GTB 19428 #1151 Napisano 25 Listopada 2020 13 minut temu, unadarek napisał: Citizenów Nigdy nie jest za dużo w domu .... !!! Tak , tak , oczywiście - tak samo jak Casio , Seiko , Omeg , itd. 🙂 Najgorsze , że prócz zegarków mam jeszcze inne zainteresowania drenujące portfel a ten niestety z gumy być nie chce😬 10 minut temu, Vonziej napisał: O właśnie tak Patryk! Właśnie Ocek się sprzedał i mam $$$. Czy to znak???! 😮 Czy macie jakieś fotki tego zegarka na innych paskach? Jestem chory pod tym względem i chciałbym paskować Bierz , jak nie przypadnie ci do gustu wystawiasz na bazarek (byłbym potencjalnym chętnym). Wygląda na to , że jest paskolubny : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1152 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 18 minut temu, GTB napisał: Tak , tak , oczywiście - tak samo jak Casio , Seiko , Omeg , itd. 🙂 Najgorsze , że prócz zegarków mam jeszcze inne zainteresowania drenujące portfel a ten niestety z gumy być nie chce😬 Bierz , jak nie przypadnie ci do gustu wystawiasz na bazarek (byłbym potencjalnym chętnym). Wygląda na to , że jest paskolubny : Zdecydowanie paskolubny. A kajdan mogę odkupić... Tylko jak na pasku, to polecam tę wersję - sporo taniej... Sklep sprawdzony, tutaj kupowałem mojego. https://www.dcleake.com/Watches/Citizen/Citizen-Mens-Eco-Drive-Promaster-Tough-Sapphire-Titanium-Case-Kevlar-Strap-Watch-BN0118-04E.html Edytowane 25 Listopada 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1153 Napisano 25 Listopada 2020 Teraz, maritimeeng napisał: Zdecydowanie paskolubny. A kajdan mogę odkupić... 17 minut temu, GTB napisał: Tak , tak , oczywiście - tak samo jak Casio , Seiko , Omeg , itd. 🙂 Najgorsze , że prócz zegarków mam jeszcze inne zainteresowania drenujące portfel a ten niestety z gumy być nie chce😬 Bierz , jak nie przypadnie ci do gustu wystawiasz na bazarek (byłbym potencjalnym chętnym). Wygląda na to , że jest paskolubny : Boję się, że odległość teleskop-koperta jest za mała i będzie tarło na pasku np skórzanym (niezbyt grubym)... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1154 Napisano 25 Listopada 2020 1 minutę temu, Vonziej napisał: Boję się, że odległość teleskop-koperta jest za mała i będzie tarło na pasku np skórzanym (niezbyt grubym)... Tam są grube kevlary i daje radę. Zobacz link w poprzednim poście... Fotki paskowe i odległość springbarów od koperty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1155 Napisano 25 Listopada 2020 10 minut temu, maritimeeng napisał: Tam są grube kevlary i daje radę. Zobacz link w poprzednim poście... Fotki paskowe i odległość springbarów od koperty Dziękuję Ci serdecznie. Muszę się mocno zastanowić teraz. Miałem tą bransę w innym modelu i miałem ogromny problem dopasować ją do nadgarstka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66064 #1156 Napisano 25 Listopada 2020 Godzinę temu, GTB napisał: Kusisz , kusisz , tylko nie wiem czy potrzebny mi kolejny zegarek A czy komukolwiek na tym Forum jest POTRZEBNY kolejny zegarek? 😂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1157 Napisano 25 Listopada 2020 Teraz, Vonziej napisał: Dziękuję Ci serdecznie. Muszę się mocno zastanowić teraz. Miałem tą bransę w innym modelu i miałem ogromny problem dopasować ją do nadgarstka... Jak pisałem - bransa nie problem, bo odkupię. Ja jestem kajdaniarzem 😆 Ale jak možna taniej czarnego na pasku - to tylko lepiej dla Ciebie 1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał: A czy komukolwiek na tym Forum jest POTRZEBNY kolejny zegarek? 😂 Tak - do zaspokojenia (krótkoterminowego) swojej chorej żądzy 😈 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1158 Napisano 25 Listopada 2020 Jeszcze poza Citkiem zastanawiam się nad takim cudakiem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1159 Napisano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, Vonziej napisał: Jeszcze poza Citkiem zastanawiam się nad takim cudakiem: To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. 2 mocno inne zegarki. Jeden (dla mnie) jest świetnym tulłoczem, drugi nie wzbudza żadnych uczuć... OK - nie lubię wskazówki z logo PKS 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1160 Napisano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, maritimeeng napisał: To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. 2 mocno inne zegarki. Jeden (dla mnie) jest świetnym tulłoczem, drugi nie wzbudza żadnych uczuć... OK - nie lubię wskazówki z logo PKS 😆 Wiesz Ty co? Teraz nie mogę tego odzobaczyć 🤣🤣🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1161 Napisano 25 Listopada 2020 Co do bransy lub paska to powiem tak: z bransą na WUSie ludzie mieli problem. Dokładnie z zapięciem. Niektórzy wymieniali sama klamrę właśnie na inną. Czy i ja bym miał ten problem to nie wiem, bo ogólnie preferuję bransy mimo wszystko. Co do paska, miałem wersję tego citka pt. Royal Marines Commando i takiego twardego cholerstwo to na ręku jeszcze nie miałem.. Dramat.Dlatego dziś wybrał bym wersję z bransą i dokupił jakieś nato, fajny canvas czy nawet perlona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1162 Napisano 25 Listopada 2020 Teraz, Vonziej napisał: Wiesz Ty co? Teraz nie mogę tego odzobaczyć 🤣🤣🤣 Wiem - taki był mój zamiar 😈 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1163 Napisano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, maritimeeng napisał: Wiem - taki był mój zamiar 😈 Z "twardzieli" Citizena jest jeszcze ten. Też bardzo dobry model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1164 Napisano 25 Listopada 2020 4 minuty temu, p.r.p. napisał: Co do bransy lub paska to powiem tak: z bransą na WUSie ludzie mieli problem. Dokładnie z zapięciem. Niektórzy wymieniali sama klamrę właśnie na inną. Czy i ja bym miał ten problem to nie wiem, bo ogólnie preferuję bransy mimo wszystko. Co do paska, miałem wersję tego citka pt. Royal Marines Commando i takiego twardego cholerstwo to na ręku jeszcze nie miałem.. Dramat. Dlatego dziś wybrał bym wersję z bransą i dokupił jakieś nato, fajny canvas czy nawet perlona. Czytałem cały wątek na WUS-ie. Część ludzi miała problem, który często wynikał z nieumiejętnego skrócenia kajdana i złej pozycji na spodniej części nadgarstka. Jak zdecyduję się na czarnego, to na pewno wezmę na bransie. Ale wyżej na liście jest zielony z niedziałającym radiem 😀 - mam za sużo czarnych zegarków a nie mam w ogóle zielonego. 4 minuty temu, Vonziej napisał: Z "twardzieli" Citizena jest jeszcze ten. Też bardzo dobry model Tak, wiem. Mogę go nawet zanabyć w bardzo dobrej cenie ale... w ogóle nie gada do mnie 😐 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1165 Napisano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, maritimeeng napisał: Czytałem cały wątek na WUS-ie. Część ludzi miała problem, który często wynikał z nieumiejętnego skrócenia kajdana i złej pozycji na spodniej części nadgarstka. Jak zdecyduję się na czarnego, to na pewno wezmę na bransie. Ale wyżej na liście jest zielony z niedziałającym radiem 😀 - mam za sużo czarnych zegarków a nie mam w ogóle zielonego. Tak, wiem. Mogę go nawet zanabyć w bardzo dobrej cenie ale... w ogóle nie gada do mnie 😐 A czemu nie gada? Czy to tylko odczucie? Może coś konkretnego na "nie"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1166 Napisano 25 Listopada 2020 Czytałem cały wątek na WUS-ie. Część ludzi miała problem, który często wynikał z nieumiejętnego skrócenia kajdana i złej pozycji na spodniej części nadgarstka. Jak zdecyduję się na czarnego, to na pewno wezmę na bransie. Ale wyżej na liście jest zielony z niedziałającym radiem - mam za sużo czarnych zegarków a nie mam w ogóle zielonego.Paweł, to może uderz w tego klasyka, ale w nowiutkiej, zielonej odsłonie?BN0158-85X Z "twardzieli" Citizena jest jeszcze ten. Też bardzo dobry modelPopieram, też o nim myślę. Zwłaszcza teraz gdy jest za 970 zł w Swiss. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1167 Napisano 25 Listopada 2020 1 minutę temu, p.r.p. napisał: Paweł, to może uderz w tego klasyka, ale w nowiutkiej, zielonej odsłonie? BN0158-85X Popieram, też o nim myślę. Zwłaszcza teraz gdy jest za 970 zł w Swiss. Też zielonego oglądałem, ale potem myślę, że kolor (ten odcień) jest niezbyt uniwersalny 😆 Ale wtedy druga strona medalu jest taka, a czy GW9400 jest uniwersalny? Ah problemy zegarkowców 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1168 Napisano 25 Listopada 2020 Tak, wiem. Mogę go nawet zanabyć w bardzo dobrej cenie ale... w ogóle nie gada do mnie To może, zielona wersja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1169 Napisano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, Vonziej napisał: A czemu nie gada? Czy to tylko odczucie? Może coś konkretnego na "nie"? Kształt koperty, luneta, indeksy, wskazówki - to wszystko bardziej do mnie przemawia w wersji Ray Mears. 4 minuty temu, p.r.p. napisał: Paweł, to może uderz w tego klasyka, ale w nowiutkiej, zielonej odsłonie? BN0158-85X Takich sikorów mam już za dużo - typowych nurków. Czas na inne inszości 🙂 Jeśli mówimy, co nam chodzi po głowie, to mnie mocno nurtuje ten Citek 😍 Tylko tu musi zaistnieć jakaś sprytna akcja logistyczna, żeby koleżanka nie widziała kwoty, bo może być nieporozumienie rodzinne - a tego raczej unikam 😀 https://www.ippojapanwatch.com/collections/citizen-the-citizen/products/aq4050-02l 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1170 Napisano 26 Listopada 2020 4 godziny temu, Vonziej napisał: O właśnie tak Patryk! Właśnie Ocek się sprzedał i mam $$$. Czy to znak???! 😮 Tutaj https://www.thewatchhut.co.uk/citizen/citizen-super-titanium-watch-bn0118-55e-bn0118-55e.html z kodem SAVE75 masz jeszcze niecałe pięć dych taniej, może niewiele, ale jak Black Friday, to Black Friday 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1171 Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 7 godzin temu, clusca napisał: Black Friday, to Black Friday Black Friday kojarzy mi się z satanizmem i bym bardzo uważał przy zakupie zegareczka w tym dniu, bo może być przeklęty (np chodzić do tyłu) i nawiedziony (wydawać dziwne odgłosy) a egzorcyzmy u dobrego mistrza sztuk zegarmistrzowskich mało nie kosztują !!! Edytowane 26 Listopada 2020 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1172 Napisano 26 Listopada 2020 Ja to się dziwię, że jeszcze żadnej ustawy nie ma dotyczącej likwidacji obrządku Blackfrajdejowego w polskich sklepach przy okazji zakazu obchodzenia Halloween 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1173 Napisano 26 Listopada 2020 W którą stronę skręciła ta rozmowa 🤔 Wracając do zakupów, cały czas się łamię.. eh, te wybory 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1174 Napisano 26 Listopada 2020 Dla mnie na szczęście sprawa jest prosta - o ile en face jest bardzo ładny, o tyle z profilu się mnie w ogóle nie widzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1175 Napisano 26 Listopada 2020 36 minut temu, Vonziej napisał: Wracając do zakupów, cały czas się łamię.. eh, te wybory Weź trzy głębokie oddechy, wyzbądź się wątpliwości i potraktuj ten dobry zakup jako inwestycje w przyszłość swoją i swoich dzieci !!! Przy zakupie Citizenów nie można się wahać - ja się zawahałem i mi spod nosa wykupili wprawdzie używki ale zawsze. Życie jest zbyt krótkie aby się wahać !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach