Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maze123

Submariner Date vs No Date

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

Zakup SUB-s chodzi mi po głowie juz bardzo długi czas i chyba przyszedł moment na zrealizowanie tego planu. 

W grę wchodzi używka i trafiłem ostatnio na takiego - zdjecie ponizej (Ref. 16610 z 2003 roku).

Juz mialem go nabyc gdy rownież natrafił się SUB No Date z 2008 roku - niestety nie mam zdjecia. Wydaje mi sie, ze jest to referencja 14060 z grawerowanym bezelem (ale nie mam pewnosci). 

No i teraz dylemat - na ktorego z nich sie zdecydowac. Dodam, ze No Date jest o 500 Euro tanszy. Czy kupić nowszego i nieco tańszego ale jednak bez daty czy jednak posiadanie daty powinno mnie przekonać do starszej wersji?

Bede wdzieczny za opinie szczegolnie od kolegow, którzy mieli okazje użytkować lub mają wiedzę odnośnie tych modeli Rolexa. Ciekawi mnie również jakie inne cechy oprócz bezela różnią te referencje.

Wielkie dzięki z góry!

post-28650-0-29940000-1460221368_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi bardziej podoba się Rolex sub bez daty, obojętnie czy nowy model czy też stary

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, tak jak kolega irekm również wolę wersję bez daty. Dlatego na Twoim miejscu wziąłbym tańszego i młodszego :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej podoba się bez daty, ale z drugiej strony lupka przy dacie to symbol suba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez daty

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej zapolować na ceramikę.Ich początek to wakacje 2010r:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Submariner bez daty to jak ładna dziewczyna bez piersi, też jest fajnie, ale niedosyt pozostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Submariner bez daty to jak ładna dziewczyna bez piersi, też jest fajnie, ale niedosyt pozostaje.

Zbyt duże piersi mogą w ładnej dziewczynie przyćmić jej prawdziwe piękno.Tak jest w przypadku Suba.Lupka czy też tzw."cyklop" burzy porządek tarczy.Tarcza bez niej staje się bardziej czytelna i charakterystyczna.Są koledzy na forum,którzy ją usuwali (idąc tym porównaniem usuwali bądź pomniejszali piersi):)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta data to trochę jak te piersi - może i burzy porządek ale zdecydowanie poprawia użyteczność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej zapolować na ceramikę.Ich początek to wakacje 2010r:)

Problem w tym, ze poprzednia wersja bardziej mi sie podoba. Ma bardziej vintigowy klimat, ktory cenie a do tego optycznie lepiej sie prezentuje sie na moim nagarstku. Niestety nowa wersja wydaj mi sie przyciezkawa - pewnie dlatego, ze mam raczej maly nadgarstek + jestem przyzwyczajiny do mojego DJ 36 mm.

Mnie bardziej podoba się bez daty, ale z drugiej strony lupka przy dacie to symbol suba.

Kiedys tez myslalem o SUB-ie tylko w wersji z lupka szczegolnie, ze przy DJ mimo, ze srednica jest mniejsza zupenie mi to nie przeszkadza i nie zaburza symetrii tarczy. Natomiast jak blizej sie przyjrzalem SUB-owi bez daty to musze powieziec, ze tu wyglada to jednak troche inaczej. Nie ma dla mnie watpliwosci, ze SUB bez daty wyglada lepiej. Pozostaje jedynie kwestia mniejszej uzytecznosci ale to rowniez jest dyskusyjne w obecnych czasach gdy wszystko dokola wskazuje juz jaki jest dzien tygodnia, miesiaca itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz już jasność co wybrać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko dokola wskazuje juz jaki jest dzien tygodnia, miesiaca itp. 

Podobnie jak godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz już jasność co wybrać :)

Muszę przyznać, że szala rzeczywiście mocno przechyla sie na korzyść No Date :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukalbym takiego zegarka

27c2e75115dc58d1ccd5aeaf7cef1e18.jpg

Sent from my SGP312 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu akurat ten? Mniej tloczno na tarczy? Ten nad ktorym ja sie zastanawiam to wersja COSC i z grawerem na wewnetrznym bezelu.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, podoba mi sie to że tarcza jest mniej zapackana,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Irekm a który to model dokładnie, bo faktycznie wygląda bardzo fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex 14060 no date tak zwany two-liner, z epoki przed ścianą tekstu na tarczy każdego Suba.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.