dopeman 179 #5101 Napisano 20 Marca 2018 Aha! Czy jednak kupiłeś dawno temu Te które wymieniłem, są nadal super, a kupione współcześnie...trzeba by chyba samemu się przekonać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5102 Napisano 20 Marca 2018 No właśnie, tylko nie ma miejsca gdzie je wszystkie można powąchac... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5103 Napisano 20 Marca 2018 Co się tak dziwicie ? Walter ma przecież 87 lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5104 Napisano 20 Marca 2018 Mógłbym być jego pra pra pra wnukiem Walter a tak serio, gdzie wachasz te wszystkie zapachy? Nie ukrywam, że niektóre zapowiadają się dobrze, ale wolałbym przetestować. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5105 Napisano 20 Marca 2018 Zapachy z lat, powiedzmy 80', były bardzo specyficzne. Nie było żadnego pitpitu.Granica między zapachami męskimi, a damskimi była bardzo wyraźnie ustalona. Nie sposób było pomylić, czy mamy do czynienia z wonią męska czy damską. ( Dziś nieco inaczej to wygląda.)Królowały głównie zapachy fużer - paprociowe i wszelakiej maści cytrusy, mieszane na dziesiatki sposobów.Bardzo śmiał używano się cywetu ( dziś głownie w niszy ), który nikogo nie dziwił, a zarazem dawał odbiorczyniy do zrozumienia, że ma do czynienia z Mężczyzną.Fajne to były czasy, jak i zapachy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5106 Napisano 20 Marca 2018 Dziś spróbowałem CK Obsession i niestety nie przypadł mi do gustu... psiknąłem na nadgarstek i po pewnym czasie wyczuwam w nim jakieś mydło Zapach zdecydowanie zbliżony do Zino... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5107 Napisano 20 Marca 2018 Dziś spróbowałem CK Obsession i niestety nie przypadł mi do gustu... psiknąłem na nadgarstek i po pewnym czasie wyczuwam w nim jakieś mydło Zapach zdecydowanie zbliżony do Zino...Ja tam się w nim zakochałem, mydła nie czuje. Ale jestem w stanie zrozumieć, że nie każdemu się podoba, a szkoda! Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5108 Napisano 20 Marca 2018 Dziś spróbowałem CK Obsession i niestety nie przypadł mi do gustu... psiknąłem na nadgarstek i po pewnym czasie wyczuwam w nim jakieś mydło Zapach zdecydowanie zbliżony do Zino...IMO to jednak zapach zupełnie inny niż Zino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5109 Napisano 20 Marca 2018 A znacie jakieś fajne zestawy perfum? Mam na myśli zestaw miniaturek, tylko takich powiedzmy po 5X20 ml żebym mógł spróbować paru perfum? Takie zestawy samych perfum, bez żadnych kremów. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6336 #5110 Napisano 20 Marca 2018 No właśnie, tylko nie ma miejsca gdzie je wszystkie można powąchac... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Polecam stronę odlewkiperfum.pl Co się tak dziwicie ? Walter ma przecież 87 lat Może troszkę mniej, ale na pewno tyle dożyję, bo kiedyś ktoś mi wywróżył, że w wieku 89 lat kupię sobie Astona Martina Mógłbym być jego pra pra pra wnukiem Walter a tak serio, gdzie wachasz te wszystkie zapachy? Nie ukrywam, że niektóre zapowiadają się dobrze, ale wolałbym przetestować. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Mógłbym być co najwyżej Twoim ojcem, ale jeszcze niepełnoletnim w chwili poczęcia Część kupuję w próbkach, część gdzieś wynajduję, a pozostałe kupuję w ciemno naczytawszy się o nich m.in. na perfuforum.Bogart jest według mnie świetny, ale dwa dni temu moja własna dziewczyna powiedziała mi, że "śmierdzę dziadem"... To na prawdę dobre, męskie pachnidło, które w pewnym momencie troszkę przypomina starego Kourosa sprzed zakazów IFRY. No, ale ona tego nie rozumie. Kobieta... Zapachy z lat, powiedzmy 80', były bardzo specyficzne. Nie było żadnego pitpitu.Granica między zapachami męskimi, a damskimi była bardzo wyraźnie ustalona. Nie sposób było pomylić, czy mamy do czynienia z wonią męska czy damską. ( Dziś nieco inaczej to wygląda.)Królowały głównie zapachy fużer - paprociowe i wszelakiej maści cytrusy, mieszane na dziesiatki sposobów.Bardzo śmiał używano się cywetu ( dziś głownie w niszy ), który nikogo nie dziwił, a zarazem dawał odbiorczyniy do zrozumienia, że ma do czynienia z Mężczyzną.Fajne to były czasy, jak i zapachy. Zgadza się, facet to był facet i pachniał jak facet. Teraz męskie perfumy są... damskie (nie wszystkie oczywiście). Idealny przykład to jak Givenchy schrzaniło Gentleman'a (wersja 2017). Aż się smutno robi... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20429 #5111 Napisano 20 Marca 2018 radekglaz - ten Bulgari jest w miarę poprawny.Na początki dość słodko,potem robi się pieprzowo a następnie łagodnieje.Wydaje mi się,że można ich używać.Nie powalają na kolana, ale też nie odrzucają.Co do Obsession, to grzeszysz,ale wybaczam Ci bo nie wiesz co czynisz :D SzymonJestem-jeśli skóra to Givenchy Gentlemen Only Intense.Na początku wyraźna skóra,potem potem gładki,lekko słodki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5112 Napisano 21 Marca 2018 Drogi ten Givenchy, kupuje teraz cały czas perfumy, przy każdej okazji, tak samo jak zegarki i rodzice już nie wytrzymują Kupuje ze "swoich" pieniędzy Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5113 Napisano 21 Marca 2018 Drogi ten Givenchy, kupuje teraz cały czas perfumy, przy każdej okazji, tak samo jak zegarki i rodzice już nie wytrzymują Kupuje ze "swoich" pieniędzy Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaBiorąc pod uwagę różnego rodzaju "hobby", jakie miewają młodzi ludzie w Twoim wieku, to rodzice i tak chyba powinni się cieszyć, że w Twoim przypadku są to perfumy i zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5114 Napisano 21 Marca 2018 Biorąc pod uwagę różnego rodzaju "hobby", jakie miewają młodzi ludzie w Twoim wieku, to rodzice i tak chyba powinni się cieszyć, że w Twoim przypadku są to perfumy i zegarki Adoptuj mnie, proszę No niby tak, ale ja jak się w coś wkręce to potrafię cały czas coś kupować (tak jak tutaj perfumy i zegarki), ja ogólnie wydaje bardzo dużo pieniędzy i to im przeszkadza Ja mam swój wewnętrzny umiar, ale i tak muszę się stosować do ich umiaru Gdyby nie mama, to miałbym już przynajmniej kilkanaście zegarków Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5115 Napisano 21 Marca 2018 Adoptuj mnie, proszę No niby tak, ale ja jak się w coś wkręce to potrafię cały czas coś kupować (tak jak tutaj perfumy i zegarki), ja ogólnie wydaje bardzo dużo pieniędzy i to im przeszkadza Ja mam swój wewnętrzny umiar, ale i tak muszę się stosować do ich umiaru Gdyby nie mama, to miałbym już przynajmniej kilkanaście zegarków Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaNie będę Cię przysposabiał I koniecznie słuchaj mamy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5116 Napisano 21 Marca 2018 Ja tam się w nim zakochałem, mydła nie czuje. Ale jestem w stanie zrozumieć, że nie każdemu się podoba, a szkoda! Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Na pewno CK Obsession to jeden z trwalszych zapachów... po wczorajszej aplikacji na nadgarstek nadal dzisiaj wyczuwam na rękawie kurtki.Dodam, że w tym samym momencie na drugi nadgarstek zaaplikowałem Burberry London i dziś nie ma po nim śladu... RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #5117 Napisano 21 Marca 2018 A ja kupiłem drugą flaszkę Joop Homme Sport. Zjechany za odcinanie kuponów i syntetyczność - ale bardzo mi pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5118 Napisano 21 Marca 2018 Brat psiknąl się Obsession (bez mojej zgody!) i od razu go koleżanka pochwaliła, te perfumy maja moc! Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5119 Napisano 21 Marca 2018 Jakieś opinie o tym zapachu ?https://www.iperfumy.pl/givenchy/xeryus-rouge-woda-toaletowa-dla-mczyzn/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5120 Napisano 21 Marca 2018 Ogólnie szukam czegoś na wiosna/latoClinique,issey ?.... coś polecacie ?Z góry dzięki:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #5121 Napisano 21 Marca 2018 Issey 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #5122 Napisano 21 Marca 2018 Idealny przykład to jak Givenchy schrzaniło Gentleman'a (wersja 2017). Aż się smutno robi... Czy można poznać na pierwszy rzut oka (po flakonie) z którą edycją mamy do czynienia (czy starą czy nową)? 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6336 #5123 Napisano 21 Marca 2018 Tak. Poniżej chronologicznie uszeregowane flakony, z czego nr 4 to zupełnie inny, nowy i moim zdaniem bardzo słaby zapach... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5124 Napisano 21 Marca 2018 IsseyKtóry issey ?L’eau miałem ,co innego astral ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #5125 Napisano 21 Marca 2018 Intense jest fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach