LESKOS 3470 #101 Napisano 10 Kwietnia 2017 OK , zatem jeszcze dwa ujęcia kotwicy... Jak oceniacie stan zużycia , chyba nie duży ... ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #102 Napisano 10 Kwietnia 2017 O kotwica poglegrana cyną... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #103 Napisano 10 Kwietnia 2017 No mogło coś być z nią nie tak , dół naprawiony ale podejrzewam że góra też swoje przeszłą. Generalnie zegar po przejściach. Jutro niosę go do kolegi zegarmistrza poogląda co i jak, umyje, wymieni linki z przypona na prawdziwą jelitową 0,6, no i jak się uporam z Germanią wezmę się za tego "no name" z Wiednia. Skrzynia wymaga dorobienia brody . ale jak to bywa przy niezidentyfikowanym , trzeba będzie ruszyć głową coś podpatrzeć , coś skopiować , coś wymyśle ... Pozdrawiam LeszekkPs pierwsze krycie w Germanii jest ... koszmar . Aż się boję efektu końcowego. Aceton poszedł dwa razy w ruch. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #104 Napisano 10 Kwietnia 2017 Która skrzynia wymaga dorobienia brody? Ta? To wygląda na komplet, we francuskim Stylu Henri któryś tam.Można tylko dodać poprzeczny drążek, będzie jak znalazł do ręczników.Podobna, wyjąwszy koronę skrzynia JFT 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #105 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ok , może żle się wyraziłem . Wymaga zmodyfikowania .To co widać na zdjęciu kształtem może i jest ok , ale ....- wycięte strasznie nierówno, trzeba poprawić, deska nie została wyszlifowana i jest prawie jak z tartaku i tak położono tylko bejcę. Jednym słowem trzeba dopracować.Co do wzoru chciałem poszukać właśnie, czy jeszcze jakiegoś detalu lub zdobienia tam nie brakuje.Ja mam tak zawsze że często kupuję zegary po przejściach, a potem zastanawiam się jak to było... .Deska z dołu jest ok pod względem grubości. Płycina chyba z brzozy lub olchy. Zakupiłem właśnie nowe dłuta bo snycerki więc zobaczymy co wyjdzie. Może faktycznie dotoczę jakiś drobniutki drążek. Pomyślę, wielkie dzięki za pomoc i podpowiedź Leszekk 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #106 Napisano 11 Kwietnia 2017 Jak dopracujesz, to nie będziesz miał oryginału To znany dylemat - dotyczy prawie wszystkich " angielskich wiedeńczyków" z wycinanymi koronami . 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #107 Napisano 11 Kwietnia 2017 To już nie jest oryginał, bo kupiłem go z już z dorobioną deską na dole, stosunkowo tanio jak na miniaturę dwu wagową w stanie, którego byłem świadomy...Dylemat miał ten co niszczył i ten co robił taką niedoróbkę . Nic więcej nie można w tym zakresie (dolnej deski) spie....ć.Można natomiast zrobić coś żeby sp....nie nie było drastyczne i rażące, czyli "dopracować". Oryginału to już nie mam... . Ortodoksyjnie patrząc można wywalić wstawkę i zostawić dziurę twierdząc że mamy uszkodzony oryginał, ale nie jestem ortodoksem . Myślę, że tych prawdziwych oryginałów jest naprawdę bardzo nie wiele, pojedyńcze sztuki i zapewne nie w tej części Europy dla której XX wiek był bardzo burzliwy. Leszekk Ps1. Przy okazji jak traktujecie zegar który poprzednią naprawę miał wykonaną gwoździami, albo żywicą epoksydową. Ps2. Po konsultacji zaparana lub poglegrana cyną kotwica zostanie z niej oczyszczona, przy okazji czyszczenia zegara - i to jest dobra wiadomość Załączam dwa zdjęcia - tak to wygląda 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #108 Napisano 11 Kwietnia 2017 Bo to jest ghost clock... Juz nie jest. Leszek przepraszam za zasmiecanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #109 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale co znaczy ta falliczna skrzynka? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #110 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale co znaczy ta falliczna skrzynka?Nie wiem co dokladnie masz na mysli . Czy fallicznosc skrzynki ,czy czas przejsciowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #111 Napisano 11 Kwietnia 2017 No kształt. Popatrz na wykrój drzwiczek. Ja mam jednoznaczne skojarzenia. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #112 Napisano 11 Kwietnia 2017 No kształt. Popatrz na wykrój drzwiczek. Ja mam jednoznaczne skojarzenia. post-38332-0-20908500-1491940193.jpg....tego sie obawialem. Jednak masz racje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #113 Napisano 11 Kwietnia 2017 Koledzy tu fallistycznie a ja z kolejną relacją z frontu. Przeszedłem do ofensywy. Pierwsze politury za płoty. Zkolorami poszło szybciej niż myslałem bo przeklęty paraloid wylazł na wierzch i zablokował wszelkie wchłanianie ... no i po pierwszej politurze wygląda to tak ... ( jeszcze ze dwie warstwy do położenia ) .Chyba nieźle ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #114 Napisano 11 Kwietnia 2017 No kształt. Popatrz na wykrój drzwiczek. Ja mam jednoznaczne skojarzenia. post-38332-0-20908500-1491940193.jpgByła biała ,ale ci ładnie poszło,super Koledzy tu fallistycznie a ja z kolejną relacją z frontu. Przeszedłem do ofensywy. Pierwsze politury za płoty. Zkolorami poszło szybciej niż myslałem bo przeklęty paraloid wylazł na wierzch i zablokował wszelkie wchłanianie ... no i po pierwszej politurze wygląda to tak ... ( jeszcze ze dwie warstwy do położenia ) .Chyba nieźle ...Nieżle nieżle ,dla mnie super,szukam takiego mieszkanka dla mojej sieroty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #115 Napisano 11 Kwietnia 2017 Wygląda bardzo obiecująco, pisz więcej o technikaliach, jeśli mogę prosić. Śliczna skrzynka.Swoją drogą, nieźle tam z wieszakiem było ganiane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #116 Napisano 12 Kwietnia 2017 Tak, dziwnie właśnie , jakby się komuś wkręty poprzekręcały lub wyrobiły, stąd chyba próby przesuwania wieszaka. Całość pod spodem wieszak więc tylko zakleiłem otwory masą drzewną. Ja zawsze jak wykręcam i zdejmuję wieszak to napuszczam w otworek paraloid tak na 10-12 h. Utwardza to miejsce i zapobiega to "mieleniu" się drewna wkrętem, wzmacnia je punktowo. Przed wkręceniem wkrętów szczególnie ze stali, lekko je oliwię. Nie rdzewieje później w drewnie i łatwiej się wkręca . To tak z technikaliów. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #117 Napisano 13 Kwietnia 2017 Zabrałem się dziś do roboty wcześniej ... i skończyłem mnie się podoba. jak na kupę próchna którą był ładnie się chyba prezentuje .... ?mini germania w pełnej krasie... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #118 Napisano 13 Kwietnia 2017 Jeszcze tylko wskasuffken bitte 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #119 Napisano 13 Kwietnia 2017 Nie od razu .... zbudowano. Muszę je wymienić , bo ledwo na nich ruszył .Jutro Panie Janie kochany jutro wszystko ... .Ps. a mogę poprosić o podpowiedź jakie zadysponować do tej 13-tki .Z góry dziękuję. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #120 Napisano 13 Kwietnia 2017 Jak dla mnie ta góra śerodkowa sterczyna to za dużaaa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #121 Napisano 13 Kwietnia 2017 Nie od razu .... zbudowano. Muszę je wymienić , bo ledwo na nich ruszył .Jutro Panie Janie kochany jutro wszystko ... .Ps. a mogę poprosić o podpowiedź jakie zadysponować do tej 13-tki .Z góry dziękuję. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #122 Napisano 13 Kwietnia 2017 2014-12-16-831 1280x768.jpg Dziękuję !Coś dobiorę bo te fakt - jak z zegara ludowego 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #123 Napisano 13 Kwietnia 2017 Dziękuję !Coś dobiorę bo te fakt - jak z zegara ludowego Takie lepsze ORYDZYNAL.GERMANIA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #124 Napisano 13 Kwietnia 2017 No i które bliżej? Ja pokazałem wskazówki z 14729, zerżnięte z Beckera. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #125 Napisano 14 Kwietnia 2017 Nooo dobra ,,,,mnie się lepiej podobają okularki -ale przecie to rzecz gustu ,zobaczymy które leskos wybierze Akurat we wtorek byłem u znajomego i wygrzebałem ten mechanizm ,niestety tylko to co widać . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach