Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Zegarek do okolo 850zl
dodany przez
cytrusss76, w Jaki zegarek...
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez trzydziesci9
Chciałem poznać Wasze opinie na temat kostek CASIO G-SHOCK GMW-B5000D-1CER oraz CASIO G-SHOCK G-Steel GMW-B5000D-1ER.
Ktoś może powiedzieć czym różnią się te zegarki oprócz wyglądu?
Dodatkowo zastanawiam się jak takie metalowe G-SHOCKi radzą sobie z zadrapaniami i uszkodzeniami. Czy lepiej zostawić sobie wspomniane modele na bezpieczniejsze i delikatniejsze wyjścia?
-
Przez jb_mp
Cześć,
Jakiś czas temu weszłam w posiadanie zegarka Casio najprawdopodobniej z lat 80. Nie będę ukrywać, że moja wiedza na temat zegarków jest raczej ograniczona, dlatego postanowiłam zapytać osoby, które mogą wiedzieć w tej kwestii więcej ode mnie.
Byłam z nim już u dwóch zegarmistrzów i każdy z nich stwierdził, że naprawa nie jest możliwa – konieczna byłaby wymiana całego mechanizmu. Domyślam się jednak, że znalezienie części do zegarka produkowanego około 40 lat temu może być sporym wyzwaniem.
Mimo że jego wartość jest zapewne niewielka, zegarek bardzo mi się podoba i zdecydowanie wolałabym go naprawić niż kupować nowy model.
Czy Waszym zdaniem istnieje jeszcze jakaś realna opcja naprawy albo wymiany mechanizmu? Może ktoś z Was miał podobny przypadek albo wie, gdzie można szukać części?
Będę Państwu bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki i sugestie.IMG_9425.HEIC
IMG_9426.HEIC
-
Przez pytam
Cześć. Mam Atlantica Worldmastera, mechanizm automatyczny. Zegarek jest +/- z połowy lat 90-ych.
Stan wizualny perfekcyjny.
Zegarek nie jest używany od około 10 lat.
Szukam osoby/miejsca gdzie można zrobić serwis mechanizmu.
Najlepiej centralna Polska
-
Przez beriam
Przy niedzieli szukam natchnienia, inspiracji w temacie zmiany bielizny rzeczonego obywatela.
Orginalny pasek jest średnio wygodny, poza tym mógłby być dłuższy.
Będę zobowiązany za wszelakie wskazówki o rady 🙂
-
Przez cage
Chętnie kupię Seiko żółwia ewentualnie SKX007 - czarna wersja lub Citka JP2000-08. W jak najlepszym stanie.
-