Vonziej 3497 #1126 Napisano 24 Listopada 2020 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał: Citizen Signature GTS. I nawet widać, że są dostępne egzemplarze na OLX czy też na Allegro. Jest chyba nawet jeden w Twojej okolicy, tylko dość sponiewierany. Kurczę, nawet bym wzial, ale Ocek musi pójść najpierw 🥴 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1127 Napisano 24 Listopada 2020 4 minuty temu, Vonziej napisał: Kurczę, nawet bym wzial, ale Ocek musi pójść najpierw 🥴 Ocek fajny ale ja nie kupię 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1128 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) 4 minuty temu, maritimeeng napisał: Ocek fajny ale ja nie kupię 😆 Mam nadzieję, że ktoś sie zdecyduje, żeby mi inne zegareczki (w tym Citek) nie przeleciały pod nosem. 😪 Edytowane 24 Listopada 2020 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1129 Napisano 24 Listopada 2020 5 minut temu, Vonziej napisał: Mam nadzieję, że ktoś sie zdecyduje, żeby mi inne zegareczki (w tym Citek) nie przeleciały pod nosem. 😪 A który Citek ta Cię męczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1130 Napisano 24 Listopada 2020 Ale ten GTS z OLX-a dojechany jest - leży tam już dość długo. Na bazarku były jakiś czas temu w cenie nieco powyżej 2k, ale w stanie znacznie lepszym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1131 Napisano 24 Listopada 2020 A który Citek ta Cię męczy?Jest kilka typów, ale najbardziej interesuje mnie Ray Mayers jednak, taki jak Ty masz, ale w wersji czarnej chyba... Dlatego chciałbym szybko domnkac sprawę z Ockiem... Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1132 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) 6 minut temu, Vonziej napisał: Jest kilka typów, ale najbardziej interesuje mnie Ray Mayers jednak, taki jak Ty masz, ale w wersji czarnej chyba... Dlatego chciałbym szybko domnkac sprawę z Ockiem... Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Powodzenia w polowaniu 🙂 Ten Citek jeszcze mi po głowie chodzi 😎 Edytowane 24 Listopada 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1133 Napisano 25 Listopada 2020 Ten Citek jeszcze mi po głowie chodzi Tylko upewnij się, bo mi długo po głowie chodziła właśnie ww wersja ale z czarną tarczą, czy aby radyjko u nas działa, bo właśnie o ile pamiętam to nie działa. I dlatego nie doszło do zakupu z mojej strony. A szkoda, bo to dla mnie idealny zegar, wszystko ma tak jak lubię, od gabarytów, po arabskie cyferki, piękną lumę, day-date, radio controlled itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #1134 Napisano 25 Listopada 2020 6 godzin temu, clusca napisał: Ale ten GTS z OLX-a dojechany jest - leży tam już dość długo. Na bazarku były jakiś czas temu w cenie nieco powyżej 2k, ale w stanie znacznie lepszym. Ten z OLXa to jest zmaltretowany do potęgi Przyzwoity stan zaczynał się od 2,5k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #1135 Napisano 25 Listopada 2020 Tylko upewnij się, bo mi długo po głowie chodziła właśnie ww wersja ale z czarną tarczą, czy aby radyjko u nas działa, bo właśnie o ile pamiętam to nie działa. I dlatego nie doszło do zakupu z mojej strony. A szkoda, bo to dla mnie idealny zegar, wszystko ma tak jak lubię, od gabarytów, po arabskie cyferki, piękną lumę, day-date, radio controlled itd. Zawsze można położyć obok smartfona z odpowiednim programem i zadziała. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1136 Napisano 25 Listopada 2020 Zawsze można położyć obok smartfona z odpowiednim programem i zadziała. Wiem, ale to nie to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #1137 Napisano 25 Listopada 2020 Wiem, ale to nie to. Zgadza się. Super funkcja u mnie dziewczyny w domu maja Citizena i Seiko z radio i świetnie to działa. Jedyne co to ręczna zmiana czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1138 Napisano 25 Listopada 2020 24 minuty temu, bart_us napisał: Jedyne co to ręczna zmiana czasu. Problemy Pierwszego Świata 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1139 Napisano 25 Listopada 2020 Funkcja Radio Control wersja dla ubogich, czyli dla mnie: przed 12 czasu miejscowego umieszczamy radyjko stero/mono w pobliżu górnego wyrostka korpusu (głowa) następnie ustawiamy żądany program w radyjku podający czas, jedną ręką podtrzymujemy czasomierz drugą odciągamy koronkę i w tym momencie zaczynamy być czujni. Następnie przykładamy organ słuchu ( najlepiej ucho) do w/w radyjka i maksymalnie skoncentrowani czekamy na rozpoczęcie sygnału nadającego sygnały czasu, wtedy zdecydowanym ruchem kręcimy koronka aż wskazówki czasomierza idealnie skorygują się z nadawanym sygnałem - uwaga mamy tylko jedną szanse w tej dobie. Po całym zabiegu oddychamy swobodnie, i cieszymy się dokładnym czasem uzyskanym metodą Radio Control wersja dla ubogich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 360 #1140 Napisano 25 Listopada 2020 Powodzenia w polowaniu Ten Citek jeszcze mi po głowie chodzi A może chcesz takiego pozbawionego problemu radia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1141 Napisano 25 Listopada 2020 1 godzinę temu, john.doe napisał: A może chcesz takiego pozbawionego problemu radia Na razie limit zakupowy wyczerpany. To tylko przemyslenia na przyszlosc... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68135 #1142 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, maritimeeng napisał: Problemy Pierwszego Świata 😆 A tak przy okazji. Ty masz takie zegarki z Radio Controlled, GPS i innymi bajerami. Jak to działa na morzu w dalszych rejsach? Jak przekraczasz strefy czasowe, to przestawia się jakoś na lokalny czas, czy tylko na bieżąco synchronizuje drobne odchyłki do czasu domowego? Zmiana strefy czasowej wymaga ręcznego przestawienia w zegarku? Edytowane 25 Listopada 2020 przez Perpetuum Mobile 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1143 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 53 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał: A tak przy okazji. Ty masz takie zegarki z Radio Controlled, GPS i innymi bajerami. Jak to działa na morzu w dalszych rejsach? Jak przekraczasz strefy czasowe, to przestawia się jakoś na lokalny czas, czy tylko na bieżąco synchronizuje drobne odchyłki do czasu domowego? Zmiana strefy czasowej wymaga ręcznego przestawienia w zegarku? Akurat pływam Niemcy - Belgia, więc nie ma żadnego problemu. Z drugiej strony 3 zegarki Casio z radio control, mają dodatkowo BT - a ten jest priorytetem. Więc wszystkie synchronizują (do 5x na dobę) z BT... Akurat mam dzisiaj MT-G Screen z programu w telefonie: Edytowane 25 Listopada 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1144 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał: Zmiana strefy czasowej wymaga ręcznego przestawienia w zegarku? ... przestawia się ręcznie tylko na dane miasto (jedne z 26) w strefie czasowej a on sam jak ma radiowy sygnał przestawi datę i godzinę (tylko nie wiem o której automat tam włącza - u nas sygnał najlepszy jest od 2-4 w nocy i wtedy aktualizuje - można także ręcznie włączyć aby szukał sygnału) . Z GPS nie wiem ale powinien wtedy sam to robić bez ręcznego wskazywania miasta ! Edytowane 25 Listopada 2020 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1145 Napisano 25 Listopada 2020 Na WS dobra cena na BN0118-55E na bransie. Z kodem BF250 wychodzi 1518,20 zł.https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/bn0118-55e 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1146 Napisano 25 Listopada 2020 Kusisz , kusisz , tylko nie wiem czy potrzebny mi kolejny zegarek 🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1147 Napisano 25 Listopada 2020 Kusisz , kusisz , tylko nie wiem czy potrzebny mi kolejny zegarek 🤔Nie martw się, mam identyczne odczucia.. 🤣 Palec swędzi, żeby kliknąć, ale.. No właśnie. Plus mam inne wydatki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #1148 Napisano 25 Listopada 2020 Wiosną na WS był za 1450 i już miałem go w koszyku ale nawinął się Ocek , może jeszcze z ceny zejdą a wtedy kto wie ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1149 Napisano 25 Listopada 2020 24 minuty temu, GTB napisał: Kusisz , kusisz , tylko nie wiem czy potrzebny mi kolejny zegarek 🤔 Citizenów Nigdy nie jest za dużo w domu .... !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1150 Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, p.r.p. napisał: Na WS dobra cena na BN0118-55E na bransie. Z kodem BF250 wychodzi 1518,20 zł. https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/bn0118-55e O właśnie tak Patryk! Właśnie Ocek się sprzedał i mam $$$. Czy to znak???! 😮 Czy macie jakieś fotki tego zegarka na innych paskach? Jestem chory pod tym względem i chciałbym paskować Edytowane 25 Listopada 2020 przez Vonziej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach