Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

LUDZISKA....APEL< PROSBA<COKOLWIEK JAK TO NAZWIECIE.....

Od ładnych paru lat interesuję się i kolekcjonuję zegarki ale do tej pory nie miałem styczności z zegarkami radzieckimi. A nie ukrywam że zawsze mnie coś do nich ciągnęło.

Chciałbym rozpocząc swoją przygodę pośród zegarków produkcji ZSRR (Rosja),

I tu mój APEL:

w ramach uświadomienia zegarkowego i pomocy w połknięciu bakcyla- szukam kogoś kto ma za niewygórowaną cenę powiedzmy te maks. 50 zł do sprzedania zegarek automatyczny produkcji radzieckiej od którego będę mógł rozpocząć kolekcjonowanie tych wspaniałych zegarków.

Nie musi być to ful wypas, ale chciałbym aby zegarek był w przyzwoitym stanie, zwłaszcza koperta, bez ubytków chromu jak i tarcza bez zarzutu.

Jeśli ktoś ma jakiś przyzwoity automat (mechanik) w tej cenie do zbycia- proszę o wiadomości TYLKO na priv. Będę ogromnie wdzięczny. Liczę że się propozycje posypią w ramach uświadomienia kolegi:)

jak wyżej wciąż chęć zakupu aktualna- proszę o wiadomości na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena którą proponujesz za zegarek automatyczny w idealnym stanie (koperta i tarcza to podstawa) może okazać się zaporowa. Jednak jak dobrze poszukasz wokół siebie np. na bazarach, giełdach czy A..... to znajdziesz to o co ci chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena którą proponujesz za zegarek automatyczny w idealnym stanie (koperta i tarcza to podstawa) może okazać się zaporowa. Jednak jak dobrze poszukasz wokół siebie np. na bazarach, giełdach czy A..... to znajdziesz to o co ci chodzi ;)

hmm...nie napisałem nigdzie, że zegarek miałby być w idealnym stanie a jedynie przyzwoitym:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam tarczę do Sławy , taką jak na zamieszczonym zdjęciu , tylko nie zniszczoną i wskazówki jak na drugim zdjęciu .Tarcza w rzeczywistości ma taki kolor jak w przykładowym zegarku .

Ponawiam pytanie .

post-42541-0-34905800-1359652644.jpg

post-42541-0-76730300-1359652661.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...nie napisałem nigdzie, że zegarek miałby być w idealnym stanie a jedynie przyzwoitym:)

No to mam takiego Poljota w automacie:

post-34219-0-29699500-1359661674_thumb.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZISKA....APEL< PROSBA<COKOLWIEK JAK TO NAZWIECIE.....

Od ładnych paru lat interesuję się i kolekcjonuję zegarki ale do tej pory nie miałem styczności z zegarkami radzieckimi. A nie ukrywam że zawsze mnie coś do nich ciągnęło.

Chciałbym rozpocząc swoją przygodę pośród zegarków produkcji ZSRR (Rosja),

I tu mój APEL:

w ramach uświadomienia zegarkowego i pomocy w połknięciu bakcyla- szukam kogoś kto ma za niewygórowaną cenę powiedzmy te maks. 50 zł do sprzedania zegarek automatyczny produkcji radzieckiej od którego będę mógł rozpocząć kolekcjonowanie tych wspaniałych zegarków.

Nie musi być to ful wypas, ale chciałbym aby zegarek był w przyzwoitym stanie, zwłaszcza koperta, bez ubytków chromu jak i tarcza bez zarzutu.

Jeśli ktoś ma jakiś przyzwoity automat (mechanik) w tej cenie do zbycia- proszę o wiadomości TYLKO na priv. Będę ogromnie wdzięczny. Liczę że się propozycje posypią w ramach uświadomienia kolegi:)

Przepraszam ale nie rozumie?

Są wątki o radzieckich, oferty sprzedaży a Ty chcesz atrakcyjną ofertę kierowaną do Ciebie?

To ja też chcę takie oferty tylko na innych warunkach :) - radziecki zegarek mechaniczny , stan NOS lub zbliżony, chrono 3133 i 3017 mile widziane, pasek najlepiej hand- made nowy i jestem w stanie zaplacić nawet powyżej 100zł a na tzw. unikat mogę naciągnąć budżet :D

PS. Ofert proszę przysyłać tylko i wyłącznie na pw i najwyżej po pięć propozycji jednarozawo żebym nadążył odpisywać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja kupię Poljota 2200 po cenie złotego złomu :lol: Oferta aktualna tylko 35 minut.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poproszę drewnianą Raketę z drewnianą tarczą, tak do 100 EUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja serio chcę kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz? :ph34r:

Chyba masz...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ale nie rozumie?

Są wątki o radzieckich, oferty sprzedaży a Ty chcesz atrakcyjną ofertę kierowaną do Ciebie?

To ja też chcę takie oferty tylko na innych warunkach :) - radziecki zegarek mechaniczny , stan NOS lub zbliżony, chrono 3133 i 3017 mile widziane, pasek najlepiej hand- made nowy i jestem w stanie zaplacić nawet powyżej 100zł a na tzw. unikat mogę naciągnąć budżet :D

PS. Ofert proszę przysyłać tylko i wyłącznie na pw i najwyżej po pięć propozycji jednarozawo żebym nadążył odpisywać :lol:

Przepraszam bardzo, nie rozumiem Twojego obruszenia. Zwróciłem się z prośbą o pomoc w znalezieniu zegarka w przyzwoitym stanie w cenie do 50 zł (nie w stanie NOS) i chyba nie są to zbyt wygórowane wymagania, zważywszy że nie sprecyzowałem mechanizmu, toteż nie poszukuję super hiper rzadkiego białego kruka w tej cenie.

Po prostu nie znam się na zegarkach tego typu, na allegro jest dużo różnych składaków lub ofert z niewyraźnymi fotkami i liczyłem na pomoc pasjonatów podobnych do mnie, na sprzedaż po normalnej standardowej cenie (nie preferencyjnej) modelu który ma może ktoś na zbyciu a od którego rozpocznę kolekcjonowanie zegarków radzieckich i który to model niejako pogłębi "chorobę" do tych wspaniałych zegarków z bogatą historią.

Nie rozumiem zatem Twojej irytacji, oburzenia i nie wiem jak to już nazwać. Sądziłem, że jedną z cech tego forum jest propagowanie i rozszerzanie kutlury noszenia zegarków innych niż bateryjkowce, pogłębianie dzięki temu forum wiedzy itd...

Ale jeśli dostaje się na dzień dobry tak niesympatyczny post, nie zachęca to do dalszej obecności. Mimo wszystko dostałem odpowiedź od jednego forumowego kolegi z interesującymi mnie pozycjami- kolegi który nie oburzył się z niewiadomo jakiego powodu.

Proszę zatem zejść ze mnie i zająć się swoimi sprawami.

Tym bardziej żę na tą chwilę moja prośba już nieaktualna. Jak pisałem dostałem wiadomość od forumowicza z propozycją zakupu dwóch egzemplarzy i na jeden z nich się zdecyduję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

johndeacon źle mnie zrozumiałeś.

Nie jestem zirytowany ani oburzony i nie chcę na nikogo "wsiadać" a moja odpowiedź na Twój post była w formie żartu co Koledzy zauważyli.

Życzę miłego kolekcjonowania zegarków i nie skreślania całkiem modeli kwarcowych. Są w.sród nich piękne sztuki.

Pozdrawiam Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

johndeacon źle mnie zrozumiałeś.

Nie jestem zirytowany ani oburzony i nie chcę na nikogo "wsiadać" a moja odpowiedź na Twój post była w formie żartu co Koledzy zauważyli.

Życzę miłego kolekcjonowania zegarków i nie skreślania całkiem modeli kwarcowych. Są w.sród nich piękne sztuki.

Pozdrawiam Roman

rk7000

W porządku. Być może opacznie zrozumiałem ton Twojej wypowiedzi. A kwarcowe zegarki mają swoje zalety i urok- sam posiadam ich już trochę (stąd właśnie obecnie chcę zwrócić moją uwagę w stronę zegarków mechanicznych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie rozważam pozbycie się kolekcji lodówek, medyczna nos, złota nos, cała czarna, KMF i biało czarna - tanio nie będzie, ale zbieram na buty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.