loco50 22040 #7551 Napisano 1 Sierpnia 2019 Mam i amarę i zwykłą aqua. To są dwa dość różne zapachy.U mnie najpierw zagościła amara i na dzień dobry byłem w szoku - co za s..t. Ale po kilku dniach doszedłem do wniosku, że ma coś w sobie, a teraz polubiliśmy się.Aqua łagodniejsza, bardziej do przyjęcia na pierwszy cios A dziś doszły takie Rewelacja za grosze.Na początku cytrusy, duuuużo cytrusów, potem goździk.Ktoś powiedział,że taki dziadkowy. Ale chyba taki dystyngowany dżentlemen z angielskiego klubu. Mi bardzo przypadł do gustu.O ile Grey Flannel odrzucił mnie od razu bo "pachniał" starą szmatą o tyle ten jest super. Znany chyba wszystkim. Zupełnie nie aramisowy.Na początku cytrusy, potem słodko, później jakieś wodorosty. W opisie jest jeszcze lawenda( na szczęście jej nie czuć). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7552 Napisano 1 Sierpnia 2019 Amara z wymienionych Bvlgari IMO jest najlepsza.Zwykły homme ma słabe parametry i brak w nim dymu.A Marine jest wg mnie słaby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #7553 Napisano 1 Sierpnia 2019 tylko podobno te nowe wypusty club de nuit są takie se za przeproszeniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7554 Napisano 1 Sierpnia 2019 Jutro poniucham bo dziś na jednej łapie Geoffrey a na drugiej Aramis. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7555 Napisano 1 Sierpnia 2019 Loco, jak Armaf ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7556 Napisano 1 Sierpnia 2019 No właśnie jutro sprawdzę bo dziś już tak jak pisałem wyżej na jednym nadgarstku Aramis na drugim Geoffrey. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7050 #7557 Napisano 1 Sierpnia 2019 Fajnie, że trafiłeś z Bowling Green. Mnie przypomina Drakkar Noir - suchy i wytrawny.Jest w porządku, ale bardziej (dla odmiany) przemawia do mnie Grey Flannel 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7558 Napisano 1 Sierpnia 2019 Nie wytrzymałem i sprawdziłem tego Armafa. Super. Aventusopodobne, chyba nawet bardziej niż L'Aventure. Na początku LA bis, potem jest bardziej wytrawnie a na koniec to prawie Creed. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #7559 Napisano 1 Sierpnia 2019 zuch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7560 Napisano 1 Sierpnia 2019 Dziękuję :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7561 Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Jest w porządku, ale bardziej (dla odmiany) przemawia do mnie Grey Flannel Wiem, że GF ma rzeszę wielbicieli, ale dla mnie jest straszny i kompletnie nienoszalny. Poznałem wiele dziwadeł i wiele z nich noszę, nie przejmując się otoczeniem, np. Bogart Furyo, Montale Black Aoud, Profumum Roma Fumidus, Zoologist Bat, czy w końcu Kouros i to w starszych wersjach, ale Geoffrey jest niezmiennie, od lat numerem jeden na liście "nie lubię". Po piętach depcze mu Amouage Gold. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez koorchuck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7562 Napisano 2 Sierpnia 2019 Ze mną jest podobnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7050 #7563 Napisano 2 Sierpnia 2019 Wiecie, że jak go kupiłem to miałem podobnie? Ten fiołek taki intensywny, że aż niezręcznie się z nim czułem. Nie wiem co się stało - postał rok w szafce i nagle gdy go użyłem, zaczął mi się podobać Jako ciekawostkę napiszę, że tego zapachu używał przez lata Andrzej Łapicki, Andrzej Żuławski i Federico Fellini 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7564 Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) A Gold, to ponoć ulubiony zapach Putina... Pewnie używa go, gdy ujeżdża niedźwiedzie.Ale w niczym nie zmienia to faktu, że ich nie znoszę Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez koorchuck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #7565 Napisano 2 Sierpnia 2019 Pamiętam jak ten Armaf kosztował 100 i trzymał ponad pół dnia. Teraz to syntetyczne i za drogie, max kilkugodzinne pachnidło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7566 Napisano 2 Sierpnia 2019 Nie zgodzę się z Tobą. Aplikacja 22,rano o 7 nadal duża moc. O 14 dalekie echo jeszcze czuć. Może jakąś g... ą butelkę trafiłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7567 Napisano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie wytrzymałem i sprawdziłem tego Armafa. Super. Aventusopodobne, chyba nawet bardziej niż L'Aventure. Na początku LA bis, potem jest bardziej wytrawnie a na koniec to prawie Creed. Czyli spodobał Ci się. A ja na niebiesko... Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #7568 Napisano 3 Sierpnia 2019 Nie zgodzę się z Tobą. Aplikacja 22,rano o 7 nadal duża moc. O 14 dalekie echo jeszcze czuć. Może jakąś g... ą butelkę trafiłeśMoże coś w tym być. Moja skóra też ostatnio "płata figle" i taki np. L'aventure znika szybciej niż Issey Miyake czy Versace EF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7569 Napisano 3 Sierpnia 2019 No to pewnie sprawa indywidualna.I zaczął podobać się Aramis Adventurer po początkowym sceptycyzmie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4021 #7570 Napisano 4 Sierpnia 2019 Ja stoję teraz przed wyborem Ultra Male vs Eros, nie chcę kupować dwóch ale na jeden ciezko sie zdecydowac, ultra male mam oryginalną próbkę i jest niesamowicie trwała, czułem go nawet po 16godz, ale obawiam sie ze probka a flakon to co innego.. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7571 Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Mnie bardziej podchodzi Eros niebieski.Tyle, ze, najnowsze wypusty sa gorsze w kwestii parametrów od wersji starych, ale i tak niezłe. Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 46019 #7572 Napisano 4 Sierpnia 2019 Mnie bardziej podchodzi Eros niebieski.Tyle, ze, najnowsze wypusty sa gorsze w kwestii parametrów od wersji starych, ale i tak niezłe. Eros niebieski mój ulubiony zapach już od dłuższego czasu 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7573 Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Eros niebieski i czerwony, to jedne z niewielu perełki, w dennym mainstreamie.Niby banalne, ale to tylko na pierwszy rzut nosa. Po głebszej analizie okazuje się, że to bardzo przemyślane pachnidła. Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22040 #7574 Napisano 6 Sierpnia 2019 Wąchałem oba, czerwonego dziś na lotnisku. Niebie ski jeszcze jako tako, ale czerwony do mnie nie przemówił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7575 Napisano 6 Sierpnia 2019 Daj mu czas A ja dziś Gustaw Guilty Absolute. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach