Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

A ja znowu zastanawiam się nad codziennym zapachem na ciepłe dni i uświadamiam sobie, że nie bardzo w takich zapachach się orientuje - zdecydowanie łatwiej mi coś znaleźć na chłody. 

Może czas na Lanvina L'homme albo L'homme sport? Macie jakieś spostrzeżenia na ich temat? 

Polecam Dior Dune, ale z pewną nieśmiałością, gdyż tzw. wyrobione nosy piszą, że prosty i mało złożony. Na szczęście nie mam wyrobionego nosa. Piękny zapach.

Nie wiem jak pachnie teraz, ale faktycznie, jakieś 10 lat temu, kiedy ostatnio używałem Dune, to było coś pięknego.

U mnie wiosna/lato (nie licząc plaży czy innego "relaksu") to przeważnie TF Grey Vetiver. Bardzo fajny a i parametry sensowne.

Guest Jash

A ja znowu zastanawiam się nad codziennym zapachem na ciepłe dni i uświadamiam sobie, że nie bardzo w takich zapachach się orientuje - zdecydowanie łatwiej mi coś znaleźć na chłody. 

Może czas na Lanvina L'homme albo L'homme sport? Macie jakieś spostrzeżenia na ich temat? 

Kupuję bardzo często, bo tanie, bardzo lubię ten zapach i są bardzo trwałe. Tylko nie można za dużo zaaplikować.

Guest fidelio

Ja na cieplejsze dni, oprócz White od Lalique, który IMO wymaga sporej aplikacji, tradycyjnie polecam Bvlgari Aqua Pour Homme, Colonia Assoluta os Acqua di Parma i Millesime Imperiale od Creeda, jak już jest tak bliżej 30 stopni na plusie. Ten ostatni zapach, jak dla mnie, zaskakująco trwały :-)

Do letniaków dodam jeszcze Moshino Uomo (u mnie krótko trzyma się na skórze) i Atelier Cologne Bergamote Soleil - cytrusy jakich mało.

Ja już mam za dużo cytrusów W dodatku już wiem jaki popełniłem błąd przy perfumach, niepotrzebnie kupuje 125 ml , ja tego nigdy nie wykorzystam! A ja już chcę następne i następne

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Guest fidelio

Ja już mam za dużo cytrusów W dodatku już wiem jaki popełniłem błąd przy perfumach, niepotrzebnie kupuje 125 ml , ja tego nigdy nie wykorzystam! A ja już chcę następne i następne

Dlaczego zaraz błąd? Po prostu będziesz cieszył się nimi latami całymi ;-)

Dlaczego zaraz błąd? Po prostu będziesz cieszył się nimi latami całymi ;-)

Dobra, źle to sformułowałem :D Nie błąd, aczkolwiek kupując mniejsze pojemności miałbym szansę testować więcej zapachów. A tak to mam flakonowy limit założony przez władze :D

Guest fidelio

Dobra, źle to sformułowałem :D Nie błąd, aczkolwiek kupując mniejsze pojemności miałbym szansę testować więcej zapachów. A tak to mam flakonowy limit założony przez władze :D

Każdy ma jakieś władze :-) Moja też mi ostatnio nałożyła limit ;-)

Guest The Lord

Ja na cieplejsze dni, oprócz White od Lalique, który IMO wymaga sporej aplikacji, tradycyjnie polecam Bvlgari Aqua Pour Homme, Colonia Assoluta os Acqua di Parma i Millesime Imperiale od Creeda, jak już jest tak bliżej 30 stopni na plusie. Ten ostatni zapach, jak dla mnie, zaskakująco trwały :-)

Też lubię produkty firmy Creed. Przeważnie wybieram Aventusa choć lubię również Himalaya. Nie testowałem jeszcze zapachu z 2017 roku o nazwie Viking tak więc wkrótce mam zamiar nadrobić tę zaległość. Jako alternatywę dla Aventusa używam czasem Elysium od Roja Parfums. Elysium to zapach bardzo ładny tylko słabo wyczuwalny. Lubię też Vetiver oraz Danger od Roja Parfums. Natomiast kompletnie nie podszedł mi Fetish. Mam dziwne skojarzenia z tym zapachem, bo kojarzy mi się z kadzidłem, zgliszczami i z zapachem sierści psa. :) Kompletnie nie mój klimat.

Edited by The Lord

Guest The Lord

Viking mi nie podszedł.

Dziwny początek a dalej bez rewelacji.

Nie jesteś w swoim poglądzie odosobniony. Krytycznych opinii nie brakuje tylko zastanawiam się, co jest ich przyczyną? Czy Viking to słaby zapach czy też rynek oczekiwał Aventusa nr 2, a właściwie 3, bo w 2016 roku pojawiła się wersja dla kobiet. Aventus ustawił poprzeczkę na referencyjnym poziomie. Olivier Creed stworzył zapach fenomenalny i myślę, że bardzo trudno będzie rodzinie Creedów powtórzyć to osiągnięcie.

Nie jesteś w swoim poglądzie odosobniony. Krytycznych opinii nie brakuje tylko zastanawiam się, co jest ich przyczyną? Czy Viking to słaby zapach czy też rynek oczekiwał Aventusa nr 2, a właściwie 3, bo w 2016 roku pojawiła się wersja dla kobiet. Aventus ustawił poprzeczkę na referencyjnym poziomie. Olivier Creed stworzył zapach fenomenalny i myślę, że bardzo trudno będzie rodzinie Creedów powtórzyć to osiągnięcie.

Aventus sięga po nuty wszystkim znane a jak znane to szybciej lubiane.

Viking to dla mnie nuty nieznane. Stąd "co chłop nie zna to nie je".

Być może to zapach bardzo dobry ale mi nie podszedł, przez nieznane/nietypowe nuty.

Edited by Remy

Guest TigerBear

Nigdy nie zrozumiem "fenemonu" Aventusa.

Banalny, a do tego drogi jak szlag zapach.

Co do Roja, to z poznanych, Fetish w wersji perfum jest IMO najciekawszy.

Nigdy nie zrozumiem "fenemonu" Aventusa.

Banalny, a do tego drogi jak szlag zapach.

.

Hmm, nie spotkałem jeszcze osoby, której by się ten zapach nie podobał, większość była zachwycona :)

Guest The Lord

Hmm, nie spotkałem jeszcze osoby, której by się ten zapach nie podobał, większość była zachwycona :)

Warto dodać, że kobiety bardzo pozytywnie reagują na zapach Aventusa w przeciwieństwie do wielu niszowych wynalazków.

Na początku Aventus można było uznać za niszowy.

Teraz przypomina to zapachy które omijam- Bossy, Lacosty itd. stał się zapachem "rynkowym".

Jezeli chodzi o perfumy to aktualnie numer jeden to 212 Carolina Herrera.

Mam tez one milion i invictusa od pacco rabbane, scent od hugo bossa i hantelke pd davidoffa champion. Poluje na promocję w Mainz i trochę tego się zbiera. Delegacja do lipca więc się jeszcze coś znajdzie. Zastanawiam się nad one pd calvina cleina i nad le male od JPC

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Jezeli chodzi o perfumy to aktualnie numer jeden to 212 Carolina Herrera.

Mam tez one milion i invictusa od pacco rabbane, scent od hugo bossa i hantelke pd davidoffa champion. Poluje na promocję w Mainz i trochę tego się zbiera. Delegacja do lipca więc się jeszcze coś znajdzie. Zastanawiam się nad one pd calvina cleina i nad le male od JPC

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

212 bardzo fajny zapach.

CK One zapach uniwersalny mam zawsze jeden flakon awaryjnie w domu tzw. unisex. Myśle warto kupić po prostu żeby mieć. Biorąc pod uwagę czeste promocje na flakony 200ml cena potrafi byc bardzo atrakcyjna. 

Le Male czeka u mnie na półce żeby wejść do użycia ale mam dużo innych otwartych które chciałbym skończyć. Daj znać jak kupisz i będziesz używał jaki odbiór.

Pozdrawiam,

Janek