Miłosz Pakulski 641 #4426 Napisano 1 Września 2020 23 godziny temu, paul221 napisał: Obie, powyższe DS-2 są piękne 😍 Zgadza się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #4427 Napisano 2 Września 2020 a ja dzisiaj tak: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65817 #4428 Napisano 2 Września 2020 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #4429 Napisano 2 Września 2020 Kontynuacja wątku Certin Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najtrajder 146 #4430 Napisano 2 Września 2020 Mój faworyt ostatnich dni 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #4431 Napisano 2 Września 2020 Mido super ... lubię takie oryginalne wzory. ... a to konkurencja dla DS2 ... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najtrajder 146 #4432 Napisano 3 Września 2020 tym razem wyścigowo... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25456 #4433 Napisano 3 Września 2020 Od chrono raczej stronię, kupiłem dwa w życiu i jeden zaraz pójdzie pod młotek (a drugi to tanie Chiny, więc szkoda się bawić w handel), ale powiem szczerze, że ta dugena jest urocza. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najtrajder 146 #4434 Napisano 3 Września 2020 Uroku dodaje jej zdecydowanie wypukłe plexi superdome, za to uwielbam zegarki z tego okresu, nie to co płaski szafir 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #4435 Napisano 3 Września 2020 Wieczorne powroty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154634 #4436 Napisano 4 Września 2020 😄 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154634 #4437 Napisano 5 Września 2020 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4438 Napisano 5 Września 2020 Uuuuu - jak tarcza oryginalna no to coś pięknego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154634 #4439 Napisano 5 Września 2020 Godzinę temu, Paweł Bury. napisał: Uuuuu - jak tarcza oryginalna no to coś pięknego Wiem, że tarcza nie jest oryginalna. Zegarek kupiłem od Pana Waldemara Nerki, jednego z autorów Nie jestem specjalistą w zakresie zegarków błonie , ale wg jego zapewnień (a jego za specjalistę uważam) tarcza została wiernie odwzorowana, podobnie jak rzemieślniczo robione wskazówki i koronka. Oczywiście możesz mieć inne zdanie i też to szanuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 792 #4440 Napisano 5 Września 2020 1 godzinę temu, Paweł Bury. napisał: Uuuuu - jak tarcza oryginalna no to coś pięknego Odnowiona. Wskazówki też zmienione Teraz, rafalmosty napisał: Wiem, że tarcza nie jest oryginalna. Zegarek kupiłem od Pana Waldemara Nerki, jednego z autorów Nie jestem specjalistą w zakresie zegarków błonie , ale wg jego zapewnień (a jego za specjalistę uważam) tarcza została wiernie odwzorowana, podobnie jak rzemieślniczo robione wskazówki i koronka. Oczywiście możesz mieć inne zdanie i też to szanuje. Wzór napisu jest z takiego samego blonexa ale 17 rubis. Czcionka blonexa 16 rubis trochę się różniła (była ciaśniejsza) 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154634 #4441 Napisano 5 Września 2020 5 minut temu, mkoch napisał: Odnowiona. Wskazówki też zmienione Wzór napisu jest z takiego samego blonexa ale 17 rubis. Czcionka blonexa 16 rubis trochę się różniła (była ciaśniejsza) Dzięki za info. Jak pisałem, ja się na tym nie znam, a Pan Nerka nie ma chyba konta na forum żeby móc się odnieść. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4442 Napisano 5 Września 2020 Sentymentalny i trochę zapomniany. Wysłane przy użyciu Tapatalka 1 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najtrajder 146 #4443 Napisano 7 Września 2020 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25456 #4444 Napisano 7 Września 2020 Napisz o nim coś więcej, bo zaorałeś temat. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najtrajder 146 #4445 Napisano 7 Września 2020 Hehe wpadła ostatnio w łapki ta Mondia, w stanie w zasadzie NOS chociaż jakim cudem to nie wiem bo koperta jest z jednego kawałka plastiku więc powinna nosić więcej śladów uzywania niż np. stalowa. Może była polerowana, szkiełko może wymienione, nie wiem ale wygląda jak z pudełka. Oprócz oczywiście paska bo smierdzi piwniczną stęchlizną i tyle że oryginalny, ale aż strach zakładać żeby się nie rozleciał podczas noszenia. Mechanizm z naciągiem manualnym AS 1950/51, wyjmowany od góry, po zdjęciu szkiełka. Rozmiar fajny bo 37mm. Zegarek robi wrażenie nawet jakby był to współczesny wypust, a jednak pewnie przełom 60'/70'. Jedyne co na minus to ciężko się nakręca, dosyc ciężko nastawia. Nie ułatwia tego nieduża koronka. Chodzi zdaje się punktualnie, więc może taka to charakterystyka mechanizmu? A może jakieś smarowanie jej będzie potrzebne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25456 #4446 Napisano 8 Września 2020 Dzięki. Cieszy, że siedzi w tym porządny werk, a nie jakieś nieserwisowalne (albo serwisowalne przez nielicznych) cuda, które się w tym okresie trafiały :). Graty raz jeszcze! 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65817 #4447 Napisano 10 Września 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 3252 #4448 Napisano 10 Września 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #4449 Napisano 10 Września 2020 Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #4450 Napisano 10 Września 2020 Dawno jakoś nie noszony... 2 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach