Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość McIntosh

Miałem dzisiaj piękny sen...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Witam.

Postanowiłem, że podzielę się z Wami swoim snem, tym bardziej, że był to sen zegarkowy :oops:. Jak niektórzy z Was wiedzą mój czasomierz pojechał do serwisu VC i ze zniecierpliwieniem od ponad dwóch tygodni oczekuję na powrót zegarka. No i śniło mi się, że firma DHL dostarczyła mi przesyłkę ze Szwajcarii. Ucieszyłem się, bo wiedziałem, że w końcu dotarł zegarek. Otwieram paczkę, a moim oczom ukazał się taki widok :shock:...

post-0-0-70895200-1330657200.jpg

post-0-0-89958800-1330657202.jpg

...i w tym momencie zadzwonił budzik :x a ja nawet nie zdążyłem przymierzyć "mojego" nowego zegarka :lol:. Wy też miewacie czasem takie zegarkowe sny :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny sen. A zwłaszcza wyjątkowo piękny przedmiot pożądania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuć budzik!!!

Jeżeli chodzi o sny o materialnym charakterze, to nawiedza je czasem taka wizja:

12205545035.jpg

:oops:

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak snic to ja rozumiem!

PS: Mariusz co sie stalo z Twoim VC?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję budzik wziąść na spotkanie. Pod walec. Pewno jaka podróba jest 8)

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie dawno napisałeś w topicu Czy to jeszcze forum zegarkowe

No proszę, Maciek wyraził wątpliwość o której ja pisałem już wcześniej - że to nie jest już to samo Forum co dwa lata temu, gdzie od dyskusji na temat zegarków aż się gotowało. Cieszę się, że są na Forum osoby, które mają podobny pogląd na sprawę. Natomiast szkoda, że w ogóle doszło do tego, że musimy poruszać ten temat.

Hm to nic że sen o zegarku ale...... tylko sen i działający budzik :lol:

za chwilę ktoś inny dopisze w tym temacie , że jemu śni się super du.......a a innemu micha lodów :wink:

Sam prowokujesz temat do dyskusji o snach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Proponuję budzik wziąść na spotkanie. Pod walec. Pewno jaka podróba jest 8)

E tam, solidna rosyjska robota 8) :wink:.

PS: Mariusz co sie stalo z Twoim VC?

Tutaj to bardziej kompetentnie wypowiedziałby się zegarmistrz, ale sytuacja wyglądała w ten sposób, że czasomierz "zgubił" mi trochę rezerwy chodu :lol:. Było to spowodowane tym, że podczas nakręcania sprężyna blokowała się zbyt wcześnie i dlatego czasomierz nie był do końca nakręcony. Przypuszczalnie jestem w stanie wyłapać moment, w którym nastąpiła usterka, ale to zachowam dla siebie, bo nie chcę na nikogo rzucać publicznie oskarżeń, których nie jestem w 100% pewien. Równie dobrze mógł to być zwykły przypadek, ale wiem jedno - żaden zegarmistrz w Polsce więcej nie dotknie się do mojego zegarka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Haha, fajny sen :lol: Może dobrze, że mi się jeszcze takie rzeczy nie śnia :)

A tak przy okazji to macie może fotkę tego mechanizmu? Albo chociaż referencje to sam poszukam :lol: I jeszcze takie pytanie: to jest najbardziej skomplikowany czasomierz nareczny na świecie czy tylko mi się zdaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny sen.

A swoją drogą to czy w Polsce nie ma już Zegarmistrzów - trochę mnie ta wizja przeraża - gdyż na chwilę obecną posiadam już parę zegarków mechanicznych - a zegarmistrz z którym do tej pory współpracowałem stwierdził, że tytanowa adriatica nie jest z tytanu bo się rysuję i znacząco przejechał po niej śrubokrętem. :cry:

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Tutaj to bardziej kompetentnie wypowiedziałby się zegarmistrz, ale sytuacja wyglądała w ten sposób, że czasomierz "zgubił" mi trochę rezerwy chodu :lol:. Było to spowodowane tym, że podczas nakręcania sprężyna blokowała się zbyt wcześnie i dlatego czasomierz nie był do końca nakręcony. Przypuszczalnie jestem w stanie wyłapać moment, w którym nastąpiła usterka, ale to zachowam dla siebie, bo nie chcę na nikogo rzucać publicznie oskarżeń, których nie jestem w 100% pewien. Równie dobrze mógł to być zwykły przypadek, ale wiem jedno - żaden zegarmistrz w Polsce więcej nie dotknie się do mojego zegarka :).

na prawde? :shock: Ty to masz chlopie pecha... nie pamietam juz zeby Ci sie trafil sprawny zegarek, najlpierw oddales Portugalczyka, potem Mosera, teraz VC- no az sie wierzyc nie chce :shock:

skoro sugerujesz, ze awaria moze miec cos wspolnego z wizyta u zegarmistrza powiedz po co on tam wogole trafil? :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
A tak przy okazji to macie może fotkę tego mechanizmu? Albo chociaż referencje to sam poszukam :lol: I jeszcze takie pytanie: to jest najbardziej skomplikowany czasomierz nareczny na świecie czy tylko mi się zdaje?

Tak :!:, to jest najbardziej skomplikowany naręczny czasomierz świata. Jego mechanizm 2750 składa się z 834 części i zawiera 16 komplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
skoro sugerujesz, ze awaria moze miec cos wspolnego z wizyta u zegarmistrza powiedz po co on tam wogole trafil? :shock:

Trafił tam na odnowienie (polerowanie) koperty. I od tego momentu zaczął wykazywać ubytki w rezerwie chodu :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Fotki niestety nie znalazlem... ale tak sobie pomyslałem, że taki zegarek to chyba tylko i wylacznie sztuka dla sztuki :roll:

EDIT: Juz znalazlem foto :) Chyba :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się śnił Buran :wink:

O ten:

3394_max.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jan śnił, że jechał wozem i z Agnieszką broił

Rano się budzi, wozu nie ma tylko dyszel stoi"

McIntosh, czy Twój sen miał charakter erotyczny?

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
McIntosh, czy Twój sen miał charakter erotyczny?

Śniłem o zegarku więc nie był to sen erotyczny :lol:.

Ati,

fotka werku w kawałkach.

post-0-0-17836800-1330657234.jpg

Postaram się jeszcze zdobyć zdjęcie pełnego złożonego mechanizmu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten też mi się ten też śnił

5102G.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati
Ati,

fotka werku w kawałkach.

Dzięki :lol: A co do repetierów, to przegladałem zawsze na bieżaco :) Marzy mi się jakiś repetier... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
post-0-0-99694200-1330657249.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Wyglad ma conajmniej ciekawy :lol:

Wskazówka gdy dojdzie do końca skali robi obrót czy się cofa?

I jestem ciekawy czy mam słuszne skojarzenia wskazówek z cyrklem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że słuszne. W końcu na tarczy jest mapa a wskazówki tworzą cyrkiel stosowany do odmierzania odległości. Ciekawy pomysł, nie da się ukryć :) Swoją drogą snów zegarkowych jeszcze nie mam :lol:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że obrót ( z podwójnym Tulupem) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Ja pierdziuuuuuu :!: Ale gafa :oops: :oops: :oops: :oops: Żeby ten obrót zrobić to one by za koperte musiały wystawać :) Cofam pytanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Śniłem o zegarku więc nie był to sen erotyczny :).

Nie jest ważne co było obiektem Twoich marzeń sennych. Pytam, czy miałeś doznania erotyczne (tzn. czy na widok tego zegarka miałeś polucje) :?

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.