Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

To ten sam Bog :)

Roznice dotycza jego syna

Tia, ja też tak kiedyś myślałem, ale to nieprawda. Natomiast nikt nie będzie o tym dyskutował gdyż to teoretycznie zakazane o ile dobrze pamiętam :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iceberg , domyślam się , że chodzi Ci o motorówkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

Czy w Polsce nie ma żadnego prawnika który by oskarżył prezesa IPN Jarosława Szarka o zniesławianie Lecha Wałęsę ? Prokuratura Kaczynskiego tego nie zrobi nigdy. Prezydenta Lecha Wałese szanuje CAŁY ŚWIAT a w Polsce jest niszczony i brak jest skutecznej reakcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Polsce nie ma żadnego prawnika który by oskarżył prezesa IPN Jarosława Szarka o zniesławianie Lecha Wałęsę ? Prokuratura Kaczynskiego tego nie zrobi nigdy. Prezydenta Lecha Wałese szanuje CAŁY ŚWIAT a w Polsce jest niszczony i brak jest skutecznej reakcji

Jak to się mówi prawda obroni się sama, Lecha mi żal trochę, ale z drugiej strony jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Polityka to bagno, a nie ma takiego co wlazłby do bagna i wyszedł z tego czysty.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, masz plusa :D  

:) Co Ty się tak przejmujesz Panem Wałęsą? Przecież on nawet nie wie że Ty istniejesz. :D  :P

:) Ty się lepiej módl za Pana Kaczyńskiego żeby dotrzymał słowa i obniżył wiek emerytalny, to przynajmniej ja przejdę o 2,5 roku wcześniej na emeryturę. :P    

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatecznej porażce sądowej Lecha Wałęsy każdy obywatel ma prawo powiedzieć, że w latach 70. były prezydent był zarejestrowany jako TW „Bolek”, donosił na swoich kolegów i pobierał za to wynagrodzenie – mówi Krzysztof Wyszkowski, legendarny przywódca WZZ-ów, pozwany przed dziewięciu laty przez Lecha Wałęsę.
http://niezalezna.pl/60259-bolek-przegral-w-sadzie-rozmowa-z-krzysztofem-wyszkowskim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że pogrzeby są dla osób żyjących gdyż zmarłym jest juz wszystko jedno. Mam na swoim koncie już dwa pogrzeby w których byłem prowadzącym w tym ostatni ojca. Kilka uwag, droga od samochodu do grobu przebiega zbyt cicho, chyba Ksiądz z tego co pamiętam idzie i dzwoni dzwoneczkiem czy coś śpiewa?

Tutaj trudno to jakoś zastąpić wiec wszyscy idą w ciszy. Kolejna sprawa, warto przecwiczyc mowę gdyż trema robi swoje i czasem zapomina się co było do powiedzenia, improwizacja nie zawsze wychodzi. Kolejna sprawa- grabarzom trzeba mówić kiedy co mają robić gdyż są przyzwyczajeni do konkretnych zachowań w konkretnych momentach gdyby Ksiądz prowadził pogrzeb. No i ostatnia najważniejsza sprawa, uszanujmy wolę zmarłego. Miałem przypadek sąsiadki ojca, która wiedziała że Księdza absolutnie nie będzie i przyniosła swoją wodę święconą i jak podeszła sypnać garść ziemi to oczywiście polala trumnę. Powstrzymali mnie inni żebym coś jej nie zrobił i nie powiedział, wiec tylko coś powiedziałem ale bylem tak wkurzony, że nawet nie pamiętam co powiedziałem.

Chcecie szacunku? Sami szanujcie innych i ich antyreligijne uczucia!

Do pogrzebu świeckiego w dobrym zakładzie pogrzebowym można zamówić osobę prowadzącą. Osoba ta jest odpowiednio ubrana i dyryguje całym pochówkiem i można jej również zlecić przemowę nad trumną.

A na czas wpuszczania trumny do grobu i jej zamurowywania zamawiasz trębacza który zagra wszystkim żałobnikom i odchodzącemu nieboszczykowi  "Ciszę" To bardzo ładna pogrzebowa melodia IMO. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

pan Kaczyński obieca wszystkim wszystko,

i nawet wiadomo na końcu kto będzie wszystkiemu winien

Żydzi  !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marianie wiem to wszystko ale tu nie chodziło o ciszę nad grobem, tylko o drogę z samochodu do grobu. Natomiast co do samego pożegnania ojca, nie wyobrażam sobie aby opłacony wodzirej czy Ksiądz zrobił to lepiej z założenia niż członek rodziny- syn na przykład. W końcu tu chodzi o szacunek i pamięć żyjących o zmarłym. Uwierz mi jak sam poprowadzi pogrzeb to będziesz go pamiętał zawsze a jak ksiądz czy wodzirej to będzie to kolejna podobna uroczystość. Tu chodzi o sens całości.

Najgorsze, że u mnie inna wizję mojego mam ja a inną żona :D , ale poniewaz to proste jak wymusić konkretne zachowania, to obiecałem, że jak będzie nie po mojej myśli to będę ich straszył do końca zycia :) i uwierzyły :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że pogrzeby są dla osób żyjących gdyż zmarłym jest juz wszystko jedno.

No i ostatnia najważniejsza sprawa, uszanujmy wolę zmarłego.

Czy nie zachodzi tutaj sprzeczność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może delikatna, chociaż wola jest nieśmiertelna i jako taka przeżyje swojego autora. Ale masz rację zasadniczo, to dla lepszego samopoczucia innych.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może delikatna, chociaż wola jest nieśmiertelna i jako taka przeżyje swojego autora. Ale masz rację zasadniczo, to dla lepszego samopoczucia innych.

Tylko pytałem :) Wydaje się, że tu chodzi bardziej o żywych. O ich emocje, uczucia, itp. Znane zjawisko również w świecie zwierząt:

Chociaż coraz bardziej zanikające wśród ludzi (np. 42 sek.):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy on był Tolek czy Bolek a może Tosia

ale nawet jak był figurantem to mniejszym niż niz nizioł który nic dla kraju nie zrobił a teraz warczy

a tak po za tym ile masz kolego lat ? :) , po twoich  wpisam wiem ,że jesteś fanem Karakana i miłośnikiem pał z ONR

pewnie nawet Jan Mosdorf w grobie sie teraz przewraca , zatłukli go tacy co teraz rączkę podnoszą ponoć w Rzymskim pozdrowieniu...

A umiłowana pieśń łysoli  czyli Rota jest napisana przez lesbę zwolenniczkę LGBT  :lol: jak oni to mogą śpiewać :P pewnie nieuki nie wiedzą bo z włosami ostatnią szarą komórkę sobie wycięli   :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Szwedzkiego filmu...

Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie z tym nie zgadzam, uważam ze przeszłością swoich dzieci nie nakarmię.

Obecna władza międli przeszłość na wszystkie możliwe sposoby, jakos nie słychać żeby tyle samo energii wkładali w ułatwianie Polakom łatwiejszego życia w przyszlisci...

Oczywiście nikt nie musi sie zgadzać ze mną i nie jest w związku z tym gorszego sortu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy on był Tolek czy Bolek a może Tosia

ale nawet jak był figurantem to mniejszym niż niz nizioł który nic dla kraju nie zrobił a teraz warczy

a tak po za tym ile masz kolego lat ? :) , po twoich  wpisam wiem ,że jesteś fanem Karakana i miłośnikiem pał z ONR

pewnie nawet Jan Mosdorf w grobie sie teraz przewraca , zatłukli go tacy co teraz rączkę podnoszą ponoć w Rzymskim pozdrowieniu...

A umiłowana pieśń łysoli  czyli Rota jest napisana przez lesbę zwolenniczkę LGBT  :lol: jak oni to mogą śpiewać :P pewnie nieuki nie wiedzą bo z włosami ostatnią szarą komórkę sobie wycięli   :P

Na temat zaklinania rzeczywistości oraz szydery z obwiniania za wszystko pisu  str 55  :lol:  http://zegarkiclub.pl/forum/topic/133674-nie-jest-ok/page-55

Link  podałem bez opisu celowo,  podpuszczając i się na to złapałeś  :lol: , nie czytasz ze zrozumieniem. Październik 2014 czyli wyrok Sądu RP za czasów PO. Wyrok nie odpowiada, wiec nie ma znaczenia? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecna władza międli przeszłość na wszystkie możliwe sposoby, jakos nie słychać żeby tyle samo energii wkładali w ułatwianie Polakom łatwiejszego życia w przyszlisci...

Oczywiście nikt nie musi sie zgadzać ze mną i nie jest w związku z tym gorszego sortu.

Czytaj ze zrozumieniem ;), wyraznie napisalem ze odnoszę sie do sposobu traktowania zmarlych jaki był pokazany w prezentowanym filmie...

A Ty z karmieniem i sortami 'wyskakujesz" :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odniosłem sie jedynie do zacytowanego przez Ciebie poglądu Marszałka Piłsudskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat dotyczyl pamięci i traktowania zmarlych....w tym kontekscie go wstawiłem :)

To internet wiec czesto opacznie się mozna zrozumieć ;)

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znając przeszłość łatwiej ominąć błędy, przewidzieć i zrozumieć przyszłość. Innymi słowy: "Naród, który nie zna swej historii skazany jest na jej powtórne przeżycie".

Chociaż poniekąd rozumiem podejście takie: "Historia jest bigosem, ciężko strawną zbieraniną nie tylko z całego tygodnia, lecz z lat wielu tysięcy"

K. Makuszyński "Szatan z siódmej klasy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie naprawdę nie jest ok, po ogrodku lazi mi teraz skunks I nie moge psa wypuscic żeby poszedł sie zalatwic, musze isc z nim a tu kurna deszcz pada :(

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia uczy, że nigdy nikogo nic nie nauczyła. Szczególnie nas, od zawsze nie umiemy wykorzystać zwycięstwa, liżemy dupska tym co nas w tych dupskach mają, a kłócimy się z sąsiadami, chociaż to głupota, szczególnie z tymi silniejszymi i pozwalamy żeby rządzili nami najgorsi z możliwych.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do filmiku to klikłem se no i polecam część drugą, pod koniec jest pastor, taki w kościele i w koszuli z tym białym czymś pod szyją ale to kobieta i to lesbijka i to w związku z inną, a w części trzeciej mówi: "biblia sama w sobie nie jest objawieniem bożym" oj biedni wyznawcy frondy, oj biedni, wyobrażam sobie jakie konwulsje muszą nimi targać, jak muszą cierpieć i wyzywać, może jak jakąś wyprawę misyjną szafną, to i jakieś fiordy na pamiątkę przywiozą pokazać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na skunksa jest tylko jeden sposób, trzeba smierdzieć gorzej niż on potrafi. :D

Co do filmiku to klikłem se no i polecam część drugą, pod koniec jest pastor, taki w kościele i w koszuli z tym białym czymś pod szyją ale to kobieta i to lesbijka i to w związku z inną, a w części trzeciej mówi: "biblia sama w sobie nie jest objawieniem bożym" oj biedni wyznawcy frondy, oj biedni, wyobrażam sobie jakie konwulsje muszą nimi targać, jak muszą cierpieć i wyzywać, może jak jakąś wyprawę misyjną szafną, to i jakieś fiordy na pamiątkę przywiozą pokazać ;)

Tyle tylko, że ona też nie jest żadnym objawieniem. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.