Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę się poskarżyć, że zainfekowałeś mnie kiedyś tymi Rakietami ;) Są takie jakieś wdzięczne..

Ale mam w zbiorku dopiero takie cztery.. :) (ale żadnej innej niż Ty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poszukuję osi balansu do kieszonkowych Mołni (3602) - we wszystkich trzech uszkodzone są właśnie ośki :( Chciałbym odratować tyle z nich ile uda mi się zdobyć części.

Chętnie odkupię lub zamienię się (poniżej fotki delikwentów). 

89a493108152adbdmed.jpg

83ff634ed29da902med.jpg

9964265b0b1c81c4med.jpg

f909a1f403a2a3c3med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię kame w ładnym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam

Rakieta czerwona 12 stka

stan bardzo dobry  małe przetarcia z tyłu na uszkach,szło i tarcza idealne,w 100% sprawna

cena 40zł z przesyłką

kontakt pw wiecej zdjęc na meila

post-59240-0-73089400-1423064899_thumb.jpg

post-59240-0-12693400-1423064838_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam 

Takiego oto osobnika  

Start jak na zdjęciu ponizej stan idealny koperta bez przetarć,jedynie ryski wskazówki maja granatowy kolor ,szkiełko posiada minimalne ryski

tarcza idealna

zegarek w pełni sprawny

cena 80zł plus przesyłka

po wiecej zdjęc lepszej jakości zapraszam na pw

post-59240-0-96072500-1423065349_thumb.jpg

75zł z przesyłka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam

Rakieta czerwona 12 stka

stan bardzo dobry  małe przetarcia z tyłu na uszkach,szło i tarcza idealne,w 100% sprawna

cena 40zł z przesyłką

kontakt pw wiecej zdjęc na meila

W takim razie biorę. Info na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam

Takiego oto osobnika

Start jak na zdjęciu ponizej stan idealny koperta bez przetarć,jedynie ryski wskazówki maja granatowy kolor ,szkiełko posiada minimalne ryski

tarcza idealna

zegarek w pełni sprawny

cena 80zł plus przesyłka

po wiecej zdjęc lepszej jakości zapraszam na pw

attachicon.gifDSC01106.JPG

Poszło pw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Do sprzedania 2 poljoty tzw rozpoczety projekt ktory nie mze doczekac sie zakonczenia.

Poljoty de luxe, z 23 kamieniowym zoltym mechanizmem, oba po przegladzie zegarmistrzowskim ( rozbierane na czesci, czyszczone, smarowane ), po wymianie szkielek.  Zdjecia ponizej, Cena 100 PLN za sztuke + 5 przesylka.

Wiecej zdjec tutaj:

https://plus.google.com/u/0/photos/101643811603197206925/albums/6111243958950038001

https://plus.google.com/u/0/photos/101643811603197206925/albums/6111243010911252113

NIEAKTUALNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

poszukuję oryginalnej koronki do Łucza de luxe.

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję osi balansu do kieszonkowych Mołni (3602) - we wszystkich trzech uszkodzone są właśnie ośki :( Chciałbym odratować tyle z nich ile uda mi się zdobyć części.

Chętnie odkupię lub zamienię się (poniżej fotki delikwentów). 

Pytaj u zegarmistrzów, do 18 kam.  to nie jest jakoś strasznie trudne do zdobycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytaj u zegarmistrzów, do 18 kam.  to nie jest jakoś strasznie trudne do zdobycia.

Oczywiście, będę pytał, ale tu na forum mamy zapewne lepszy magazyn części do rusków niż u najbardziej zaopatrzonego zegarmistrza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w zakładzie to ci  walnie  cenę takom ze się przekręcisz

ja kiedyś zapytałem o balans do 2209 ile powiedział za nowy ( poliot de luxe ) jak myślicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oho...  cos się zmieniło B)  Osie balansu zasadniczo są nie do zdobycia .... ( oczywiście są wyjątki...  :P  ) Obecna cena to min. 15 zł. /sztuka .  Wymiana osi balansu Mołni to koszt min. 40 zl. ... Zdobycie osi do niskiej Mołni to już wyzwanie , a do 3603 prawie niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro osie są tak trudne do zdobycia, to ja się ewentualnie nie pogniewam za sprawny mechanizm w całości ;)

Dziś usłyszałem propozycję wykonania nowej osi za około 75 złociszy, a to już niestety dużo za dużo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 75 to jak za darmo  nowa oś

zakup w  nowej do 2209 to koszt około 80 dolarów  i więc  odpuściłem kupiłem parę złomków i jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż ....  mój zegarmist zrobi to za 45 zł. z serwisem ( czyszczenie , oliwienie ... a obecnie i + regulacja na chronokomparatorze) ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oho...  cos się zmieniło B)  Osie balansu zasadniczo są nie do zdobycia .... ( oczywiście są wyjątki...  :P  ) Obecna cena to min. 15 zł. /sztuka .  Wymiana osi balansu Mołni to koszt min. 40 zl. ... Zdobycie osi do niskiej Mołni to już wyzwanie , a do 3603 prawie niemożliwe.

Jakiś rok temu za około 50zł kupiłem 10 sztuk osi do 3602 18 kam. Zostało ze dwie więc się nie wyrywam. zostały dlatego że majster  który robił mi wtedy drobne naprawy nie chciał moich osi bo miał swoje.

Koszt osi z założeniem i czyszczeniem całego mechanizmu to było 40 zł. Piszę o 3602 18 kam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam na alle co jakiś czas pojawia się usługa założenia osi do 3602 za 30 zet. Oczywiście do tego dojdzie przesyłka itd ale jest do do upolowania :-) tak jak pisze Zdzisiek do niskiej Mołni oś to rarytas jest :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za namiary. Poszukam jeszcze na miejscu w Trójmieście, bo 45 plus koszty wysyłki i potem usługi to jednak sporo. Ale w razie czego wiem gdzie uderzać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 zet to była właśnie cena usługi wymiany (facet miał ośki), tak więc przesyłka polecony priorytet za 5,50x2 (z i do) to nie ma tragedii....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by było do przyjęcia, będę śledził Alle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię szkło do Sławy małej lodówki. Czyli to 3cm na 2,5cm. Albo całą taką lodówkę w stanie na części albo wręcz agonalnym. Byle z całym szkłem.

Zegarki radzieckie - dobre i tanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.