Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbylak

ZEGAREK FORUMOWY 2017 MOSCOW CLASSIC

Ankieta nr2 - koperta  

34 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Coś przeoczyłem?

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumieliśmy sie za pierwszym razem.

Szkoda.

Posty kierowane do danego użytkownika proszę przekazywać poprzez PW.Do tego to służy.

A pisanie "nie zachowuj się jak...." Mimo wszystko jest obraźliwe.

OK, przepraszam, nie będę się ustosunkowywał po prostu do postów użytkownika który swą wiedzę czerpie z for i uważa się za takiego co zjadł wszystkie rozumy. Zbylak dostał paczkę od MC, wrzuci zdjęcia werków, będę czekał na przeprosiny dla Niego.

PS. Nazywanie kogoś kłamcą nie jest obraźliwe, ale zwrócenie uwagi, by nie zachowywać się jak paranoik już tak? Podwójne standardy.

PS2. Molnija wcale nie wznowiła produkcji, przy fabryce powstała filia jakiejś firmy, która sprowadza seagull'e. Więc swoją wiedzę panie Yakovlev zweryfikuj.

PS3. Wyniki ankiety:

ankieta.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem udział w kilku limitacjach i to takich które powstawały od zera ale nigdy nie spotkałem się z takim sposobem prowadzenia projektu.

Kto i gdzie nazwał Cię kłamcą? Poproszę o wskazanie konkretnego postu z datą i godziną. Mogłem czegoś nie zauważyć ale na pewno nie celowo pominąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Panowie,spokojnie. To mi zarzucono,że wprowadzam ludzi w błąd.

Jako,że jestem człowiekiem czynu i nie lubię lać wody , poprosiłem naszego wykonawcę o kilka próbek i mogę je przedstawić Wam. Ocenicie sami.

Zdjęcia niezbyt dobre, ale światło słabe, a chciałem,żeby były dziś i zaraz po przyjściu do domu zrobiłem parę fotek.

Na początek werki. Starej dobrej Mołni nie kupicie już  - dostaniecie mołniopodobnego chińczyka - nawet jak zamówicie w Rosji. I basta. Żadna "prawda" z internetu nie przywróci Mołni.

Szkoda czasu na dyskusje. Kto zrobił zapasy parę lat temu ten ma.

Mamy szansę mieć taki werk dla siebie - uważam,że warto.

Nie będę więcej o to się spierał - kto ma oczy , ten widzi.

Chińczyk vs Mołnia :

Dalej.

Mołnia jest piękna, nawet bez paru śrubek :)

Ale to tylko egz. pokazowy.

post-34219-0-70688600-1492013687_thumb.jpg

post-34219-0-73691800-1492013713_thumb.jpg

post-34219-0-88850900-1492013876_thumb.jpg

post-34219-0-73387400-1492013901_thumb.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mówiłem , dość tych dyskusji o Mołni - bo to ślepy tor.Serducho forumowca macie na tacy i nie ma co więcej o tym gadać.

Piszcie sobie na PW, bo robi się śmietnik.

Niedoczekawszy się przeprosin jadę dalej.

W ankiecie Adriana zwyciężył styl morski vintage.

Dzięki uprzejmości naszego wykonawcy mogę pokazać kopertę, która  pasuje do stylu moim zdaniem.

44x12mm, w uszach 20mm, stalowa-polerowana na lustro,lub "złota", koronka standardowo na 3 lub między uszami (niewygodne myślę), przy WR100 dekielek zakręcany.

Następne fotki wkrótce - mam jeszcze kilka ładnych rzeczy do pokazania. ;)

Piszcie, bo coś przygasła dyskusja, co martwi mnie niezmiernie. Tylko na temat i bez kłótni.

post-34219-0-22431600-1492028036_thumb.jpg

post-34219-0-07174000-1492028060_thumb.jpg

post-34219-0-90381500-1492028084_thumb.jpg

post-34219-0-44963100-1492028110_thumb.jpg

post-34219-0-46316700-1492028134_thumb.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

No dobra.

Czy można się dowiedzieć kto jest producentem tej koperty, czy to tajemnica handlowa ?

Jeśli to stal to jaka ?

Co to za rodzaj powłoki ?

Jakie szkło ?

Z góry dziękuję za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Jeśli przejdzie pozłacana to mam nadzieję że nie jest to to pazłotko którym kryją teraz Wostoki i schodzi od samego patrzenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można zrobić ankietę co do rozmiaru i koperty? 44mm to dla mnie gigant. Fajnie jakby to był zegarek codzienny a nie wielkolud z wysokim profilem na 2 okazję w roku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie informacje jakie jeszcze kwestie chcielibyście, żeby zostały poruszone w ankiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można zrobić ankietę co do rozmiaru i koperty? 44mm to dla mnie gigant. Fajnie jakby to był zegarek codzienny a nie wielkolud z wysokim profilem na 2 okazję w roku :)

Ja też byłbym za tym, aby koperta dla Mołnii, oczywiście w miarę możliwości technicznych, była jak najmniejsza. A oprócz tego zwykła, skromna, stalowa. Podobnie jak Kolega, skłaniam się ku zegarkowi codziennemu i nie akceptuję rozmiaru 44. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Cię, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

To teraźniejsza produkcja a nie żadne zapasy.

to ty nie wprowadzaj ludzi w błąd 

Jeśli przejdzie pozłacana to mam nadzieję że nie jest to to pazłotko którym kryją teraz Wostoki i schodzi od samego patrzenia. 

Nie wiem jak udowadniać jakość pozłacania, bo zaraz znajdzie się taki, co powie, że to nie prawda itp, itd... ale na pewno nie będzie żadnych problemów (przy normalnym użytkownaniu, piszę NORMALNYM, czyli bez specjalnego traktowania zegarka) ze złotym PVD. MC zadeklarowało się, że na kopertę da gwarancję 3 lata.

Slat 316L.

Szkło do uzgodnienia (mineralne lub szafir), szafir będzie dosyć drogi, bo szkło jest wypukłe.

Wodoszczelność 5 lub 10ATM, kwestia tego, czy uda się uszczelnić bardziej, górny ring. Przy 10ATM tylny dekiel będzie zakręcany.

Zaraz wstawię ankietę.

link do ankiety:

https://www.interankiety.pl/i/ALGnmWvY

Dałem możliwość wyboru wielokrotnego, gdyby komuś np pasowały koperty zarówno 42, 43 i 44mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informację dostałem, że mechanizm może nie wejść do mniejszej koperty.

Aktualizacja:

Jeżeli ktoś miałby obiekcje co do koperty, jest możliwość zamówienia np takowej również:

http://moscowclassicshop.com/sturmovik-chronograph/116-shturmovik-chronograph.html

rzecz jasna z jednym przyciskiem, a koronka na 3. Wielkość 43mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mają jeszcze inne wzory ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie sądzicie że przy kopercie 44mm, 20mm w uszach to nie jest nieco mało???

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

to ty nie wprowadzaj ludzi w błąd 

Nie wiem jak udowadniać jakość pozłacania, bo zaraz znajdzie się taki, co powie, że to nie prawda itp, itd... ale na pewno nie będzie żadnych problemów (przy normalnym użytkownaniu, piszę NORMALNYM, czyli bez specjalnego traktowania zegarka) ze złotym PVD. MC zadeklarowało się, że na kopertę da gwarancję 3 lata.

Slat 316L.

Szkło do uzgodnienia (mineralne lub szafir), szafir będzie dosyć drogi, bo szkło jest wypukłe.

Wodoszczelność 5 lub 10ATM, kwestia tego, czy uda się uszczelnić bardziej, górny ring. Przy 10ATM tylny dekiel będzie zakręcany.

Zaraz wstawię ankietę.

link do ankiety:

https://www.interankiety.pl/i/ALGnmWvY

Dałem możliwość wyboru wielokrotnego, gdyby komuś np pasowały koperty zarówno 42, 43 i 44mm.

Racz odpowiedzieć na wszystkie pytania. Jeśli Ci umknęło to powtórzę i zadam kilka nowych.

Koperta:

- kraj pochodzenia ? (kraj produkcji)

- cena z powłoką ? (oczywiście dla nas, nie interesują mnie koszty jakie Ty poniesiesz)

- cena bez powłoki ? (jw)

- czy wartość podwyższonego WR wpłynie na cenę? Jeśli tak, to w jakim stopniu?

Szkło:

- różnica w cenie między mineralnym a szafirem ?

- szkło z AR ?

Powłoka:

- materiał powłoki ? (PVD to sposób jej nanoszenia)

- grubość powłoki w µm ?

Tarcza i wskazówki:

- kraj pochodzenia ?(kraj produkcji)

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawdę to pytania Jacka nie powinny wywoływać jakichś skrainych emocji - to sa normalne pytania przy tego typu inicjatywach. Oczywiście prowadzący projekt który (w tym wypadku nie jest producentem) powinien dopytać o detale techniczne, chyba że nie chce tego robić z jakiegoś powodu.

Nie widzę jednak powodu żeby szydzić z konkretnie i rzeczowo postawionych pytań zwłaszcza przez osoby prowadzące projekt.

Przemyślccie to Panowie. 

W przypadku powtórki z rozrywki temat zniknie i juz ne wróci.

Edycja - posty poza tematem lub częściowo poza tematem nie sa już widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem żeby ktoś zadawał takie pytania przy poprzednim forumowcu. Tu zaczyna się dzielić włos na czworo.

A pan Jacek wcale nie chce kupić zegarka - tak się zadeklarował w pierwszym temacie forumowca - zatem niech nie pisze.

Ja wyczuwam tu zwykłą złośliwość i tyle.

@Daito  - 20mm to mało, ąle widzę,ze przy tym rodzaju uszu nie da się więcej - będą za mocno odstawać od okręgu koperty. Zresztą to ma być styl vintydż i można wybaczyć.

Mi osobiście pasuje ta, z linku Adriana , 43mm :

post-34219-0-52768300-1492111881_thumb.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem żeby ktoś zadawał takie pytania przy poprzednim forumowcu.

A pan Jacek wcale nie chce kupić zegarka - zatem niech nie pisze.

Ale czy to, że przy poprzedniej limitce nikt nie zadal takich pytań oznacza, że nie wolno ich zadać?

Ja rozumiem że można nie znać na nie odpowiedzi nie bedąc producentem.

Może byc tak że producent nie zechce udzielić informacje na temat gdzie sa produkowane podzespoły.

Ale wyśmiewanie rzeczowych pytań lub proponowanie zrobienia sobie zegarka samemu za 50 zł nie jest dobre.

Pierwsze co mi przyszło do głowy -http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104207-forumowy-zegarek-w-ho%C5%82dzie-dla-polskiego-pistoletu-vis/page-1

Tam tez nie zadał takich pytań ale prowadzący projekt od razu poinformował ze wszystko będzie produkowane w Chinach.

Oprócz mechanizmu. No i składane były to w Polsce. Projekt robiony od zera - można poszukać -  innych projektów w tym dziale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racz odpowiedzieć na wszystkie pytania. Jeśli Ci umknęło to powtórzę i zadam kilka nowych.

Koperta:

- kraj pochodzenia ? (kraj produkcji)

- cena z powłoką ? (oczywiście dla nas, nie interesują mnie koszty jakie Ty poniesiesz)

- cena bez powłoki ? (jw)

- czy wartość podwyższonego WR wpłynie na cenę? Jeśli tak, to w jakim stopniu?

Szkło:

- różnica w cenie między mineralnym a szafirem ?

- szkło z AR ?

Powłoka:

- materiał powłoki ? (PVD to sposób jej nanoszenia)

- grubość powłoki w µm ?

Tarcza i wskazówki:

- kraj pochodzenia ?(kraj produkcji)

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Tak naprawdę to pytania Jacka nie powinny wywoływać jakichś skrainych emocji - to sa normalne pytania przy tego typu inicjatywach. 

Nie widzę jednak powodu żeby szydzić z konkretnie i rzeczowo postawionych pytań zwłaszcza przez osoby prowadzące projekt.

:blink:

Jestem jeszcze na forum miłośników zegarów i zegarków? Coraz mniej rozumiem ten dział. 

Nie wiem czy jestem zainteresowany czy nie. Zbyt dużo niewiadomych. Czy kraj produkcji koperty to jakaś tajemnica?

Czytam ten wątek od początku, ten zamknięty również czytałem i miałem się nie odzywać do czasu prezentacji końcowego efektu i wtedy zdecydować w prawo bądź w lewo, ale to już chyba lekka przesada.

Doceniam prywatny czas który poświęca kierownik projektu, co to za nowy sposób traktowania forumowiczów? Emocje jak podczas meczu dzieciaków z podstawówki o złote kalesony. Więcej luzu i merytoryki, mniej emocji.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev
...

Niedoczekawszy się przeprosin jadę dalej.

....

Przeprosin za co ?

Za to, że pokazałeś dwa chińskie mechanizmy ?

OK, przepraszam Cię, że w ogóle dopuściłem myśl, że mogą być rosyjskie.

Napisałem wcześniej, że wciąż jestem zainteresowany projektem. Co prawda teraz juz mniej ale iskierka nadziei pozostaje.

Skąd możesz wiedzieć co chcę kupić a czego nie ?

Złośliwość ? Byc może jest odpowiedzią na inne złośliwości.

Natomiast co do tego projektu, to nie jest zakup 2 kg ziemniaków na targu, bo nawet tam możesz sobie wybrać czy chcesz mniejsze czy większe.

Napisane przeze mnie pytania nie są czymś niezwykłym.

A reszta powyżej, no cóż.... nie warte komentarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym temacie , który głównie dzięki Tobie zamknięto, określiłeś się co do zakupu.

I tego się trzymajmy.

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, niektórzy nie potrafią zrozumieć, że Jacek chce pomóc wszystkim zainteresowanym, a już najbardziej koordynatorom projeku.

Im więcej konkretnych informacji i wyjśnień przed zakupem, tym mniej będzie w przyszłości pretensji. Chyba lepiej kupić pewny produkt, po co się narażać. Nie rozumiem

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.