Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sose

oki Czoper z Krzyskiem doszlismy do porozumienia w sprawie wymiany ale nie tego zegarka wiec czekam na propozycje ceny jesli jestes zainteresowany pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje:

- koperte srebrna do Delbany,

- koperte srebrna do werku poljota 2614.2H.

kupie, albo zamienie na np. 8 branzolet/moze jakis werk albo cus :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję wskazówki do takiej sławy:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=15933

Najchętniej w takim dość ciężkim stylu:

http://www.allegro.pl/item218820326_vostok..._auto_31jw.html

Się nie znam, może to niewykonalne?

W każdym razie cieniutkie te wskazóweczki.....a wolałbym więkksze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cześć

Mam takie orginalne wskazówki. Myślę, że tych od amfibi nie dostaniesz tak łatwo, ale możesz próbować. Coś mi się wydaje, ale te od amfibi nie będą pasować, a orginalnych do sławy chyba nie dostaniesz. Będziesz musiał coś dopasować.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hy Moser- zobacz Zegarkowy Mix, w dziale Oferuję- pierwsza strona , ostatnie zdjęcia. Jest tam kilka Sław, w tym jedna w stylu divera. Oczywiście mają wskazówki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć

Mam takie orginalne wskazówki. Myślę, że tych od amfibi nie dostaniesz tak łatwo, ale możesz próbować. Coś mi się wydaje, ale te od amfibi nie będą pasować, a orginalnych do sławy chyba nie dostaniesz. Będziesz musiał coś dopasować.

Pozdro

Witam!

właśnie raczej nie będą pasowały, zegarmistrz też rozwiał nadzeję, że będą pasowały z Sławy kwarcowej DIPSY'ego.

W jakiej cenie, czy one są nowe czy używane?

Czekam na info...

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co oglądałem, to będą pasowały ze Sławy, która na drugim zdjęciu w mojej ofercie jest bez koperty- chociaż mogę się mylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O co Ci chodzi czyt używane czy nowe? Uważam, że najważniejsze by były nie zniszczone, błyszczące itd.

Wskazówki są niezniszczone, ale nie pamiętam czy są nowe czy używane (miałem jedne i drógie). Od razu mówię, że wskazówki z jednego typu zegarka z 2 różnych egzemplaży nie zawsze do siebie pasują. Zawsze wskazówkę można dopasować.

Pozdro

Jak bardzo chcesz to postaram się pożyczyć od ojca aparat cyfrowy i zrobię fotki. Coś oferujesz za wskazówki, czy tak za free byś chciał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O co Ci chodzi czyt używane czy nowe?

zależy mi na ładnych wskazówka i tyle.

Jeśli są używane a ładne ...tez jest ok!

Nie wiem ile sa warte wskazówki?

:oops: nie znam się ;)

Pozdrawiam

G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Sekundnik masz czy potrzebujesz. Orginalnego nie mam, ale od Poljota, Rakiety czy innego ruska będą pasować (Gorzej z Zimem z centralnym sekundnikiem). Nie sprzedaję części, ale wolę jakąś zamianę. Dołoże Ci coś jeszcze i możemy się wymienić za jakiś padnięty, obojętnie jaki ruski zegarek do remontu.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sekundnik masz czy potrzebujesz. Orginalnego nie mam, ale od Poljota, Rakiety czy innego ruska będą pasować (Gorzej z Zimem z centralnym sekundnikiem). Nie sprzedaję części, ale wolę jakąś zamianę. Dołoże Ci coś jeszcze i możemy się wymienić za jakiś padnięty, obojętnie jaki ruski zegarek do remontu.

Pozdro

Witaj!

Poszedłem zapytać zegarMistrza czy mi wymieni Twoje wskazówki i okazało się , że on też takie ma......i na poniedziałek będzie gotowy.

Dzieki za wszystko.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP !!!!

Pilnie potrzebuję dekla i pierścienia (chyba) do zamknięcia Sławy takiej jak na zdjęciu poniżej.

post-6777-0-83399600-1330688096.jpg

Shot with Canon PowerShot A700 at 2007-08-06

Czy ktoś pomoże ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmierz srednice zew. gwintu, moze znajde takie cos w szpargalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wg mnie wszystkie sławy z kopertą tego wzoru miały jednakowe dekle, ale mogę się mylić. Narazie wyszperałem dekiel, ale z pierścieniem narazie jest gorzej. Pierścień mam w spawnym zegarku, ale załatwię sobie kolejny. Jak chcesz to napisz. Oferujesz coś w zamian czy liczysz na dobry gest?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i się mylisz - automaty mają wypukłe a chodziki płaskie chociaż koperty maja identyczne

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...niektóre mają:

1.czysty dekiel

2.sam numerek na deklu

3.wyryte kólko i napis - automatyczny, oraz gwiazde z symbolem cccp

4.numerek i wyryte półkole na kształt wachnika oraz 2 gwiazdki po boku napisu- automatyczny

4 opcje mam w 2 modelach tego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Człowieku, my tu nie mówimy o automatach i o wzorkach :) Zapomniałem o tym wspomnieć. Chodziło mi tutaj o średnicę. Były równierz modele z automatem z wciskanym deklem (mam taki). Były dekle takrze zakręcane troszkę mniejsze w sławach z pojedynczym i bez kalendarza. W sławach bez 2x kalendarza dekle często były zwykłe, wciskane.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Były równierz modele z automatem z wciskanym deklem (mam taki).

Pozdro

a możesz pokazać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
automaty mają wypukłe a chodziki płaskie

A automaty to niby co? W końcu też chodziki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

"a możesz pokazać?"

Jak dopadne aparat cyfrowy od taty, to uwiecznie cały warsztat i moją kolekcję. Do Ciebie wyślę zdjęcie z tą sławą, ale wrazie czego mi przypomnisz! Ten zegarek jest z końca komuny. Na tarczy niby jest napis coś tam CCCP, ale mój dziadek kupił go w latach 90-tych od ruskich na rynku. Dostałem go od dziadka, bo uznał, że dla niego jest za ciężki. Werk troszkę inny, nowszy, objawia sie powolna oszczędność (plastikowy pierścień, ale grubo i nieoszczędnie niklowany), mniejsza oś balansu.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a to dziękuje bedę czekal na aparat - w zyciu takiego czegoś nie widziałem dlatego jestem ciekawy co to ruscy porobili

chodzik - to zegarek z jedyna funkją, czyli pokazywanie czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W sumie tak, chodzik to zwykły zegarek, a z kalendarzem i innymi gadżetami to specjalne! Na początku pomyślałem, że muwisz o zegarkach z podwójnym kalendarzem, a chodziło z zwykły. Narazie dobrze idą negocjacje z tatą, więc pozostaje tylko czekać na odpowiedź.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.