Vonziej 3497 #2851 Napisano 29 Marca 2021 18 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Może jest na Miyocie 821a, ta ma stop sekundę. A ja na fotce widzę 8203, więc to jest zwykła Miyota. Nie słyszałem, żeby w Majty wkładali wyższą Miyotę... Ta 8203 ma dokręcanie, a nie ma stopki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2852 Napisano 29 Marca 2021 9 minut temu, Vonziej napisał(-a): A ja na fotce widzę 8203, więc to jest zwykła Miyota. Nie słyszałem, żeby w Majty wkładali wyższą Miyotę... Ta 8203 ma dokręcanie, a nie ma stopki bez flaszki nie rozbieriosz - jak nie rozkręcisz to się nie dowiesz to znaczy wreszcie który jets 8200 czy 8203a czy na 821a czy moze coś innego .... macie wiec powiedzcie - to on ma dokręcanie koronką i stop sekundę czy nie ma ? czy moze w nowszych już te funkcje są ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2853 Napisano 29 Marca 2021 1 minutę temu, unadarek napisał(-a): bez flaszki nie rozbieriosz - jak nie rozkręcisz to się nie dowiesz to znaczy wreszcie który jets 8200 czy 8203a czy na 821a czy moze coś innego .... macie wiec powiedzcie - to on ma dokręcanie koronką i stop sekundę czy nie ma ? czy moze w nowszych już te funkcje są ? Mi się wydaje, że NY0040 wychodziły tylko z 8203, który ma samo dokręcanie, ale nie ma stopki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2854 Napisano 29 Marca 2021 1 minutę temu, Vonziej napisał(-a): Mi się wydaje, że NY0040 wychodziły tylko z 8203, który ma samo dokręcanie, ale nie ma stopki bo ja mam w planach w przyszłości go kupić - wiec jest tak- chce używkę - a jak używka to starsza będzie - wiec będzie miała o czym piszesz- ale moze w nowych teraz produkowanych wstawili coś nowszego - wtedy stare zapewne będą tańsze ale pozbawione przydatnej funkcji i warto byłoby wiedzieć że nowsze maja więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #2855 Napisano 29 Marca 2021 NY0040 nie miały nigdy stop sekundy, dokręcanie owszem. Może to jakaś radosna twórczość poprzedniego wlaściciela. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2856 Napisano 29 Marca 2021 17 minut temu, unadarek napisał(-a): bo ja mam w planach w przyszłości go kupić - wiec jest tak- chce używkę - a jak używka to starsza będzie - wiec będzie miała o czym piszesz- ale moze w nowych teraz produkowanych wstawili coś nowszego - wtedy stare zapewne będą tańsze ale pozbawione przydatnej funkcji i warto byłoby wiedzieć że nowsze maja więcej. Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek. Może i stop sekunda jest, ale no to nie jest oryginał - klasyk. Tylko po prostu reedycja. Dokręcanie jest mega opcją i było od zawsze - tak jak pisze @dzyndzl. Stop sekunda - jak dla mnie na przykład to jest niepotrzebna i nie zwracam na to uwagi Podsuma - oryginalny, prawdziwy, klasyk NY0040 nigdy nie miał stop sekundy - dokręcanie od zawsze. Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek -farbowane lisy . Przeczytałem trochę na zagranicznych forach i jest informacja o tym, że najnowsze sztuki NY0040 otrzymały nowy mechanizm ze stop sekundą, ale na tarczy cały czas widnieje 8203. Jeżeli chcesz używany kupić i taniej to raczej tylko bez stop sekundy. Ja mam 2 majtasy i oba nie mają jej. Nie narzekam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2857 Napisano 29 Marca 2021 4 minuty temu, Vonziej napisał(-a): Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek. Może i stop sekunda jest, ale no to nie jest oryginał - klasyk. Tylko po prostu reedycja. Dokręcanie jest mega opcją i było od zawsze - tak jak pisze @dzyndzl. Stop sekunda - jak dla mnie na przykład to jest niepotrzebna i nie zwracam na to uwagi Podsuma - oryginalny, prawdziwy, klasyk NY0040 nigdy nie miał stop sekundy - dokręcanie od zawsze. Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek -farbowane lisy . Przeczytałem trochę na zagranicznych forach i jest informacja o tym, że najnowsze sztuki NY0040 otrzymały nowy mechanizm ze stop sekundą, ale na tarczy cały czas widnieje 8203. Jeżeli chcesz używany kupić i taniej to raczej tylko bez stop sekundy. Ja mam 2 majtasy i oba nie mają jej. Nie narzekam ..no i o to chodziło - dzięki za wyjaśnienie - myślałam po prostu że nowsze moze poprawione i lepsze są z stop sekunda ( łatwiej ustawić czas dokładnie) ale jeśli nie ma za bardzo co poprawiać to można tylko zepsuć - to po prostu mnie uspokoiłeś - jeśli jest dokręcanie koronką we wszystkich to super - wiec nie będę zwracał uwagi na tą stop sekundę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2858 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Może jest na Miyocie 821a, ta ma stop sekundę. I dokręcanie ma, może do setu albo do nowszych jest werk inny. Edytowane 29 Marca 2021 przez eddi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2859 Napisano 29 Marca 2021 36 minut temu, unadarek napisał(-a): ..no i o to chodziło - dzięki za wyjaśnienie - myślałam po prostu że nowsze moze poprawione i lepsze są z stop sekunda ( łatwiej ustawić czas dokładnie) ale jeśli nie ma za bardzo co poprawiać to można tylko zepsuć - to po prostu mnie uspokoiłeś - jeśli jest dokręcanie koronką we wszystkich to super - wiec nie będę zwracał uwagi na tą stop sekundę Bardzo dobra decyzja. Jeżeli będę się niebieskiego wyzbywał to dam Ci znać w pierwszej kolejności - dogadamy się 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2860 Napisano 29 Marca 2021 55 minut temu, dzyndzl napisał(-a): NY0040 nie miały nigdy stop sekundy, dokręcanie owszem. Może to jakaś radosna twórczość poprzedniego wlaściciela. Nowy set z timestore raczej tam nie grzebali. 52 minuty temu, Vonziej napisał(-a): Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek. Może i stop sekunda jest, ale no to nie jest oryginał - klasyk. Tylko po prostu reedycja. Dokręcanie jest mega opcją i było od zawsze - tak jak pisze @dzyndzl. Stop sekunda - jak dla mnie na przykład to jest niepotrzebna i nie zwracam na to uwagi Podsuma - oryginalny, prawdziwy, klasyk NY0040 nigdy nie miał stop sekundy - dokręcanie od zawsze. Te nowe reedycje (Fugu np) Majtka to nie jest to samo Darek -farbowane lisy . Przeczytałem trochę na zagranicznych forach i jest informacja o tym, że najnowsze sztuki NY0040 otrzymały nowy mechanizm ze stop sekundą, ale na tarczy cały czas widnieje 8203. Jeżeli chcesz używany kupić i taniej to raczej tylko bez stop sekundy. Ja mam 2 majtasy i oba nie mają jej. Nie narzekam Temat rozwiazany. A majtas dalej spoko zegarek pomimo wieku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #2861 Napisano 29 Marca 2021 Nowy set z timestore raczej tam nie grzebali. Faktycznie jest tak, jak@Vonziej napisał, ostatnie wypusty mają 8204, ciekawe skąd taka decyzja 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2862 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, dzyndzl napisał(-a): Faktycznie jest tak, jak@Vonziej napisał, ostatnie wypusty mają 8204, ciekawe skąd taka decyzja Szpejów im brakło a popyt jest 🤣 to wkładają co mają. Ciekawe co siedzi w setach niebieskich jak by puscili po 699 jak teraz czarne. Edytowane 29 Marca 2021 przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128394 #2863 Napisano 29 Marca 2021 2 godziny temu, Vonziej napisał(-a): A ja na fotce widzę 8203, więc to jest zwykła Miyota. Nie słyszałem, żeby w Majty wkładali wyższą Miyotę... Ta 8203 ma dokręcanie, a nie ma stopki Wielkiej różnicy w cenie między 8215 a 821a nie ma (35 do 45 USD). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2864 Napisano 29 Marca 2021 25 minut temu, Vonziej napisał(-a): Bardzo dobra decyzja. Jeżeli będę się niebieskiego wyzbywał to dam Ci znać w pierwszej kolejności - dogadamy się spoko i wielki dzięki narazie gromadzę fundusze- dla mnie to są prawdziwe zegarki - nakręcany, automat - ja jak kupie to nie będę się pozbywał automatów, nie będę mieć ich dużo ale to będą niesprzedawalne zegarki bo to jest kwintesencja zegarka - można mieć elektroniczne smartwatche kwarcowe ale od takich nakręcanych mechanicznych się zaczęły zegarki na świecie i ja takie kiedyś miałem i na takich też skończę 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8321 #2865 Napisano 29 Marca 2021 12 minut temu, unadarek napisał(-a): spoko i wielki dzięki narazie gromadzę fundusze- dla mnie to są prawdziwe zegarki - nakręcany, automat - ja jak kupie to nie będę się pozbywał automatów, nie będę mieć ich dużo ale to będą niesprzedawalne zegarki bo to jest kwintesencja zegarka - można mieć elektroniczne smartwatche kwarcowe ale od takich nakręcanych mechanicznych się zaczęły zegarki na świecie i ja takie kiedyś miałem i na takich też skończę mocne słowa i prawdziwe, szacun !!!!!!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8321 #2866 Napisano 29 Marca 2021 kufa ile się sprzedało zegarków, których teraz się żałuje, .........bo się znudził, czy coś,............ ostatnio odkupiłem mojego pierwszego, zakupionego 9 lat temu, zegarka którego zakupiłem za "poważne" pieniądze, bo za 600 złotych, nie chodzę w nim, ale leży i patrzy na mnie a ja na niego.... ...................... nautica ale sentyment zostaje a zegar naprawdę spoko............ oczywiście to nie ten sam co sprzedałem, ale identyczny ps. a i na bateryjke, mam dwa na bateryjkę jeden własnie ten nautica a drugi adriatica i w nim czasami pokazuję swój nadgarstek, bo czarny, swiss made.... i hydromoda mu walłem... mam trzy na bateryjkę bo seiko arnie też, niby solarny ale aku ma ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2867 Napisano 29 Marca 2021 27 minut temu, KobyS0 napisał(-a): kufa ile się sprzedało zegarków, których teraz się żałuje, .........bo się znudził, czy coś,............ ostatnio odkupiłem mojego pierwszego, zakupionego 9 lat temu, zegarka którego zakupiłem za "poważne" pieniądze, bo za 600 złotych, nie chodzę w nim, ale leży i patrzy na mnie a ja na niego.... ...................... nautica ale sentyment zostaje a zegar naprawdę spoko............ oczywiście to nie ten sam co sprzedałem, ale identyczny ps. a i na bateryjke, mam dwa na bateryjkę jeden własnie ten nautica a drugi adriatica i w nim czasami pokazuję swój nadgarstek, bo czarny, swiss made.... i hydromoda mu walłem... mam trzy na bateryjkę bo seiko arnie też, niby solarny ale aku ma ... 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17709 #2868 Napisano 30 Marca 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2869 Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) 8 minut temu, beriam napisał(-a): Też myślę czy mjta na szmaciora nie dać bo ori guma twarda jak kajdan a kajdan z puszek 🤣 Edytowane 30 Marca 2021 przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17709 #2870 Napisano 30 Marca 2021 2 minuty temu, eddi87 napisał(-a): Też myślę czy mjta na szmaciora nie dać bo ori guma twarda jak kajdan a kajdan z puszek 🤣 Czytałem ze, faktycznie kajdan zasadniczo szału nie robi... Guma jak guma, ja ściągnąłem od razu Są użytkownicy, którzy twierdzą, ze jak na ten pułap cenowy jest całkiem nieźle Pomysł dobry 👌 Ja zastanawiam się aby sobie nie nabyć Tropic lub Perlon 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2871 Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, beriam napisał(-a): Czytałem ze, faktycznie kajdan zasadniczo szału nie robi... Guma jak guma, ja ściągnąłem od razu Są użytkownicy, którzy twierdzą, ze jak na ten pułap cenowy jest całkiem nieźle Pomysł dobry 👌 Ja zastanawiam się aby sobie nie nabyć Tropic lub Perlon 22 czy 20 w Twoim Citku? Pytam bo tropic mam ale 22. Edytowane 30 Marca 2021 przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17709 #2872 Napisano 30 Marca 2021 1 minutę temu, eddi87 napisał(-a): 22 czy 20 w Twoim Citku? 20mm To leciwy maluch 😋 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2873 Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) 7 minut temu, beriam napisał(-a): 20mm To leciwy maluch 😋 To jak tropic to też bym wzią 20mm czarny i myślę o canvas, to stary Citek, nie koniecznie czerwony, niestety sprzedany. Można pomyśleć to dwa można zamówić, coś z uk, usa lub china dwa pasiory jedna przesyłka. Edytowane 30 Marca 2021 przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17709 #2874 Napisano 30 Marca 2021 11 minut temu, eddi87 napisał(-a): To jak tropic to też bym wzią 20mm czarny i myślę o canvas, to stary Citek, nie koniecznie czerwony, niestety sprzedany. Można pomyśleć to dwa można zamówić, coś z uk, usa lub china dwa pasiory jedna przesyłka. Mam tego Bartona obecnie, Wygodny, szybko blaknie kolor. W moim przypadku też czerwony. Można pomyśleć 👌 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #2875 Napisano 30 Marca 2021 17 minut temu, beriam napisał(-a): Mam tego Bartona obecnie, Wygodny, szybko blaknie kolor. W moim przypadku też czerwony. Można pomyśleć 👌 Gimby nie znajo, ale kiedyś na bazarku to się w paskach przebierało 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach