Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
murcins

Casio 6 na 9 czyli (seria 69xx)

Rekomendowane odpowiedzi

Piowa, a propo tych +/-  badz tak laskawy i powiedz co moze byc przyczyna takiego zjawiska  jesli chodzi o dokladnosc zauwazylem na przykladzie zegarkow kwarcowych,ze  wskazowkowce sa niewiele ale jednak bardziej dokladne od wersji digital? I to dotyczy tak casio jak i timexa, lorusa i citizena, te akurat aktualnie mam jednoczesnie.zawsze wydawalo mi sie,ze  cyfrowki powinny byc b.dokladne, zadnych mechanizmow wiec i zero strat z tego powodu.Niby drobiazg a..jednak troche irytuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo podoba gd-x6900 chętnie bym jakiegoś przygarnął tylko ostatnio przed zakupem zegarków powstrzymuje mnie myśl: kiedy będę nosił te następne G. Więc czekam na gwn-q1000 ;) .

Wracając do gd-x6900 to dla mnie jedynym minusem są małe cyferki w tak dużym zegarku.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo podoba gd-x6900 chętnie bym jakiegoś przygarnął tylko ostatnio przed zakupem zegarków powstrzymuje mnie myśl: kiedy będę nosił te następne G. Więc czekam na gwn-q1000 ;) .

Wracając do gd-x6900 to dla mnie jedynym minusem są małe cyferki w tak dużym zegarku.

Damian ile masz aktualnie samych G-Shocków? Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek sprzed kilku dni

20160319_1708252_zpsxpu6ml2h.jpg

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damian ile masz aktualnie samych G-Shocków?

Aktualnie 17, trudno każdemu zapewnić chwilę na nadgarstku

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa, a propo tych +/-  badz tak laskawy i powiedz co moze byc przyczyna takiego zjawiska  jesli chodzi o dokladnosc zauwazylem na przykladzie zegarkow kwarcowych,ze  wskazowkowce sa niewiele ale jednak bardziej dokladne od wersji digital? I to dotyczy tak casio jak i timexa, lorusa i citizena, te akurat aktualnie mam jednoczesnie.zawsze wydawalo mi sie,ze  cyfrowki powinny byc b.dokladne, zadnych mechanizmow wiec i zero strat z tego powodu.Niby drobiazg a..jednak troche irytuje.

Co do tej dokładności bardzo dziwna sprawa. Mam wskazówkowy Casio MTP 1302 i dokładność to niecała sekunda na miesiąc w stosunku do czasu atomowego! Natomiast DW 6900 spieszy się nawet o 10 sekund miesięcznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damian daj fotę kolekcji :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby miał je w jednym miejscu to by dał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie 17, trudno każdemu zapewnić chwilę na nadgarstku

A to tylko g-shocki  ^_^

Kiedy nosić inne  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

62f9393289dbdde19ac6ea3016c1b06d.jpg

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby miał je w jednym miejscu to by dał

To prawda, ale jutro spróbuję zebrać wszystkie w domu i cyknąć fotę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł dziś do mnie list z Zibi a w nim przyciski od DW-6900MS. 

dW2IVx2.jpg

Niestety długo się nie cieszyłem gdyż okazało się jednak że nie pasują one do GW-6900.  :(

Po lewej stronie czarny przycisk od DW-6900MS a po prawej od GW-6900-1. 

Przyciski od DW mają krótszy ten bolec który wchodzi do koperty, podobnie jak przyciski od DW-5600 i nie dociskają tych blaszek od modułu GW do końca.

E7rz0I5.jpg

Nie wiem czemu szukając GW-6900 z czarnymi przyciskami nie wpadłem na GW-6900RD-4JF ale już zamówiłem od niego przyciski także tym razem powinny pasować na stówę. 

Korzystając z okazji może ktoś chciałby czarne boczne przyciski do DW-6900 (4 duże i jeden wklęsły ADJUST)?  :) .

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit źle zamówiłeś czy pomylili zamówienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem dobrze i z całą świadomością że mogą nie pasować. Nie sprawdziłem przed zamówieniem dokładnie czy jest jakiś GW-6900 z czarnymi przyciskami więc zamówiłem od DW-6900MS licząc że będą pasować podobnie jak przyciski od DW-5600 pasują do GW-M5610, niestety się przeliczyłem. Ale człowiek uczy się na błędach i zamówiłem już odpowiednie przyciski od GW-6900RB-4JF. Tylko znowu te 4 tygodnie czekania ehhh..  <_<    

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie też wczoraj dotarł pocztylion z częściami, ale że nie byłem przygotowany pieniężnie (jak ja lubię ZIBI za niespodzianki), to awizowałem sobie na dzisiaj odbiór ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wczoraj byłem zaskoczony zresztą jak zawsze w ich przypadku. Chyba tylko raz mnie poinformowały o wysyłce.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proszę o email z informacją o dniu nadania paczki przy każdym zamówieniu.

W dniu wysyłki zawsze Ktoś mnie informuję o niej bo ma zapisane przy moim adresie taką prośbę   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tego nie potrafię zrozumieć !!! Co innego gdyby płatność była przelewem lub z przedpłatą, ale kto wysyła w dzisiejszych czasach paczkę za pobraniem, bez wcześniejszego powiadomienia. Sam prowadzę biznes i gdybym coś takiego zrobił jakiemuś klientowi, to by mnie chyba wyśmiał, albo nie przyjął towaru.

Edyta: też zawsze proszę i ani razu jeszcze się tak nie zdarzyło.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Moje już trzecie czy czwarte zamówienie i cały czas ''z partyzanta'' :) ale znajomy listonosz to jakoś to się załatwia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy kolega:D

4678460_20160322_183114-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Moje już trzecie czy czwarte zamówienie i cały czas ''z partyzanta'' :) ale znajomy listonosz to jakoś to się załatwia :)

Ja już dużo wcześniej mam przygotowaną gotówkę w domu bo nie znam dnia ani godziny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe nabytki,  lcd w 6900R wymiata :D

4687098_20160323_142105.jpg4687096_20160323_134730.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi