Gość Kwiatek #4176 Napisano 5 Grudnia 2018 Panowie (i Panie), czy ja mam zeza, czy wszystkie Nethunsy Ocean 300 mają przesuniętą górną i dolną śrubę na bezelu. Górna w lewo, dolna w prawo. Przykład: https://www.ebay.com/itm/NETHUNS-OCEAN-300-BRONZE-DIVER-OB312-MENS-WATCH-INTERNATIONAL-SHIPPING-US-DEALER/183077542607?hash=item2aa0459acf:g:65IAAOSwHNxaEM65:rk:15:pf:0 Pierwsze zdjęcie na aukcji. Na innych zdjęciach widzę to samo Na moje oko jest OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4177 Napisano 5 Grudnia 2018 Kwiatek Dobre dobry początek nie najlepiej zapowiadającego się dnia Dzięki Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4178 Napisano 5 Grudnia 2018 No ja też nie widzę nic niepokojącego.Koledze chyba bardziej chodziło o gniazdo w łbie śruby niż samą śrubę. @Kwiatek zdjęcie wymiata 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cat.came.back 13 #4179 Napisano 5 Grudnia 2018 W sensie że jakby za bardzo wkręcone i nie wszystkie są w tej samej pozycji? Nawet AP się zdarza Popatrz na foty na seriouswatches.com, tam mają chyba wszystkie modele z własnymi zdjęciami i filmami. Pewnie możesz nawet do nich zamailować żeby Ci wybrali "prosty" egzemplarz, tam jest super obsługa i kontakt. PS. Ja nic nie widzę Generalnie nie chodzi mi o wkręcenie śrub, bo to byłoby niezłym przegięciem, ale na umiejscowienie śrub górnej i dolnej, np. względem tarczy. Co nie patrze na zdjęcia, to mam wrażenie, że śruby te są przesunięte, np. na tym pierwszym zdjęciu z aukcji jakby umiejscowienie górnej śruby uciekało w lewo względem indeksu na godz. 12. Ale jak jest ok, to znaczy, że to moje majaki No ja też nie widzę nic niepokojącego.Koledze chyba bardziej chodziło o gniazdo w łbie śruby niż samą śrubę. @Kwiatek zdjęcie wymiata Dokładnie tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4180 Napisano 5 Grudnia 2018 A tak z ciekawości co ma wspólnego bezel w tym zegarku z tarczą ? Śruby tylko są użyte do mocowania , to nie ma nic wspólnego z indeksami na tarczy Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4181 Napisano 5 Grudnia 2018 Oczywiście nic. Ale kolega pewnie widząc jakieś przesunięcia nabrał podejrzeń że coś jest nie tak z jakością. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cat.came.back 13 #4182 Napisano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Oczywiście nic. Ale kolega pewnie widząc jakieś przesunięcia nabrał podejrzeń że coś jest nie tak z jakością. Ad. pierwsze zdanie - dokładnie tak.Ad. drugie zdanie - dokładnie tak. Takie mamy czasy, że zegarki kupujemy często na podstawie zdjęć, bez wcześniejszego fizycznego kontaktu, a dla mnie na przykład zbyt wąski pasek - jak na tym zdjęciu egzemplarza z aukcji - rodzi pewne wątpliwości. Oczywiście pasek nie jest tutaj problemem, ale każdy wie, że najbardziej wkurzają małe bzdurki, drobne babole, które widzi jedynie właściciel - stąd też np. takie przesunięcie gniazda śruby wkurzałoby mnie dosyć mocno Edytowane 5 Grudnia 2018 przez cat.came.back 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4183 Napisano 5 Grudnia 2018 Ja akurat nie zwracam większej uwagi na takie szczegóły jak przekręcony bezel czy nietrafiające w punkt wskazówki. Ale rozumiem, że dla innych mogą to być istotne rzeczy 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #4184 Napisano 5 Grudnia 2018 Kwiatek Dobre dobry początek nie najlepiej zapowiadającego się dnia Dzięki Sent from my iPhone using TapatalkNo ja też nie widzę nic niepokojącego.Koledze chyba bardziej chodziło o gniazdo w łbie śruby niż samą śrubę.@Kwiatek zdjęcie wymiataCieszę się, że poprawiłem humor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4185 Napisano 5 Grudnia 2018 tak bez większego ciśnienia, bo polubiłem Boba.Ale jakby ktoś był chętny lub miał znajomego, który słyszał, że ktoś chciałby Bob Wellson to można pisać do mnie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #4186 Napisano 5 Grudnia 2018 tak bez większego ciśnienia, bo polubiłem Boba.Ale jakby ktoś był chętny lub miał znajomego, który słyszał, że ktoś chciałby Bob Wellson to można pisać do mnie ja chciałbym, ale Twojego Maraneza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4187 Napisano 5 Grudnia 2018 ja chciałbym, ale Twojego Maraneza Kurcze, nie bardzo chciałbym go sprzedawać. Trudny temat 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #4188 Napisano 6 Grudnia 2018 tak bez większego ciśnienia, bo polubiłem Boba.Ale jakby ktoś był chętny lub miał znajomego, który słyszał, że ktoś chciałby Bob Wellson to można pisać do mnie Daj jakąś fotę. 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4189 Napisano 6 Grudnia 2018 Przepraszam za jakość, ale telefonem w sztucznym świetle 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #4190 Napisano 6 Grudnia 2018 Abir a jaki to ten maranez? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #4191 Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Ładny ten Super Bronzo, chociaż na stronie prezentował się moim skromnym zdaniem bardziej ekskluzywnie,albo po prostu lepiej lub atrakcyjniej.Mnie bardziej przypadła do gustu wersja Bronze Seal 2017,ale tę akurat jeszcze ciężko znaleźć na rynku wtórnym. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez jlupino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4192 Napisano 6 Grudnia 2018 Abir a jaki to ten maranez? maranez bangla. jakiś czas temu pokazywałem go dla "Piotra Renegata". ale rozmiar mniejszy, obecnie niedostępny, fajnie jużprzerobiony przez atmosferę Ładny ten Super Bronzo, chociaż na stronie prezentował się moim skromnym zdaniem bardziej ekskluzywnie,albo po prostu lepiej lub atrakcyjniej.Mnie bardziej przypadła do gustu wersja Bronze Seal 2017,ale tę akurat jeszcze ciężko znaleźć na rynku wtórnym.teraz widzę moje zdjęcia - są okropne, w telefonie wyglądało lepiej. chyba skrypt forum obcina na jakości gdy zmniejsza rozmiar zdjęcia. ale to prawda, no amatorskie foty nie dorównują zdjęciom i filmom reklamowym. zegarek robi wrażenie, prawie jak na ich stronie.Obecnie ciężko znaleźć jakiegokolwiek Boba. jak przeglądałem różne fora to nie ma żadnego 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4193 Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Tego Boba miałem na łapie i... delikatnie się pośliniłem i żeby nie ma pusto Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4194 Napisano 6 Grudnia 2018 U mnie wieje nudą calu czas na łapie. Rafał Jak nie masz ciśnienia na sprzedasz Maranez , to pamiętaj , byłem pierwszy. Jak sie zdecydujesz na mnie możesz liczyć. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #4195 Napisano 6 Grudnia 2018 Boba bym przygarnął ale z tymi rozmiarami musiałby mieć przynajmniej koronkę gdzies w kierunku 5. Lepiej jakby zrzucił ze 2 mm. Przyszlifujesz i bierę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8868 #4196 Napisano 6 Grudnia 2018 U mnie wieje nudą calu czas na łapie. Rafał Jak nie masz ciśnienia na sprzedasz Maranez , to pamiętaj , byłem pierwszy. Jak sie zdecydujesz na mnie możesz liczyć. Sent from my iPhone using TapatalkBędę pamiętał PiotrekBoba bym przygarnął ale z tymi rozmiarami musiałby mieć przynajmniej koronkę gdzies w kierunku 5. Lepiej jakby zrzucił ze 2 mm. Przyszlifujesz i bierę!Ty już chyba masz zarezerwowane go tridenta u mnieBob nie musi mieć w innym miejscu koronki. Jest mega wygodny 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #4197 Napisano 6 Grudnia 2018 No właśnie właśnie. Odłożyłem już na niego ustalonego tysiaka Rabaty dla stałych klientów u Rafała sa naprawdę dobre! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4198 Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Boba bym przygarnął ale z tymi rozmiarami musiałby mieć przynajmniej koronkę gdzies w kierunku 5. Lepiej jakby zrzucił ze 2 mm. Przyszlifujesz i bierę!Po nowym roku powstanie kilka sztuk 44 mm i niższych o około 3-4 mm. Zdjęcie z pasowania pasków i klamer. Tu klient zażyczył sobie koronkę na 4 godzinie. Wszystkie w niedziele lecą do polski a następnie do Niemiec Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 6 Grudnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4199 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) A u mnie tak jakoś... Kto zgadnie co jest po drugiej stronie? Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #4200 Napisano 7 Grudnia 2018 A u mnie tak jakoś... Kto zgadnie co jest po drugiej stronie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach