Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tu mam piekło ;), znaczy 'za zycia", to nie 'pękam" tego na dole :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem w Lublinie...

post-6402-0-47075000-1473629307_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Marek podobno odszedł z branży a tu proszę :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj ogladałem dokument z serii 'Czy Świat oszalał?'

Temat dotyczył uchodzcow przybywajacych do Wloch.

Okazuje się ze uchodzcy to swietny interes, skorumpowani urzędnicy sprzedają podejrzanym elementom pozwolenia na prowadzenie ośrodków dla uchodzcow, Ci pobierają zawyzone kwoty z kasy państwa, im wiecej ludzi, tym kasa większa.

Zgodnie z zarzadzeniem mają 35 dni na 'zalatwienie spraw" z uchodzcą, przeciagane sa przez urzednikow do ....2 lat ( kasa dalej płynie).

Przybysze zatrudniani są do prac polowych przez miejscowych rolników ( pracuja pod nadzorem tzw 'kaprali" ) gdzie za 12 godzinny dzien pracy otrzymuja od 15 do 25€, z czego jeszcze kaprale pobieraja haracz.

Normalna stawka to okolo 80€.

Kobiety przymuszane są do prostytucji przez miejscowy element...

Wladze terenowe pobierają od panstwa po 50€ za kazde 'posiedzenie' w sprawie uchodzcy, w jednej tylko 'gminie' w ostatnim roku takich spotkań bylo .....150,000.

To takie 'inne spojrzenie' w temacie....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ok, bo nasze popularne na forum paski nato są do d...... Używany ze 30 razy bond. Naciągnęła się lekko dziurka, języczek lekko cofnął i zegarek spadł z ręki.

Na szczęście złapałem w locie.

Nie użyję już żadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Jakies wyjatkowo kiepskie nato miales. Trzeba troche zl wylozyc. Dla mnie to najbezpieczniejsze paski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No napisałem, że to te takie "popularne" za kilkanaście zł. Zulu, które mam za ok 100 zł to nie do ruszenia.

Te tanie po prostu myślałem, że ciut dłużej wytrzymają, a to,w sumie może miesiąc noszenia i kicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Sucho jak diabli. U mnie w okolicy zaczyna brakować wody w studniach. Nawet żaby i ropuszki złażą się z lasu do donic wystawionych na tarasie, by skorzystać z resztek wilgoci. Trawnik, to tylko wspomnienie, a z podlewaniem ograniczam się do grządki sałaty,.. reszta psu na budę. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wujowo bardzo bo odebrałem telefon od łaskawcy u którego wynajmuję mieszkanie i mam 3 miesiące.

Jako że miło mi się mieszka i ładnie płacę to życzliwie mi mówi że chce sprzedać i oczywiście ja wiem o tym pierwszy.

Jedyne 190 tys. w mieścinie gdzie takie lokum chodzi po góra 140-150.

Albo wypad! Tylko że w tej mieścinie praktycznie nie ma mieszkań na wynajem i jeszcze znośnych :(  :angry: 

A przedszkole mam przez ogrodzenie, plac zabaw dla synka pod blokiem i do sklepu 50m.... :(

Gdzie ja teraz takie znajdę? :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Dobrze, ze masz te 3 miesiace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Synek wyrośnie z placu i przedszkola, szkoda byłoby przepłacać za tę lokalizację. Poszukaj coś perspektywicznego na 15 lat i bierz kredyt.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Synek wyrośnie z placu i przedszkola, szkoda byłoby przepłacać za tę lokalizację. Poszukaj coś perspektywicznego na 15 lat i bierz kredyt.

To ja wiem. Po prostu teraz jest megablisko wszędzie. Nie żebym miał gdziekolwiek daleko.Mieścina 8 tysi mieszkańców więc co tu mówić o odległości. Albo 3 minuty z buta albo 10 maks samochodem. Wstyd tu mówić o odległościach przy waszych MIASTACH!  Ale człowiek wygodnie żył....

Ja to pikuś gorzej z żoną..... Tu jest problem jeszcze innego rodzaju......

Boję się jej powiedzieć...Oj nie jest dobrze nie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

nie jest OK

najbardziej nam Polakom brakuje wzajemnej życzliwości i szacunku. Pogarda i niezrozumienie dla Januszów, lewaków, lemingów, hipsterów, imigrantów, itp poprawia różnym grupom społecznym samopoczucie. Trzeba mieć odwagę zaakceptować stan istniejący i próbować wspólnie żyć i rozwijać Polskę. Obrażanie się na rzeczywistość niewiele daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest OK

najbardziej nam Polakom brakuje wzajemnej życzliwości i szacunku. Pogarda i niezrozumienie dla Januszów, lewaków, lemingów, hipsterów, imigrantów, itp poprawia różnym grupom społecznym samopoczucie. Trzeba mieć odwagę zaakceptować stan istniejący i próbować wspólnie żyć i rozwijać Polskę. Obrażanie się na rzeczywistość niewiele daje

Pogarda to psychopatia, ale niezrozumienie dlaczego nie? Nie jestem wstanie zrozumieć wielu poglądów, wierzeń oraz zachowań innych ludzi i to jest jak najbardziej normalne, bo każdy jest inny. Szacunek i życzliwość, nie polega na akceptacji wszystkiego tego co ktoś inny myśli i robi. Bo ludzie są inni i tego nie zmieni żadne zaklinanie i tworzenie ideologi typu "kochajmy się wszyscy", ten kto twierdzi że kocha wszystkich zwyczajnie kłamie. Wystarczyłoby, żeby ludzie tolerowali się wzajemnie, ale np. moja tolerancja rozbija się często na braku tej wzajemności.

A akceptacja stanu istniejącego to nic innego jak zwyczajny brak "jaj", przez takie postępowanie świat zatrzymałby się w epoce kamienia.  :)  Przez te ponad 60 lat co ja żyję "stan istniejący" zmieniał się kilkakrotnie i to na pewno nie dzięki akceptacji.

A obrażanie się na rzeczywistość... hmm... a jak tu się na nią nie obrażać? Przykładowo weźmy taką Unię Europejską, myśleliśmy, że wiążemy się z młodą, piękną, zdrową na ciele i umyśle panną z perspektywami, a okazało się, że to stare i chore babsko o mózgu dziurawym jak ser szwajcarski z potężnymi długami i toksycznymi aktywami. I co akceptować to i udawać że wszystko OK?

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

tu gdzie mieszkam spotkali się ludzie z różnych krańców świata

na przeciw stanęli ci co przybyli np. z Kazachstanu i Francji

jakoś się wspólnie porozumieli i zrozumieli pomimo, przepaścistych zaszłości kulturowych

a i nie wszyscy potrafili się posługiwać językiem Polskim

możliwe że dobrym przykładem była Wielkopolska ,

pomnik Bamberki wszak z nieba nie spadł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem w Lublinie...

attachicon.gifz20669659Q.jpg

To przerazajace jaki prawdziwy Polak ma iloraz inteligencji

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obaj macie rację..tylko potrzeba Wielkiej tragedii by ludzie znów zaczeli się szanować.

Gdzie słowo czlowiek znow nabierze wartości, gdzie dla faceta słowo 'przyjażń' stanie się wazniejsze niz 'nowa fura", gdzie kobieta bardziej będzie dbała o rodzinę niz o "silikonowe cycki", gdzie pedał bedzie mógł być nazwany 'pedałem' , gdzie prawo bedzie szanowac i dbac bardziej o czlowieka i przejmować się problem jednostki więcej niż prawami 'wegan" i 'kotow w piwnicy", wtedy moze zaczniemy 'żyć' nie tylko 'konsumować'.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

hym ...

po przeczytaniu , co napisałeś rozumiem dlaczego np. Jenota Braci Polskich (Arianie)

znajduje się we Wrocławiu

i dlaczego została przegnana z Lublina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hym ...

po przeczytaniu , co napisałeś rozumiem dlaczego np. Jenota Braci Polskich (Arianie)

znajduje się we Wrocławiu

i dlaczego została przegnana z Lublina

Ja natomiast nie rozumiem co, i jakie to ma znaczenie.... Z Polski wygnala ich uchwala sejmu z 1658 roku....

Wrocław wtedy zamieszkiwało mało Polakow, tak mi się wydaje...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu gdzie mieszkam spotkali się ludzie z różnych krańców świata

na przeciw stanęli ci co przybyli np. z Kazachstanu i Francji

jakoś się wspólnie porozumieli i zrozumieli pomimo, przepaścistych zaszłości kulturowych

a i nie wszyscy potrafili się posługiwać językiem Polskim

możliwe że dobrym przykładem była Wielkopolska ,

pomnik Bamberki wszak z nieba nie spadł

Polecam Tobie w celu przejrzenia na oczy, przyjechanie do Poznania i powiedzenie do pierwszego lepszego Poznańczyka (Poznaniakiem może być każdy, Poznańczykiem tylko Poznaniak z dziada pradziada), silniejszego od siebie, "ty bambrze". :D Niestety bamber to jest nadal u nas określenie pejoratywne, pomimo, że tak właściwie mało kto już pamięta dlaczego. 

Totalnie myli się Tobie semantyka takich slow, jak akceptacja, tolerancja, zrozumienie, niezrozumienie, porozumienie itp. Poznańczycy są tolerancyjni (stare znaczenie tego słowa) bardzo, ale do akceptacji, to już jest tutaj dalej, a zrozumienie innych całkiem szwankuje (szczególnie gdy chodzi o gospodarność  ;)  ) W Poznaniu spokojnie mieszkają sobie wszelkie nacje ze świata, są też np. Syryjczycy i ok. dopóki żyją tak jak my i się nie wyróżniają zbytnio w codziennym życiu, nikt tez nikomu nie przeszkadza poza tym codziennym życiem kultywować swoich tradycji, nawet gdy są całkowicie niezrozumiałe dla nas.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest OK

Taka piękna jesień pełna słońca i ciepła, a Ty lamentujesz. :)

Zacznij myśleć pozytywnie, przecież Twoje myśli i jakość Twojego życia zależy wyłącznie od Ciebie. :)

Bo to od Ciebie zależy z kim przebywasz i czyich słuchasz opinii i poglądów. 

Więc namawiam Ciebie na to, żebyś przebywał tylko z tymi osobnikami których obecność służy wyłącznie Twojemu zdrowiu mentalnemu. :)

I pamiętaj o jednej bardzo ważnej umiejętności którą należy w sobie wyrobić, a mianowicie;

Cyt. W życiu nie chodzi o unikanie każdej burzy ale o wyrobienie w sobie umiejętności tańczenia w deszczu i czerpania z tego niczym nie ograniczonej przyjemności. :)

I na koniec.

post-28411-0-31999700-1474104778_thumb.jpg

post-28411-0-42982200-1474104793_thumb.jpg

A tak swoją drogą to jestem ciekawy gdzie Ty widzisz i dostrzegasz tych januszów, lewaków, lemingów, hipsterów, imigrantów, itd. 

Ja mieszkam koło wielkiego miasta i jakoś ich nie widzę. Może gdzieś tam i tacy są, ale zupełnie mi nie przeszkadzają i nie zakłócają mojej prywatności i mojego dobrego samopoczucia. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest inteligencja tylko rozdwojenie jaźni,  :D  można rozumieć przeciwstawne idee, ale uznaje się albo tą albo tą. Brak logiki w uznawaniu czegokolwiek nie może być wskaźnikiem najwyższej klasy.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie Dziadek, tylko że uznawanie (w sensie internalizacji) dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie to raczej oznaka schizofrenii, niż inteligencji :)

Edit: Piotr był szybszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.