Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rmak

Klub miłośników zegarków JEANRICHARD

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał zawsze możesz zwrócić jak Ci nie podejdzie. Ja błądzę i ciągle szukam ...

Nie to, że nie podejdzie. Pamiętając poprzedniego JR TS Rafała, chodzi bardziej o strach przed przygodami

A na serio to graty tego zakupu, zazdraszczam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar kozacki, rzadki jednak dla mnie choć 44 za duży. Pusty bezel nie liczę indeksów i dosyć szeroki razem z tą kopertą daje złudzenie wielkiego. Colt przy nim choć 44 jest wizualnie sporo mniejszy. Więc nadal szukam...

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Mistrz17

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dla mnie najważniejsze jest to, że ma akceptowalny L2L, a ta koperta zawsze mi się podobała. Pusty bezel mam też w Monsterze i jest miodzio ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie Pan zadowolony:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar kozacki, rzadki jednak dla mnie choć 44 za duży. Pusty bezel nie liczę indeksów i dosyć szeroki razem z tą kopertą daje złudzenie wielkiego. Colt przy nim choć 44 jest wizualnie sporo mniejszy. Więc nadal szukam...

Żałuję że go nie kupiłem jak były dostępne, 25szt poszło w moment, przeglądając zakamarki internetu trafiłem nawet na chińskie(?) forum i tam brali hurtem :D

A spory to jest, klockowaty. Choć zaskakująco wygodny jak na taki rozmiar i wagę.

Edytowane przez M.Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Inaczej być nie może :-) Całe szczęście, że gusta są różne, bo dzięki temu Radek zdecydował się go sprzedać, a ja zdecydowałem się go kupić ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, tak sobie pytam tu i tam to i was zapytam - jak się ma JR Terrascope do Longinesa Conquesta lub ew. Conquesta GMT? Tak całościowo - jakość wykonania, szeroko pojęty prestiż itp. Longines jest bardziej rozpoznawalny ale im dłużej się JR przyglądam tym mniej mnie to obchodzi. Nie mogę nigdzie znaleźć wersji z szarą tarczą i bransoletą. One są już wycofane? Szukam sobie zegarka na 40 urodziny a podobno kto pyta nie błądzi

Ja również polecam JR. Jakość wykonania koperty jest na mega poziomie i Conquest do niego nie ma startu. Co do wersji szarej z bransą to widziałem ostatnio jedną nową sztukę na ebaju :) Pytanie ile chcesz zapłacić... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, Mam pytanie. Jak zmieniacie i czym paski w swoich Ryśkach? Tu są takie krótkie uszy i tak wszystko ciasno spasowane, że już mam malutkie ślady od wewnętrznej strony ale delikatnie widać je również od góry ucha. Podczas naciskania na teleskop (mam wrażenie, że tu są jakieś dziwne bez wyraźnego rowka na przyrząd i jakieś mało podatne na złożenie) wyskakuje on na górną część ucha i robi się problem. Jak zrobić żeby teleskop wychodził do środka ucha? Czy może ja coś źle robię? :D

Za chwilę będę musiał dać kopertę do renowacji :D

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Edytowane przez PawelW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry przyrząd ja dodatkowo zaklejam uszy taśmą i lekko odginam pasek gumę i wypycham zaznaczam też oklejam uszy od frontu.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dobry przyrząd ja dodatkowo zaklejam uszy taśmą i lekko odginam pasek gumę i wypycham zaznaczam też oklejam uszy od frontu.

Radek, dzięki za cenne wskazówki. Znając mój zapał do zmiany pasków, na pewno się przydadzą ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to ten dobry przyrząd? :) No i jaka taśma, zwykła przezroczysta czy jakąś masz specjalną do tego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły za 20 dychy nie psmiętam gdzie brałem. Ja zklejam izolacyjną bo grubsza i dobrze przylega i kleju nie zostawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady :) A udaje Ci się teleskop wyjąc do wewnętrznej strony ucha? Bo ja choćbym nie wiem jak się starał to w przypadku JR przy naciśnięciu na teleskop zawsze wyłazi na zewnętrzna cześć ucha... w zegarkach w długimi uszami tego problemu nie mam i łatwo jest zdjąć pasek a JR doprowadza mnie do szału :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zewnętrzną niestety mi wychodzi dkatego oklejam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Radek, zbudowany jestem Twoim podejścirm do kwestii zmiany pasków w JR ;-) Ciekawe, czy sam się odważę? Co ciekawe, w Terrascope nie wymieniałem pasków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za dobre słowo, mam teraz pozytywny ból głowy

Ja również polecam JR. Jakość wykonania koperty jest na mega poziomie i Conquest do niego nie ma startu. Co do wersji szarej z bransą to widziałem ostatnio jedną nową sztukę na ebaju :) Pytanie ile chcesz zapłacić...

Założyłem sobie budżet w wysokości 5000 zł. W innym temacie podpytywałem nawet jaki zegared EDC mogę mieć w tych pieniądzach tak żeby stosunek ceny do jakości był najlepszy. Nie jestem przyspawany do żadnej marki i otwarty na propozycje. JR zupełnie dla mnie do tej pory anonimowy poszybował wysoko w moim rankingu. Chyba że jesteście w stanie zaproponować coś równie spektakularnego w tych pieniądzach to śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was dawaj do przeglądu swojego Ryska i widział co w środku? ;) Wszyscy piszą, ze tam siedzi tylko SW200 a zauważyłem na stronie producenta, ze starsze referencje maja mechanizmy z 21 kamieniami i 42 H chodu... Czyżby to ETA2892?

99-BF81-B7-3825-4741-BF96-4438-D667-AFF0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ciekawe :-) Liczba kamieni faktycznie moze wskazywać na 2892...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Cóż, jak widać, JR60 niejedno może oznaczać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dojechał  :D Dzięki Radek  :)

post-34987-0-01498600-1541503178_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechał  :D Dzięki Radek  :)

Gratulacje!. Te miałem na niego oko. Za długo się zastanawiałem.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratulacje!. Te miałem na niego oko. Za długo się zastanawiałem.  ;)

Dzięki, u mnie była to raczej szybka decyzja  :) Obym nie miał z nim takich przygód, jakie miałem z Terrascope  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratuluje Rafale, super model. No i witamy z powrotem w szeregach

Dzięki, teraz będę na niego chuchał i dmuchał, bo wiadomo przecież, że licho nie śpi ;-)

post-34987-0-21043700-1541531194_thumb.jpg

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi