Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

Gość norbie

Cal. 825. Wg mnie ma super indeksy :)

post-54231-0-93938000-1486577438_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja pokażę taki - cal.911

a7e2ac0cadce01a1med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Desmo ujął mnie normalnie .

Masz rację, Robert niezwykle celnie to porównał.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o poziom komplikacji mechanizmów to Jaeger zjada rolexa na śniadanie.Od JLC werki kupowali najlepsi,z patkiem włącznie o ile dobrze pamiętam..

Zgadza się.

Rolexy są znane z trwałości mechanizmów, a nie z poziomu ich zaawansowania czy wykończenia. 

Natomiast o jakości mechanizmów JLC świadczy fakt, że  AP PP i VC korzystali z werków JLC.

Wielki Archie zawsze powatarza: "JLC - jakość Patka w cenie Rolexa" :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przewijających się przez forum opinii wynika, że jakość JLC ( nie mówię o mechanizmach ) zdecydowanie zdaje się nie dorównywać "szpicy".

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle,nie są to jakieś zauważalne różnice,szczególnie jeżeli chodzi o garniturowce.Wracając do jakości ostatnio czytałem,że Grand Seiko jakością wykonania nie ustępuje wierchuszce takiej jak patek,vacheron czy AP..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć prawdą jest że np paski mieli/ mają ? słabe ( jak z papieru) , ktoś tu pisał o krzywym czy odpadającym indeksie w Aparcie w ZT - może źle się z nim obchodzili w sklepie a może źle go nanieśli w fabryce...nie jest idealnie...zupełnie jak w jakiejś Omedze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski rzeczywiście mają słabe, ale jakość wykonania jest imo wysoka.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć prawdą jest że np paski mieli/ mają ? słabe ( jak z papieru) , ktoś tu pisał o krzywym czy odpadającym indeksie w Aparcie w ZT - może źle się z nim obchodzili w sklepie a może źle go nanieśli w fabryce...nie jest idealnie...zupełnie jak w jakiejś Omedze ;-)

Ja pisałem, najbardziej dziwi mnie to, że obsługa butiku zdaje się nie widzieć defektu który od razu rzuca się w oczy.

Dawno w ZT nie byłem, ciekawe czy zauważyli (zaglądałem w odstępie kilku miesięcy i cały czas tam był).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Wczoraj specjalnie podszedłem do tego Aparta i jest jeden zegarek który ma odstający index na godzinie 3. Następnym razem wejdę i zapytam o co chodzi z tym zegarkiem.

Może myślą że klient nie zauważy przy zakupie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Myślę, że wielu zgodziłoby się ze mną, że JLC (podobnie jak Zenith) ma dużo lepszy stosunek cena/jakość niż np. Omega, Tag Heuer lub Rolex.

Paski zegarkowe, to rzeczy szybko przemijające, więc nie zwracam na nie zbytniej uwagi oceniając jakość produktów danej marki. Nawet w świetnych super zegarkach mogą być jakieś problemy z paskami:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/86580-hmoser-cie/page-1?hl=moser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodzę się z powyższym , bardzo lubię tę niedocenianą nieco markę ..

Mam paski JlC i na razie po kilku latach noszenia nie sprawiają żadnych kłopotów .

Do dziś załuję ,że sprzedałem Master Perpetuala poprzedniego ( 37 mm) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj specjalnie podszedłem do tego Aparta i jest jeden zegarek który ma odstający index na godzinie 3. Następnym razem wejdę i zapytam o co chodzi z tym zegarkiem.

Może myślą że klient nie zauważy przy zakupie?

To ten sam. Pierwszy raz zauważyłem go prawie rok temu. Chciałem nawet zwrócić uwagę obsłudze ale pomyślałem ze przecież codziennie je rozkładają rano i chowają wieczorem (prawdopodobnie, wiem że w innych salonach tak jest) więc sami zauważą. Czas leci, indeks cały czas odstaje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten sam. Pierwszy raz zauważyłem go prawie rok temu. Chciałem nawet zwrócić uwagę obsłudze ale pomyślałem ze przecież codziennie je rozkładają rano i chowają wieczorem (prawdopodobnie, wiem że w innych salonach tak jest) więc sami zauważą. Czas leci, indeks cały czas odstaje..

"Czas leci, indeks cały czas odstaje.." Krysza2- skoro to Ciebie tak boli to czemu nie zwróciłeś uwagi w salonie ??? 

Jestem ciekaw ile jeszcze razy zostanie wywleczony temat tego odstającego indeksu :)

JLC produkuje pewnie z 35 tyś zegarków rocznie, stworzył ponad 1200 własnych mechanizmów ale wszędzie pracują tylko ludzie. W moim JLC nie widzę odstających indeksów, a detale są na mikroskopijnym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krysza2- skoro to Ciebie tak boli to czemu nie zwróciłeś uwagi w salonie ???

Ale mnie to nie boli, bardzo cenię JLC, nie traci tym indeksem u Mnie.

Bawi mnie tylko postawa salonu (obserwuję ten zegarek z tego powodu) - jak im nie pokażesz kupy na środku salonu to sami z siebie nie posprzątają. W takim to kraju żyjemy - wyobrażasz sobie taką sytuację choćby w Czechach?

Edytowane przez krysza2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładają , może słusznie , że ta sytuacja bulwersuje głównie kibiców .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładają , może słusznie , że ta sytuacja bulwersuje głównie kibiców .

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze fotki porobię w weekend.

Karol to jest limitka Master Compressora ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To - zdaje się - Navy Seals.

iP7

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze fotki porobię w weekend.

Super zegar.

NA gumie czy na czarnej bransolecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi