Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Turniej W samo południe.

Ankieta dotyczy prezentacji ze str.22 tego wątku. Każdy Forumowicz typując swoich faworytów odpowiada na wszystkie 3 pytania punktowane : 1 miejsce – 3pkt. 2miejsce – 2pkt. 3 miejsce – 1 pkt.  

40 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ljuks w oczywisty sposób kojarzy się z wojskowością :P

W końcu kreski na tarczy to po prostu pole radaru..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza ... chyba większość poszła na alle... szukać ZAKAZ MO :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nie mam samobójczych skłonności to raczej nie pokażę Amfibii Coca-Cola :huh:

post-60300-0-64726200-1449784679.jpg

Obawiam się, że mógłbym zostać niezrozumiany..  <_< 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wybrałem :)

Wprawdzie poza turniejem ale wybór był dla mnie trudny  :huh:

Edycja

Gregorian - masz coś z "polo- koktą"? 

Kingsaiz   dla każdego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wybrałem :)

Wprawdzie poza turniejem ale wybór był dla mnie trudny  :huh:

Dobra dobra Roman. Się tak nie śpiesz do trzeciej rundy bo jeszcze zegarka z drugiej nie pokazałeś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja już odpadłem w pierwszej :)

Krzysiek - mój wybór do drugiej rundy :)

No popatrz a ja tym nie pomyślałem :huh: Ok jesteś warunkowo dopuszczony do rundy III :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, piękny zegarek! U mnie dostałbyś czwóreczkę, a gdyby nie brzydko wklejone szkiełko, tudzież uszkodzenie ok godziny 12 i 4 + powydzierana koronka to może nawet 4,5 :-)

Ogólnie muszę przyznać, że z dużą satysfakcją oglądałem i oceniałem zegarki wystawione w II rundzie. Wszystkim gratuluję, bo wszystkie były bardzo dobre! No ale oceniając staramy się spośród dobrych wybrać te "dobrzejsze" i siłą rzeczy musimy różnicować oceny. Jestem pewien, że III runda nie przyniesie nam samych Komandirów. Ba! W ciemno mówię, że nawet połowa to nie będą Komandiry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wojtek, szkiełko jest niestety ukruszone w tych miejscach, może z czasem uda się dokupić całe choć nie będzie łatwo :

Odnośnie tej rundy to mi jednak zabrakło jakiejś ciekawej lodówki ale za to Cieszę się natomiast że pojawił się Ljuks ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Nie napisałem o tym w regulaminie ale w związku z zapytaniem na pw

napisze teraz.

O ile w opisie kategorii nie ma  wytycznych to w każdej kategorii można zaprezentować jedno lub dwa zdjęcia.

​Taką regułę przyjęliśmy w tamtym roku i taka obowiązuje i teraz. (powinienem o tym napisać  w regulaminie ale mi umknęło)

Oczywiście chodzi o ten sam zegarek :) a czy to będzie zdjęcie zegarka i mechanizmu, dekla czy koronki czy dwa zdjęcia zegarka to już Wasza interpretacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej Sławy szukam. Jest super, ale jej ceny szybują w kosmos.

Mechanizm czymś się różni od zwykłego 27j. ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak. Taki powinien być. Trafiają się w nich zwykłe 2427, ale to pewnie radosna twórczość zegarmistrzowska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w kontekście tematu kategorii zapytam: GOTOWI DO BOJU???

Unikam wypowiedzi w tym temacie ponieważ nie startuję, a tematu zaśmiecać nie chcę. Za wysokie te progi na moje nogi :).

Ale,... piwo- jest V, chipsy- są V, kieliszek czegoś mocniejszego na skołatane nerwy- jest V, więc przynajmniej ja gotowy jestem :)  ;)

A jutro znów zaśpię na giełdę, ale warto :D

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie może być :)

post-47356-0-16679100-1449862759_thumb.jpg  post-47356-0-33831000-1449862768.jpeg

Przypominam że od 21.00 do pojawienia się ostatniego zdjęcia nie komentujemy.

Ja dzis wystawiam  zdjęcie w imieniu jednego z kolegów i jedno mam w banku.

Zaczynam wystawiać tym razen z 15 sekundowym opóźnieniem (a i tak pewnie będę ostatni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze chwila i będzie wojna :P

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy zgodzimy się co do tego, że Komandiry i Amfibie jednoznacznie kojarzą nam się z militariami. Niektóre, te bardziej popularne modele nawiązują do nich wprost poprzez symbole na tarczy (np. czołg, łódź podwodna, spadochrony). Inne posiadają bardzie wysublimowaną symbolikę.

Dzisiaj chciałem zaprezentować Wam jednego z przedstawicieli rodziny Amfibii .

Masywnie wykonany, wodoszczelny, atymagnetyczny ze zbrojonym szkiełkiem... Dodatkowo prezentowany model posiada bardzo ciekawy indeks na godzinie 12-tej, który jednoznacznie nawiązuje kształtem do pagonów podoficerskich (a ogólniej do symboliki stopni wojskowych).

Kolor tarczy (zgniła zieleń, którą bardzo ciężko uchwycić na zdjęciach) oraz charakterystyczne giloszowanie, również mocno osadza go w wojskowym klimacie.

post-31719-0-10178100-1449863845_thumb.jpg

post-31719-0-10083500-1449863855_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów kategoria z którą mam kłopot bo nic wojskowego oprócz Komandira nie przychodzi mi do głowy.

Więc będzie Komandir, ale taki mniej pospolity. :wub:  Starszy model Komandirskiego można powiedzieć że cywilny, ale jednak „Zakaz MO CCCP”.

Co do wojskowości tego akurat egzemplarza to raczej nie ma wątpliwości. Okolicznościowy grawer z grudnia 1974 roku mówiący że zegarek jest prezentem dla pułkownika jest ozdobą dekla. :)

post-49869-0-29381800-1449863232_thumb.jpg

post-49869-0-03807500-1449863238_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komandirów i amfibii praktycznie nie mam, pozbyłem się prawie wszystkich. Kwiatek kazał mi ło takie cuś wystawić :)

poljot.2JPG_zpsy3plzgag.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.