Grigoris1 437 #1526 Napisano 22 Października 2019 U mnie dziś kieszonkowa zagadka (niestety dla mnie też...): ... i wilcze zęby,i piękna kotwica,i dodatkowe kamienie... ...no i niestety pod tarczą tylko numer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1421 #1527 Napisano 26 Października 2019 Dzisiaj taki gagatek mi sie trafil.Nie stety bez wskazowek i szkielka ale za to pieknie cyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1528 Napisano 26 Października 2019 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #1529 Napisano 27 Października 2019 Taki oto nowy nabytek jeszcze przed delikatną poprawą wizerunku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #1530 Napisano 3 Listopada 2019 Czołem, czy ktoś z Was podjąłby się serwisu/liftingu tego kolejarza? W razie czego proszę o PW. Marek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #1531 Napisano 3 Listopada 2019 Wow, piękny stan tego Corteberta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 271 #1532 Napisano 5 Listopada 2019 Witam. Jeden z moich dwóch kieszonkowców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #1533 Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) WitamA może ktoś byłby zainteresowany takim zenithem?Nie mam co z tym zrobić. Edytowane 6 Listopada 2019 przez As82 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1534 Napisano 7 Listopada 2019 Dlaczego nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7797 #1535 Napisano 7 Listopada 2019 Już załatwione? 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 271 #1536 Napisano 7 Listopada 2019 Dzisiaj w mojej kieszeni cykałem taka Cyma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1537 Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Srebrny "private label" na częściach/werku Tavannesa. Bardzo ładna porcelanowa tarcza. Wskazówki nieoryginalne - pewnie były ludwikowskie. Wskazówki masz rację ale do ludwików nie pasuje mi czarny sekundnik a wygląda na oryginalny, może gruszki lub katedralne? Coś przykrótki ten sekundnik, prawda?Złote punkty minutowe na tarczy (i złocenia koperty) sugerują jednak wskazówki w kolorze złotym, a cyfry rzymskie określają grubość minutowej czyli katedralne raczej nie pasują. ....... Na tarczy masz napisane Gebrüder Loesch Leipzig - Bracia Loesch Leipzig - mieli fabrykę zegarków w Lipsku Niemcy kochali wskazówki ludwikowskie - obstawiam że takie właśnie powinny być - ale to tylko moje zdanie....... Witam, nigdy nie upieram się przy swoim - ale taki mały dodatek do dyskusji o wskazówkach . Dzisiaj rano przeglądałem zbiory "dawców" do trzech cylinderków które trafiły do mnie do naprawy.Akurat wszystko to werki z niemieckich/szwajcarskich kieszonek na pierwszym planie cztery tarczebogato malowane i ze złoconymi elementami i indeksami i z wskazówkami gruszkowatowymi ! Tak więc Niemcy kochali wskazówki ludwikowskie - ale nie zawsze i do złota stosowali też wskazówki oksydowane ale chyba nigdy nie były to wtedy "ludwiki". PozdrawiamRoman Edytowane 13 Listopada 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7797 #1538 Napisano 13 Listopada 2019 Taki nabytek mi się trafił 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #1539 Napisano 21 Listopada 2019 Takie oto fajne sreberko dołączyło - jakie to lata produkcji...? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1540 Napisano 21 Listopada 2019 Ładna rzecz To druga lub trzecia dekada XX w. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #1541 Napisano 21 Listopada 2019 Dziękuję za informację - jakoś ładnie mnie wciągnęły te ładne rzeczy ... Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1542 Napisano 21 Listopada 2019 to ładnie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7797 #1543 Napisano 26 Listopada 2019 Udało mi się zdobyć dosyć rzadko występującego złotousta dla niewidomych z 1955 roku. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7797 #1544 Napisano 27 Listopada 2019 Zebrała mi się taka siostrzana trójka - Szwajcar, z mosiężną tarczą, Rusek ze stalową tarczą i mosiężną kopertą i niemiec ze srebrną kopertą i tarczą 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1545 Napisano 27 Listopada 2019 Ładna rodzinka - pokrewieństwo rzuca się w oczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7797 #1546 Napisano 28 Listopada 2019 Dzięki, ciekawe kto pierwszy robił ten wzór tarczy?? Podejrzewam że Niemcy. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1547 Napisano 10 Grudnia 2019 Coś ożywczego Naprawa tarczy emaliowanej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #1548 Napisano 11 Grudnia 2019 Moja jedyna "kieszonka". Nic wielkiego, ale lubię tą Mołnię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1549 Napisano 24 Grudnia 2019 Wesołych Świąt! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1550 Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Miało już nie być zakupów żadnych kieszonek .Ale Mikołaj, Gwiazdor, Aniołek (tu proszę wybrać w zależności od regionu) poprosił mnie żebym sobie sam zapewniłem prezent pod choinkę więc zapewniłem Rockford z 1888 roku wyprodukowany w zawrotnej ilości 9800 szt !!! w środku dwuczęściowej oryginalnej koperty mechanizm w całkiem dobrym staniewymaga tylko przeglądu,czyszczenia i oliwienia oraz ew. dorobienia elementu regulatora.po pierwszym nakręceniu poszedł żwawo trzymając całkiem prawidłowo czas. Takich prezentów w Nowym Nadchodzącym 2020 Roku Wam (i sobie oczywiście też) życzę Roman Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach