napisano 12 Kwietnia 2018 Bardziej "Adler auf Globus" - miałem takiego Terasse...strzał w 10-tkę ! Terrasse Watch Company Dziękuję! Teraz wiem czego szukać ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rutli 1 #993 Napisano 19 Kwietnia 2018 A do mnie trafił taki piękny okaz z 1928 roku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #994 Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) No jeden z lepszych ( model 161 chyba) .Do opcji maksymalnej brakuje tylko kamieni na bębnie sprężyny .Gratulacje . Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez LMed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #995 Napisano 22 Kwietnia 2018 Do tego świetna koperta - bardzo ładna sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #996 Napisano 23 Kwietnia 2018 Do dziś były to poszczególne elementy, dziś znów mierzy czas jako zegarek, nie kieszonkowy, ale myślę, przyjemny dla oka, jak myślicie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #997 Napisano 27 Kwietnia 2018 Panowie kieszonkowcy, macie info gdzie mógłbym nabyć sprężynę napędową?Wymiar 270x17, docelowo dla amerykańskiego Elgina 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #998 Napisano 27 Kwietnia 2018 Najlepiej od innego Elgina Ja zaopatrywałem się na zatoce ale :http://www.daveswatchparts.com/http://www.ofrei.com/page_118.htmlhttps://www.jewelerssupplies.com/horological/american_pocket_watch_parts.html Próbuj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #999 Napisano 28 Kwietnia 2018 Dzięki za strony, będę próbował jeszcze szukać w kraju jak się nie uda, zostaje import 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9025 #1000 Napisano 28 Kwietnia 2018 A do mnie trafił taki piękny okaz z 1928 roku Cudo 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach