Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Zwłaszcza widać to zimą w Krakowie, gdy palą śmieci w piecach i palisz jakby paczkę dziennie od tego smogu ;D Co lepiej, to jak przyjedziesz to zapłacisz za to, że Cię trują opłatę klimatyczną. Poza tym pokaż mi polskiego Samsunga albo LG to pogadamy ;D

Rozwijajmy się nadal w takim tempie jak przez ostatnie 25 lat, a być może kiedyś będziemy mieć polski LG. :)

Smog krakowski to inna kwestia. Mnie już nie zaszkodzi, ale... To jeden z powodów, dla których moja córka z mężem oraz dziećmi planuje przeprowadzkę za granicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwijajmy się nadal w takim tempie jak przez ostatnie 25 lat, a być może kiedyś będziemy mieć polski LG. :)

Rozwijają się wskaźniki, którymi nas karmią, nie Polska jako państwo, jesteśmy peryferiami łunii która w nas wkłada, żeby jeszcze więcej wyciągnąć i nie widać żeby to się miało zmienić. Mówić o tempie rozwoju trzeba w porównaniu do przodu, a nie w porównaniu do tyłu. Długi nasze państwowe rosną w zastraszającym tempie, nikt nie myśli o tym, że długi trzeba kiedyś oddać, to ze paru Polaków się rozwinęło (czytaj: wzbogaciło) nic nie znaczy, państwo nasze żyje na kredyt i tyle, a jak trzeba będzie oddać, to wszyscy będą mieli takie same problemy jak frankowicze. Statystyki wszelkie którymi robią nam papkę z mózgów, są podobne do tego relatywizmu, który przedstawił profesor mniemanologi Stanisławski w dziele żarty żartami: jeden sąsiad ma żonę która się puszcza dwa razy w tygodniu, a drugi ma porządną, to jest obiektywnie, a relatywnie to obie się puszczają raz w tygodniu.  :D 

Wracając do tematu, że Niemcy mobilizują obronę cywilną, to w porównaniu nasza wygląda tak: maski gazowe, do utylizacji, zabytkowy sprzęt do pomiaru skażeń, 15 tyś. noszy na cały kraj, schrony zapewniające ukrycie jedynie co 33 Polakowi, co i tak w zasadzie nie ma znaczenia, bo wszystkie w ruinie. Kolejne rządy to ignorują, a tymczasem Niemcy przyjęły nowa strategię obrony cywilnej, bo tą z lat 90-tych uznano przestarzałą, nasza ustawa o powszechnym obowiązku obrony pochodzi z 1967 roku.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okolicy której mieszkam mieliśmy bardzo ładny i bardzo duży w pełni wyposażony schron (jeden z największych w Warszawie i jej okolicach) wybudowany jeszcze w latach 50 ubiegłego wieku. Władza (organ Skarbu Państwa) kilka lat temu podjęła decyzję o jego likwidacji i podpisali umowę ze śmieciarzami i przez prawie rok zasypywali go śmieciami, a jak go zasypali, to na wierzch położyli beton, zasypali ziemią i cały teren sprzedali Irlandczykom. 

Irlandczycy mieli tam wybudować centrum hotelowo-rozrywkowe ale zrezygnowali i sprzedali teren francuskim Żydom, a ci teren ogrodzili i cisza.

Chyba czekają na lepsze czasy. :)

A ja ciągle nie mam piwnicy.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja piwnica i schron :)

Kanał wentylacyjny jest jakieś 10 metrów od budynku-betonowa bryła o wymiarach 2x2x1 metra-schron połączony jest tunelem [około 150 m] z innym .

Budynek jest z 54 r i jego "pierwotnymi " mieszkańcami byli oficerowie WP

post-48316-0-05360000-1472471953.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wyciekly' dane osobowe z 'bazy'...

Proponuję skontaktować się z odpowiednimi ludzmi jak uchronic się przed wizytą komornika w sprawie 'zaciagnietego kredytu'.

Edit

Podobno wystarczy zalozyć konto w Biurze Informacji Kredytowej.

Lub wymienic dowod osobisty.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja piwnica i schron :)

Kanał wentylacyjny jest jakieś 10 metrów od budynku-betonowa bryła o wymiarach 2x2x1 metra-schron połączony jest tunelem [około 150 m] z innym .

Budynek jest z 54 r i jego "pierwotnymi " mieszkańcami byli oficerowie WP

attachicon.gifpost-48316-0-46344600-1409064864_thumb.jpg

Szczęściarz.  :) 

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie same schrony, a kanały wentylacyjne w obu przypadkach tez nadal są na podworkach, ale nie wydaje mi się aby to coś pomogło...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy na co to ma pomóc, w pobliżu centrum wybuchu jądrówki i pewnie nie pomoże, ale w dalszej odległości czemu nie.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze nawet Rosjanie tego nie zrobią, po co mieliby niszczyć swoje przyszłe tereny...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto mówi o Rosjanach, oni nas rozjadą czołgami jak będą chcieli bez specjalnych problemów, ale zapoznaj się może z amerykańskimi doktrynami  Brzezińskiego, Trumana, Johnsona, Eisenhowera, (nie wiem czy wszystkie dotyczące dobrze wymieniłem) nikt ich w zasadzie nie odwołał.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby na to nie patrzeć, to w swojej strategii wszyscy nasi byli i obecni sojusznicy mają zapisane, że będą odpalać atomowe bombeczki nad brzegami Wisły, zaczynając od Gdańska a kończąc na Baraniej Górze. :)

Więc Wy w Poznaniu możecie być spokojni, pod warunkiem że wiatr będzie wiał od zachodu. :)  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby na to nie patrzeć, to w swojej strategii wszyscy nasi byli i obecni sojusznicy mają zapisane, że będą odpalać atomowe bombeczki nad brzegami Wisły, zaczynając od Gdańska a kończąc na Baraniej Górze. :)

Więc Wy w Poznaniu możecie być spokojni, pod warunkiem wiatr będzie wiał od zachodu. :)

Uspokoiłeś mnie znacznie, większość wiatrów u nas wieje z zachodu. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ok  :(   Musiałem dzisiaj uśpić jedną z moich kotek. Kotka młoda tylko 6 lat.

Wygraliśmy z nowotworem, przegraliśmy z nerkami... Serce mi zaraz pęknie  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ok  :(   Musiałem dzisiaj uśpić jedną z moich kotek. Kotka młoda tylko 6 lat.

Wygraliśmy z nowotworem, przegraliśmy z nerkami... Serce mi zaraz pęknie  :(

No cóż przykre, nowotwory zwierząt domowych to plaga, moim zdaniem przez sztuczne żarcie.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Widocznie jest z innej "bajki" i to dlatego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a Was, komentujących, na te pogrzeby nie zaproszono...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od 20 lat nie założyłem garnituru. Prawdopodobnie założą mi go na mój własny pogrzeb (ale marynarkę trzeba będzie rozpruć na plecach...). Ale mam  to głęboko gdzieś. I wam, drodzy dopierdalacze też tego życzę :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od 20 lat nie założyłem garnituru. Prawdopodobnie założą mi go na mój własny pogrzeb (ale marynarkę trzeba będzie rozpruć na plecach...). Ale mam  to głęboko gdzieś. I wam, drodzy dopierdalacze też tego życzę :)

Broń Cię Panie Boże, Piotr, jak kochasz tych co Ciebie przeżyją to nie zgadzaj się na rozprucie marynarki na plecach. :mellow:  

Mój wuj ze swoimi braćmi ubierali po śmierci swojego ojca i też nie mogli dopasować marynarki i ją rozpruli na plecach. Wszystkim trzem do końca życia śnił się co jakiś czas ich ojciec który trzymał jedną rękę w górze żeby mu nie spadł rękaw a drugą rękę miał zawsze w tyle i trzymał ją obydwie części rozprutej marynarki. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a Was, komentujących, na te pogrzeby nie zaproszono...

Nie wiem jakie są w "Wielkiej Polsce" zwyczaje, ale u nas w Kongresówce i w Prusach również o pogrzebie się tylko informuje, a nie zaprasza. Jak ktoś odczuwa potrzebę bycia na pogrzebie, to przyjedzie, a jak nie czuje takiej potrzeby, to nie przyjedzie.  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

a jak jest u was ze stypą ?

w > Wielkiej Polsce <  poczesną zwaną ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest u was ze stypą ?

Stypa jak najbardziej jest prawie zawsze, z reguły w jakiejś knajpie. Byłem już na wielu stypach i tylko na jednej był podawany alkohol, no i oczywiście kilku gości się nieżle z rozpaczy ululało.  

A swoje odejście ze stypy zakończyli chóralnym śpiewem na cześć zmarłego. :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.