Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to chyba nie ten temat

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba nie ten temat

A co tam szkodzi, zegar wyglada na taki sam, tylko napisy na tarczy inne :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze nie na temat tylko przewijal sie phoibos w tym temacie to wkleilem cos z reki a nie z netu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tam szkodzi, zegar wyglada na taki sam, tylko napisy na tarczy inne :rolleyes:

Hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze nie na temat tylko przewijal sie phoibos w tym temacie to wkleilem cos z reki a nie z netu .

Jak masz taki zegar to załóż odpowiedni temat i podziel się spostrzeżeniami i uwagami z jego użytkowania :huh:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... bez linczu, póki nie ma klubu miłośników Tisella ;) postanowiełem, że wrzucę parę fotek troszkę z innej beczki. Zdaje się, że widziałem na forum pytania o pilota w rozmiarze 40mm, no więc kupiłem takowego - tym razem bezpośrendnio od pana Oh, no i mam. Opłaty naliczono jak Minister Finansów nakazał, nie ma zmiłuj.

Co w środku siedzi, wiadomo Miyota 9015, jak wyregulowana, to się jeszcze okaże. Pasek założony oryginalnie może i nawet wyglądał jakoś, ale sprawiał wrażenie wykonanego, jak ktoś to obrazowo ujął, skóry węża strażackiego (i nawet tak pachniał), więc od ręki został zmieniony na czekającego już w szufladzie Panatime'a (przeszycia na pasku pod kolor wskazówek). Jeśli ktoś chce jakieś dodatkowe informacje, proszę pytać.

LRM_EXPORT_20180324_151723_zpsh8xq1gjg.j

LRM_EXPORT_20180324_151749_zpsp6czyanz.j

LRM_EXPORT_20180324_151808_zpszub30oac.j

LRM_EXPORT_20180324_151827_zpsrwtjwfih.j

LRM_EXPORT_20180324_151842_zpskt9fzd15.j

LRM_EXPORT_20180324_151902_zpsvtcxmucg.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takiego tylko 43 mm

Bardzo dobrze wspominam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dokładniej to tam siedzi Miyota 90s5.

Fajny lotnik, miał u mnie zastąpić Stowe Flieger, ale nie zastąpił ;). Co do jakości wykonania nie miałem zastrzeżeń, ale było trochę gorzej w szczegółach które podobały mi się w Stowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak wydawało, bo opis tak stanowi, jednakowoż...

IMG_20180324_154817_zpsrgs2bikp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak wydawało, bo opis tak stanowi, jednakowoż...

Miyota 90s5 to nic innego jak Miyota 9015 z, podobno, jakimiś drobnymi zmianami u mnie w submersible też na wahniku jest 9015  ;)

Miałem takiego pilota tylko w wersji "B" - bardzo dobrze wspominam.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wiem, wydawało mi się jednak, że gdzieś ten kaliber jest nacechowany właściwym oznaczeniem (czyli 9015 ma oznaczenie 9015, a 90s5 - 90s5). Nie upieram się, dla mnie może być 90s5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

To jest świetny zegar. I koperta fajnie zrobiona i wszystko cacy. Sam mysle nad zakupem. Tylko mniejszy rozmiar.

W tym gdzie gorszy werk fajniejsza jednak luneta:

post-101536-0-73095400-1521904664_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miyota 90s5 to nic innego jak Miyota 9015 z, podobno, jakimiś drobnymi zmianami u mnie w submersible też na wahniku jest 9015 ;)

Miałem takiego pilota tylko w wersji "B" - bardzo dobrze wspominam.

To tylko szczegół, 90s5 to 9015 bez daty. U mnie na wahniku w 90s5 też było oznaczenie 9015 :) Edytowane przez M.Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak dokumentacja miyoty przedstawia różnice, nie myślałem tylko, że to nie znajduje odzwierciedlenia na wachniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest świetny zegar. I koperta fajnie zrobiona i wszystko cacy. Sam mysle nad zakupem. Tylko mniejszy rozmiar.

W tym gdzie gorszy werk fajniejsza jednak luneta:

W kwestii obróbki koperty nie powinieneś być zawiedziony, nie widziałem jakiejś znaczącej różnicy między Tisellem a Stową. Na plus dla Tisella - koronka w diament i indeksy minutowe z lumą. Na minus - szersza luneta, mniejsze szkło i tarcza przez co zegarek wydaje się mniejszy, półmatowa tarcza odbijająca światło, słaba luma.

Tisell by został gdybym wcześniej nie widział Stowy i przez to nie miał konkretnych wymagań co do lotnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ma sie tisell do DAVOSA TERNOS CERAMIC ? Moze sid ktos wypowiedziec ?

post-38945-0-27781100-1522000971_thumb.jpg

Edytowane przez estor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze świeci...

Na zdjęciu jest zielona luma? Mój Tisell był z niebieską (w opisie i na zdjęciach na ich stronie nadal jest niebieska), która świeci z mniejszą intensywnością od zielonej.

U mnie wyglądało to tak (na żywo wyglądało gorzej niż na przedostatnim i trochę lepiej niż na ostatnim zdjęciu). 8d00b943cbd50457b5e120ab6b5408f7.jpg2898c872f68a66a82753c819261442a2.jpgc817aeacf10c7e199bb3ca9ca7f98567.jpg70dbdd69f02972aa8548d315c5735699.jpg6749946a95e49b277d104030c58f115b.jpg6b9199f1ad3d8fe878d0ec62cf2a9bec.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ma sie tisell do DAVOSA TERNOS CERAMIC ? Moze sid ktos wypowiedziec ?

Noooo... Tisell jest tańszy ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooo... Tisell jest tańszy ;)

Znaczy się, że jakość wykonania ta sama, a o cenie decyduje pozycjonowanie marki, wydatki na marketing, koszty własne producenta (podatki), czyli generalia kompletnie nie leżące po stronie klienta ;) ?   A do tego wartość dodana,  napis Swiss made gwarantuje, że coś tam, cokolwiek robiono w Szwajcarii. I że być może całość była w Szwajcarii, czego o Tisellu nie można powiedzieć. Jednym słowem noblesse oblige ;) i kosztuje ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mam rozumiem że davosa zaoferuje mi tylko większy prestiż ,jeśli o tym można powiedzieć ( no może większa rozpoznawalność marki bo nie czarujmy się tisell jest znany tylko określonej grupie ludzi ), w stosunku do tisella  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi