GeRmAnOs 215 #2251 Napisano 15 Maja 2018 Albo wogóle jej ni masz 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2252 Napisano 17 Maja 2018 Powiem szczerze. Nie wiem o jakiej sprężynce mówicie. Możliwe, że jej nie mam.Poniżej zdjęcie tego jak to wygląda. Dodatkowo wyświetlacz, widać na nim, że coś jest nie tak. Na cyfrze 6 ciemniejszy element. W kilku innych miejscach wyświetlacza również jest podobny efekt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #2253 Napisano 17 Maja 2018 (edytowane) Ewidentnie brakuje sprężynki, powinna być w tej dziurce po lewej stronie.Co do LCD to może metalowa blaszka z zatrzaskami niewystarczająco mocno spina elementy modułu. Czy jak ściśniesz moduł to problem znika? A może w środku jest gdzieś owa sprężynka? Edytowane 17 Maja 2018 przez lemonln 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2254 Napisano 17 Maja 2018 Sprężynki brakuje - to pewne. Odnośnie wyświetlacza to nie kontaktuje pewnie gumka przewodząca z płytką drukowaną - należałoby oczyścić elementy spirytusem i powinno pomóc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2255 Napisano 19 Maja 2018 Sprężynki nie znalazłem Nie kojarzę jej nawet gdy wyjmowałem moduł z opakowania. Jest szansa jakoś dokupić?Odnośnie gumki i czyszczenia spirytusem to poproszę o dodatkowe instrukcje. Może być PV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35443 #2256 Napisano 19 Maja 2018 Sprężynki nie znalazłem Nie kojarzę jej nawet gdy wyjmowałem moduł z opakowania. Jest szansa jakoś dokupić?Odnośnie gumki i czyszczenia spirytusem to poproszę o dodatkowe instrukcje. Może być PV Możesz wyciągnąć sprężynke z jakiegoś teleskopu, musi być odp grubości albo rozciagnij i przytnij- ja tak zrobiłem w jednym casio i śmiga;) pomysł kolegi Diego albo gitbit. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2257 Napisano 19 Maja 2018 A to taka technologia Byle była. Dzięki, spróbuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WILKING 52 #2258 Napisano 22 Maja 2018 Pacjent : Casio W-21 moduł 152 .Objaw : brak dżwięku . Mam w związku z tym prośbę może ktoś może wstawić zdjęcie swojego zegarka ze zdjętym dekielkiem i samego dekielka . W moim wydaje mi się ,że brakuje jakiejś blaszki i nie wiem czy na dekielku nie powinien być przetwornik piezoelektryczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kropek 0 #2259 Napisano 1 Czerwca 2018 Hej,Młody chłopak dostał ode mnie w prezencie Casio AQ S810w. Niestety po kilku dniach w trakcie gry w piłkę przeciwnik pociągnął go za zegarek. W efekcie uszkodziła się koperta (teleskop się lekko wygiął i przetarł plastik). Zastanawiam się co z tym zrobić, jak naprawić i czy mogę reklamować zegarek. Wiem, że to nie jest najwyższy model Casio ale... bez przesady żeby przy byle pociągnięciu działy się takie rzeczy Sent from my Redmi 3 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2260 Napisano 1 Czerwca 2018 Skoro wyrwał teleskop, to nie było byle pociągnięcie - wbrew pozorom nie tak łatwo wyrwać teleskop z koperty. Niestety czeka Cię wymiana koperty, co w przypadku tak taniego zegarka może nie być opłacalne - trzebaby sprawdzić cenę koperty w Zibi. Niestety, ale tego typu uszkodzenie jest uszkodzeniem mechanicznym i nie podlega reklamacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kropek 0 #2261 Napisano 1 Czerwca 2018 Domyślam się, że do wyrwania teleskopu z koperty potrzebna jest duża siła dlatego tym bardziej się zastanawiam czy to nie jakaś wada materiału lub inny błąd, ponieważ takiego czegoś spodziewałbym się po tanim zegarku z bazaru a nie Casio. Dziecko mówiło, że nie było to mocne pociągnięcie. Tylko po prostu w trakcie walki o piłkę przeciwnik pociągnął go za rękę. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2262 Napisano 1 Czerwca 2018 Pacjent : Casio W-21 moduł 152 .Objaw : brak dżwięku . Mam w związku z tym prośbę może ktoś może wstawić zdjęcie swojego zegarka ze zdjętym dekielkiem i samego dekielka . W moim wydaje mi się ,że brakuje jakiejś blaszki i nie wiem czy na dekielku nie powinien być przetwornik piezoelektryczny.Poszukaj zdjec w sieci. Ale w starych modelach casio sprężynka lub blaszka dotykała przetwornika na szybce. Wyjmij moduł i sprawdz czy nie brakuje spreżynki. Możesz wyciągnąć sprężynke z jakiegoś teleskopu, musi być odp grubości albo rozciagnij i przytnij- ja tak zrobiłem w jednym casio i śmiga;) pomysł kolegi Diego albo gitbit.Najlepiej z jak najcieńszego 1,2 lub 1,0 mm. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmk1981 0 #2263 Napisano 2 Czerwca 2018 Mam pytanie w casio mtd ruchomy bezel mi się zaciął i nie chce ruszyć. Proszę o pomoc jak można to naprawić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WILKING 52 #2264 Napisano 5 Czerwca 2018 Poszukaj zdjec w sieci. Ale w starych modelach casio sprężynka lub blaszka dotykała przetwornika na szybce. Wyjmij moduł i sprawdz czy nie brakuje spreżynki.Najlepiej z jak najcieńszego 1,2 lub 1,0 mm. Diego04 dziękuję bardzo. Miałeś rację ,przetwornik umieszczony na szybce i brakowało dwóch sprężynek. Z teleskopów 8mm nadały się idealnie i teraz pacjent pika aż miło . Jeszcze raz dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2265 Napisano 5 Czerwca 2018 Diego04 dziękuję bardzo. Miałeś rację ,przetwornik umieszczony na szybce i brakowało dwóch sprężynek. Z teleskopów 8mm nadały się idealnie i teraz pacjent pika aż miło . Jeszcze raz dziękuję.Cieszę się, że pomogłem ☺Radość z odratowania starych zegarków jest bezcenna.Mam pytanie w casio mtd ruchomy bezel mi się zaciął i nie chce ruszyć. Proszę o pomoc jak można to naprawić?Jak sie nie boisz grzebać to bezel obrotowy zdejmiesz plastikową kartą np płatniczą. Powinna byc tam kulka i ew jakis zaczep z drutu. Nie rozbierałem nigdy takiego bezela ale obejrzyj filmy na youtube jak np robia to z bezelami seiko, powinno być sporo filmow. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reey 0 #2266 Napisano 6 Czerwca 2018 Witam wszystkich. Na wstępie pragnę przeprosić jeśli zamieszczam post w złym dziale.Mam ogromną prośbę do was. postanowiłem zreanimować swój zegarek z przed lat casio edifice ef 116 i tu pojawił się problem.nie posiadam jednej z maskownic bransolety:/ czy jest to osiągalne gdzieś do dokupienia bądź może ktoś z was posiada na zbyciu??Wszelkie wskazówki jak i gdzie to zdobyć mile widziane i z góry wielkie dzięki.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dower 2 #2267 Napisano 29 Czerwca 2018 Mam pewien problem z GW4000.Zegarek kupiony w 2016, jakieś 7 miesięcy temu padł akumulator(dla mnie dziwne).Jakoś nie mogłem się zebrać i wymieniłem dopiero teraz, złapał sygnał i godzina jest ok, ale data jest niewłaściwa.Wczoraj przestawiłem ręcznie, w nocy znowu się synchro, i znowu zła data, wczoraj był 10 dzisiaj 11.Ma ktoś z Was jakiś pomysł na to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2268 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Mam pewien problem z GW4000.Zegarek kupiony w 2016, jakieś 7 miesięcy temu padł akumulator(dla mnie dziwne).Jakoś nie mogłem się zebrać i wymieniłem dopiero teraz, złapał sygnał i godzina jest ok, ale data jest niewłaściwa.Wczoraj przestawiłem ręcznie, w nocy znowu się synchro, i znowu zła data, wczoraj był 10 dzisiaj 11.Ma ktoś z Was jakiś pomysł na to?Musisz wykonać korektę położenia początkowego... datownika. Jeśli potrzebujesz pomocy w jej wykonaniu, daj znać. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dower 2 #2269 Napisano 29 Czerwca 2018 Musisz wykonać korektę położenia początkowego... datownika. Jeśli potrzebujesz pomocy w jej wykonaniu, daj znać.Dzięki za szybką odpowiedź. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, gdybyś pomógł będę wdzięczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2270 Napisano 29 Czerwca 2018 Napisz na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radecki83 0 #2271 Napisano 30 Czerwca 2018 Witam serdecznie.W tamtym tygodniu pomógł poprawnie nastawić zegarek Casio EF-509L[4369] i wytłumaczył co do czego służy użytkownik @TomG80 któremu bardzo dziękuję za poświęcony czas, chęć pomocy.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dower 2 #2272 Napisano 2 Lipca 2018 Witam serdecznie. W tamtym tygodniu pomógł poprawnie nastawić zegarek Casio EF-509L[4369] i wytłumaczył co do czego służy użytkownik @TomG80 któremu bardzo dziękuję za poświęcony czas, chęć pomocy. Pozdrawiam. Podłączam się do podziękowań dla TomG80, GW4000 działa jak nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2273 Napisano 2 Lipca 2018 @radecki83, @dower Dzięki, Panowie, cieszę się, że mogłem pomóc. Każde prawidłowo ustawione G (Edifice też) to radość dla fana marki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mhr 0 #2274 Napisano 2 Lipca 2018 (edytowane) Witam.Mam pytanie odnosnie dekielka w nowym zegarku Casio Edifice EFS - S500. Mianowicie, czy fabrycznie powinien byc wycentrowany na rowno czy moze byc przekrecony? Jezeli jest przekrecony to ktos przy zegarku cos grzebal? Pozdrawiam. Edytowane 2 Lipca 2018 przez mhr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2275 Napisano 3 Lipca 2018 Taki urok zakręcanych dekli, że czasami napisy mogą być nawet do góry nogami 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach