Paulus57 129098 #4601 Napisano 3 Stycznia 2022 1 minutę temu, p.r.p. napisał(-a): 19cm w nadgarstku mi wystarczy póki co.. P.S. Grubość 18mm. Kurde, wymiary G-shockowe. Tylko tam to jakoś bardziej pasuje. Ale kusi mocno ten CC7000-01L.. Jak masz 19 cm, to się zmieści. Ja mam 18 i największy zegarek ma 47 mm i l2l 54 mm. Najlepiej byłoby przymierzyć przed zakupem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #4602 Napisano 3 Stycznia 2022 .. Najlepiej byłoby przymierzyć przed zakupem. No i tu się robi mały problem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129098 #4603 Napisano 3 Stycznia 2022 5 minut temu, p.r.p. napisał(-a): No i tu się robi mały problem. Z Wa-wy do Łasku dojedziesz w 2 godziny, co przy zakupie za 5k może mieć sens. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4604 Napisano 3 Stycznia 2022 45 minut temu, p.r.p. napisał(-a): No i tu się robi mały problem. Pamiętaj jestem z Tobą i kibicuje Ci w zakupie nie trać wiary .... i nie patrz na rozmiar.... duże rozmiary cieszą się sympatia u Kobitek ...oczywiście mówimy o zegarkach !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #4605 Napisano 3 Stycznia 2022 Pamiętaj jestem z Tobą i kibicuje Ci w zakupie nie trać wiary .... i nie patrz na rozmiar.... duże rozmiary cieszą się sympatia u Kobitek ...oczywiście mówimy o zegarkach !!! No ba. Na razie kupiłem co innego i z innej stajni. Gdybym wiedział dzień wcześniej to może inaczej bym zaplanował zakupy.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4606 Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) 36 minut temu, p.r.p. napisał(-a): No ba. Na razie kupiłem co innego i z innej stajni. Gdybym wiedział dzień wcześniej to może inaczej bym zaplanował zakupy.. ... nie mów że to poświęciłeś dla Casio i mam nadziej że ta stajnia... to nie Perfekt hihihihi Edytowane 3 Stycznia 2022 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #4607 Napisano 3 Stycznia 2022 ... nie mów że to poświęciłeś dla Casio i mam nadziej że ta stajnia... to nie Perfekt hihihihi Perfekt.. No weź.. 🤦🏼♂️ Tylko Q&Q. 🤣Kupiłem, zanim zobaczyłem ogłoszenie o tym citku.. Gdyby było dzień, czy tam dwa wcześniej to mogło by się inaczej potoczyć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4608 Napisano 3 Stycznia 2022 Teraz, p.r.p. napisał(-a): Perfekt.. No weź.. 🤦🏼♂️ Tylko Q&Q. 🤣 Kupiłem, zanim zobaczyłem ogłoszenie o tym citku.. Gdyby było dzień, czy tam dwa wcześniej to mogło by się inaczej potoczyć. no wiesz że z tym prefektem to żart hehehe ... szkoda ... szkoda ... ale cóż takie życie zaproponowałem mu 500zł - ale nie odzywa się - jakiś obrażalski czy co .... hihihih 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #4609 Napisano 3 Stycznia 2022 Dużo Darek tych Citizenów ale trzeba przyznać że naprawdę w tej marce jest co wybierać. Sam mam 3 szt i pewnie kilka bym widział jeszcze u siebie. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4610 Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Dużo Darek tych Citizenów ale trzeba przyznać że naprawdę w tej marce jest co wybierać. Sam mam 3 szt i pewnie kilka bym widział jeszcze u siebie. pewnie a jest.... hehhehe powiem tak - co jakiś czas odkrywasz jakieś - mam trochę ich katalogów z lat 80-90 i pare z 2000 - to żebyś tam zobaczył ile tego jest - niektóre to na oczy nie widziałem ale sporo na rynek Japoński tylko było - już wtedy, nie zdawałem sobie sprawy jakie fajne one były- Citizena lubić się powinno za solidność, wzornictwo ogólnie to jakim zegarkiem każdy powinien być - Dopieszczenie szczegółów i nie ważne czy tani czy drogi - jakość jest super- oczywiście zdarzają się jakieś tam wybrakowane czy z małymi wadami ale ogólnie super są - mam parę innych marek też fajne ale jednak Citizen to Citizen - porostu je lubię - a zaczęło się jakieś 22 lata temu jednego nowego kupiłem i do tej pory działał tylko mu baterie wymieniałem, wr 100 i szkło szafirowe i nawet ryski nie było na szkle - dokupuj sobie stopniowe je - zadaje sprawę że czasem kasy brak - ale nikt nie mówi od razu hurtem - trzy na początek super sprawa - czasem mniej i lepszych też taka zasada dobra !!! popatrz na katalog 91: 1991 Citizen Catalog.V5.pdf Edytowane 3 Stycznia 2022 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #4611 Napisano 3 Stycznia 2022 Haha! Dokładnie o tym samym pomyślałem. 😉 Tylko jak doczytałem w opisie, że to ma 48 mm (a L2L chyba 56!) to lekko mnie zamurowało.. 43mm to dla mnie już max przy takiej kopercie. No i teraz nie wiem co robić. Nie wiem dlaczego, ale zawsze wydawało mi się, że ten zegar jest mniejszy.. Mnie ten model nie porwał, ale z podobnego stylu i na tym samym biegunie kruszynkowatości (49mm) chętnie widziałbym u siebie takiego Dome Concept https://www.citizenwatch-global.com/conceptmodel/production/dome/index.html w wersji z włóknem węglowym (tyle że to nie GPS) Jest właśnie do kupienia w DE za 1k€ ale z samym tytanem wykończonym "Multiway Polish finished with DLC coating" 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #4612 Napisano 3 Stycznia 2022 Mnie ten model nie porwał, ale z podobnego stylu i na tym samym biegunie kruszynkowatości (49mm) chętnie widziałbym u siebie takiego Dome Concept https://www.citizenwatch-global.com/conceptmodel/production/dome/index.html w wersji z włóknem węglowym (tyle że to nie GPS) Jest właśnie do kupienia w DE za 1k€ ale z samym tytanem wykończonym "Multiway Polish finished with DLC coating" Kosmiczny ma wygląd, muszę przyznać! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #4613 Napisano 4 Stycznia 2022 To trochę normalności ale tarczki są 4 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39871 #4614 Napisano 4 Stycznia 2022 Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): To trochę normalności ale tarczki są On jest już dawno na mojej liście - czeka tylko na swoją kolejkę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4615 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 20 godzin temu, p.r.p. napisał(-a): 19cm w nadgarstku mi wystarczy póki co.. P.S. Grubość 18mm. Kurde, wymiary G-shockowe. Tylko tam to jakoś bardziej pasuje. Ale kusi mocno ten CC7000-01L.. Właśnie chciałem Ci napisać - G-Shockowo podobny wymiarowo używasz Casio to i Citizen byłby w miarę - toż nie na co dzień !!! Kup a potem za kase wypożyczaj - to Ci się zwróci - pierwsza w Polsce wypożyczalnia zegareczków Edytowane 4 Stycznia 2022 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #4616 Napisano 4 Stycznia 2022 Właśnie chciałem Ci napisać - G-Shockowo podobny wymiarowo używasz Casio to i Citizen byłby w miarę - toż nie na co dzień !!! Kup a potem za kase wypożyczaj - to Ci się zwróci - pierwsza w Polsce wypożyczalnia zegareczków Tylko takiemu G-shockowi to jakoś pasuje.. Dziś przymierzałem kumpla CB5000-50L. 45,9mm. Dla mnie to już jednak trochę za dużo. A w tym CC7000-01L mamy jeszcze więcej, bo 48mm, z czego cała powierzchnia to praktycznie szkło. Zero bezela. Nie wiem, miotam się.. 🤔 Noo baa. Jednorazowa bezzwrotna wypożyczalnia, cena 5000..🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4617 Napisano 4 Stycznia 2022 23 minuty temu, p.r.p. napisał(-a): Tylko takiemu G-shockowi to jakoś pasuje.. Dziś przymierzałem kumpla CB5000-50L. 45,9mm. Dla mnie to już jednak trochę za dużo. A w tym CC7000-01L mamy jeszcze więcej, bo 48mm, z czego cała powierzchnia to praktycznie szkło. Zero bezela. Nie wiem, miotam się.. 🤔 Noo baa. Jednorazowa bezzwrotna wypożyczalnia, cena 5000..🤣 zawsze potem pobujać się można ze sprzedażą jak nie podpasuje jako EDC nie nadaje się ale jako tak pokazówka jak najbardziej - zegarki to specyficzny rynek jak utrafisz - jedne schodzą inne leżą - ale to limitowana wersja podobno 1500 szt - więc powinien być kupiec prędzej czy później na niego - a wygląd jest świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #4618 Napisano 5 Stycznia 2022 Jak jeszcze nic nie wziąłeś to jajecznica jest super wiem bo u mnie już ponad 7 latCo to jest "jajecznica"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #4619 Napisano 5 Stycznia 2022 35 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): W dniu 2.01.2022 o 21:25, kornel91 napisał(-a): Jak jeszcze nic nie wziąłeś to jajecznica jest super wiem bo u mnie już ponad 7 lat Co to jest "jajecznica"? Citek as4020 zdjęcie wrzuciłem wczoraj jak był na nadgarstku 😀 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4620 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a): W dniu 2.01.2022 o 21:25, kornel91 napisał(-a): Jak jeszcze nic nie wziąłeś to jajecznica jest super wiem bo u mnie już ponad 7 lat Co to jest "jajecznica"? AS4020 Jajecznica Edytowane 5 Stycznia 2022 przez unadarek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8122 #4621 Napisano 5 Stycznia 2022 8 minut temu, unadarek napisał(-a): AS4020 Jajecznica i jeszcze CB5860-35X 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #4622 Napisano 5 Stycznia 2022 Aha...Dobra...Tej...Jajecznica... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #4623 Napisano 6 Stycznia 2022 5 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4624 Napisano 6 Stycznia 2022 19 minut temu, kornel91 napisał(-a): EXTRA !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19107 #4625 Napisano 8 Stycznia 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach