Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Jezeli ta cala Ameryka tak bardzo dba o demokracje i prawa czlowieka to niech sprobuje w Chinach. :D

Widzisz... Trochę pomieszałeś dwie rzeczy w tym poście. 

To, że ktoś łapie pokemony tam, albo traci absolutnie kontakt ze światem i rozsądkiem i gra podczas jazdy samochodem, to jest debilizm konkretnej jednostki.

A co Ci przeszkadza sama gra, to już nie wiem. Gra jak gra. Wszystko jest dla ludzi. Że Tobie się nie podoba, to trudno - widocznie nie jesteś grupą docelową, ale żeby uogólniać od razu na idiotów (bo rozumiem, że pisząc "idiotyzm osiągnął szczyt" miałeś na myśli wszystkich grających + twórców).

To mozna kupic sobie Mercedesa, Tesle lub Volvo, wlaczyc autopilota i czytac gazete lub ganiac pokemony po autostradzie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ale serio boli was, że gra osiągnęła sukces (niewątpliwy). Albo co śmieszy mnie jeszcze bardziej  - tzw ból dupska z powodu tego, że ktoś się świetnie przy czymś bawi :D Naprawdę to jest aż zabawne.

Ja mogę tylko się ukłonić twórcom, bo zrobili mistrzowski projekt jeśli chodzi o trafienie w rynek.

Nic nie pomieszałem :)- mam na myśli dorosłe osoby, nie dzieci.

Pomieszałeś, bo oceniasz całe zjawisko (co sam przyznałeś kiedy zapytałem czy chodzi Ci o pokemonGo w ogóle)

na podstawie jakiegoś marginesu debili którzy byli, są i będą. Na takiej samej zasadzie można powiedzieć, że samochody są idiotyzmem, bo zdarzają się jednostki, które jeżdżą zagrażając innym i sobie.

To, że twórcy nie są w stanie na etapie tworzenia wpaść na wszystkie idiotyczne pomysły na które wpadną użytkownicy i z góry im zapobiec, jest oczywiste, bo zbiór pomysłów prawie 20mln ludzi będzie zawsze większy niż grupy tworzącej daną rzecz. 

No i odnosząc się bezpośrednio do zacytowanego powyżej - a od kiedy gry są zarezerwowane wyłącznie dla dzieci? O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale serio boli was, że gra osiągnęła sukces (niewątpliwy). Albo co śmieszy mnie jeszcze bardziej - tzw ból dupska z powodu tego, że ktoś się świetnie przy czymś bawi :D Naprawdę to jest aż zabawne.

Ja mogę tylko się ukłonić twórcom, bo zrobili mistrzowski projekt jeśli chodzi o trafienie w rynek.

Pomieszałeś, bo oceniasz całe zjawisko (co sam przyznałeś kiedy zapytałem czy chodzi Ci o pokemonGo w ogóle)

na podstawie jakiegoś marginesu debili którzy byli, są i będą. Na takiej samej zasadzie można powiedzieć, że samochody są idiotyzmem, bo zdarzają się jednostki, które jeżdżą zagrażając innym i sobie.

To, że twórcy nie są w stanie na etapie tworzenia wpaść na wszystkie idiotyczne pomysły na które wpadną użytkownicy i z góry im zapobiec, jest oczywiste, bo zbiór pomysłów prawie 20mln ludzi będzie zawsze większy niż grupy tworzącej daną rzecz.

No i odnosząc się bezpośrednio do zacytowanego powyżej - a od kiedy gry są zarezerwowane wyłącznie dla dzieci? O_o

Dobra Szymon, co trzeba mieć w głowie by instalować grę która na ile się orientuje wymaga dostepu do Twojej poczty i zasobów telefonu?

No i nie chodzi o ból d*py u siebie tylko brak mózgu u graczy, gdy z jej powodu giną ludzie...to nie jest zabawa.

'Panty Challenge'

http://www.pudelek.pl/artykul/94977/nowa_moda_w_internecie_dziewczyny_chwala_sie_na_facebooku_moja_cika_nie_smierdzi/

Też fajna zabawa....i co powiesz?, bo ja podtrzymuję ze wiekszość spoleczeństwa ma syfa mózgu.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Amfetamina też osiągnęła niewątpliwy sukces. Producenci wręcz idealnie wstrzelili się w rynek nadchodzącej wojny. Po II Wojnie Światowej w całkiem demokratycznych krajach zapisywano ją na wszystko od migreny po przysłowiowy ból d*py. Potem okazało się, że poza zbawiennymi są także całkiem spore skutki uboczne. Także pojawiały się argumenty, że skoro ćpaluch bierze sam to nikomu nie szkodzi.

Przymusowe ganianie za pokemonami to ten sam typ uzależnienia psychofizycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Dobra Szymon, co trzeba mieć w głowie by instalować grę która na ile się orientuje wymaga dostepu do Twojej poczty i zasobów telefonu?

No i nie chodzi o ból d*py u siebie tylko brak mózgu u graczy, gdy z jej powodu giną ludzie...to nie jest zabawa.

'Panty Challenge'

http://www.pudelek.pl/artykul/94977/nowa_moda_w_internecie_dziewczyny_chwala_sie_na_facebooku_moja_cika_nie_smierdzi/

Też fajna zabawa....i co powiesz?, bo ja podtrzymuję ze wiekszość spoleczeństwa ma syfa mózgu.

1. Trochę nie na bieżąco jesteś.

Owszem, na początku był bug w grze i TYLKO na telefonach Apple zalogowanych przez konto Google występowało samoczynne przełączenie na pełny dostęp. Co myślący gracz mógł szybko odkręcić wchodząc na konto i wyłączając te uprawnienia, bo do grania one nie sa potrzebne. Obecnie błąd jest poprawiony i juz nie występuje (poprawiony ze strony wydawcy, jak i ze strony google). 

2. Nie giną z powodu gry, tylko z własnej głupoty - o czym już wspomniałem. Gra nie każe Ci wsiadać do samochodu i szukać pokemonów na autostradzie.

3. Dalej rozmawiamy o głupocie jednostek (w skali całego społeczeństwa na świecie) a nie o zjawisku samej gry o której się wypowiedziałeś. A czemu o takich jednostkach sie więcej słyszy? Bo to że ktoś poszedł grać w grę, pograł i wrócił do domu jest mniej ciekawe i mniej szokujące niż to że ktoś sobie coś zrobił - i "się nie klika" w necie a serwisy informacyjne też muszą z czegoś żyć. Tak samo to że znalazła się grupa od majtek jest bardziej kontrowersyjne niż ludzie którzy korzystają z internetu nie robiąc tego typu rzeczy. Niestety najczęsciej ludzie postrzegają daną grupe przez najgorsze jednostki. Najczęściej wtedy kiedy do danej grupy nie należ. Kierowca powie o motocyklistach że to debile jak zobaczy faktycznie debila na motocyklu, ale o kierowcach nie powie, że to idioci widząc takiego tylko uszczegółowi, że tamten konkretny do debil, bo przecież on sam też jest kierowcą i jak to tak na podstawie jednego idioty wrzucać samego siebie do tego samego worka?

Przymusowe ganianie za pokemonami to ten sam typ uzależnienia psychofizycznego.

Zapytam jeszcze raz. Kto kogo zmusza - po pierwsze do instalowania, a po drugie do spędzania na graniu cały dzień w mniej lub bardziej bezpiecznej formie.

Picie alkoholu też ma uboczne skutki, a jakoś piwko lubicie sobie strzelić albo whisky wypić. Ale są tacy co przez alkohol tracą domy, rodziny, zdrowie i życie. I zapewniam was, że jest ich więcej niż wszystkich użytkowników tej gry o której tak źle się wypowiadacie.

Rzeczy nie są same z siebie złe lub dobre. Wszystko zależy od tego jak się je użytkuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podtrzymuje swoje zdanie-trzeba być idiotą by biegać po mieście szukajac pokemonów.

Ale kazdemu wolno...

P.S Tylko nie pisz Szymonie ze to gra edukacyjna :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ja podtrzymuje swoje zdanie-trzeba być idiotą by biegać po mieście szukajac pokemonów.

Ale kazdemu wolno...

Nie piszę, że edukacyjna, bo gry są przede wszystkim do rozrywki, a że istnieją takie edukacyjne to jest po prostu ich dodatkowa funkcja.

Ale pisanie, że trzeba być idiotą żeby w nią grać to też nie jest najinteligentniejsze podejście do sprawy. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nigdzie nie pisałem ze jestem najinteligentniejszy ;)

Dobra, pogadaliśmy :)- szkoda czasu na więcej w tym temacie.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

To ja tak jeszcze ogólnie rzucę odnośnie każdej kwestii, o której się wypowiadamy. 

Poczytajie sobie o czymś takim jak:

- fałszywa powszechność

- dychotomia myślowa

- efekt potwierdzenia

I skonfrontujcie to na zasadzie: te X przypadków (zazwyczaj max dwucyfrowe X), o których słyszeliście/znacie vs. Y (zazwyczaj przynajmniej 7 lub więcej cyfrowe Y) przedstawicieli danej grupy o której się wypowiadacie/wypowiadamy.

Pozwoli to uniknąć niepotrzebnych gównoburzy i mam nadzieję pozwoli uniknąć często błędnych uogólnien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Społeczeństwo, które biega po ulicach szukając wymyślonych, bajkowych stworów, nie ma prawa przeżyć konfrontacji ze społeczeństwem, które zajmuje się głównie rozmnażanie i zdobywaniem nowych terytoriów, przy jednoczesnym terroryzowaniu tubylców. A ci (tubylcy) patrzą na nich jak barany i nic nie robią w kierunku swego bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-39134600-1468759851.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jak gra. Z racji tego że wymaga wyjścia z domu to i tak jest dużo bardziej mądra od oglądania kretyńskich programów w TV co uskutecznia 80% społeczeństwa (statystyka z d*py).

No świetna. Obok mnie są dwa. Na cmentarzu i na środku ruchliwego skrzyżowania........

I ta bajka, że niby chodzi o wyjście z domu...  :blink:

Chyba lepiej zostać w domu. Co za jełop to wstawia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

No świetna. Obok mnie są dwa. Na cmentarzu i na środku ruchliwego skrzyżowania........

I ta bajka, że niby chodzi o wyjście z domu...  :blink:

Chyba lepiej zostać w domu. Co za jełop to wstawia?

"Jełopem jest algorytm". Miejsca użyteczności publicznej pobierane z map google (Galerie Handlowe na przykłąd). A że cmentarze są też ustawione jak miejsca użyteczności publicznej, podobnie jak muzea, bo oddzielnej kategorii na nie nie ma no to wychodzi jak wychodzi. 

Chyba nie myślisz, że wszystkie te punkty wstawiane są na całym świecie ręcznie.

Stąd wynika trochę może niezbyt fortunnych rozmieszczeń, ale może z czasem to naprawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie! (...) cię z tym żydowskim spiskiem? Wyjedź do Palestyny, się wyżyjesz...

Ja nie wiem o co z tymi Żydami chodzi! Po naszym pięknym świecie chodzi niewiele ponad 13 milionów przedstawicieli tej grupy. Nawet, gdyby byli jakimiś wampirami, to - wbrew opinii "niektórych" - z taką liczebnością nie mogliby trząść wszystkim czym zechcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

797def4dd860.jpg

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii nowej mody co Marek wklejał linkę

- co czuć pupką, pipką i stopkami?

zwiniete rajstopki

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jełopem jest algorytm". Miejsca użyteczności publicznej pobierane z map google (Galerie Handlowe na przykłąd). A że cmentarze są też ustawione jak miejsca użyteczności publicznej, podobnie jak muzea, bo oddzielnej kategorii na nie nie ma no to wychodzi jak wychodzi. 

Chyba nie myślisz, że wszystkie te punkty wstawiane są na całym świecie ręcznie.

Stąd wynika trochę może niezbyt fortunnych rozmieszczeń, ale może z czasem to naprawią.

No to postarał się ten algorytm. 

Środek skrzyżowania.....

Ale jak ktoś nie ma przyjaciół, zainteresowań - to może pobiegać za "pomysłami algorytma" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ale wiesz, że gry wideo też należą do zbioru zainteresowań :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz, że gry wideo też należą do zbioru zainteresowań :P

stary-nie-uwierzysz-gdzie-znalazlem-char

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No to postarał się ten algorytm. 

Środek skrzyżowania.....

Ale jak ktoś nie ma przyjaciół, zainteresowań - to może pobiegać za "pomysłami algorytma" ;)

W Auschwitz -Birkenau no jest moc. Nie ma to jak pobiegac sobie po komorach gazowych razem z rodzina tak dla rozrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Na najbliższym marszu - jak zawsze, będę obecny.

Wezcie ze soba jakies pokemony to wiecej ludzi przyjdzie. ;)

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kazdemu wolno...

Dzieci bym jeszcze jakos rozgrzeszył (aczkolwiek ich rodziców już nie do końca, że nie przemówili do rozsądku). Niestety mamy takie czasy, że główne media wychowują takich idiotów swoją ramówką telewizyjną, a że mało kto umie sie przeciwstawić temu (sam byłem w szoku jak zachowywali się ludzie na osiedlu, w sklepie, przed klatkami itd) jak im na 3 dni UPC wcieło. Istny dramat.

A same "gry" potrafią być bardzo często edukacyjne (nie mówie stricte o tych dla 3,4,5 7 czy 9 latków). No ale tu już trzeba mieć więcej oleju w głowie przy wyborze :)

p.s Turcja popierana przez UE, odwołano właśnie ponad 3000 sędziów i prokuratorów. No ale przecież cała Europa martwi się o Rzeplińskiego i naszą demokracje  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.