GitBit 655 #751 Napisano 13 Maja 2016 Hym.. To nie wiem.. spróbuj wcisnąć jednocześnie dwa lewe i dolny prawy przycisk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #752 Napisano 13 Maja 2016 Nie dało nic ale przycisnąłem jakieś dwa inne i na chwilę zadziałał przycisk podświetlania . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #753 Napisano 13 Maja 2016 Hym.. Dziwna sprawa.. Wygląda na to jakby jeden z przycisków był cały czas wciśnięty i blokował wszystko. Może podczas zdejmowana bezela któryś z przycisków się uszkodził w co raczej wątpię. Powciskaj jeszcze te przyciski poruszaj nimi na boki delikatnie o ile się ruszają. Ale najlepiej będzie chyba jak go rozkręcisz i sprawdzisz czy podczas wciskania poszczególnych przycisków ich bolce ładnie dochodzą do modułu. Jeśli tak to zrób reset może to pomoże.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #754 Napisano 13 Maja 2016 To już wyższa szkoła jazdy nie wiem czy to ogarnę, a reset jak zrobić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #755 Napisano 13 Maja 2016 Musisz odkręcić dekiel zdjąć taką gumową membranę pod która jest moduł i na nim znaleźć dziurkę z oznaczeniem AC. Wetknąć tam jeden koniec pęsety lub drucika a drugi koniec przyłożyć do baterii. Tak czy owak sprawdź dokładnie czy wszystkie przyciski dobrze z takim samym skokiem i oporem się wciskają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #756 Napisano 13 Maja 2016 Ok instruktaż jest może dam jakoś rade 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #757 Napisano 13 Maja 2016 Może być jeszcze pinceta jak zwał tak zwał grunt ze wiadomo o co chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #758 Napisano 13 Maja 2016 Mam usunąć ta etykietę? Bo to chyba tworzywo sztuczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #759 Napisano 13 Maja 2016 Na tej etykiecie masz nawet instrukcję jak zrobić reset Odchyl ją, żeby baterię odsłonić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #760 Napisano 13 Maja 2016 Nie musisz nic odchylać, wystarczy że kawałek krawędzi widać, wystarczy do resetu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #761 Napisano 13 Maja 2016 Na YouTube jest filmik z instrukcją, jak zrobić reset. Niestety nie podlinkuję w tej chwili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #762 Napisano 13 Maja 2016 Ok zrobiłem RESET ale dalej nic PRZYCISKI NIE DZIAŁAJĄ a zaczęło mi migać jakieś CHG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #763 Napisano 13 Maja 2016 Chg czyli charge, ładowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #764 Napisano 13 Maja 2016 Czyli dać gdzieś pod światło ? Czy jak mam to rozumieć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #765 Napisano 13 Maja 2016 Musisz go naładować bo aku padl,wystaw jutro na słońce gada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #766 Napisano 13 Maja 2016 Czyli dopiero po doładowania mogę sprawdzić czy przyciski funkcjonują? Teraz ni huhu.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #767 Napisano 13 Maja 2016 Ten migający napis CHG przestanie migać dokładnie po 30 minutach i wskoczy Ci z powrotem H Możesz spróbować wyjąc moduł i włożyć jeszcze raz dla pewności aby każdy przycisk wciskał się poprawnie jednak.. Wyszperałem pewien podobny problem na WUSie apropo tego modelu wiec może coś jest na rzeczy.. http://forums.watchuseek.com/f17/gr-8900-stuck-chg-mode-even-after-replacing-battery-2575154.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucafabbro 0 #768 Napisano 13 Maja 2016 Dostałem zegarek jako pamiątkę, jest to klasyczny model casio bardzo podobny do tego na zdjęciu.http://www.reddeerwatches.com/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/l/t/ltp-1183q-7adf_00_3.jpgKiedyś był on właśnie taki złoty, teraz niestety nie wygląda tak ładnie bo kolor się starł i jest bardziej srebrny ze złotym nalotem. Jest jakaś możliwość przywrócenia mu poprzedniego koloru ? Ewentualnie starcia całości do srebrnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #769 Napisano 13 Maja 2016 Ten migający napis CHG przestanie migać dokładnie po 30 minutach i wskoczy Ci z powrotem H Możesz spróbować wyjąc moduł i włożyć jeszcze raz dla pewności aby każdy przycisk wciskał się poprawnie jednak.. Wyszperałem pewien podobny problem na WUSie apropo tego modelu wiec może coś jest na rzeczy.. http://forums.watchuseek.com/f17/gr-8900-stuck-chg-mode-even-after-replacing-battery-2575154.htmlA to nie wiedziałem, że zniknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #770 Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) A ja bym powtórzył ten reset bo chyba się nie udał jak miga CHG Taki objaw to jest po wyjęciu baterii i włożeniu bez resetu.Przy prawidłowym resecie CHG powinien zniknąć od razu, bez czekania tych 30 min.Pamiętaj że wykonując reset musisz utrzymać styk przez conajmniej 3 sek. i być pewnym że dotykasz tej blaszki w otworze bo jak za grube narzędzie to może nie dojść do podstawy styku Edytowane 13 Maja 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #771 Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Dostałem zegarek jako pamiątkę, jest to klasyczny model casio bardzo podobny do tego na zdjęciu.http://www.reddeerwatches.com/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/l/t/ltp-1183q-7adf_00_3.jpgKiedyś był on właśnie taki złoty, teraz niestety nie wygląda tak ładnie bo kolor się starł i jest bardziej srebrny ze złotym nalotem. Jest jakaś możliwość przywrócenia mu poprzedniego koloru ? Ewentualnie starcia całości do srebrnegoW Łodzi jest jeden zakład, który robi/robił taką powłokę. Koszt około 120 zł. Zegarmistrz nazywa się Karasiński. Edytowane 13 Maja 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #772 Napisano 13 Maja 2016 Nie lepiej już kupić taki sam nowy? http://allegro.pl/zegarek-damski-casio-ltp-1183q-7a-classic-i6189216662.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #773 Napisano 13 Maja 2016 EUREKA     Wielkie DZIĘKI GitBit za pomoc   wszystko śmiga tak jak przedtem .I'm so happy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #774 Napisano 13 Maja 2016 Ale to czekaj.. Napisz lepiej co żeś zrobił że zaczął działać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #775 Napisano 13 Maja 2016 Ja, to raczej Ty operowałeś moimi dłońmi hehe robiłem wszystko to co pisałeś dodatkowo wyciągnąłem cały ten moduł i podgiąłem wszystkie blaszki od guzików.No i wszystko pika, świeci jest dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach