Osy123 3588 #501 Napisano 31 Maja 2021 No to jedziemy. Zapowiada sie fajny model, jedna rzecz mnie tylko denerwuje, ze nie ponumerowali workow, wiec najlepiej by bylo wysypac wszystko na stol i zlozyc na raz, ale przy psie, kocie i dziecku krecacych sie w okol ja nie mam chwilowo takiej mozliwosci. Jak dotad budowa bardzo przyjemna. Osobiscie przyjemniej sklada mi sie zwykle lego niz technic'a, ale zawsze jak buduje jestem pod ogromnym wrazeniem tego jak to jest przemyslane i zaprojektowane. Uwielbiam LEGO! Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #502 Napisano 31 Maja 2021 @Eugeniusz Szwed Jak lubisz Lego Technic i bedziesz miał ochotę na jakiś większy projekt (jeżeli już nie masz go za sobą) bardzo polecam zestaw 42082 (Dźwig terenowy). Ponad 4000 elementów i fantastycznie zaprojektowany model, gdzie za pomocą jednego silnika i złożonej skrzyni biegów ogarneli 5 różnych funkcji dzwigu działających w 2 kierunkach. Mnie naszło żeby go zbudować przy pierwszym lockdownie i stoi do dziś. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #503 Napisano 1 Czerwca 2021 Dźwig jest fantastyczny ! Podstawowym problemem jest jednak wygospodarowanie miejsca na te zabawki. Gdzie te wszystkie pojazdy ustawiać ? Otworzę pudełko z tym Porsche, żeby sprawdzić czy rzeczywiście torebki są bez numerów 😜 Mam jeszcze zapakowane pomarańczowe Porsche 911 GT3 RS, może kiedyś i na niego przyjdzie pora ... Na razie to pomagałem 8 latkowi w złożeniu takiej stacji: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #504 Napisano 2 Czerwca 2021 Dźwig jest fantastyczny ! Podstawowym problemem jest jednak wygospodarowanie miejsca na te zabawki. Gdzie te wszystkie pojazdy ustawiać ? Otworzę pudełko z tym Porsche, żeby sprawdzić czy rzeczywiście torebki są bez numerów Mam jeszcze zapakowane pomarańczowe Porsche 911 GT3 RS, może kiedyś i na niego przyjdzie pora ... Na razie to pomagałem 8 latkowi w złożeniu takiej stacji: Przyjemnego budowania zatem. Mi moze uda sie jutro zlozyc do konca to zaprezenuje efekt. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #505 Napisano 2 Czerwca 2021 Ja wczoraj tez otrzymałem paczuszkę 1 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #506 Napisano 2 Czerwca 2021 Ja wczoraj tez otrzymałem paczuszkę Zastanawialem sie ostatnio nad nim, ale wybralem Carrere. Daj znac jak sie skladalo i jak oceniasz model. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #507 Napisano 4 Czerwca 2021 Przy dzieciach pewnie nie prędko złożę 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #508 Napisano 5 Czerwca 2021 No i udalo sie. Fajny model. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6317 #509 Napisano 12 Czerwca 2021 Synek na urodziny chciał to: I bardzo mu się podoba. Oczywiście, naklejek nie używa, a mocowanie dachu lekko zmodyfikował tak, aby ten trzymał się na 4 punktach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #510 Napisano 29 Czerwca 2021 https://fb.watch/6q_r-HXZM8/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #511 Napisano 29 Czerwca 2021 W dniu 12.06.2021 o 23:47, Edmund Exley napisał(-a): Synek na urodziny chciał to: Gąsienice z pojedynczych ogniw czy całość to jeden odlew ❓ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #512 Napisano 29 Czerwca 2021 Gąsienice z pojedynczych ogniw czy całość to jeden odlew Z pojedynczych (mlody tez ma). Ale solidne i ciężko rozpiąć. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #513 Napisano 10 Sierpnia 2021 Cisza tu od dłuższego czasu, więc trochę odkopię temat. Zestaw ponownie złożony. Super się bawiłem. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #514 Napisano 11 Sierpnia 2021 Pokaż osobno sam statek :P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #515 Napisano 12 Sierpnia 2021 Proszę. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #516 Napisano 13 Sierpnia 2021 @Osy123 Mogę wpaść z synem*? 😁 *nie ręczę za zgubione elementy... 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #517 Napisano 15 Sierpnia 2021 [mention=68107]Osy123[/mention] Mogę wpaść z synem*? *nie ręczę za zgubione elementy...Nie ma problemu, tylko obecnie na zasluzony urlop sie wybralem. Za ok 2 tyg wracam jak cos. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12769 #518 Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Mój młody poznał co to Star Wars, co prawda jeszcze filmów nie widział, bo wiekowo jeszcze ciut mu brakuje - ale jakieś urywki wystarczyły by wyobraźnia zadziałała. Od paru tygodni staram się coś z Lego skombinować, by mógł się bawić - dużo wcześniej kupiłem sporo kolorowego miksu, jest z czego składać - teraz dokupiłem trochę minifigurek z SW i starego X-Winga, Snowspeedera, coś drobnego z gazetki... no i zaczęło się. Teraz siedzę na Allegro i szukam co by tu jeszcze... i jest tego tak dużo, że chyba przepuszczę kasę którą odkładam na zegarki 75290 Star Wars Mos Eisley Cantina wygląda miodnie... chyba się skuszę... Póki co kilka godzin spędziłem na składaniu czegoś, co ma przypominać bazę Echo na Hoth. Efekt - myślę że bardziej niż zadowalający, przynajmniej z tych przypadkowych klocków które mam na miejscu. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez MasterMind 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12769 #519 Napisano 5 Września 2021 W dniu 31.08.2021 o 23:27, MasterMind napisał(-a): Teraz siedzę na Allegro i szukam co by tu jeszcze... i jest tego tak dużo, że chyba przepuszczę kasę którą odkładam na zegarki No... tak jakby... długo to mi nie zajęło... Chyba musi mi ktoś założyć jakąś "kontrolę rodzicielską" na Allegro 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #520 Napisano 5 Września 2021 Dobrze to wyglada. Jak kupisz i zlozysz Kantyne to chetnie poznam Twoja opinie, bo tez mnie kusi (podobnie jak duzy Sokol Millenium, ale jego nie mam na razie gdzie wyeksponowac, wiec na razie do zakupu nie dojdzie). P.s. ja tez sie akurat bawie. Milego skladania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12769 #521 Napisano 5 Września 2021 Super są te zestawy z IDEAS, żeby kiedyś takie robili... ech... Sokoła Millenium młodemu obiecałem na urodziny w listopadzie, ale tego mniejszego - 75257 - typowo do zabawy, a nie wersję UCS za ~3k - tego to mało kto mógłby tak sobie po prostu gdzieś wyeksponować, toć to bydle jest jakich mało - pomijam cenę. Na gwiazdkę, jak młody nadal będzie wkręcony, już przewiduję AT-AT by mógł robić pełnoprawny szturm na bazę Echo. A to wszystko co dziś przywiozłem (od jednego fana/kolekcjonera) to będę mu dawkował w ciągu roku po zestawiku, za dobre zachowanie Wychodzi na to, że Kantynę kupię dopiero za kilka ładnych miesięcy - muszę odczekać trochę - z kolei jak patrzę na ten domek na drzewie, to od razu mam zły pomysł, by szukać na eBay używanego zestawu z Ewokami... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #522 Napisano 5 Września 2021 Super są te zestawy z IDEAS, żeby kiedyś takie robili... ech... Sokoła Millenium młodemu obiecałem na urodziny w listopadzie, ale tego mniejszego - 75257 - typowo do zabawy, a nie wersję UCS za ~3k - tego to mało kto mógłby tak sobie po prostu gdzieś wyeksponować, toć to bydle jest jakich mało - pomijam cenę. Na gwiazdkę, jak młody nadal będzie wkręcony, już przewiduję AT-AT by mógł robić pełnoprawny szturm na bazę Echo. A to wszystko co dziś przywiozłem (od jednego fana/kolekcjonera) to będę mu dawkował w ciągu roku po zestawiku, za dobre zachowanie Wychodzi na to, że Kantynę kupię dopiero za kilka ładnych miesięcy - muszę odczekać trochę - z kolei jak patrzę na ten domek na drzewie, to od razu mam zły pomysł, by szukać na eBay używanego zestawu z Ewokami... Super jest ten zestaw, tylko teraz drogi, ale minifigurki fajne. Gdybym kolekcjonowal Lego Star Wars to chcialbym go miec w swojej kolekcji. Ogladalem na YT ostatnio recenzje (polecam Jangbricks'a jak cos, bardzo rzeczowo recenzuje LEGO). Ja sie zasadzam teraz na 75827, bo ostatnio ogladalem Ghostbusters i stwierdzilem ze bym go chetnie zbudowal, tylko tez jakiejs uzywki musze poszukac, choc znalezc w dobrych pieniadzach bedzie pewnie ciezko, ale pozyjemy - zobaczymy. Ostatnio jeszcze natrafilem na takie coś: To jako ciekawostka co mozna zrobic z LEGO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #523 Napisano 14 Września 2021 Kolejny fajny zestaw zbudowany. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #524 Napisano 14 Września 2021 No fajny ten domek.. 4 godziny temu, Osy123 napisał(-a): Kolejny fajny zestaw zbudowany. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Fjny ten domek.. tylko że mamy wrzesień i powinny być jesienne liście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #525 Napisano 14 Września 2021 No fajny ten domek.. Fjny ten domek.. tylko że mamy wrzesień i powinny być jesienne liście I są, ale te jakos bardziej mi pasowały. Wiecej życia wprowadzaja. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach