Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Turniej W samo południe.

Ankieta dotyczy prezentacji ze str.22 tego wątku. Każdy Forumowicz typując swoich faworytów odpowiada na wszystkie 3 pytania punktowane : 1 miejsce – 3pkt. 2miejsce – 2pkt. 3 miejsce – 1 pkt.  

40 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Klasyczna prostota i minimalizm a za razem takie piękno:

3mzha3us2mk03fbw.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na drugi pojedynek I rundy wystawiam poczciwego staruszka - poszarzały po wielu latach służby ale nadal cieszy oko B)

post-34995-0-62202400-1449517642_thumb.jpg

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sentymentalna Rakieta 21 kamieni... mój pierwszy radziecki zakup od kolegi Nightdream. Światło w okolicach 7 rano nie sprzyja ładnym zdjęciom, ale to przecież o zegarek chodzi ;)

3TU3JJX.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najskromniejszy a jednocześnie najbardziej czytelnysekonda%201.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealnym kandydatem na tą rundę byłby Ljuks. Niestety został już trochę wczoraj  "spalony" przez innych uczestników. Postanowiłem wystawić więc coś innego.

Dzisiaj do drugiej rundy wystawiłem takiego skromnego Poljota. Dlaczego właśnie tego ?  Bo posiada wszystkie niezbedne i minimalne cechy jakie powinien posiadać męski zegarek, stalowa prosta koperta, prosta czytelna tarcza.

Absolutne piękno i  minimum formy w jednym.

A oto i on.

DSC_0015.JPG

A przy okazji. W nadgarstku mam 24, prawie 25 cm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W imieniu kolegi Gregorian

Jeżeli „piękno i prostota formy w jednym” to ode mnie Rodina "Golden Princess"

Arystokracja radzieckich zegarków z wczesnych lat ’60. Magia i legenda Pierwszej Moskiewskiej..

post-47356-0-62221800-1449517423.jpg

Prosta, czysta, minimalistyczna a jednak magiczna. Żadnych giloszowań, żadnych ozdobników - a jednak piękna w swojej eleganckiej prostocie.

Jedynie kolor, frezowane indeksy, kilka sygnatur i wskazówki. Ale oczywiście piękna aczkolwiek dyskretna koperta w krabie.

post-47356-0-00059000-1449517433.jpg

Sława tych zegarków to nie tylko rewelacyjny design ale przede wszystkim fakt, że były pierwszymi radzieckimi automatami (lata 50' XXw.!)

W ten sposób narodziła się legenda Rodin i dlatego są pewnego rodzaju arystokracją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jury będzie miało większe problemy z dzisiejszą prezentacją niż z wczorajszą :D

Piękne zegarki!

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Wyczułem kolegów - zrezygnowałem z rodiny, atoma, 12ki, wympieła i de luxa :D A teraz co do meritum - jednak różnie pojmujemy minimalizm.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne sztuki. Chyba troszkę zaryzykowałem. A Rodina super zegarek w super stanie.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rufer - takiego Poljota jak Twój też posiadam i często mi na łapce gości.

Budzi zainteresowanie w pracy i wśród znajomych :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris znów wyprzedziłeś moje myśli :) Chodził mi po głowie jeden z dwóch Poljotów de Luxe w stali ;)

Treevill Twoja rakieta to jeden z moich faworytów w tej rundzie. Jest piękna i jak najbardziej zgodna z wytycznymi.

yorki_man. Pobieda jest idealna. Zastanawiałem się ile ich będzie bo co najmniej kilka wzorów Pobied świetnie by tu pasowało. Niestety żadnej z nich nie posiadam. Twoja jest  super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba mocno przewidywać co może się trafić. De Lux piękny, Rakieta Atom też. Rakieta z dolną sekundą w moim klimacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było gdyby pojawiła się (już po podaniu wyników) definicja minimalizmu wg twórcy tej kategorii. To sporo wniosłoby na przyszłość.

Edyta:

jak dla mnie to zegarek, który mechanik zaprezentował też idealnie wpasował się w kategorię - prostota formy i jednocześnie pełna funkcjonalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Roman za wystawienie Ja teraz jestem w połowie Amber ONE i gnam na Trójmiasto Zastanawiając się jednocześnie nadal nad pojęciem minimalizmu Pozdrowienia dla Wszystkich z okolic Włocławka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem na początku pokazać atoma, ale pomyślałem, że pewnie ktoś pokaże ładniejszego (pozdrawiam kchrapka ;) ) więc, zamiast atoma Dałem swój ulubiony, a jednocześnie spełniający wymagania tej rundy zegarek, czyli cvet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi się na szczęście udało uniknąć dubla a nad 2 które się pojawiły dość mocno myślałem... w tej kategorii to najlepiej by było umyć tarczę precyzyjnemu i wrzucić gołą tarczę + wskazówki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne zegarki pokazaliści :D, Atom, Rodina, Rakiety :) .    Zgadzam się równoczesnie z przedmówcami że kazdy ma inną defiinicję minimalizmu.

Zaskoczony jestem jednak tym że nikt nie pokazał Ljuksa :wub:  

Wynika z tego że wczorajsza propaganda odniosłą skutek :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atom, Atom i jeszcze raz Atom , przykro mi chłopaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Gratulacje Panowie! Cudne zegarki. U mnie niestety kolejny dubel, a zastanawiałem się nad innym Wympiełem, no ale cóż ;)

Moje typy to Pobieda Yorkiego, Atom Kchrapka i oczywiście Poliot Krisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moja pierwsza refleksja jest taka że to bardzo wyrównana runda :)

Druga jest taka -  w tamtym roku wszyscy płakali że 5 minut na zdjęcia to mało. Tymczasem zaczynam wystawiać z minutowym opóxnieniem i wystawiam ostatnie zdjęcia.

Okazuje się wszyscy zdążyli w dwie minuty  :huh:  :D

W drugiej rundzie opóznienie juz będzie na poziomie 30 sekund.

Świetna i wyrównana walka w tej kategorii :)

I doskanałe zegarki - Gratuluję Panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.