Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jacek Olszewski

Drogi zegarek czasami bywa kłopotliwy...

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpię, aby przeciętny, normalny człowiek był w stanie racjonalnie myśleć, a już na pewno nie w sposób, o jakim piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja przedstawiona na tym filmie jest zainscenizowana.,Nie ma powodu tak emocjonalnie tego przezywać,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię, aby przeciętny, normalny człowiek był w stanie racjonalnie myśleć, a już na pewno nie w sposób, o jakim piszesz.

jestem tego świadom ale w taki sposób można tłumaczyć się w 90% wypadków samochodowych, gdy ktoś nie był przygotowany i nie umiał racjonalnie myśleć jak auto wpadło w poślizg.  Kwestia wypracowania pewnych odruchów. 

Sam nie wiem jakbym się zachował, zza monitora lekko się pisze  ;)

sytuacja czy zainscenizowana czy nie - powinna dawać do myślenia. Równie dobrze można powiedzieć o akcjach w tv przeciwko pijanym kierowcom "eee ustawione"  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sytuacja czy zainscenizowana czy nie - powinna dawać do myślenia. Równie dobrze można powiedzieć o akcjach w tv przeciwko pijanym kierowcom "eee ustawione"  ;)

Mnie ta sytuacja niewiele daje do myślenia.,Osobiście nie zaryzykował bym swojego życia w obronie zegarka ,nie chciał bym także odebrać komuś życia ani spowodować czyjegoś kalectwa z powodu głupiego zegarka.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja przedstawiona na tym filmie jest zainscenizowana.,Nie ma powodu tak emocjonalnie tego przezywać,.

Wyłudzenie odszkodowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Oczywiście drogi zegarek kusi, ale musimy sobie zdawać, że żyjemy w czasach, kiedy złodziej połasi się na wszystko i nie przebiera w środkach.

Dwa tygodnie temu moja mama została obrabowana w śródmieściu Łodzi, wyrwano jej torebkę i przewrócono, a żeby zminimalizować ryzyko oporu, złodziej wcześniej zdzielił ją łomem w głowę (nowe pokolenie doliniarzy nam rośnie). Na szczęście skończyło się na 5 szwach i drobnych stłuczeniach.

Jeśli zatem znajdziemy się w nieodpowiednim miejsu, to nie musimy mieć rolexa, wystarczy być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem przepiękny ! Ale dla kobiety, dobrane kolory idealnie ! do białego albo kremowo/piaskowego stroju. I szczerze trudno znaleźć w google większe zdjęcie.

Przypomina mi troszkę kompozycję jak ze stroju ludowego wysokiej jakości...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

Moim zdaniem przepiękny ! Ale dla kobiety, dobrane kolory idealnie ! do białego albo kremowo/piaskowego stroju. I szczerze trudno znaleźć w google większe zdjęcie.

Przypomina mi troszkę kompozycję jak ze stroju ludowego wysokiej jakości...  

Proponuję więc popodziwiać kolejny zegarek, który także sprawia wręcz niesamowite wrażenie, chociaż oczywiście jest to subiektywna kwestia gustu... ;)

Rolex Daytona Rainbow, czyli luksus w najlepszym wydaniu: 18-karatowe złoto, 36 diamentów i 36 szafirów w kolorach tęczy!!! :rolleyes:

post-89266-0-80027000-1456827831_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ładniejszy: http://www.watchesinhot.com/wp-content/uploads/2015/11/christmast-gift-guide-rolex-datejust-pearlmaster-39-replica-for-ladies-3.jpg

Wszystko tutaj jest subiektywne, bo nie mechanizm się zmienia. Tam po prostu się im udało :)

A odnośnie Daytony: http://www.bamfordwatchdepartment.com/?product=rolex-daytona-polar-edition

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

Tak jak już wcześniej napisałem w przedmiotowym temacie, podobno o gustach nie należy dyskutować. Jest to albowiem kwestia wyjątkowo subiektywna i łatwo można kogoś urazić, nawet w sposób niezamierzony.

Wracając do wyżej zaprezentowanego zegarka, to w porównaniu z poprzednim wydaje się nie tyle ładniejszy, co subtelniejszy... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

A któż to w przedmiotowym temacie odważył się stwierdzić, że "nie wolno dyskutować"? :blink:

Pozwoliłem sobie wcześniej zacytować tylko starą rzymską maksymę - De gustibus non est disputandum. Można przetłumaczyć ją, a więc także zrozumieć różnie, a więc także w ten sposób, że kwestia gustu nie powinna podlegać dyskusji. Jest również inna sentencja, którą trudno raczej uznać za  "idiotyczne przysłowie" - De gustibus (et coloribus) non est disputandum, które mówi nam o tym, że o upodobania (i kolory) nie należy się spierać.

Powyższe dotyczy również naszych gustów "zegarkowych", które są różne, tak samo jak każdy z nas... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO, o gustach można nie dyskutować, ale pośmiać się z nich chyba można.  :)

post-28411-0-73119800-1456947171_thumb.jpg

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o Daytone Rainbow to mnie jest trudno dyskutować.,Na razie nie mogę przeznaczyć 170 tysięcy na kupno zegarka,.Jeżeli się nie ma na oranżadę ,to lepiej się nie wymądrzać na temat smaku piwa.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

Żeby o czymś dyskutować, to wcale nie trzeba być posiadaczem tego czegoś... ;)

W innym przypadku nie miałyby racji bytu pewnego rodzaju fora np. poświęcone marynistyce, czy lotnictwu... B)

A propos podanej kwoty "170 tysięcy", to czy mogę zapytać, w jakiej walucie?

Gdyby chodziło np. o dolara liberyjskiego (LRD), to byłaby to raczej osiągalna kwota 7304 złotych polskich (PLN)... :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dinarach kuwejckich to oczywiste.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że są także fora poświęcone czechosłowackiej marynarce wojennej,gdyż żeby o czymś dyskutować nie trzeba być posiadaczem tego czegoś.Ale jeżeli chce się cokolwiek oceniać to już trzeba mieć o tym  jakiekolwiek pojęcie.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może u Was w US, w Polsce nie trzeba mieć absolutnie żadnego pojęcia w temacie nie tylko aby dyskutować ale nawet aby kierować na przykład jakąś podrzędną stadnina koni.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może u Was w US, w Polsce nie trzeba mieć absolutnie żadnego pojęcia w temacie nie tylko aby dyskutować ale nawet aby kierować na przykład jakąś podrzędną stadnina koni.

...albo całkiem sporą stacją TV :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi stadninami to prezes ma racje.,To jest profanacja żeby w europejskim kraju hodować konie rasy arabskiej.,Przecież jest tyle pięknych polskich ras koni :małopolskie,wielkopolskie,polski koń szlachetny,konie huculskie,konie rasy śląskiej.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jacek Olszewski

Dyskusja zeszła chyba nieco z tematu, ale zapewne można znaleźć wiele analogii pomiędzy drogimi zegarkami i rasowymi koniami... ;)

Pozwolę sobie zauważyć, że jeżeli już mamy mówić o naszym swoistym narodowym charakterze, to jest zauważalne nie tylko na forach internetowych, że często we własnym mniemaniu jesteśmy najwyższej klasy specjalistami w danych dziedzinach. Natomiast równocześnie pozostali uczestnicy dyskusji uważani są w najlepszym przypadku za laików, którym wręcz powinno się odebrać prawo zabierania głosu. Często również można zauważyć, że zamiast argumentów merytorycznych ograniczamy się tylko do stosowania argumentum ad personam.

Odnosząc się do wątku ekonomicznego pozwolę sobie zwrócić jeszcze tylko uwagę, że w dobie powszechnej globalizacji zdecydowanie nie jest wskazane tworzenie barier na poszczególnych rynkach krajowych, ale także w szerszym wymiarze na europejskich i amerykańskich.

Dlatego też nie tylko np. w Polsce, ale nawet w USA, z powodzeniem rozwija się hodowla koni arabskich i rośnie obrót szwajcarskimi zegarkami...  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.